8. luokka

Oppilaat saavat valita yhden pitkän ja kaksi lyhyttä valinnaisainetta, jotka toteutuvat valintamäärien perusteella.

Pitkät valinnaisaineet

Kudontaa ilman kangaspuita

Tutustut kehyskudontatekniikkaan ja valmistat oman taidetekstiilin kehyksessä kutomalla.

 

Leivontakurssi

Tällä kotitalouden valinnaiskurssilla keskitytään leivonnaisten herkulliseen maailmaan. Leivot sekä suolaisia että makeita leivonnaisia. Tutustut myös eri maiden leivontaan sekä kotimaisiin perinneleivonnaisiin. Pääset myös ideoimaan herkullisia välipaloja.

 

Meidän tuotteet

Selvität ja arvioit parhaita nuorille suunnattuja tuotteita yhdessä ryhmän kanssa. Perustat oman kuvitteellisen yrityksen, jolle suunnittelet ja valmistat tuoteperheen tai -malliston kestävän kehityksen periaatteet huomioiden.

 

Refashion

Uudista tai korjaa vanhoja vaatteita. Voit halutessasi myös luoda uutta kierrätysmateriaaleista. Kurssilla tehdään mahdollisuuksien mukaan opintokäynti esim. kierrätyskeskukseen.

 

Tyk adventure

Opettelet seikkailutaitoja - ensin koulun läheisyydessä ja sitten kurssin huipentavalla retkellä Nuuksiossa. Kurssilla pääset kokeilemaan kiipeilyä, tulen tekoa, suunnistusta, ruuanlaittoa trangialla metsässä, yöpymistä metsässä, vaellusta, maastopyöräilyä, melontaa.

Lyhyet valinnaisaineet

Irti kiireestä

Tällä kurssilla saat hengähtää musiikkia kuunnellen ja opit samalla keinoja kiireen keskellä rauhoittumiseen. Kurssilla pääset pohtimaan musiikin vaikutusta vireystilaan ja mielialaan.

 

Metallityöt

Opit metallin perustyömenetelmiä tai opit soveltamaan niitä paremmin. Jos koululle löytyy yhteistyökumppani, teet yhdessä ryhmän kanssa vierailun kuumatyöskentelypajalle.

 

Muovia & metallia

Et ole ehkä ennen tullut ajatelleeksi, että tekstiililuokassakin voidaan käyttää muovia ja metallia! Lyhytkurssilla valmistat erilaisia pieniä tuotteita, valinnan mukaan esim. koruja, avaimenperiä, käyttöesineitä yms.

 

Solmeile & puno

Muutaman eri solmun hallitsemalla voit valmistaa asusteita, koruja ja sisustustuotteita.Tällä käsityön lyhytkurssilla pääset kokeilemaan erilaisia solmeilun ja punonnan tekniikoita.

 

Vesiliikunta

Tutustut monipuolisesti eri vesiliikuntamuotoihin ja -lajeihin. Lajit päätetään yhdessä ryhmän kanssa.