Opintojen ohjaus

Hyvä opiskelija!

TYK:ssa opiskelijan ohjauksessa on mukana koko lukion väki. Rehtorit, opinto-ohjaaja, ryhmänohjaajat, eri aineiden opettajat ja myös koulun muu henkilökunta auttavat sinua rakentamaan lukio-opinnoistasi juuri sinua innostavan opintopolun. Jokainen opiskelijamme kuuluu ohjausryhmään, josta vastaa ryhmänohjaajaksi nimetty opettaja. Tapaat oman ryhmänohjaajasi maanantaisin ryhmänohjaajan tuokiossa. Ryhmänohjaajasi ohjaa sinua tällöin opintoihin ja koulun arkeen liittyvissä ajankohtaisissa asioissa. Ryhmänohjaajasi tavoitat parhaiten Wilman kautta.

Opinto-ohjausta on yksi pakollinen kurssi koko lukioaikana. Luokkatunnit on hajautettu tasaisesti kolmen vuoden ajalle. Pakollisen ryhmämuotoisen opinto-ohjauksen lisäksi voit tulla henkilökohtaiseen ohjaukseen läpi vuoden kuten peruskoulussakin. Pitempää keskustelua varten on hyvä varata aika, mutta väli- ja ruokatuntisin voit hoitaa juoksevia asioita. Keskustelut opon kanssa ovat aina luottamuksellisia. Opinto-oppaassa on lukiomme ohjauksen työnjako, mutta jos et ole varma, kenen puoleen asioinesi kääntyisit, kysy opolta.

Voit tulla miettimään opon kanssa esimerkiksi kurssivalintojasi, yo-kirjoitusten hajauttamista, jatko-opintosuunnitelmia tai mitä tahansa oman elämäsi asioita, joista haluat opon kanssa puhua. Opo auttaa sinua valitsemaan juuri sinua kiinnostavia ainekokonaisuuksia ja kertoo niiden merkityksestä tulevaisuuden opintojen kannalta. Keskustelut opinto-ohjaajan kanssa ovat luottamuksellisia. Opinto-ohjaajan tavoitat nopeiten Wilman kautta tai koululta päivittäin klo 9–15.

Jos haluat tehdä lukion aikana opintoja korkeakouluissa tai yliopistoissa Suomessa tai ulkomailla, juttele opolle. Paitsi tällaisesta korkeakouluyhteistyöstä, myös työelämään tutustumisesta jo lukion aikana voit lukea lisää Kaikki irti lukiosta -oppaasta:

Kaikki irti Lukiosta.