Ajankohtaista

Poikkeuksia kirjaston aukioloaikaan
Kirjasto palvelee 13.4. saakka suljetuin ovin. Meidät tavoittaa puhelimitse (040 481 3939 tai 040 548 3818) ja sähköpostitse (kirjasto@tyk.fi) klo 9.30-17.

4. kerroksen käytävällä on palautuslaatikko lainakirjoille, 2 printteriä, pöytä ja tuoleja, joita voit käyttää myös kirjaston ollessa kiinni.


Oppikirjalainojen palautuksista

Koronavirustilanteesta johtuvan etäopiskelun aikana kirjalainojen eräpäivämerkinnöistä ei tarvitse välittää. Lainat eivät eräänny koulun ollessa kiinni eikä niistä seuraa lainakieltoa. Kirjoja ei voi palauttaa koululle ennen kuin koulun ovet ovat jälleen avoimet. 6. jakson oppimateriaaleista tiedotamme myöhemmin.

Huom! Seuraavat säännöt eivät päde nyt etäopiskelun aikana:
Tavallisesti aikuislukion oppikirjat lainataan jaksoksi kerrallaan. Palautuspäivä on silloin jakson koeviikon viimeinen koepäivä. Jos tarvitset jaksolle lainattua oppikirjaa vielä jakson viimeisen päivän jälkeen tai olet estynyt palauttamasta lainojasi ajoissa sairauden tai muun pakottavan syyn takia, sovi lainan jatkamisesta: tule kirjastoon, soita tai kirjoita sähköpostia, viimeistään eräpäivänä. Myöhässä palautetuista tai uusituista lainoista seuraa tavallisesti kahden viikon lainakielto. Tarkat lainaussäännöt löydät Aikuislukion oppikirjat -linkistä kirjaston pääsivulta ja Kirjasto aikuislukiolaisille -sivulta.

Yo-kirjoituksiin lainattujen oppikirjojen laina-aika on kirjoitusten loppuun asti (ks. kohta "Kirjalainaus kevään 2020 yo-kirjoituksiin" sivun alalaidassa).


Palautuksista ja kirjeistä, jotka koskevat erääntyneitä lainoja ja kirjakorvauksia:              

Palautuksia voi tehdä kirjastonhoitajalle kirjaston ollessa auki tai 4. kerroksen palautuslaatikkoon, vaikka kirjasto olisikin kiinni. Muistathan, että myöhästyneitä palautuksia voi lähettää koululle myös postitse, jos et itse pääse paikalle.

Kirjat, joista on laskutettu, tulee joko palauttaa koulukirjastoon tai korvata laskussa mainittuun eräpäivään mennessä. Jos et ole tehnyt kumpaakaan, vaikka olet saanut karhukirjeesi mukana laskun, palauta kirjasi viipymättä, sillä kirjoista lähetetään uusi lasku, jos niitä ei ole palautettu tai maksettu ajoissa.


Kirjalainaus kevään 2020 yo-kirjoituksiin:

Kun olet ilmoittautunut yo-kokeisiin, on mahdollista lainata oppikirjoja ylioppilaskirjoituksia varten. Kirjastossa on monenlaista materiaalia eri oppiaineiden ylioppilaskirjoituksiin valmistautumiseen ja laaja valikoima kurssikirjoja, tottakai. Kirjastoon on mahdollista tulla harjoittelemaan myös kuunteluita. Kysy vinkkejä kirjastonhoitajalta!

Kevään yo-kirjoituksia varten lainattujen kirjojen palautuspäivä on etäopetuksen loppumisen jälkeen. Ilmoitamme tarkemman päivämäärän myöhemmin. Voit myös palauttaa kirjat kirjaston palautuslaatikkoon, kun osallistut yo-kokeeseen.

Päivitetty 20.3.2020