Ajankohtaista

Poikkeuksia kirjaston aukioloaikaan

Ei tiedossa olevia poikkeusaukioloaikoja.

Jos sinulla on mitä tahansa kysyttävää lainoista, meidät tavoittaa sähköpostilla kirjasto@tyk.fi tai puhelimitse soittamalla ja tekstiviestillä 040 481 3939.

Oppikirjalainojen lainaus ja palautus

Aikuislukion oppikirjat lainataan periodiksi kerrallaan tai yo- tai uusintakokeeseen asti. Oppikirjojen palautuspäivä on 3. periodissa perjantai 16.12., mutta voit palauttaa kirjat poikkeuksellisesti myös ensi periodin alussa maanantaina 9.1.2023. Jos tarvitset periodille lainattua oppikirjaa vielä tämän jälkeen (esim. uusintakokeeseen) tai olet estynyt palauttamasta lainojasi ajoissa sairauden tai muun pakottavan syyn takia, sovi lainan jatkamisesta: tule kirjastoon, soita tai lähetä tekstiviesti tai sähköpostia viimeistään eräpäivänä. Uusia kirjoja ei voi lainata, ennen kuin vanhat on palautettu. Tarkat lainaussäännöt löydät Aikuislukion oppikirjat -linkistä kirjaston pääsivulta ja Kirjasto aikuislukiolaisille -sivulta.

Yo-kirjoituksiin lainattujen oppikirjojen laina-aika on kirjoitusten loppuun asti (ks. kohta "Kirjalainaus kevään 2023 yo-kirjoituksiin" sivun alalaidassa). Uusintakoelainat tulee palauttaa uusintakoepäivänä.


Kirjeistä, jotka koskevat vanhoja erääntyneitä lainoja ja kirjakorvauksia:              

Vanhat palauttamattoman lainakirjat, joista on laskutettu, tulee joko palauttaa koulukirjastoon tai korvata saamallasi laskulla. Jos et ole tehnyt kumpaakaan, vaikka olet saanut karhukirjeesi mukana laskun, palauta kirjasi viipymättä, sillä kirjoista lähetetään uusi lasku, jos niitä ei ole palautettu tai maksettu ajoissa.


Kirjalainaus kevään 2023 yo-kirjoituksiin:

Kun olet valmistautumassa kevään 2023 ylioppilaskirjoituksiin ja tarvitset oppikirjoja, ota yhteyttä kirjaston henkilökuntaan ilmoittauduttuasi yo-kokeisiin. Koulun kirjastossa on kertauskirjoja monista oppiaineista. Myös oppikirjoja on mahdollista lainata yo-kokeisiin, jos kyseisiä opintojaksoja ei ole samaan aikaan. Yo-koelainojen viimeinen palautuspäivä on yo-kirjoitusten viimeinen koepäivä 31.3. Tervetuloa lainailemaan!

Päivitetty 16.1.2023