Ajankohtaista

Poikkeuksia kirjaston aukioloaikaan

Kirjasto on auki kesäkuussa 3.-6.6. ja 10.-13.6. klo 14-17. Tällöin voi palauttaa erääntyneitä lainoja ja lainata kirjoja yo-kirjoituksiin. Tämän jälkeen kirjasto jää kesälomalle.
Kirjasto avautuu taas 5.8. Silloin voi tulla lainaamaan 1. jakson oppikirjoja, yo- ja uusintakoekirjoja.

4. kerroksen käytävällä on palautuslaatikko lainakirjoille, 2 printteriä, pöytä ja tuoleja, joita voit käyttää myös kirjaston ollessa kiinni.


Oppikirjalainojen palautuksista

Muistathan, että aikuislukion oppikirjat lainataan jaksoksi kerrallaan. Palautuspäivä on aina jakson koeviikon viimeinen koepäivä, joka on 6. jaksossa tiistai 28.5.

Jos tarvitset kuudennelle jaksolle lainattua oppikirjaa vielä 28.5. jälkeen tai olet estynyt palauttamasta lainojasi ajoissa sairauden tai muun pakottavan syyn takia, sovi lainan jatkamisesta: tule kirjastoon, soita tai kirjoita sähköpostia, viimeistään eräpäivänä 28. toukokuuta. Myöhässä palautetuista tai uusituista lainoista seuraa kahden viikon lainakielto. Tarkat lainaussäännöt löydät Aikuislukion oppikirjat -linkistä kirjaston pääsivulta ja Kirjasto aikuislukiolaisille -sivulta.

Yo-kirjoituksiin lainattujen oppikirjojen laina-aika on kirjoitusten loppuun asti (ks. kohta "Kirjalainaus kevään 2019 yo-kirjoituksiin" sivun alalaidassa) eli syksyllä 2019 viimeistään 3. lokakuuta.


Palautuksista ja kirjeistä, jotka koskevat erääntyneitä lainoja ja kirjakorvauksia:              

Palautuksia voi tehdä kirjastonhoitajalle kirjaston ollessa auki tai 4. kerroksen palautuslaatikkoon, vaikka kirjasto olisikin kiinni. Muistathan, että myöhästyneitä palautuksia voi lähettää koululle myös postitse, jos et itse pääse paikalle.

Kirjat, joista on laskutettu, tulee joko palauttaa koulukirjastoon tai korvata laskussa mainittuun eräpäivään mennessä. Jos et ole tehnyt kumpaakaan, vaikka olet saanut karhukirjeesi mukana laskun, palauta kirjasi viipymättä, sillä kirjoista lähetetään uusi lasku, jos niitä ei ole palautettu tai maksettu ajoissa.


Kirjalainaus syksyn 2019 yo-kirjoituksiin:

Kun olet ilmoittautunut yo-kokeisiin, on mahdollista lainata oppikirjoja kevään kirjoituksia varten. Kirjastossa on monenlaista materiaalia eri oppiaineiden ylioppilaskirjoituksiin valmistautumiseen ja laaja valikoima kurssikirjoja, tottakai. Kirjastoon on mahdollista tulla harjoittelemaan myös kuunteluita. Kysy vinkkejä kirjastonhoitajalta!

Syksyn yo-kirjoituksia varten lainattujen kirjojen palautuspäivä on kirjoitusten viimeinen päivä eli torstai 3.10.

Päivitetty 31.5.2019