Kirjasto TYKin lukiolaisille

Tervetuloa päiväkoulun lukiolaisten koulukirjastosivuille!

        


Koulun kirjastosta löydät monenlaista luettavaa opiskelun tueksi ja omaksi iloksi. Meillä on valikoimissa niin uutuuksia kuin klassikoitakin, kirjallisuuden helmiä kurssien kirjalistoilta ja niiden ulkopuolelta. Tule lainaamaan vaikkapa suosittuja Sofi Oksasta ja Emmi Itärantaa.

Lainakirjat lukiolaisille

3. vuoden lukiolaiset hankkivat itse oppikirjansa ja lukio-opintoihin liittyvän välttämättömän käsikirjallisuutensa. Koulukirjaston oppikirjalainaus palvelee lukion 1. ja 2. vuoden opiskelijoita ja aikuislukion tutkintotavoitteisia opiskelijoita. Kaikkia kirjaston kirjoja voi kuitenkin tulla käyttämään kirjaston tiloihin, ja kirjaston kauno- ja tietokirjallisuus on kaikkien lainattavissa. Muistathan, että vaikka kaunokirjallisuus sijaitseekin lukuhuoneessa, tulee sekin lainata kirjastonhoitajan kautta.

HUOM! Osallistuessasi aikuislukion opetukseen voit käyttää aikuislukion oppikirjalainausta.

Päiväkoulun abit voivat tulla lainaamaan kirjastosta myös yo-kirjoituksiin tarvittavaa kertausmateriaalia! Tervetuloa!

Käsikirjallisuudesta käytävillä

4. kerroksen käytävähyllyissä ja lukuhuoneessa on sanakirjoja ja muuta käsikirjallisuutta, jota voi käyttää koulussa. Ne ovat aamusta iltaan oppilaiden ja henkilökunnan käytettävissä, ei tarvitse kantaa omia käsikirjoja kotoa koululle. Jos koululta puuttuu hyvä  kirja, josta olisi hyötyä läksyjen teossa, vinkkaa siitä kirjastonhoitajalle!

Matemaatisten aineiden opiskelijoille lisämateriaalia 

Kirjastossa on aikuislukion opettajan oppaat/ratkaisukirjat ja/tai oppikirjan käsikirjakappale seuraavista oppiaineista:

  • pitkä matematiikka (Tekijä-sarja)
  • lyhyt matematiikka (Tekijä-sarja)                                      
  • kemia (Mooli-sarja) 
  • fysiikka (Fysiikka-sarja)

Näitä kirjoja voi päiväkoulun lukiolainenkin käyttää käsikirjastomateriaalina, kun kaipaa opiskeluun lisätietoa. Muistakaa myös kirjaston poistokirjat, joiden joukosta saattaa löytyä vanhempia matematiikan, kemian ja fysiikan oppikirjoja ja yo-koekysymyksiä. Niitä voi napata mukaansa kirjaston ulkopuolelta.