Tapahtumat 2020-2021

Lokakuu

Syyskuu

Tykkiläiset ovat saaneet nauttia aika tavallisesta koulunkäynnistä tämän erityisen koronasyksyn aikana. Abieturientit olivat etäopetuksessa osan aikaa ennen kirjoituksia ja lukion kakkoset muutaman päivän. Koulussa on ainakin pesty käsiä jatkuvasti. Maskit tulivat käyttöön lukiolaisilla kuun lopulla.

Monenlaisista oppimisympäristöistä Suomenlinna ja Torronsuo ovat antaneet tilaa ja turvallisuutta sekä iloa päiviin. Kasit tutkivat vesielämää perinteisesti Suomenlinnassa ja ysit nauttivat suon rauhasta. Museoissa on myös ollut väljää. Koulun lähimaastot ja kentät ovat olleet ahkerassa käytössä urheilutunnilla ja urheilupäivissä. LiikKUVA-kurssi kävi Leppävaaran Huipussa kiipeilemässä.

Taidehallin Patricia Piccininin näyttelyssä taide ja tiede kohtasivat hybridihahmoissa. 

Stadionin remontti valmistui. Kuvasssa Helsinki Design Weekin näyttelyyn osallistuvia lukiolaisia ja Stadionin pylväiden läpi näkyvä TYK - huomaa myös sateenkaariliputus, mikä juhlii moniarvoisuutta Pride-viikolla.  Arvoja pohdittiin myös HDW:n "Value market"-teoksessa, jossa myymälän näköisessä kokonaisuudessa sai tehdä arvovalintoja. Vanha ja uusi muotoilu löytyi Stadikalta rinta rinnan.

Laterna Magica on antikvariaatti ja valokuvagalleria Kruununhaassa. Valokuvauskurssi kävi tapaamassa valokuvaaja Jenni Hailia ja myös seiskaluokka näki tunnelmallisen kellarigallerian näyttelyt. The other I -näyttely sopi täydellisesti identiteettiteemaan: Kuka minä olen?

Lukon ku2-opiskelijat suunnittelivat ja  maalasivat uusia upeita sähkökaappeja! Iloa katukuvaan!

Elokuu

Koulu pääsi alkamaan onneksi lähiopetuksena. Uudet seiskat ja kuvissa lukion ykköset viettivät ryhmäytymispäivää Seurasaaressa. Kasien ruotsinryhmä vieraili opastetulla kierroksella Kansallismuseon Rohkeus, rakkaus, vapaus! Muumit 75 -näyttelyssä. Peruskoulun teemana on tänä vuonna Minä ja sinä. Se voi näkyä esim. identiteettiä ja vuorovaikutusta painottavissa opetustuokioissa. Abit viettivät päivän jumalina!

Tänä vuonna koulun KIVA-tiimiin kuuluvat opettajat Mia Riikonen, Hannele Lidman ja Hannu Rantala sekä opo Elina Korhonen.