Terveydenhuolto

Terveydenhoitaja Heli Himanen on tavattavissa koululla päivittäin.

Ajanvaraus mielellään tekstiviestillä tai Wilman kautta. Helin tavoitat numerosta 050 - 310 55 78.

Avovastaanotto aika ilman ajanvarausta on arkisin ma - pe, aika lukee terveydenhoitajan huoneen ovessa.

Terveyttä edistetään yhdessä lapsen, nuoren ja heidän perheidensä kanssa. Kunkin lapsen, nuoren ja perheen omia yksilöllisiä voimavaroja vahvistetaan ja tuetaan kouluterveydenhuollossa. Koululaisen terveydentilaa seurataan ja arvioidaan säännöllisesti.

Mikäli sairas lapsi tarvitsee lääkärin tai terveydenhoitajan arviota tai hoitoa, hakeudutaan omalle terveysasemalle huoltajan kanssa. Lapsen pitkäaikaissairauksien hoito ja seuranta kuuluvat terveysasemalle.

Terveydenhoitaja tapaa nuoret vuosittain terveystarkastuksissa. 8-luokan oppilaille tehdään laaja terveystarkastus, johon kuuluu myös koululääkärin tapaaminen.

Nuorilla ja heidän perheillään on mahdollisuus hakeutua terveydenhoitajan vastaanotolle aina myös yksilöllisten tarpeidensa ja elämäntilanteensa mukaan.

Hyödyllisiä linkkejä

Hammashoito

Helsingin peruskoulujen oppilaat kutsutaan kotikunnasta riippumatta suun ja hampaiden tarkastukseen yksilöllisen tutkimusvälin mukaan joko suuhygienistille tai hammaslääkärille. Tarvittaessa suuhygienisti ohjaa lapsen jatkohoitoon hammaslääkärille.

Kaikki 7. luokan oppilaat kutsutaan tarkastukseen suuhygienistille, ja kaikki 8. luokan oppilaat hammaslääkärille.

Jos oppilaalle tulee hammassärkyä, hammastapaturma tai muuta kiireellistä hoidon tarvetta, huoltaja voi varata hänelle ajan ajanvarauksen kautta.

Tarkastusajat lähetetään oppilaille kirjeitse kotiin. Jos varattu aika ei sovi, sen voi muuttaa keskitetyn ajanvarauksen kautta puh. 310 51400, ma–pe klo 8.00–15.00. Varattu aika pitää peruuttaa viimeistään edellisenä päivänä klo 12.00 mennessä. Jos peruutusta ei tee, 15 vuotta täyttäneiltä peritään 27 euron sakkomaksu

Koulutapaturmat

Helsingin kaupunki on vakuuttanut tapaturmien varalta kaikki koululaiset asuinkunnasta riippumatta. 

Vakuutus on voimassa koulussa, koulumatkoilla ja koulun ulkopuolisen toiminnan aikana. Koulun ulkopuolista toimintaa ovat urheilutapahtumat, retket, opintokäynnit ja leirikoulut. Vakuutus ei kata kotimaassa oppilaiden henkilökohtaista omaisuutta.

Koulun kansainväliseen toimintaan liittyvien matkojen ajaksi oppilaille otetaan matkavakuutus, johon sisältyy myös matkatavaravakuutus.

Koulutapaturma on koulussa tai koulumatkalla sattunut tapaturma. Koulutapaturman sattuessa otetaan tarvittaessa yhteys vanhempiin.  Lasten ensisijainen hoitopaikka koulutapaturmissa on asuinalueen mukainen terveysasema. Mikäli huoltaja haluaa käyttää yksityistä lääkäriä, korvataan hoidosta ainoastaan poliklinikkamaksun osuus.