Lukio

Töölön yhteiskoulun lukion positiivinen ja innostava ilmapiiri houkuttelee opiskelemaan. Uskallan yrittää, opiskella, kasvaa ja kehittyä.

 

Hae meille!

Tykissä on rento meininki – kuten opiskelijamme sanovat! Tykkiläisyys on yrittämistä, innostusta ja hyvää fiilistä. Mutta tavoitteemme ja saavutuksemme ovat korkealla!


Opiskelu lukiossa

Meillä TYKissä pidetään tärkeänä halua oppia uutta, ymmärtää muutosta ja hallita kokonaisuuksia. Koska TYK on keskellä kaikkea, meidän on helppo lähteä ulos tutustumaan yhteiskuntaan ja kulttuuriin!Ylioppilastutkinto

Lukio-opintojen päätteeksi suoritettava ylioppilastutkinto antaa paitsi laajan yleissivistyksen myös yleisen korkeakoulukelpoisuuden suomalaisiin korkeakouluihin, ja siitä saa moneen jatko-opiskelupaikkaan hakiessa pisteitä. Suomalainen ylioppilastutkinto antaa hyvät valmiudet hakea myös ulkomaisiin yliopistoihin ja korkeakouluihin.


Opintojen ohjaus

TYK:ssa opiskelijan ohjauksessa on mukana koko lukion väki. Rehtorit, opinto-ohjaaja, ryhmänohjaajat, eri aineiden opettajat ja myös koulun muu henkilökunta auttavat sinua rakentamaan lukio-opinnoistasi juuri sinua innostavan opintopolun.


Opiskelijan tuki

TYKissä saat monenlaista tukea opinnoissa ja arjessa jaksamiseen. Kaikki koulun opettajat ja muu henkilökunta ovat käytettävissäsi.


Opiskelijatoiminta

TYKissä on monenlaista opiskelijoiden järjestämää toimintaa ja toimintaa opiskelijoille.


Kirjasto

TYKin koulukirjasto on opetuspäivisin avoinna klo 9.30–18.40 (aikuislukion opiskelijoille klo 14–18.40). Lainaamme kaunokirjallisuutta ja tietokirjallisuutta kaikille ja oppikirjoja aikuislukion kursseille sekä yo-kirjoituksiin. Kirjastossa voit käyttää myös tietokoneita, skannata ja tulostaa koulutöitä. Voit tehdä tehtäviä ja viettää aikaa kirjastossa tai hiljaiseen työskentelyyn tarkoitetussa lukuhuoneessa.


Vanhemmille

Yhteistyö kotien kanssa on meille elintärkeää, sillä yhteisen kasvatusvastuun jakaminen on nuorten hyvinvoinnin edistämisen perusedellytyksiä. Hyvän keskusteluyhteyden ylläpito ja mutkaton kommunikaatio edesauttavat sekä koteja että koulua yhteisten kasvatuksellisten tavoitteidemme saavuttamisessa.