9. luokka

Sivua päivitetään ja osa kurssien kuvauksista puuttuu.

Muotoilu

Kurssilla on tarkoitus suunnitella valaisin ja toteuttaa se. Tavoitteena on tutustua muotoilun alaan itse tekemällä ja hahmottaa koko kaari ensimmäisistä ideoista tuotteeksi.  Valo on myös itsessään yksi kurssin teemoista.

Kuvataiteen jaksolla tutustutaan muotoiluun ja erityisesti valaisinsuunnitteluun. Aktiivisten harjoitusten avulla tutustutaan valon ilmiöihin ja ominaisuuksiin. Leikitään valo- ja varjo -harjoituksilla. Käydään Designmuseossa ja mahdollisesti teollisen muotoilijan työhuoneella. Tehdään luonnoksia omasta ideasta ja harjoitellaan teknisten projektioiden piirtämistä mittakaavassa. Käsityön jaksolla analysoidaan kuvataiteessa tehdyt hahmotelmat ja valitaan teknisesti ja materiaalisesti toteuttamiskelpoinen idea. Hahmotelmasta piirretään joko mittakaavassa olevat piirustukset tai 3D-malli tietokoneella. Valaisin valmistetaan teknisen käsityön menetelmillä ja materiaaleista. Kurssilla käydään läpi kodin sähkötyöt, jotka ovat luvallisia kaikille ja kytkentöjä voidaan harjoitella oman projektin yhteydessä.

Teknologiaa luovasti

Kurssilla tutustutaan erilaisiin tapoihin hyödyntää teknologiaa itseilmaisun välineenä.

Kurssilla tuotetaan installaatioita, performansseja ja interaktiivisia taideteoksia teknologiaa hyödyntäen. Kurssilla voidaan myös rakentaa soittimia ja/tai opiskella ohjelmointia ja käyttää sitä teoksissa.

Urheilijan polku

Kurssilla on tarkoitus hyvin käytännönläheisin keinoin tutustua urheilijan polkuun vaikuttaviin tekijöihin. Oppia tunnistamaan ja valmistamaan terveellistä ruokaa. Oppia urheilun ominaisuusalueet käytännön harjoitusten kautta. Oppia analysoimaan harjoituspäiväkirjaa sekä unen ja levon suhdetta.

Kurssilla tutustuaan myös urheilijan ominaisuuksien harjoitteluun ja herkkyyskausiin (nopeus, ketteryys, voima, kestävyys, liikkuvuus)