Opiskelu yläkoulussa

Töölön yhteiskoulu on yli 100-vuotias helsinkiläinen koulu. Koulussamme riittää toimintaa aamusta iltaan, sillä koulussamme on yläkoulu, lukio ja aikuislukio. Töölön yhteiskoulun yläluokilla opiskelee noin 270 oppilasta. Olemme siis sopivan kokoinen yläkoulu Helsingin Töölössä. Meille on helppo tulla mistä suunnasta tahansa.

Koulumme oppilaaksiottoalue on Töölö, ja lisäksi yläkouluun voi hakeutua kaksikieliseen, matematiikka- tai latinapainotteiseen opetukseen. Töölön yhteiskoulun yläluokilla opiskellaan A1-kielenä englantia. A2-kielenä koulussamme voi opiskella ruotsia, saksaa ja ranskaa. B1-kielenä on ruotsi, ja B2-kieleksi voi halutessaan valita ranskan tai saksan.

Yläkoulussamme opiskellaan monipuolisesti erilaisia työtapoja käyttäen. Tietojen oppimisen lisäksi yhtä tärkeää on taitojen oppiminen. Opiskelussa harjoitellaan esimerkiksi itsearvioinnin taitoja, erilaisia opiskelumenetelmiä sekä vuorovaikutustaitoja. Oppimisen tukena käytetään monipuolisesti tieto- ja viestintätekniikkaa. Opetustilanteissa oppilaat voivat käyttää omien mobiililaitteidensa lisäksi koulussa olevia tabletteja ja tietokoneita. Töölöstä on helppo kulkea eri puolille pääkaupunkiseutua, minkä ansiosta voimme hyödyntää lähiympäristön urheilu- ja kulttuuritarjontaa sekä tehdä oppilaitos- ja yritysyhteistyötä.

Töölön yhteiskoulun kuuluisa TYK-henki syntyy hyvästä fiiliksestä, yhteisestä tekemisen meiningistä sekä jokaisesta yksilöstä välittämisestä. Yläkoulussa oppilaat saavat vaikuttaa asioihin. Koulussamme toimii aktiivinen oppilaskunnan hallitus sekä tukioppilasporukka. Järjestämme yhdessä vuosittain esimerkiksi yhteisiä tutustumispäiviä, tanssiaisia, yökoulun ja vaihtelevia teemaviikkoja. Töölön yhteiskoulu, TYK, tarjoaa jokaiselle taitoja, ystäviä ja kokemuksia. Tervetuloa elämään ja oppimaan Suomen tykeimpään kouluun!

Kuvassa 7D tutustumassa Aalto-yliopiston Taiteen ja suunnittelun laitokseen Otaniemessä.