Tapahtumat 2017-2018

Kesäkuu

Tykkiläiset ylioppilasjuhlat Finlandia-talossa: Nuoruuden, älyn ja ahkeruuden valoa! Ylioppilaan puheen piti komeasti Pauli Mankinen. Musiikista kiitos upealle Hanna Hämäläiselle ja Matille. Myös peruskoulun kevätjuhla pidettiin Finlandia-talossa.

Kesäisistä säistä on nautittu lähes koko toukokuu. Ensimmäisenä kesäkuuta koulu kokoontui Kyky-Tykkiin inspiroitumaan talenteista: Kurkkulaulua, pastorien punkjoogaa, runonlausuntaa ranskalaisella aksentilla ja sykähdyttäviä musiikkiesityksiä! Puutiaisaivokuume-bändin ensiesitys valloitti.

Lukion kevätjuhlassa oli todella hyvä opiskelijan puhe ja säteilevät stipendiaatit. Hanna ja Isaac esiintyivät milleniumesityksellään. Itsensäkin yllättivät eläköityvät Mervi ja Irmeli, jotka pistivät tuntia ennen pystyyn duon. Ihanaa kesää!

Toukokuu

Taloustieteilijä Kate Raworth vieraili TYKissä: "Jos ihmiskunnan 2000-luvun tavoite on päästä donitsiin, millainen talousajattelu tarjoaa parhaat mahdollisuudet tavoitteen saavuttamiseksi?" Entinen koulumme opettaja Juha Pietiläinen oli järjestänyt tämän kiinnostavan kestävän kehityksen puolestapuhujan kouluumme.

LiikKUVA-kurssin huipennus oli pyöräretki Seikkailupuisto Zippyyn. Parisenkymmentä 7-luokkalaista retkeili yön yli Nuuksiossa, joss vaellettiin, suunnistettiin, uitiin ja valmistettiin gourmee-aterioita trangialla.

Kaikki peruskoululuokat ovat saaneet nauttia erittäin kesäisistä säistä luokkaretkillä mm. Korkeasaareen, Seurasaareen, Linnanmäelle ja Tampereelle. 9C lähti Tallinnaan, Matikistit junailivat Pietariin asti.

Huhtikuu

Kevät on tullut! Seiskaluokkalaiset ovat nauttineet Töölönlahden kierroksesta - eniten juossut luokka sai jätskit! Myös LiikKuva-kurssilla reippailtiin näissä hulppeissa maisemissa ja matkalta löytyi latinanopiskelijoita kevätauringon alla. Oppitunteja on myös pidetty Talvipuutarhassa, HAMissa ja Ateneumissa. 

Lukion kemian työkurssilla tehtiin legokolorimetri. Lukiolaiset vierailivat Meilahden kampuspäivässä ja 8E Aalto Mechatronics Circus -tapahtumassa. Kevättanssiaisissa esiintyi lukion poikien bändi. Lukion Irlannin-reissusta jäi hienoja muistoja. 

Maaliskuu

Lukuvuoden neljäs jakso alkaa olla lopuillaan. Maaliskuussa on ahkeroitu myös  ylioppilaskirjoitusten parissa. Valo lisääntyy ja nyt ollaan jo kesäajassa. Hyvää pääsiäistä ja ansaittua lomaa kaikille!

 
Valokuvaajana 7D:n August Kiattrakoolchai.

Helmikuu

Nyt on se aika vuodesta, että lukion kolmoset painavat penkkiä ja pistivät juhlat pystyyn! Abishowssa ansaitsemansa huomion saivat keväällä eläköityvät Mervi ja Ismo. Peruskoulu hullaantui karkkisateeseen!

Kisahallilla tanssittiin ykkösissä: Kakkoset, eli koulun vanhimmat, olivat kauniita ja ryhdikkäitä, ja esitys sujui kuin tanssi. Illalla sama jatkui Kulttuuritalon arvokkaimmissa puitteissa.

Tammikuu

Kotitalousluokka on välillä ysiluokkalaisten kemistien hallussa - ruokaa laitetaan kemian näkökulmasta! Kuvataiteessa kolme opiskelijaa teki lukiodiplomin. Töistä järjestettiin näyttely tai oikeastaan yksi instaallaatio, jonka läpi pääsi kävelemään. Diplomit käsittelivät pelkoja ja muovia valtamerissä. Yhteiskuntaopin tunnilla oli vieraita: eri puolilta historiaa ja universumia saapuneet pääomasijoittajat arvioivat ysiluokkalaisten liikeideoita...

Joulukuu

Natten går tunga fjät
rund gård och stuva;
kring jord, som sol förlät,
skuggorna ruva.
Då i vårt mörka hus,
stiger med tända ljus,
Sankta Lucia, Sankta Lucia.

Lucian lisäksi on juhlittu Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä ja uusia ylioppilaita. Väittelykilpailussa kiisteltiin mm. onko "...Suomessa hyvä syntyä, elää ja kuolla?" Juhlavaa ja kukkien koristamaa on ollut loppuvuosi ja nykytaidekurssillakin materiaalina on leikkokukat!

Marraskuu

100-vuotiaan Suomen itsenäisyyttä juhlittiin jo etkoilla tanssiaisissa, jossa musiikista vastasi lukion bändi Spiceboys sekä Jossun lysti! Maltalta saapui opiskelijaryhmä vastavierailulle Tykkiin. Opiskelijat osallistuivat oppitunneille, mm. englannintunnille, kuvikseen ja vanhojentanssien treenaukseen! Koulun kaikki kasiluokkalaiset lähtivät joukolla Tampereelle: osallistuimme valtakunnalliseen TAIDETESTAAJAT -hankkeeseen. Ensimmäisenä testauksessa oli Tampere Filmarmonia -sinfoniaorkesterin Suomi100-konsertti Tamperetalossa. Myös eväisiin panostettiin, kuten kottikärrykuvasta näkyy. Aika kokemus! 

Lokakuu

Suomen 100-vuotisjuhlien kunniaksi peruskoululaiset kokosivat aikakapselin, joka muurattiin koulun seinään. Se on viesti meiltä tulevaisuuteen! Canonin naisjohtajat kutsuivat lukiolaistyttöjä keskustelemaan työelämästä, urapoluista, koulutuksesta - tämä vierailu oli osa lukion sukupuolisensitiivisen ohjauksen agendaa! Lokakuussa vietettiin uskonpuhdistuksen 500-vuotisjuhlaa ja valmisteltiin halloweenia. Seiskan matikistit tekivät mm. ikosaedri- eli kaksikymmentahokas-kurpitsan. Tukarien suunnittelemissa halloween-juhlissa oli mm. escape room ja muita rasteja seiskoille.

Syyskuu

Tässä kurkistus syyskuun tunnelmoihin ja opintoihin, joita tehtiin jälleen ympäri kaupunkia. 8C-luokka pelasi ruotsinkielisiä pelejä Bit för bit -työpajassa. Peruskoululaiset suunnittelivat Suomi100 -projektiamme Aikakapselia. Taustatyötä kapselin sisältöihin tehtiin mm. Kansallismuseon näyttelyissä: Mitä kertoa tästä ajasta tulevaisuuden tykkiläisille? 7D-luokkalaiset retkeilivät ahkerasti taidetunneilla HAMin Nautinto-näyttelyssä ja työpajassa sekä Katja Tukiaisen näyttelyssä Saariaho Järvenpää -galleriassa. Taiteilija esitteli itse näyttelyä oppilaiden valintojen pohjalta ja aktivoi ryhmää muutenkin. Stadikalla on uitu ja  lukion valokuvauskurssilla harjoiteltu tekniikkaa ja sommittelua. 

Elokuu

Koulurauha julistettiin koulun sisäpihalla ja uusi lukuvuosi saatiin hyvässä hengessä alkuun. Uusi Ranskasta tullut vaihto-oppilaamme esittäytyi. Lounas tarjoiltiin festarityyliin ulkona kesäisessä säässä ja tunnelmaa nostatti Mikko Saari Töölön seurakunnasta soittamalla mahtavia levyjä. Monet opintoretket vievät ulos kaupunkiluontoon - kuvissa ku2:n opiskelijoita ympäristötaiteen parissa Sibeliuspuistossa.