Kuraattori

Koulukuraattori Riikka Ristimäki on tavattavissa koululla joka arkipäivä.

Töölön yhteiskoulun perusopetuksen ja lukion oppilaiden ja perheiden hyvinvoinnin apuna ja tukena toimii koulukuraattori Riikka Ristimäki.

Koulukuraattorina tehtäväni on oppilaiden ja opiskelijoiden kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin, myönteisen kasvun ja kehityksen sekä koulunkäynnin tukeminen. Kuraattorin työ on opiskelijakeskeistä ja tapaankin opiskelijoita usein yksilötapaamisten merkeissä. Tämän lisäksi tärkeinä yhteistyökumppaneina toimivat tilannekohtaisesti koti, koulun muu henkilöstö, ulkoiset viranomaistahot sekä muut verkostot ja palvelujärjestelmät.

Oppilaat ja huoltajat voivat tulla keskustelemaan kanssani luottamuksellisesti kaikenlaisissa elämäntilanteissa ja arjessa askarruttavista aiheista. Tavoitteena on yhdessä jäsentää tilannetta, etsiä ratkaisuja ja tarvittaessa selvittää tarvittavia tukitoimia sekä verkostoja. Koulukuraattorina teen työtä myös luokkien ja ryhmien kanssa. Minulla on lisäksi IPC-koulutus. Keskustelut ovat aina vapaaehtoisia ja luottamuksellisia.

Lisäksi koulukuraattorina työskentelen koko kouluyhteisön hyvinvoinnin ja hyvän ilmapiirin eteen yhdessä koulun henkilökunnan kanssa. Tuemme esimerkiksi opiskelijoiden hyvää ja mukavaa yhdessäoloa ja tarjoamme tarvittaessa mahdollisuuden sovitteluun ristiriitatilanteissa.

Koulukuraattori on tavattavissa koululla joka arkipäivä, torstaisin olen koululla iltapainotteisesti klo 12-19. Ajan voit varata puhelimitse 040 481 4046, Wilmassa tai sähköpostilla riikka.ristimaki@tyk.fi.

Ota rohkeasti yhteyttä ja tule juttelemaan!

Kuraattorin työhuone sijaitsee 2. kerroksessa.