Tapahtumat 2021-2022

Joulukuu

Ihanaa ja Rentouttavaa Lomaa Kaikille ja Hyvää Joulua!

Tässä alla kuvia joulukuun vietosta Tykissä - ihme ja kumma, osa juhlista ja tapahtumista onnistuttiin toteuttamaan. Temppeliaukion kirkossa lukion kuoro ja bändi kajauttivat ilmoille riemukkaat joululaulut, upeiden Elisan ja Juuson luotsaamina. Puurojuhlassa itse puuro nautittiin tunnelmallisesti Montussa. Ohjelma salissa oli hyvin suunniteltu ja virkistävää.

Joulupuu-keräys tuotti isot määrät paketteja vähävaraisten perheiden nuorisolle ja hyvää jouluista mieltä meille kaikille. Opehuoneen kuudestoista luukku paljasti keitaan, jossa opet nauttivat keinoauringosta, reggaesta, paratiisin vihreydestä ja kookosananaspirtelöstä!

Lucia-kulkue toi kauniita perinteitä ja hetken rauhoittumisen. Kuvissa seiskan matikistien etäluento Helsingin yliopistolta, seurattiin Lituskaisen matkaa tasomaassa. Ysiluokan A-ranskanlukijat kävivät lauantaina 4.12. katsomassa ranskankielistä teatteriesitystä Espoon kaupunginteatterissa.

Juhlallinen pieni ylioppilasjuhla järjestettiin perinteisesti salissa, paikalla olivat vain läheiset ja lukion opettajia. Ylioppilaan Siiri Iso-Tryykärin puhe oli valoisa ja tyylikäs kuten myös rehtorin, joka katsoi Suomen historiaan lähestyvän itsenäisyyspäivän kunniaksi. Itsenäisyyspäivää huomioitiin pukeutumalla siniseen ja valkoiseen.

Abit tanssivat upeat vanhat Kulttuuritalolla, vihdoinkin! Vanhojentansseja valokuvasivat  Rosa Mononen, Isabella Hassinen ja Ulla Noopila, jotka antoivat upeat kuvansa myös abien itsensä käytettäväksi. Illan erikoisuus oli, että yleisön oli näytettävä koronapassi ovella. Perinteet siis muuttuvat.

Alla myös dokumentteja seiskojen kiinnostavasta taidenäyttelyretkestä Stoaan. Tapasimme myös taiteilija Loviisa Talan, jonka kuvat innostivat oppilaita.

Lähes koko syksy pysytty lähiopetuksessa, huh, toivotaan että suunta koronan suhteen helpottaisi.

Marraskuu

Eräs leirikoulu sentään onnistui koronarajoitusten välissä ja se oli latinistien 9D:n Rooman matka. Syksyisellä reissulla tutustuttiin antiikin historiaan sekä elävään kaupunkiin ja mukana olivat Sonia ja Anna V.

Rehtori Paula kutsui huoltajia aamukahveille Monttuun. Tämä vanha tykkiläinen perinne on kiva tapa kohdata. Mukana oli myös koulun oppilashuollon väkeä ja opettajia. Toki iso osa opettajista piti samaan aikaan tunteja mutta avoimin ovin eli huoltajilla oli mahdollisuus kurkata oppitunnille.

Rehtori kokoontui marraskuussa myös peruskoulun oppilaskunnan hallituksen kanssa aamiaiselle - täytetyt croissantit tuoksuivat hyviltä... ja rehtori sai kuulla oppilaitten ajatuksia.

Marraskuuta piristi myös Anything but a bag -päivä, mikä tarkoitti erittäin luovia ratkaisuja oppikirjojen ja tietokoneiden kantamiseen!

Kuvataideluokkaan saatiin vieraaksi korutaiteilija, muotoilija Inni Pärnänen, joka piti kiinnostavan luennon free lancer - muotoilijan opintiestä, arjesta ja hienoista hetkistä. KU2-kurssilaiset nauttivat aamun luennosta kahvi- ja glögimukin ääressä.

LiikKUVAn eka kurssi päättyi Talin keilahalliin. Oppilaat nauttivat onnistumisen hetkistä!

TYKin seiskaluokan A-ranskanlukijat vierailivat marraskuussa Ranskan instituutissa kulttuuriaiheisessa työpajassa. Perjantaina 26.11. tutustuimme ranskalaisiin jouluperinteisiin valmistamalla kaksi bûche de Noël -suklaakakkua.

Lokakuu

Vanhojen tansseja harjoitellaan taas, joten kakkosilla koulupäivät venyvät usein iltapäivään asti. "Kasipalkissa" iltapäivällä saattaa olla myös muita kursseja.

Syksyn keramiikan kurssin näyttely on esillä neloskerroksen vitriinissä.

Tässä myös pari esimerkkiä lukion arkkitehtuuri- ja muotoilukurssin (ku2) tuolisuunnitelmista, joista tehtiin myös pienoismalli.

Lokakuun pimeydessä vietettiin myös Halloweenia, oli karaokea ala-aulassa ja paljon upeita asuja!

Syyskuu

Kuun lopulla arki lähestyy jo normaalia, mikä näkyy lähiopetuksena ja monien mukavien tapahtumien toteutumisena (niin, ei perumisena!). Syyskuussa lukiolaiset olivat tosin välillä etäkoulussa, mikä turvasi ylioppilaskokeiden onnistumista.

Ysiluokkalaiset lähtivät Torronsuolle oppimaan eri suotyyppejä. Koko päivän reissulla kuvattiin suon kasveja, nautittiin eväistä ja hyvästä seurasta. Kuvassa Tiina ja Timo-tyypit!

Lukion ykköset ja kakkoset tuulettuivat tekemällä retkipäivän abiturienttien ahkeroidessa ylioppilaskirjoituksissa. Ykköset valtasivat Suomenlinnan viheriöt ja kakkoset köröttivät bussilla Hankoon! Ja laulu raikui jo bussissa eikä koronaa muisteltu. Maskit ovat kyllä yhä osa arkeamme. 

Liikuntapäivänä peruskoulu ulkoili koulun ympäristössä meloen, pyöräillen, sunnistaen ja pelaten jalkapalloa. Kovin matsi käytiinkin Pallokentällä, jossa kaikki yläkoululaiset kannustivat seiskojen joukkueen voittoon! LiikKUVA-kurssilaiset kävivät mm. pelaamassa frebeegolfia Munkassa.

Kuviksessa on maalattu akvarelleja Töölönlahdella, tehty arkkitehtuurin historian kävelyjä Töölössä ja tutustuttu nykytaiteeseen Taidehallin valokuvanäyttelyssä Helsinki School 25 vuotta. 

Kasit tutkivat meren eliöstöä vesipäivässä Suomenlinnassa.

Elokuu

Tervetuloa kouluun uudet ja vanhat opiskelijat ja oppilaat ja henkilökunta!

Syksyn uudet tulijat retkeilivät ryhmäytymispäivänä, seiskat Mustasaaressa ja lukion ykköset Seurasaaressa. 

Koulun uusi KiVa-opetiimi esittäytyy: Hannu, Elina, Mark ja Hannele.

Abit pukeutuivat ylijumaliksi. Jumalat posaaraavat eri tunnetiloissa.