Tapahtumat 2016-2017

Lukuvuoden 2016-2017 tapahtumia

Kesäkuu

Hyvää kesälomaa kaikille! TYKin ylioppilasjuhlat järjestettiin jälleen arvokkaasti Finlandiatalossa. Kuvissa myös pysäytettyjä hetkiä ysiluokkaisten päättäjäisistä ja lukion kevätjuhlasta. Koko vuoden yksissä kansissa löydät vuosikertomuksesta.

Toukokuu

Toukokuussa retkeiltiin hiki hatussa, vaikka kevät olikin harvinaisen viileä. Ysiluokkalaiset kävivät mm. Tampereella ja Tuusulanjärven kulttuurikohteissa ja seiskat Seurasaaressa.

Lukiolaisista lähti pieni ryhmä opintomatkalle Maltalle. Olimme vieraina St. Martin´s Collegessa ja tutustuimme saareen monipuolisesti. Fokuksessa englannin ja taiteen kieli!
 

Vamos a la Töölönlahti! Tykkiläiset järjestivät hyväntekeväisyystempauksen Vamos ry:n kanssa, johon osallistui myös lykkiläisiä ja munkkalaisia. Syrjäytyneille nuorille kertyi rahaa 700€ juosten ympäri lahtea. Kiitos TYKin projektiryhmä ja tukarit!

Huhtikuu

Tyk-adventure-kurssilaiset harjoittelivat koulun pihalla trangian käyttöä ja pyöränkumin korjausta. Seikkailu on edessä keväämmällä! Alumni-päivänä entiset tykin lukiolaiset kävivät kertomassa opiskelustaan lukion toisluokkalaisille. Kuvistunnilla maalattiin "aitoja väärennöksiä" suomalaisista taideteoksista viimeisen sadan vuoden ajalta. Maalauksista tehtiin eläviä animoimalla!

Maaliskuu

Suomen 100-vuotis-juhlavuonna Suomi on teemana monessa kouluprojektissa. Perustimme ilmoitustaulun ILMIÖNÄ SUOMI, johon kootaan sekä ideoita että toteutuneita opintokokonaisuuksia juhlavuoden aikana. Käy tutustumassa livenä! Vitriinissä toisessa kerroksessa onkin esillä suomalaisen muotoilun näyttely, sarjakuvatyylillä.

Pirkko Raunemaa kävi kertomassa Euroopan talous- ja sosiaalikomitean toiminnasta lukiolaisille. Koulumme edustaa Suomea komitean nuortentapahtumassa maaliskuun lopussa Brysselissä. Seccon edessä matkaan lähtijät Raunemaan kanssa. Kuvataiteen ku1-lukiolaiset vierailivat Didrichsenin taidemuseossa, esillä Juho Rissasen kuvia ja perheen koti museoasussa.

Helmikuu

Abit lähtivät näyttävästi koulusta - penkkarit ja abishow tarjosivat iloa ympärilleen. Seuraavana päivänä lukion kakkoset juhlivat koulun vanhimpina. Vanhojen tansseja vedettiin päivällä  Kisahallissa ja illalla arvokkaasti Kulttuuritalolla. Poseeraamassa myös tansseja ohjaavat liikunnanopettajat Outi ja Hannu. Kerrassaan kaunista katsottavaa, paljon hikeä, intoa, ketteryyttä ja taitoa. 7D pääsi Kiasmaan, arkkitehtuuriin tutustuttiin kehollisesti! Kuvassa myös Ihanan rentouttava abihieronta, suosittelemme kaikille rentoutusta opiskelun oheen.

Tammikuu

Vuosi aloitettiin avoimin ovin. Tupa oli täynnä vierailijoita tutustumassa kouluun ja sen toimintaan. Science-kurssilaiset eli kasin matikistit tekivät kokeitaan. Opintoretkiltä on alla kuvia mm. yliopistolta ja taiteilijan työhuoneelta: Ysin valinnaiskemistit valmistivat yliopiston labrassa aspiriina ja kävivät kampuskierroksella. 7D matkusti Jätkäsaareen galleria Huutoon kahteen näyttelyyn. Taiteilija Jesse Avdeikov esitteli myös samassa talossa olevaa työhuonettaan, mikä oli todella kiinnostavaa. Kuvistunneilla opetti myös taidekasvatuksen harjoittelija Elina. Ruotsintunnilla käytiin Bit för bit -workshopissa tutustumassa Pohjoismaihin ja ilmaisuaineissa elokuvissa. Esillä on myös kuvia lukion bilsantunnilta. Educa-messuilla Lopo Riina ja opiskelijat Juho ja Olivia esittelivät tykin TET2.0-kokeilua.

Joulukuu

Tykissä on juhlittu itsenäisyyttä, pikkujouluja ja joulua monin tavoin. Kotitalousluokasta nousee useasti piparintuoksu ja ala-aulassa pidettiin välitunnilla pieni joulukonsertti buffetteineen. Lucian-päivänä nautittiin pienestä esityksestä ja tukarit jakoivat pipareita keskellä oppitunteja. 

Marraskuu

Marraskuussa panostettiin oppilaiden, opiskelijoiden ja muun talon väen hyvinvointiin järjestämällä HYVÄ-TYK-iltapäivät. Peruskoulun HYVÄ-TYK koostui pajoista, joissa rentouduttiin, liikuttiin ja maalattiin yhdessä ja keskusteltiin mm. seksuaalisesta tasa-arvosta. 

Lukion Tulevaisuuden työ, innovointi ja hyvinvionti -iltapäivä pidettiin yhteistyössä Työ- ja elinkeinoministeriön kanssa. Workshopeissa oli paljon vierailijoita, jotka johdattivat opiskelijoita otsikon mukaisiin teemoihin. 

Lokakuu

HAM-museon Kusama-näyttely on vetänyt puoleensa monia kouluryhmiä. Kuvissa 9B-luokkalaisia äidinkielentunnilla museossa. Saksan Stuttgartista saimme vastavierailulle ryhmän tyttökoululaisia lukiolaisia. Ohjelmassa oli mm. kangaskassin painaminen. Tukarit ja oppilaskunnan aktiivit järjestivät seiskaluokkalaisille Halloweenjuhlat!

Syyskuu

Yhdeksäsluokkalaiset pistelivät Torronsuon pitkospuita ja viettivät kauniin päivän luonnossa suotyyppejä ja -kasveja opiskellen. LiikKuva-kurssilla 7.lk tehtiin pyöräretki Huippu-seikkailupuistoon ja kokemusta ruodittiin kuvin - miten liikettä tai tunnetta voi visualisoida? Kuvataidetunnilla tutustuttiin Alice Neelin maalauksiin ja taiteilijaelämään.

Elokuu

Alkusyksystä peruskoulun uudet oppilaat ryhmäytyivät Kuntokalliossa ja Seikkailutalolla. Opettajat vierailivat Töölön alakoululla. Uudet innokkaat lukiolaiset tutustuivat toisiinsa Mustasaaressa ja abit muistuttivat hierarkiasta: Abi on jumala!