Kirjasto aikuislukiolaisille

Tervetuloa Töölön yhteiskoulun aikuislukion koulukirjastosivuille!

Koulun kirjastotyöntekijät tekevät tiivistä yhteistyötä opettajien kanssa. Niinpä sähköisten oppimisympäristöjen käytöstä ja oppimateriaalin hankintaan liittyvistä asioista voi kysyä koulukirjastosta. Koulukirjasto on myös apuna, jos koulutöihin liittyvät tiedonhaut eivät suju.

Oppikirjan saa lainata tutkintotavoitteinen opiskelijamme kurssille tai ylioppilaskokeeseen, jonka suorittajaksi on ilmoittautunut meidän aikuislukiossamme. Kirjoja ei lainata tutustumiseen eikä kertaamiseen muuten vain.

Lähetämme erääntyneistä lainoista karhukirjeet. Opiskelijat, joilla on kirjoja, jotka olisi pitänyt palauttaa, eivät voi lainata uusia kirjoja. Myöhästyneistä lainoista seuraa 2 viikon lainakielto. Palauttakaa erääntyneet lainat välittömästi koululle. Lainojen palautuslaatikko löytyy käytävältä kirjaston edestä. Jos teillä on kysyttävää myöhästyneistä lainoista, ottakaa yhteyttä koulun kirjastoon sähköpostilla .(JavaScript must be enabled to view this email address), soittamalla tai lähettämällä tekstiviesti kirjaston puhelimeen numeroon 040-4813939.

Tässä linkissä ovat tarkat säännöt aikuislukiomme oppikirjalainausta varten. Oppikirjoja voivat lainata:

  • Töölön yhteiskoulun aikuislukiossa tutkintoon tähtäävät opiskelijat 
  • aikuislukion kurssille osallistuvat TYKin lukion (päiväopetuksen) opiskelijat

AIKUISLUKION OPPIKIRJAT lainataan viivakoodilla niin, että opiskelija käyttää jo olemassa olevaa kirjastokorttiaan, jossa on viivakoodi (koululla ei ole omaa kirjastokorttia). Ensimmäisellä lainakerralla kirjastokorttia ei vaadita, mutta opiskelijalla tulee olla aikuislukion kansliasta saatu lomake lainaajaksi kirjautumista varten. Lomakkeen saavat myös aineopiskelijat, mutta he voivat lainata vain kirjastomme tieto- ja kaunokirjallisuutta, eivät oppikirjoja.

KÄYTÄVÄKIRJAT: 4. ja 6. kerroksen käytävällä on kirjahyllyt, joissa on tieto-ja kaunokirjallisuutta, sanakirjoja, lehtiä ja kielioppeja ja muuta käsikirjallisuutta. Ne ovat kaikkien TYKin opiskelijoiden ja henkilökunnan käytössä aamusta iltaan. Niitä ei kuitenkaan voi viedä pois paikoiltaan.

Lainaajan kannattaa hyödyntää myös runsasta kaunokirjallisuuskokoelmaamme. Kouluun tilattuja lehtiä voivat kaikki lainata kotiin tai lukea koulun tiloissa. Sanakirjat ovat koulun tiloissa kaikkien käytettävissä, myös aineopiskelijoidemme.

ETÄ- JA VERKKOKURSSIEN OPPIKIRJOISTA:  Aikuislukiolaiset saavat lainaan samat oppikirjat etä- ja verkkokursseja varten kuin vastaaville lähikursseillekin. 

Yhteystiedot

Töölön yhteiskoulun aikuislukion koulukirjasto
Sähköposti: .(JavaScript must be enabled to view this email address)
Puhelin: 040 481 3939
Osoite: Urheilukatu 10-12, 00250 Helsinki