Tervetuloa aikuislukioon! Opiskele itsellesi ja omaan tilanteeseesi sopivalla tavalla. Opinnot voi aloittaa läpi lukuvuoden ja ilmoittautua voi milloin tahansa.

Lue lisää opiskelumahdollisuuksistamme

Ajankohtaista aikuislukiossa

Ilmoittaudu aikuislukioon nyt ja aloita opinnot 17.4.2023

Ilmoittaudu opiskelijaksi aikuislukioon ja mukaan kevään opintojaksoille nyt, klikkaa tästä. Uudet opintojaksot alkavat aikuislukiossamme taas 6. periodin alkaessa 17.4.2023. Ilmoittaudu mukaan nyt!

Haluatko peruskouluun?

Hae peruskouluun nyt! Seuraava valintakoe on ti 25.4.2023 klo 16. Ilmoittaudu tästä.

Aikuislukion kanslian poikkeavia aukioloaikoja

Aikuislukion kanslia on avoinna ma-to klo 14–19, pe klo 14–17 lukuun ottamatta seuraavia poikkeuksia:

ma 13.3. – ke 29.3. Aikuislukion kanslia on avoinna klo 14–17 yo-kokeiden ja niihin liittyvän työskentelyn vuoksi.

Studia generalia teemana Turvallisuus

Tervetuloa kaikille avoimiin Studia generalia -tilaisuuksiin:

ke 26.4. klo 15.30-16.15: Miten turvallisuus syntyy yhdessä tekemällä?

Varautumisen asiantuntija väitöstutkija Riitta Björn puhuu siitä, miten jokainen kansalainen voi varautua poikkeusoloihin ja hybridiuhkiin.

► Studia generalia -tilaisuudet järjestetään Töölön yhteiskoulun juhlasalissa 5. kerroksessa. Kahvitarjoilu alkaa klo 15.00. Ennen puhujaa ja sen jälkeen on myös mahdollista tavata opinto-ohjaaja ja keskustella opinnoista aikuislukiossa.

Infoa kevään 2023 yo-kokelaille

Lukihäiriön, sairauden tai vamman, vieraskielisyyden tai vaikean elämäntilanteen huomioon ottaminen ylioppilastutkinnossa

Lue opinto-oppaasta luku 8. 9 (opinto-oppaan sivut 114-116).

Jos opiskelija toivoo, että lukihäiriö, sairaus tai vamma, vieraskielisyys tai erityisen vaikea elämäntilanne otetaan huomioon ylioppilastutkinnossa, tulee hänen olla yhteydessä aikuislukion erityisopettaja Jonna Ekstrandiin kevään 2023 yo-kokeiden osalta viimeistään 2.11.2022 ja syksyn 2023 yo-kokeiden osalta viimeistään 31.3.2023.

Lisätietoa saa tarvittaessa erityisopettaja Jonna Ekstrandilta, puh. 040 485 4534, jonna.ekstrand@tyk.fi

Töölön yhteiskoulun aikuislukio kehittää opetusta yhteistyöhankkeissa

Töölön yhteiskoulun aikuislukio on mukana kahdessa Opetushallituksen rahoittamassa hankkeessa, joissa kehitetään lukio-opetuksen laatua.

Kuuden aikuislukion yhteishankkeessa TYK keskittyy erityisesti kehittämään koulutuksen ja tukipalveluiden saavutettavuutta etäopetuksen menetelmin lukuvuonna 2023-24.

Toinen yhdentoista koulun yhteishanke kestää myös kesään 2024 asti. Hankkeessa kehitetään koulun arviointikulttuuria ja myös arvioidaan oppimisympäristöä yhteistyössä Jyväskylän yliopiston Innovatiiviset oppimisympäristöt -tutkimusryhmän kanssa.

Molemmissa hankkeissa on mukana kouluja eri puolilta maata ja hankkeet vaikuttavat yhteensä tuhansien opiskelijoiden opiskelukokemukseen.


Kaikki aikuislukion ajankohtaiset tiedotteet