Tervetuloa kaikille avoimeen aikuislukioon! Töölön yhteiskoulun aikuislukio on Suomen vanhin ja yksi koko Euroopan vanhimmista aikuislukioista.

Lue lisää opiskelumahdollisuuksistamme

Ajankohtaista aikuislukiossa

Paluu lähiopetukseen 3.5.2021

Töölön yhteiskoulun aikuislukiossa palataan lähiopetukseen ma 3.5.2021 pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän linjausten mukaisesti. Paluu lähiopetukseen koskee sekä aikuisten lukiokoulutusta, LUVA:a että aikuisten perusopetusta.

Jos haluat opiskella 6. jakson loppuun lähiopetuksen oppitunneille osallistumatta, sovi asiasta kurssien opettajien kanssa. Opettaja antaa silloin ohjeet etäopiskelua varten.

Koulun tiloissa käytetään maskia ja noudatetaan kaikkia hygieniaohjeita. Sairaana kouluun ei saa tulla.

Lukion kursseilla lähiopetuksen opetustilat noudattavat kurssitarjottimessa ilmoitettuja opetustiloja. Opetustilat näkyvät myös Wilman lukujärjestyksessä. Perusopetuksen ja LUVA:n kursseilla opiskellaan ryhmäkohtaisissa opetustiloissa aiemmin kerrotun mukaisesti.

6. jakson koeviikon kokeet (27.5.—1.6.2021) pidetään pääsääntöisesti lähikokeina koululla, ellei kurssin opettaja toisin ohjeista.

Uusintakoe pe 7.5.2021 pidetään kuitenkin etänä, ellei opettajan kanssa muuta ole erikseen sovittu. Uusintakokeeseen ilmoittaudutaan tässä poikkeustilanteessa suoraan opettajalle esim. sähköpostilla tai Wilma-viestillä viimeistään 29.4.2021. Opettajat kertovat tarkemmin käytännöistä etäuusintakokeisiinsa liittyen.

Jos sinulla on kysyttävää opetusjärjestelyistä ja/tai kurssien toteutustavoista, kysy ensisijaisesti suoraan kurssin opettajalta. Kurssien opettajatiedot näkee Wilman lukujärjestyksestä sekä klikkaamalla tästä.

Tarvittaessa voit kysyä apua ja opastusta opettajien lisäksi aina myös aikuislukion kansliasta, opinto-ohjaajilta, erityisopettajalta, rehtorilta ja koulun kirjastosta sekä perusopetuksen ja LUVA:n ryhmänohjaajilta ja opintoavustajilta.

Tervetuloa lähiopetukseen!

Aikuislukion kanslian ovi on avoinna välitunneilla

Aikuislukion kanslian väki on tavoitettavissa ma-to klo 13—19, pe klo 13—17.

Suosittelemme asiointia etäyhteyksin, puhelimitse tai sähköpostitse tai Wilmassa. Avoimin ovin kanslia on aina välitunneilla ja ennen oppituntien alkua. Muinakin aikoina voi koputella oveen, niin avaamme oven, jos olemme vapaana.

Aikuislukion kanslian puhelinnumerot ovat 09 4342 0236 ja 09 4342 0250. Kanslian sähköpostiosoite on aikuislukio@tyk.fi.

Opiskelijaksi ilmoittautuminen onnistuu etänä, klikkaa tästä.

Uusi opetussuunnitelma aikuislukioon syksyllä 2021

Aikuislukiossa astuu voimaan uusi opetussuunnitelma (”LOPS2021”) syyslukukauden 2021 alkaessa. Tiedotteen uudesta opsista esimerkkeineen voit lukea tästä: LOPS2021 PÄHKINÄNKUORESSA

Uuden opetussuunnitelman myötä kursseista tulee opintojaksoja.

Opiskelijat, jotka aloittavat lukio-opintonsa syyslukukaudella 2021 tai myöhemmin, opiskelevat tämän uuden opsin mukaisesti. Opiskelijat, jotka ovat aloittaneet lukio-opintonsa ennen syyslukukautta 2021, opiskelevat pääsääntöisesti vanhan opsin mukaisesti opintonsa loppuun. Jos siis olet jatkava opiskelija eli olet aloittanut opinnot ennen syksyä 2021, jatkat opintojasi yhä vanhan opetussuunnitelman mukaisesti.

Opintotarjonnassa 2021-2022 kurssit/opintojaksot on merkitty ensisijaisesti uuden opetussuunnitelman mukaisesti. Jos opiskelet vanhan opsin mukaisesti, seuraa silloin opintotarjonnassa ja lyhenteissä aina sulkeita. Esimerkiksi: ÄI4(3) tarkoittaa sitä, että kyseessä on uuden opsin ÄI4 ja vanhan opsin ÄI3. Tarvittaessa kysy apua ja opastusta kansliasta tai opinto-ohjaajalta tai oppiaineen opettajalta.

Abi-info I syksyn yo-kokelaille ti 11.5. klo 20.05 etänä

Abi-info I syksyn 2021 yo-kokeisiin osallistuville opiskelijoille pidetään etänä ti 11.5. klo 20.05 alkaen. Info kestää noin tunnin.

Abi-info järjestetään etäyhteydellä YouTubessa. Linkki etäyhteyteen löytyy abi-infon alkaessa tästä: linkki tulossa

Jos haluat seurata abi-infoa paikan päällä koululla juhlasalissa illan oppituntien päätteeksi, sekin onnistuu. Info alkaa juhlasalissa klo 20.05.

HUOM! Toista samansisältöistä abi-infoa ke 12.5. klo 16 ei pidetä. Aiemmin tiedotetusta poiketen vain yksi infotilaisuus siis.

Abi-info I:ssa kerrotaan tärkeää tietoa syksyn yo-kokeisiin ja niihin ilmoittautumiseen liittyen sekä yleistä tietoa yo-tutkinnosta. Jos osallistut syksyn yo-kokeisiin, osallistuthan abi-info I:een.

Muista tutustua myös YTL:n tiedotteisiin:

Syksyn 2021 yo-kokeisiin ilmoittautuminen 12.5.—24.5.2021

Syksyn 2021 yo-kokeisiin ilmoittaudutaan Wilmassa. Ilmoittautuminen on Wilmassa avoinna 12.5.—24.5.2021. Wilmaan pääset tästä linkistä: https://helsinki.inschool.fi/

Kun ilmoittautuminen yo-kokeisiin on mahdollista, löydät Wilmasta Lomakkeet-osiosta lomakkeen Yo-tutkinto, SITOVA ilmoittautuminen. Tarkempaa ohjeistusta näet alla; lue ohjeet huolellisesti.

Ilmoittaudu yo-kokeisiin hyvissä ajoin ja varaa ilmoittautumiselle sekä ilmoittautumisen yhteydessä herääville kysymyksille riittävästi aikaa.

Opinto-ohjaajalta saat ohjausta yo-kirjoituksiin ja yo-kirjoitusten hajauttamisiin liittyvissä pohdinnoissa. Kirjoitussuunnitelmasta keskusteleminen on suositeltavaa opinto-ohjauksessa — oma opintosuunnitelma ja jatko-opintotavoitteet huomioiden — jo ennen varsinaista yo-kokeisiin ilmoittautumisaikaa. Opojen yhteystiedot: Leena Ervasti, leena.ervasti@tyk.fi, opiskelijat sukunimen mukaan A-L; Mia Snellman, mia.snellman@tyk.fi, opiskelijat sukunimen mukaan M-Ö.

Tarkista Wilma-tunnustesi toimivuus hyvissä ajoin ennen, kuin ilmoittautuminen yo-kokeisiin alkaa. Jos sinulla ei ole Wilma-tunnuksia, tunnuksesi ovat unohtuneet tai tunnukset eivät syystä tai toisesta toimi, ole yhteydessä kansliaan hyvissä ajoin — mielellään jo ennen, kuin ilmoittautuminen yo-kokeisiin alkaa. Jos suoritat kaksoistutkintoa, huomaathan, että yo-ilmoittautuminen tehdään aikuislukion Wilmassa ja nämä tunnukset ovat eri tunnukset kuin ammatillisen oppilaitoksen Wilma-tunnukset.

Yo-ilmoittautumislomakkeen täyttöohje:

HAJAUTUSSUUNNITELMA:

Jos et vielä ole ylioppilas eli olet vasta kirjoittamassa ylioppilaaksi etkä ole aiemmin tehnyt hajautussuunnitelmaa, täytä Wilmassa Opintojen suunnittelu ja seuranta -lomakkeen kohta Yo-kirjoitusten hajautussuunnitelma ennen varsinaisen sitovan ilmoittautumislomakkeen täyttöä. Myös tämä lomake löytyy Wilman Lomakkeet-osiosta.

Kyseessä on yo-tutkinnon hajautussuunnitelma, jonka YTL vaatii ilmoittautumisen yhteyteen. Hajautussuunnitelman täyttäminen on pakollista, jos yo-tutkintosi on vielä kesken tai olet vasta aloittamassa yo-tutkinnon. Hajautussuunnitelma ei koske korottajia/täydentäjiä.

Merkitse hajautussuunnitelmaan, mitkä kaikki yo-kokeet aiot tehdä nyt ja tulevaisuudessa eli hahmottele hajautussuunnitelmaan koko yo-tutkintosi. Merkitse ainekohtaisesti suunniteltu kirjoitusajankohta (esim. syksy 2021, kevät 2022 jne.), onko koe pakollinen/ylimääräinen ja klikkaa riippuvalikosta myös kyseinen aine. Tallenna tiedot.

YO-ILMOITTAUTUMISLOMAKE:

Kun ilmoittautuminen yo-kokeisiin on mahdollista (12.5.—24.5.2021), löydät Wilman Lomakkeet-osiosta lomakkeen Yo-tutkinto, SITOVA ilmoittautuminen. Alussa näet tekemäsi hajautussuunnitelman. Täytä nyt lomakkeen kohta SITOVA ilmoittautuminen. Tähän kohtaan täytä vain ne kokeet, joihin osallistut syksyn 2021 yo-kirjoituksissa. Sitova ilmoittautuminen täytetään jokaiselle tutkintokerralle erikseen.

Valitse riippuvalikosta aine-kenttään oppiaine ja taso (esim. BB ruotsi keskipitkä tai N matematiikka lyhyt jne.) ja valitse jokaiselle aineelle pakollinen/ylimääräinen. Muista klikata jokaisen aineen kohdalla suoritusaika-kenttää, jolloin siihen ilmestyy 2021S. MUISTA TALLENTAA!

Ongelmatilanteissa ole yhteydessä aikuislukion kansliaan (puh. 09 4342 0250, 09 4342 0236, aikuislukio@tyk.fi). Jos olet osallistunut kevään yo-kokeisiin, ilmoittaudu syksyn yo-kokeisiin Wilmassa vasta, kun kevään tulokset ovat ensin tulleet eli 18.5.2021 jälkeen.

HUOM! Ilmoittautumislomakkeen täytettyäsi tallentamasi tiedot siirtyvät aikuislukion opiskelijarekisteriin. Ilmoittautuminen on kuitenkin valmis ja vahvistettu vasta, kun olet tulostanut Wilmasta täyttämäsi lomakkeen Yo-tutkinto, SITOVA ilmoittautuminen, allekirjoittanut sen ja toimittanut sen kirjallisena paperiversiona kanslian postilokeroon tai kansliaan viimeistään 24.5.2021. Töölön yhteiskoulussa on tulostimia opiskelijoiden käyttöön koulukirjastossa (4. krs) ja kirjaston ulkopuolella käytävällä.

Kun ilmoittautumisaika on päättynyt, kanslia käy ilmoittautumistiedot myöhemmin toukokuussa/kesäkuussa vielä läpi. Pidä yhteystietosi aina ajan tasalla aikuislukion kansliassa/Wilmassa, jos kanslian pitää olla sinuun yhteydessä. Saat kesäkuussa vielä tekstiviestin, kun ilmoittautumisesi on mennyt kansliasta YTL:lle.

Yo-tutkinnon korottajat ja täydentäjät:

  • Ylioppilaskirjoitusten korottaminen ja täydentäminen aineopiskelijana (toisesta lukiosta aiemmin ylioppilaaksi valmistunut): Lue lisää täältä.
  • Ylioppilaskirjoitusten korottaminen ja täydentäminen, Töölön yhteiskoulun aikuislukiosta aiemmin ylioppilaaksi valmistunut: Jos sinulla ei ole voimassaolevia Wilma-tunnuksia, kysy ilmoittautumisohjeet sähköpostilla aikuislukio@tyk.fi

Infoa ja tiedotteita kevään 2021 yo-kokelaille

Kevään 2021 yo-kokeiden arvostelu ja tulokset

Alustavat tulokset: Yo-kokeet arvostelee alustavasti koululla oppiaineen opettaja. Alustavat tulokset näkee Wilmasta Lomakkeet-välilehdeltä n. 1–2 viikon kuluttua kustakin kokeesta (riippuen aineen kokelasmäärästä). Muistathan, että alustava arvostelu voi vielä muuttua Ylioppilastutkintolautakunnassa suuntaan tai toiseen.

Lopulliset tulokset: Ylioppilastutkintolautakunta sensoreineen päättää yo-kokeiden lopullisesta arvostelusta. Kevään 2021 yo-kokeiden lopulliset tulokset YTL lähettää kouluille 18.5.2021. Lopulliset tulokset näkee tulosten selvittyä Wilmasta Lomakkeet-välilehdeltä.

Pisterajat: Pisterajat vaihtelevat tutkintokerroittain. Kevään 2021 pisterajat julkaistaan samanaikaisesti lopullisten tulosten kanssa. Edellisten tutkintokertojen pisterajat löytyvät YTL:n internetsivuilta, https://www.ylioppilastutkinto.fi/ylioppilastutkinto/pisterajat. Huomaathan, että sähköisten ja vanhojen paperisten kokeiden pisterajat eivät ole keskenään vertailukelpoisia.

Ilmoittaudu opiskelijaksi aikuislukioon nyt!

Tervetuloa aikuislukion opiskelijaksi ja mukaan kursseille! Lue lisää opiskelijaksi ilmoittautumisesta täältä.

Opinto-ohjaajat ja erityisopettaja tavattavissa etänä

Tällä hetkellä sinulla on mahdollisuus opinto-ohjaajien ja erityisopettajan palveluihin etänä. Opinto-ohjaajien ja erityisopettajan yhteystiedot ajanvarausta varten löydät täältä. Sähköisessä ajanvarauksessa näet vapaat ajat aina kolme viikkoa eteenpäin.

Lukihäiriön, sairauden tai vamman, vieraskielisyyden tai vaikean elämäntilanteen huomioon ottaminen ylioppilastutkinnossa

Lue opinto-oppaasta luku 9. 5 (klikkaa tästä, opinto-oppaan sivut 110-112).

Jos opiskelija toivoo, että lukihäiriö, sairaus tai vamma, vieraskielisyys tai erityisen vaikea elämäntilanne otetaan huomioon ylioppilastutkinnossa, tulee hänen olla yhteydessä aikuislukion erityisopettaja Jonna Ekstrandiin kevään 2021 yo-kokeiden osalta viimeistään 2.11.2020 ja syksyn 2021 yo-kokeiden osalta viimeistään 31.3.2021.

Lisätietoa saa tarvittaessa erityisopettaja Jonna Ekstrandilta, puh. 040 485 4534, jonna.ekstrand@tyk.fi.

Ilmoittautuminen uusintakokeeseen

Uusintakoelomakkeen löydät täältä.

Juhlavideo: Töölön yhteiskoulun aikuislukio 90 vuotta


Kaikki aikuislukion ajankohtaiset tiedotteet