Tervetuloa kaikille avoimeen aikuislukioon! Töölön yhteiskoulun aikuislukio on Suomen vanhin ja yksi koko Euroopan vanhimmista aikuislukioista.

Lue lisää opiskelumahdollisuuksistamme

Ajankohtaista aikuislukiossa

Aikuislukion kanslia palvelee etänä

Aikuislukion kanslia palvelee toistaiseksi etäyhteyksin, puhelimitse ja sähköpostitse, koronavirustilanteen ja etäopetuksen vuoksi. Kanslian puhelimet ovat avoinna normaalisti ma-to klo 13-19, pe klo 13-17. Kanslian sähköpostiosoite on aikuislukio@tyk.fi. Kanslian puhelinnumerot ovat 09 4342 0236 ja 09 4342 0250.

Opiskelijaksi aikuislukioon voi ilmoittautua myös tässä poikkeustilanteessa. Ilmoittautuminen hoidetaan etänä, lue lisää täältä. Uudet kurssit alkavat seuraavan kerran syyslukukauden alkaessa 31.8.2020. Tervetuloa opiskelemaan!

Lukuvuoden 2020-2021 kurssitarjonta on julkaistu ja kursseille voi ilmoittautua!

Lukuvuoden 2020-2021 kurssitarjonta on julkaistu. Kursseille voi nyt ilmoittautua Wilmassa. Kurssitarjottimen näet täältä.

Ajankohtaista tietoa koronavirustilanteesta aikuislukion opiskelijoille

Etäopetusta kevätlukukauden 2020 loppuun asti

Töölön yhteiskoulun aikuislukiossa opetus järjestetään etäopetuksena kevätlukukauden 2020 loppuun asti.

Suomen hallituksen linjauksen mukaan koulutuksen järjestäjä saa päättää lukio-opetuksen ja aikuisten perusopetuksen jatkamisesta etänä. Töölön yhteiskoulun hallitus on 5.5.2020 pidetyssä kokouksessa päättänyt, että aikuisten lukiokoulutuksessa, aikuisten perusopetuksessa ja myös nuorten lukiokoulutuksessa opetus jatkuu etäopetuksena kevätlukukauden 2020 loppuun asti.


Seuraathan tätä Ajankohtaista-sivua aktiivisesti. Päivitämme uutta tietoa ja ohjeistusta tälle sivulle aina tilanteen mukaan. Koulu ja kurssien opettajat viestivät opiskelijoille ohjeistusta myös tekstiviestitse ja sähköpostitse.

Opettajat ovat tiedottaneet kurssiensa opiskelijoita etäopiskelukäytännöistä. Jos sinulla on kysyttävää etäopetuksesta, lähetä sähköpostia suoraan kurssin opettajalle, etunimi.sukunimi@tyk.fi. Kurssien opettajatiedot näkee täältä. Jos et löydä opettajatietoa tai et saa yhteyttä opettajaan, ole yhteydessä aikuislukion kansliaan.

Aikuislukion lukiokursseilla etäopiskelu tapahtuu pääsääntöisesti Peda.net-oppimisympäristössä, jossa myös kurssikokeet toteutetaan. Tutustu kurssimateriaaleihin ja ohjeisiin Peda.netissä. Kurssin liittymisavaimen saa opettajalta sähköpostitse (tai tekstiviestillä).

Aikuisten perusopetuksen opiskelijoita auttavat etänä opintoavustajat Pipsa Ranta ja Keise Ali. Pipsalla on puhelimitse tapahtuva läksytuki ma-pe klo 14.15-16.30, puh. 040 548 3818. Keisen tavoittaa samaan aikaan numerosta 040 152 6842. Opiskelijat voivat laittaa viestejä Pipsalle myös, kun tarvitsevat teknistä tukea esimerkiksi tietokoneen käytössä. Pipsa yrittää vastata viesteihin päivän mittaan.

Aikuislukion kanslia palvelee poikkeustilanteessa etäyhteyksin, puhelimitse ja sähköpostitse. Lue lisää tämän tiedotteen yläpuolelta.


Uusintakoe 8.5.2020 on peruttu koronavirustilanteen vuoksi. Jos sinulla on tarve korottaa hylättyä kurssiarvosanaa tai suorittaa puuttuva koe tai olet valmistumassa tänä keväänä ja tarvitset uusintakoemahdollisuuden, ole yhteydessä suoraan kurssin opettajaan, etunimi.sukunimi@tyk.fi. Jos et tiedä/muista opettajan nimeä, ole yhteydessä kansliaan, niin kanslia välittää viestisi opettajalle. Uusintakokeita voi suorittaa myös kesän jälkeen syksyllä. O-merkintää on oikeus täydentää vuoden verran ja hylättyä/hyväksyttyä kurssiarvosanaa voi yrittää korottaa kerran ilman aikarajaa.


Kevään 2020 valmistujat ja todistukset:

Poikkeusolojen vuoksi lakkiais- ja valmistujaisjuhlia ei tänä keväänä valitettavasti järjestetä.

Ylioppilastutkintotodistukset, lukion päättötodistukset, perusopetuksen päättötodistukset ja LUVA:n todistukset postitetaan valmistujille kirjeenä. Todistukset laitetaan postiin vko 22 lopussa. Jos osoitteesi on muuttunut, päivitäthän osoitteen aikuislukion kansliaan lähettämällä sähköpostia aikuislukio@tyk.fi.

Koska tänä keväänä poikkeusoloissa ei järjestä lakkiaisjuhlia, kevään 2020 ylioppilaat voivat halutessaan osallistua syksyn 2020 lakkiaisjuhlaan ja lakitukseen pe 4.12.2020 klo 17.00 Töölön yhteiskoulun aikuislukion juhlasalissa. Lähetämme tähän liittyen tarkempaa tietoa syksyllä asioiden selvitessä.

Mikäli aikuisten perusopetuksen kevään 2020 valmistujille pidetään kesän jälkeen tai syksyllä korvaavia valmistujaisjuhlia, tiedotamme siitä myöhemmin ao. valmistujille.


Ilmoittautuminen syksyn 2020 yo-kirjoituksiin tapahtuu toukokuussa Wilmassa. Olemme luoneet UKK-sivun liittyen yo-ilmoittautumiseen poikkeustilanteessa.

Tietoa syksyn 2020 yo-kokeista: ilmoittautuminen ja abi-infot

TÄRKEÄÄ! Ylioppilastutkintolautakunta on päättänyt muuttaa syksyn 2020 koepäiviä niin, että kaksi reaalikoepäivää jaetaan neljäksi koepäiväksi ja vieraan kielen pitkän oppimäärään koepäivä jaetaan kahdeksi koepäiväksi. Lue YTL:n tiedote 8.5.2020: Syksyn ylioppilastutkinnon koepäiviä muutetaan koronavirustilanteen mahdollisen jatkumisen vuoksi. Lue klikkaamalla tästä.


Syksyn 2020 yo-kokeisiin ilmoittaudutaan Wilmassa. Ilmoittautumisaika on 6.5.2020-14.5.2020. Wilmaan pääset tästä linkistä: https://wilma.edu.hel.fi/

Jos olet osallistunut kevään yo-kokeisiin, voit ilmoittautua syksyn yo-kokeisiin Wilmassa vasta, kun kevään tulokset ovat tulleet eli 12.5.2020 jälkeen.

Ilmoittautuminen yo-kokeisiin Wilmassa on helppoa. Kun ilmoittautuminen on avoinna (6.5.-14.5.2020), löydät Wilmasta Lomakkeet-välilehdeltä lomakkeen Yo-tutkinto, SITOVA ilmoittautuminen. Tarkempaa ohjeistusta annetaan abi-infoissa. Täytä lomake huolellisesti annettujen ohjeiden mukaisesti: Täytä lomakkeen kohta SITOVA ilmoitttautuminen. Täytä lomakkeelle tässä vaiheessa vain ne kokeet, joihin osallistut syksyn 2020 yo-kokeissa. Valitse aine-kenttään riippuvalikosta oppiaine ja taso (esim. BB ruotsi keskipitkä tai N lyhyt matematiikka jne.) ja valitse jokaiselle aineelle pakollinen/ylimääräinen. Muista klikata jokaisen aineen kohdalla suoritusaika-kenttää, jolloin siihen ilmestyy 2020S. MUISTA TALLENTAA!

HUOM! Ilmoittautumisen tehtyäsi Wilma pyytää sinua vielä vahvistamaan/viimeistelemään ilmoittautumisen erikseen koululla. Tämä ei päde nyt poikkeusoloissa. Riittää, kun tallennat ilmoittautumistiedot Wilmaan.

Ilmoittautumisen tehtyäsi tiedot siirtyvät aikuislukion opiskelijarekisteriin ja sieltä myöhemmin YTL:lle. Kanslia käy ilmoittautumistiedot myöhemmin toukokuussa/kesäkussa vielä läpi. Pidä yhteystietosi aina ajan tasalla, jos kanslian pitää olla sinuun yhteydessä. Saat alkukesällä vielä tekstiviestin, että ilmoittautuminen on ok. Jos tekstiviestiä ei ole tullut juhannukseen mennessä, ole yhteydessä kansliaan.

Tarvittaessa ja ongelmatilanteissa ole yhteydessä aikuislukion kansliaan. (Kevään yo-tulosten tullessa 12.5.2020 kanslian puhelimet eivät ole avoinna. Keskitymme 12.5.2020 kevään yo-tulosten kanssa työskentelyyn ja kevään valmistujien kiireellisten asioiden hoitamiseen.)

Muistathan, että jokaiselle tutkintokerralle ilmoittaudutaan erikseen.

Ilmoittaudu yo-kokeisiin hyvissä ajoin ja varaa ilmoittautumiselle sekä ilmoittautumisen yhteydessä herääville kysymyksille riittävästi aikaa. Tarkista myös Wilma-tunnustesi toimivuus hyvissä ajoin ennen, kuin ilmoittautuminen yo-kokeisiin alkaa. Jos sinulla ei ole Wilma-tunnuksia, tunnuksesi ovat unohtuneet tai tunnukset eivät syystä tai toisesta toimi, ole yhteydessä kansliaan hyvissä ajoin ennen, kuin ilmoittautuminen yo-kokeisiin alkaa. Kanslia saattaa olla yo-ilmoittautumispäivinä ruuhkautunut. Jos suoritat kaksoistutkintoa, huomaathan, että yo-ilmoittautuminen tehdään aikuislukion Wilmassa ja että nämä tunnukset ovat eri tunnukset kuin ammatillisen oppilaitoksen Wilma-tunnukset. Kanslian väki postittaa aikuislukion Wilma-tunnukset automaattisesti kirjepostina kaikille kakkosvuoden kaksoistutkinto-opiskelijoille huhtikuun 2020 lopussa. Tunnusten pitäisi tulla postissa viim. vko 19 alussa riippuen postinkulusta.

Ylioppilaskirjoitusten korottaminen ja täydentäminen aineopiskelijana: Lue lisää täältä.


Abi-info I:t on pidetty jaksojärjestyksen mukaisesti ti 5.5.2020 klo 20.05- ja ke 6.5.2020 klo 16.00- etäyhteydellä Google Meetissä. Infot olivat tarkoitettu kaikille syksyn 2020 yo-kokeisiin osallistuville opiskelijoille. Infot olivat keskenään samansisältöisiä. Infoissa kerrottiin äärimmäisen tärkeää asiaa syksyn yo-kokeista ja yo-tutkinnosta yleisesti sekä annettiin tärkeitä toimintaohjeita varsinkin nyt poikkeusoloissa. Tutustu infojen materiaaliin alla olevista linkeistä:

Abi-info I:n kirjallinen materiaali syksyn 2020 yo-kokelaille: lue tästä. HUOM! Tämä materiaali on päivitetty 29.4.2020. Sen jälkeen tulleet muutokset (esim. muuttuneet koepäivät) eivät päivity tähän pdf:ään.

Abi-info I:ssä esitetyt diat, katso tästä.

Tutustu myös syksyn 2020 yo-kokeiden UKK-sivustoomme sekä YTL:n poikkeusolojen tiedotesivustoon ja YTL:n kokelastiedotteeseen.

Haku aikuisten perusopetukseen (peruskoulu) on päättynyt!

Haku aikuisten perusopetukseen on päättynyt 8.5.2020.

Opinto-ohjaus toistaiseksi etänä

Opinto-ohjaajien tiedote aikuislukion opiskelijoille:

Haluamme olla mukana edistämässä opiskelutavoitteidesi toteuttamista! Tarjoamme tällä hetkellä etäohjausta puhelimitse ja sähköpostin välityksellä (opintosuunnitelmat, yo-kirjoitukset, jatko-opinnot ym.). Jätäthän ajanvarauspyynnön, jos haluat, että olemme sinuun yhteydessä toivomaasi aikaan.

HUOM! Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku ajalla 18.3.2020 klo 8:00 −1.4.2020 klo 15:00. Seuraa hakemiesi yliopistojen/korkeakoulujen omaa tiedotusta pääsykokeista sekä Opintopolku-sivustoa https://opintopolku.fi/wp/valintojen-tuki/covid-19-ja-opiskelijavalinnat/.

Erityisopettaja tavoitettavissa etänä

Erityisopettajan tiedote aikuislukion opiskelijoille:

Olen tavattavissa etänä ma-to klo 13-19 ja pe klo 13-17. Tavoitat minut puhelimella numerosta 0404854534, WhatsAppilla sekä sähköpostilla jonna.ekstrand@tyk.fi. Autan sinua mielelläni kaikissa opiskeluun liittyvissä asioissa! Terveisin Jonna
 

Aloita aikuislukio-opinnot elokuussa!

Opinnot aikuislukiossamme voi aloittaa läpi lukuvuoden aina uuden jakson alkaessa. Uudet kurssit alkavat seuraavan kerran syyslukukauden alkaessa 31.8.2020. Tervetuloa aikuislukioon opiskelijaksi!

HUOM! Aikuislukion kanslia palvelee toistaiseksi etäyhteyksin, puhelimitse ja sähköpostitse, koronavirustilanteen ja etäopetuksen vuoksi. Puhelimet ovat avoinna ma-to klo 13-19, pe klo 13-17. Lue täältä, miten ilmoittautuminen aikuislukion opiskelijaksi onnistuu etänä tässä poikkeustilanteessa.

Kurssitarjottimet ja aikataulut näkee koko lukuvuoden osalta täältä. Kurssitarjottimia on jaossa myös paperisena kanslian edessä (2. krs).

Lukion opiskelijaksi ilmoittautumisesta kerrotaan lisää täällä.

HUOM! Aikuisten perusopetukseen ja lukioon valmistavaan koulutukseen (LUVA) on erilliset haut. Lue lisää täältä.

Yo-infoa kevään 2020 yo-kokelaille

Abi-infomateriaalia kevään 2020 yo-kokelaille

Abi-info II:n materiaali kevään 2020 yo-kokelaille (3.3.2020)

Abi-info I:n materiaali kevään 2020 yo-kokelaille (6.11./7.11.2019)

YTL:n tiedote kevään 2020 yo-kokelaille (koulukohtainen ilmoittautumisaika lisätty)

YTL:n tiedotesivu koronaviruksesta: Koronaviruksen leviämiseen varautuminen

Kevään 2020 yo-kokeiden arvostelu ja tulokset

Alustavat tulokset: Yo-kokeet arvostelee alustavasti koululla oppiaineen opettaja. Alustavat tulokset näkee Wilmasta Lomakkeet-välilehdeltä n. 1–2 viikon kuluttua kustakin kokeesta (riippuen aineen kokelasmäärästä). Jos sinulla ei vielä ole Wilma-tunnuksia tai olet kadottanut ne, tunnukset saa kansliasta. Alustavia tuloksia voi kysellä myös suoraan kansliasta. Muistathan, että alustava arvostelu voi vielä muuttua Ylioppilastutkintolautakunnassa suuntaan tai toiseen.

Pisterajat: Pisterajat vaihtelevat tutkintokerroittain. Kevään 2020 pisterajat julkaistaan samanaikaisesti kevään lopullisten yo-tulosten kanssa. Edellisten tutkintokertojen pisterajat löytyvät YTL:n internetsivuilta. Huomaathan, että sähköisten ja vanhojen paperisten kokeiden pisterajat eivät ole keskenään vertailukelpoisia.

Lopulliset tulokset: Ylioppilastutkintolautakunta sensoreineen päättää yo-kokeiden lopullisesta arvostelusta. Kevään 2020 yo-kokeiden lopulliset tulokset YTL lähettää kouluille ti 12.5. Lopulliset tulokset näkee tulosten selvittyä Wilmasta Lomakkeet-välilehdeltä. Wilmaan lopulliset tulokset tulevat aina ensimmäisenä. Kanslian ulkopuolella olevalle ilmoitustaululle (2. krs) laitetaan lopullinen tulosluettelo siten, että pisteet näkee kokelasnumeron perusteella. Tuloksia ei erikseen postiteta eikä kerrota sähköpostitse. Lopulliset tulokset ja arvostellut koesuoritukset näkyvät kokelaalle ja alle 18-vuotiaan kokelaan huoltajalle myös Opetushallituksen Oma Opintopolku -palvelussa ke 13.5. alkaen.

Ylioppilaskirjoitusten korottaminen ja täydentäminen aineopiskelijana

Lue lisää täältä.

Lukihäiriön, sairauden tai vamman, vieraskielisyyden tai vaikean elämäntilanteen huomioon ottaminen ylioppilastutkinnossa

Lue opinto-oppaasta luku 9. 5 (klikkaa tästä, opinto-oppaan sivut 111-113).

Jos opiskelija toivoo, että lukihäiriö, sairaus tai vamma, vieraskielisyys tai erityisen vaikea elämäntilanne otetaan huomioon ylioppilastutkinnossa, tulee hänen olla yhteydessä aikuislukion erityisopettaja Jonna Ekstrandiin kevään 2020 yo-kokeiden osalta viimeistään 1.11.2019 ja syksyn 2020 yo-kokeiden osalta 1.4.2020.

Lisätietoa saa tarvittaessa erityisopettaja Jonna Ekstrandilta, puh. 040 485 4534, jonna.ekstrand@tyk.fi.

Juhlavideo: Töölön yhteiskoulun aikuislukio 90 vuotta


Kaikki aikuislukion ajankohtaiset tiedotteet