Tervetuloa aikuislukioon! Opiskele itsellesi ja omaan tilanteeseesi sopivalla tavalla. Opinnot voi aloittaa läpi lukuvuoden ja ilmoittautua voi milloin tahansa.

Lue lisää opiskelumahdollisuuksistamme

Ajankohtaista aikuislukiossa

Ilmoittaudu aikuislukioon nyt ja aloita opinnot 23.11.2023

Ilmoittaudu opiskelijaksi aikuislukioon nyt, klikkaa tästä. Uudet opintojaksot alkavat aikuislukiossamme taas 3. periodin alkaessa 23.11.2023. Syksyn ja koko lukuvuoden 2023-2024 opintotarjontaan voit tutustua tästä. 

Hae aikuisten perusopetukseen nyt!

Haluatko peruskouluun? Lisähaku aikuisten perusopetukseen on käynnissä. Seuraava valintakoe on ma 11.12.2023 klo 16. Ilmoittaudu valintakokeeseen klikkaamalla tästä.

Aikuislukion kanslian poikkeavia aukioloaikoja

Aikuislukion kanslia on avoinna ma-to klo 14—19, pe klo 14—17 lukuun ottamatta seuraavia poikkeuksia:

pe 1.12. Aikuislukion kanslia on suljettu lakkiaisjärjestelyjen vuoksi.

Lakkiaiset pe 1.12.2023

Aikuislukion syksyn 2023 lakkiaisjuhla on pe 1.12. klo 17 alkaen koulun juhlasalissa (5. krs). Lämpimästi tervetuloa syksyn uudet ylioppilaat vieraineen! Vierasmäärää ei ole rajoitettu.

Syksyn ylioppilaille lähetetään tarkempaa tietoa lakkiaisjuhlasta Wilmassa ja sähköpostilla heti syksyn lopullisten yo-tulosten selvittyä.

Kevään 2024 yo-kokeet

 

  • Kevään 2024 yo-kokeisiin ilmoittautuminen Wilmassa 9.11.—21.11.2023

Kevään 2024 yo-kokeisiin ilmoittaudutaan Wilmassa 9.11.–21.11.2023. Ilmoittaudu yo-kokeisiin hyvissä ajoin ja varaa ilmoittautumiselle sekä ilmoittautumisen yhteydessä herääville kysymyksille riittävästi aikaa.

Ennen varsinaisen ilmoittautumislomakkeen täyttämistä varmista, että olet täyttänyt Wilmassa myös lomakkeen ”B. Ylioppilastutkintosuunnitelma”. Lomake löytyy Wilman Lomakkeet-osiosta. YTL vaatii ylioppilastutkintosuunnitelman eli hajatussuunnitelman ilmoittautumisen yhteyteen. Ylioppilastutkintosuunnitelma ei koske korottajia/täydentäjiä.

Kun ilmoittautuminen yo-kokeisiin on avoinna, löydät Wilmasta Lomakkeet-osiosta lomakkeen ”Yo-tutkinto, SITOVA ilmoittautuminen”. Lomakkeen alussa näet tekemäsi ylioppilastutkintosuunnitelman eli yo-kirjoitusten hajautussuunnitelman. Täytä nyt varsinainen sitova ilmoittautuminen kevään 2024 yo-kokeisiin. Tähän sitovaan kohtaan täytä vain ne kokeet, joihin osallistut kevään 2024 yo-kirjoituksissa. Sitova ilmoittautuminen täytetään jokaiselle tutkintokerralle aina erikseen.

Kun olet täyttänyt ilmoittautumistiedot, klikkaa ”Pyydän koulua tarkistamaan ilmoittautumiseni”. Muista tallentaa!

Koulun tarkistettua ilmoittautumisesi saat viestin Wilmassa ja sähköpostilla ja voit sähköisesti allekirjoittaa ilmoittautumisen klikkaamalla ruksin lomakkeen lopussa olevaan kohtaan "Opiskelija on vakuuttanut tiedot oikeiksi". Huoltajan kuittausta ei tarvita.

Ongelmatilanteissa ole yhteydessä aikuislukion kansliaan, puh. 09 4342 0250, 09 4342 0236, aikuislukio@tyk.fi. Kansliasta saat myös Wilma-tunnukset, jos et muista tunnuksiasi.

Opinto-ohjaajalta saat ohjausta yo-kirjoituksiin ja yo-kirjoitusten hajauttamisiin liittyvissä pohdinnoissa. Kirjoitussuunnitelmasta keskusteleminen on suositeltavaa opinto-ohjauksessa — oma opintosuunnitelma ja jatko-opintotavoitteet huomioiden — jo ennen varsinaista yo-kokeisiin ilmoittautumisaikaa. Opojen yhteystiedot:

  • Taina Kauppinen, taina.kauppinen@tyk.fi, opiskelijat sukunimen mukaan A-L
  • Mia Snellman, mia.snellman@tyk.fi, opiskelijat sukunimen mukaan M-Ö

Yo-tutkinnon korottajat ja täydentäjät:

  • Yo-tutkinnon korottaminen ja täydentäminen aineopiskelijana (toisesta lukiosta aiemmin ylioppilaaksi valmistunut): Lue lisää täältä.
  • Yo-tutkinnon korottaminen ja täydentäminen, Töölön yhteiskoulun aikuislukiosta aiemmin ylioppilaaksi valmistunut: Jos sinulla ei ole voimassaolevia Wilma-tunnuksia, kysy ilmoittautumisohjeet sähköpostilla aikuislukio@tyk.fi

Lukihäiriön, sairauden tai vamman, vieraskielisyyden tai vaikean elämäntilanteen huomioon ottaminen ylioppilastutkinnossa

Lue opinto-oppaasta luku 8. 9 (opinto-oppaan sivut 105-107).

Jos opiskelija toivoo, että lukihäiriö, sairaus tai vamma, vieraskielisyys tai erityisen vaikea elämäntilanne otetaan huomioon ylioppilastutkinnossa, tulee hänen olla yhteydessä aikuislukion erityisopettaja Jonna Ekstrandiin kevään 2024 yo-kokeiden osalta viimeistään 2.11.2023 ja syksyn 2024 yo-kokeiden osalta viimeistään 28.3.2024.

Lisätietoa saa tarvittaessa erityisopettaja Jonna Ekstrandilta, puh. 040 485 4534, jonna.ekstrand@tyk.fi


Kaikki aikuislukion ajankohtaiset tiedotteet