Tervetuloa aikuislukioon! Opiskele itsellesi ja omaan tilanteeseesi sopivalla tavalla. Opinnot voi aloittaa läpi lukuvuoden ja ilmoittautua voi milloin tahansa.

Lue lisää opiskelumahdollisuuksistamme

Ajankohtaista aikuislukiossa

Ilmoittaudu aikuislukioon nyt ja aloita opinnot 9.1.2023

Ilmoittaudu opiskelijaksi aikuislukioon ja mukaan opintojaksoille nyt, klikkaa tästä. Uudet opintojaksot alkavat aikuislukiossamme taas kevätlukukauden ja 4. periodin alkaessa 9.1.2023, ilmoittaudu mukaan nyt!

Lakkiaiset 2.12.

Aikuislukion lakkiaisjuhlaa vietetään pe 2.12.2022 klo 17 alkaen koulun juhlasalissa (5. krs). Lämpimästi tervetuloa syksyn uudet ylioppilaat vieraineen!

Ylioppilaille on lähetetty lisätietoa juhlasta Wilmassa ja sähköpostilla.

Aikuislukion kanslian poikkeavia aukioloaikoja

Aikuislukion kanslia on avoinna ma-to klo 14–19, pe klo 14–17 lukuun ottamatta seuraavia poikkeuksia:

pe 2.12. Aikuislukion kanslia on suljettu koko päivän lakkiaispäivänä.

ma 5.12. Aikuislukion kanslia on tavoitettavissa vain etäyhteyksin: sähköpostilla, Wilmassa ja puhelimitse klo 14–17.

Aikuislukion lukio-opetus 3. periodissa verkko-opetuksena

Tänä lukuvuonna kaikki lukio-opetus aikuislukion 3. periodissa järjestetään verkko-opetuksena. 3. periodin opetus alkaa to 24.11.

Lähiopetuksen sijaan oppitunnit pidetään 3. periodissa siis etäyhteydellä opintojakson opettajan kertomalla ja ohjeistamalla tavalla, pääsääntöisesti Google Meetissä. Myös 3. periodin kokeet tehdään lukiossa etänä opettajan kertomalla tavalla.

Tämä verkko-opetuskokeilu koskee vain 3. periodia lukuvuonna 2022-2023. Muissa periodeissa on tarjolla normaalit lähi- ja etäopiskeluvaihtoehdot.

Infoa kevään 2023 yo-kokelaille

Kevään 2023 yo-kokeisiin ilmoittautuminen Wilmassa 10.11.–24.11.2022

Kevään 2023 yo-kokeisiin ilmoittautudutaan Wilmassa 10.11.–24.11.2022. Ilmoittaudu yo-kokeisiin hyvissä ajoin ja varaa ilmoittautumiselle sekä ilmoittautumisen yhteydessä herääville kysymyksille riittävästi aikaa.

Ennen varsinaisen ilmoittautumislomakkeen täyttämistä varmista, että olet täyttänyt Wilmassa myös lomakkeen ”B. Ylioppilastutkintosuunnitelma”. YTL vaatii ylioppilastutkintosuunnitelman ilmoittautumisen yhteyteen. Ylioppilastutkintosuunnitelma ei koske korottajia/täydentäjiä.

Kun ilmoittautuminen yo-kokeisiin on avoinna, löydät Wilmasta Lomakkeet-osiosta lomakkeen ”Yo-tutkinto, SITOVA ilmoittautuminen”. Lomakkeen alussa näet tekemäsi ylioppilastutkintosuunnitelman eli hajautussuunnitelman. Täytä nyt varsinainen sitova ilmoittautuminen kevään 2023 yo-kokeisiin. Tähän sitovaan kohtaan täytä vain ne kokeet, joihin osallistut kevään 2023 yo-kirjoituksissa. Sitova ilmoittautuminen täytetään jokaiselle tutkintokerralle erikseen.

Kun olet täyttänyt ilmoittautumistiedot, klikkaa vielä ”Pyydän koulua tarkistamaan ilmoittautumiseni”. Muista tallentaa!

Koulun tarkistettua ilmoittautumisesi saat tekstiviestin ja voit "sähköisesti allekirjoittaa" ilmoittautumisen klikkaamalla ruksin lomakkeen lopussa olevaan kohtaan ”Ilmoittautuminen on sitova” tai "Opiskelija on vakuuttanut tiedot oikeiksi" riippuen valitsemastasi lomakkeesta. Huoltajan kuittausta ei tarvita.

Ongelmatilanteissa ole yhteydessä aikuislukion kansliaan, puh. 09 4342 0250, 09 4342 0236, aikuislukio@tyk.fi. Kansliasta saat myös Wilma-tunnukset, jos tunnuksesi on unohtunut.

Opinto-ohjaajalta saat ohjausta yo-kirjoituksiin ja yo-kirjoitusten hajauttamisiin liittyvissä pohdinnoissa. Kirjoitussuunnitelmasta keskusteleminen on suositeltavaa opinto-ohjauksessa — oma opintosuunnitelma ja jatko-opintotavoitteet huomioiden — jo ennen varsinaista yo-kokeisiin ilmoittautumisaikaa. Opojen yhteystiedot:

  • Leena Ervasti, leena.ervasti@tyk.fi, opiskelijat sukunimen mukaan A-L
  • Mia Snellman, mia.snellman@tyk.fi, opiskelijat sukunimen mukaan M-Ö

Yo-tutkinnon korottajat ja täydentäjät:

  • Yo-tutkinnon korottaminen ja täydentäminen aineopiskelijana (toisesta lukiosta aiemmin ylioppilaaksi valmistunut): Lue lisää täältä.
  • Yo-tutkinnon korottaminen ja täydentäminen, Töölön yhteiskoulun aikuislukiosta aiemmin ylioppilaaksi valmistunut: Jos sinulla ei ole voimassaolevia Wilma-tunnuksia, kysy ilmoittautumisohjeet sähköpostilla aikuislukio@tyk.fi

Lukihäiriön, sairauden tai vamman, vieraskielisyyden tai vaikean elämäntilanteen huomioon ottaminen ylioppilastutkinnossa

Lue opinto-oppaasta luku 8. 9 (opinto-oppaan sivut 114-116).

Jos opiskelija toivoo, että lukihäiriö, sairaus tai vamma, vieraskielisyys tai erityisen vaikea elämäntilanne otetaan huomioon ylioppilastutkinnossa, tulee hänen olla yhteydessä aikuislukion erityisopettaja Jonna Ekstrandiin kevään 2023 yo-kokeiden osalta viimeistään 2.11.2022 ja syksyn 2023 yo-kokeiden osalta viimeistään 31.3.2023.

Lisätietoa saa tarvittaessa erityisopettaja Jonna Ekstrandilta, puh. 040 485 4534, jonna.ekstrand@tyk.fi


Kaikki aikuislukion ajankohtaiset tiedotteet