Tervetuloa kaikille avoimeen aikuislukioon! Töölön yhteiskoulun aikuislukio on Suomen vanhin ja yksi koko Euroopan vanhimmista aikuislukioista.

Lue lisää opiskelumahdollisuuksistamme

Ajankohtaista aikuislukiossa

Aikuislukion kanslia etänä

Aikuislukion kanslia palvelee toistaiseksi ensisijaisesti etänä, sähköpostitse aikuislukio@tyk.fi tai puhelimitse 09 4342 0236 / 09 4342 0250 tai Wilmassa, koronavirustilanteen ja etäopetuksen vuoksi. Olemme puhelimitse tavoitettavissa ma-to klo 13—19, pe klo 13—17.

Jos asia vaatii asiointia paikan päällä koululla, ole yhteydessä kansliaan ensin puhelimitse, sähköpostitse tai Wilmassa ja sovitaan tapaaminen.

Opiskelijaksi ilmoittautuminen onnistuu etänä, klikkaa tästä.

Aikuislukion lukiokurssien opetus etänä 30.11.—10.12.

Aikuislukion lukiokurssit (iltaopetus):

Muuttuneen koronavirustilanteen ja uusien suositusten johdosta myös Töölön yhteiskoulun aikuislukion opetuksessa toteutetaan joitakin muutoksia 3. jaksossa.

3. jakson lukiokurssien opetus alkaa lähiopetuksena ke 25.11. ja to 26.11. Lukiokurssien opetus järjestetään kahden viikon ajan 30.11.—10.12. etäopetuksena. Ma 14.12. järjestetään taas lähiopetusta.

Opettajat kertovat Wilma-viestissä ja Peda.net-sivulla kurssin etäopetuskäytänteistä ja kurssista riippuen mahdollisesta etäyhteydestä myös lähiopetustunneilla.

Kurssikokeet ti 15.12. ja ke 16.12. pyritään järjestämään aineesta riippuen etäkokeina, mutta ne voidaan järjestää myös lähikokeina.

Lukion palauteilta pe 27.11. järjestetään lähitapaamisena, mutta kurssin opettaja voi informoida opiskelijoita myös etäyhteydestä Wilma-viestillä tai kurssin Peda.net-sivulla.

Lukion osalta uusintakoeilta pe 11.12. järjestetään mahdollisuuksien mukaan etäkokeina, mutta osassa aineita voidaan tehdä koe lähikokeena. Tiedustele uusinnan järjestelyistä kurssin opettajalta. Opettaja lähettää ohjeet etäkokeen suorittamisesta Wilma-viestinä.

Aikuisten perusopetus ja LUVA:

Perusopetuksen ja LUVA:n opetus, palauteillat, uusintakokeet ja kurssikokeet järjestetään toistaiseksi lähiopetuksena. Opiskelijoita ja opettajia pyydetään kiinnittämään erityistä huomiota tarvittaviin järjestelyihin. Kaikkia opiskelijoita kehotetaan tuomaan kouluun kasvomaskeja ja käyttämään niitä opetustilanteissa ja välitunneilla.

Infoa ja tiedotteita kevään 2021 yo-kokelaille

Abi-info I kevään 2021 yo-kokeisiin osallistuville opiskelijoille pidettiin ke 11.11.   ABI-INFO I:N MATERIAALI (11.11.2020)

Tutustu myös YTL:n tiedotteeseen kevään 2021 kokelaille, klikkaa tästä. Ilmoittautumisaika kevään 2021 yo-kokeisiin on kaikille aikuislukiomme kokelaille 12.11.—23.11.2020. Lue lisää alta.

HUOM! YTL:n tiedote 10.11.2020: Kevään ylioppilastutkinnon koepäiviä muutetaan koronavirustilanteen jatkumisen vuoksi: Ylioppilastutkintolautakunta on päättänyt muuttaa kevään 2021 koepäiviä niin, että kaksi reaalikoepäivää jaetaan neljäksi koepäiväksi ja matematiikan koepäivä jaetaan kahdeksi koepäiväksi. Lue koko tiedote ja katso koepäivät klikkaamalla tästä.

Kevään 2021 yo-kokeisiin ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen kevään 2021 yo-kokeisiin on päättynyt 23.11.2020.

Kevään 2021 yo-kokeisiin ilmoittaudutaan Wilmassa. Ilmoittautumisaika on 12.11.—23.11.2020. Wilmaan pääset tästä linkistä: https://wilma.edu.hel.fi/

Kun ilmoittautuminen yo-kokeisiin on mahdollista, löydät Wilmasta Lomakkeet-välilehdeltä lomakkeen Yo-tutkinto, SITOVA ilmoittautuminen. Tarkempaa ohjeistusta näet alla.

Ilmoittaudu yo-kokeisiin hyvissä ajoin ja varaa ilmoittautumiselle sekä ilmoittautumisen yhteydessä herääville kysymyksille riittävästi aikaa.

Tarkista myös Wilma-tunnustesi toimivuus hyvissä ajoin ennen, kuin ilmoittautuminen yo-kokeisiin alkaa. Jos sinulla ei ole Wilma-tunnuksia, tunnuksesi ovat unohtuneet tai tunnukset eivät syystä tai toisesta toimi, ole yhteydessä kansliaan hyvissä ajoin — mielellään jo ennen, kuin ilmoittautuminen yo-kokeisiin alkaa. Jos suoritat kaksoistutkintoa, huomaathan, että yo-ilmoittautuminen tehdään aikuislukion Wilmassa ja nämä tunnukset ovat eri tunnukset kuin ammatillisen oppilaitoksen Wilma-tunnukset.

Yo-ilmoittautumislomakkeen täyttöohje:

HAJAUTUSSUUNNITELMA:

Jos et vielä ole ylioppilas eli olet vasta kirjoittamassa ylioppilaaksi, ennen varsinaisen sitovan ilmoittautumislomakkeen täyttöä täytä Wilmassa myös Opintojen suunnittelu ja seuranta -lomakkeen kohta Yo-kirjoitusten hajautussuunnitelma. Myös tämä lomake löytyy Wilman Lomakkeet-osiosta. Kyseessä on yo-tutkinnon hajautussuunnitelma, jonka YTL vaatii ilmoittautumisen yhteyteen. Hajautussuunnitelman täyttäminen on pakollista, jos yo-tutkintosi on vielä kesken. Hajautussuunnitelma ei koske korottajia/täydentäjiä.

Merkitse hajautussuunnitelmaan, mitkä kaikki yo-kokeet aiot tehdä nyt ja tulevaisuudessa eli hahmottele tähän koko yo-tutkintosi. Merkitse ainekohtaisesti suunniteltu kirjoitusajankohta (esim. kevät 2021, syksy 2021), onko koe pakollinen/ylimääräinen ja klikkaa riippuvalikosta myös kyseinen aine. Tallenna tiedot.

YO-ILMOITTAUTUMISLOMAKE:

Kun ilmoittautuminen yo-kokeisiin on mahdollista (12.11.—23.11.), löydät Wilman Lomakkeet-osiosta lomakkeen Yo-tutkinto, SITOVA ilmoittautuminen. Alussa näet tekemäsi hajautussuunnitelman. Täytä nyt lomakkeen kohta SITOVA ilmoittautuminen. Tähän kohtaan täytä vain ne kokeet, joihin osallistut kevään 2021 yo-kirjoituksissa. Sitova ilmoittautuminen täytetään jokaiselle tutkintokerralle erikseen. Valitse riippuvalikosta aine-kenttään oppiaine ja taso (esim. BB ruotsi keskipitkä tai N matematiikka lyhyt jne.) ja valitse jokaiselle aineelle pakollinen/ylimääräinen. Muista klikata jokaisen aineen kohdalla suoritusaika-kenttää, jolloin siihen ilmestyy 2021K. MUISTA TALLENTAA!

Ongelmatilanteissa ole yhteydessä aikuislukion kansliaan (puh. 09 4342 0250, 09 4342 0236, aikuislukio@tyk.fi). Jos olet osallistunut syksyn yo-kokeisiin, voit ilmoittautua kevään yo-kokeisiin Wilmassa vasta, kun syksyn tulokset ovat ensin tulleet eli 12.11.2020 jälkeen.

Ilmoittautumislomakkeen täytettyäsi tallentamasi tiedot siirtyvät aikuislukion opiskelijarekisteriin. Ilmoittautuminen on kuitenkin valmis ja vahvistettu vasta, kun olet tulostanut Wilmasta täyttämäsi lomakkeen "Yo-tutkinto, SITOVA ilmoittautuminen", allekirjoittanut sen ja toimittanut sen kirjallisena paperiversiona kansliaan viimeistään 23.11.2020. Töölön yhteiskoulussa on tulostimia opiskelijoiden käyttöön koulukirjastossa (4. krs) ja kirjaston ulkopuolella käytävällä sekä opiskelijakunnan tilassa (0. krs).

Kun ilmoittautumisaika on päättynyt, kanslia käy ilmoittautumistiedot myöhemmin marraskuussa/joulukuussa vielä läpi. Pidä yhteystietosi aina ajan tasalla aikuislukion kansliassa/Wilmassa, jos kanslian pitää olla sinuun yhteydessä. Saat joulukuussa vielä tekstiviestin, kun ilmoittautumisesi on mennyt kansliasta YTL:lle.

Yo-tutkinnon korottajat ja täydentäjät:

  • Ylioppilaskirjoitusten korottaminen ja täydentäminen aineopiskelijana (toisesta lukiosta aiemmin ylioppilaaksi valmistunut): Lue lisää täältä.
  • Ylioppilaskirjoitusten korottaminen ja täydentäminen, Töölön yhteiskoulun aikuislukiosta aiemmin ylioppilaaksi valmistunut: Jos sinulla ei ole voimassaolevia Wilma-tunnuksia, kysy ilmoittautumisohjeet marraskuun alussa sähköpostilla, aikuislukio@tyk.fi

Syksyn 2020 yo-kokeiden tulokset tulevat to 12.11.

Ylioppilastutkintolautakunta toimittaa syksyn 2020 yo-kokeiden tulokset lukioille to 12.11.

Tulokset tulevat Wilmaan to 12.11. aamupäivällä. Tulokset näkee Lomakkeet-välilehdeltä.

Myös syksyn 2020 pisterajat julkaistaan to 12.11. Pisterajat näkee tuolloin YTL:n internetsivuilta.

Kanslian ulkopuolella olevalle ilmoitustaululle (2. krs) laitetaan tulosluettelo to 12.11. iltapäivän kuluessa siten, että pisteet ja arvosanat näkee kokelasnumeron perusteella. Tuloksia ei erikseen postiteta eikä kerrota sähköpostitse.

Opetushallituksen Oma Opintopolku -palvelussa tulokset ja kokelaan arvostellut koesuoritukset annetaan nähtäväksi kokelaalle ja alle 18-vuotiaan kokelaan huoltajalle pe 13.11. klo 9 alkaen.

Lue lisää: https://www.ylioppilastutkinto.fi/ajankohtaista/tiedotteet/1018-syksyn_2020_ylioppilastutkinnon_tulosten_julkistaminen

Syksyn lakkiaisjuhlaa ei pidetä

Koronavirustilanteen jatkumisen vuoksi lakkiaisjuhlaa ei tänä syksynä valitettavasti voida järjestää.

Syksyn ylioppilaat voivat hakea ylioppilastutkintotodistuksensa koululta, Töölön yhteiskoulun juhlasalista (5. kerros), perjantaina 4.12.2020 klo 16—18. Jos syksyn ylioppilas on suorittanut myös lukion päättötodistuksen, myös sen saa tuolloin samalla. Ylioppilaat saavat koululta myös ylioppilasruusun mukaansa. Paikalla juhlasalissa ovat ainakin rehtori ja kanslian väki.

Suuret onnittelut syksyn ylioppilaille koko Töölön yhteiskoulun aikuislukion puolesta — hieno saavutus!

Ilmoittaudu opiskelijaksi aikuislukioon nyt!

Tervetuloa aikuislukion opiskelijaksi ja mukaan kursseille! Lue lisää opiskelijaksi ilmoittautumisesta täältä.

Suosittelemme kasvomaskin käyttöä koulussamme

Suosittelemme kasvomaskin käyttöä Töölön yhteiskoulun tiloissa.

Helsingin kaupungin tiedote 29.9.2020: Kasvomaskit käyttöön toisen asteen oppilaitoksissa

Pääkaupunkiseudulla on käynnissä koronaepidemian kiihtymisvaihe, jonka vuoksi myös opiskelijoiden lukioissa ja ammatillisessa koulutuksessa on hyvä ottaa laajentunut maskisuositus vakavasti. Maskisuositusta on hyvä noudattaa, ellei ole erityistä terveydellistä syytä olla käyttämättä maskia.

Suositusta noudattamalla saatetaan säästyä rankempien keinojen, kuten esimerkiksi erilaisten aukiolorajoitusten ja etäopetukseen siirtymisen, käyttöönotolta.

Suosituksen voi ottaa käyttöön heti, mutta kuitenkin viimeistään torstaina 1. lokakuuta 2020.

Opiskelijoilla ja vähävaraisilla mahdollisuus saada maskeja veloituksetta: Opiskelijat vastaavat itse maskiensa hankinnasta. Helsingissä on maskinjakopisteitä vähävaraisille henkilöille. Listaus jakopisteistä löytyy osoitteesta https://www.hel.fi/helsinki/korona-fi/koronaneuvonta/kasvomaskit/jakelupisteet.

THL suosittelee maskin käyttöä erityisesti tilanteissa, joissa turvavälien pitäminen on vaikeaa. Oppilaitoksissa opetuksen järjestämisessä huomioidaan edelleen hygieniaohjeistukset, muun muassa käsihygienian ja turvavälien osalta. Ensisijaisen tärkeää on yhä noudattaa 1–2 metrin turvavälejä aina kun mahdollista, pestä käsiä, yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan sekä välttää kasvojen koskettelua.

Kannustamme myös kaikkia opiskelijoitamme ottamaan käyttöön THL:n tuottaman Koronavilkku-sovelluksen, jonka avulla mahdolliset altistukset on helpompi kartoittaa ja hillitä näin koronan leviämistä. Lisätietoja koronavilkku.fi

THL:n sivuille on koostettu kuntalaisille suunnattua tietoa kasvomaskien käytöstä: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/suositus-kasvomaskien-kaytosta-kansalaisille

Yhteistyöterveisin, Liisa Pohjolainen, toimialajohtaja, kasvatus ja koulutus

Opinto-ohjaajat ja erityisopettaja tavattavissa myös etänä

Tällä hetkellä sinulla on mahdollisuus opinto-ohjaajien ja erityisopettajan palveluihin myös etänä. Suosittelemme etäaikojen käyttöä. Jos haluat etäajan, ilmoita asiasta. 

Opinto-ohjaajien ja erityisopettajan yhteystiedot ajanvarausta varten löydät täältä. Sähköisessä ajanvarauksessa näet vapaat ajat aina kolme viikkoa eteenpäin.

Lukihäiriön, sairauden tai vamman, vieraskielisyyden tai vaikean elämäntilanteen huomioon ottaminen ylioppilastutkinnossa

Lue opinto-oppaasta luku 9. 5 (klikkaa tästä, opinto-oppaan sivut 110-112).

Jos opiskelija toivoo, että lukihäiriö, sairaus tai vamma, vieraskielisyys tai erityisen vaikea elämäntilanne otetaan huomioon ylioppilastutkinnossa, tulee hänen olla yhteydessä aikuislukion erityisopettaja Jonna Ekstrandiin kevään 2021 yo-kokeiden osalta viimeistään 2.11.2020 ja syksyn 2021 yo-kokeiden osalta viimeistään 31.3.2021.

Lisätietoa saa tarvittaessa erityisopettaja Jonna Ekstrandilta, puh. 040 485 4534, jonna.ekstrand@tyk.fi.

Ilmoittautuminen uusintakokeeseen

Uusintakoelomakkeen löydät täältä.

Juhlavideo: Töölön yhteiskoulun aikuislukio 90 vuotta


Kaikki aikuislukion ajankohtaiset tiedotteet