Tervetuloa kaikille avoimeen aikuislukioon! Töölön yhteiskoulun aikuislukio on Suomen vanhin ja yksi koko Euroopan vanhimmista aikuislukioista.

Lue lisää opiskelumahdollisuuksistamme

Ajankohtaista aikuislukiossa

Aikuislukion kanslian poikkeavia aukioloaikoja

Kanslia on avoinna ma-to klo 13–19, pe klo 13–17 lukuun ottamatta seuraavia poikkeuksia:

to 14.11. Kanslia on suljettu koko päivän syksyn yo-tulosten saapumisen ja niihin liittyvän työskentelyn vuoksi.

pe 15.11. Kanslia on suljettu koko päivän henkilökunnan kokouksen vuoksi.

(Ilmoittautuminen kevään 2020 yo-kokeisiin – selaa sivua alemmas ja katso ilmoittautumisajankohdat kohdasta "Yo-infoa kevään 2020 yo-kokelaille")

Aloita aikuislukio-opinnot!

Opinnot aikuislukiossamme voi aloittaa läpi lukuvuoden aina uuden jakson alkaessa. Seuraava uusi jakso alkaa ke 20.11. ja näille kursseille voi nyt ilmoittautua. Tervetuloa ilmoittautumaan aikuislukion opiskelijaksi!

Kurssitarjottimet ja aikataulut näkee koko lukuvuoden osalta täältä. Kurssitarjottimia on jaossa myös paperisena kanslian edessä (2. krs).

Lukion opiskelijaksi ilmoittautumisesta kerrotaan lisää täällä.

HUOM! Aikuisten perusopetukseen ja lukioon valmistavaan koulutukseen (LUVA) on erilliset haut. Lue lisää täältä.

Yo-infoa syksyn 2019 yo-kokelaille

Syksyn 2019 yo-kokeiden lopulliset tulokset tulevat to 14.11.

Ylioppilastutkintolautakunta toimittaa syksyn 2019 yo-kokeiden lopulliset tulokset lukioille to 14.11.

Lopulliset tulokset näkee to 14.11. heti aamupäivällä Wilmasta Lomakkeet-välilehdeltä. Wilmaan tulokset tulevat aina ensimmäisenä. Jos sinulla ei vielä ole Wilma-tunnuksia, tunnukset saa kansliasta.

Kanslian ulkopuolella olevalle ilmoitustaululle (2. krs) laitetaan lopullinen tulosluettelo to 14.11. n. klo 15 mennessä siten, että pisteet näkee kokelasnumeron perusteella. Omaa kokelasnumeroa voi kysyä etukäteen kansliasta.

Suoraan kansliasta tuloksia voi kysellä ma 18.11. alkaen. Tulosten saapuessa to 14.11. kanslia on koko päivän kiinni tulosten saapumiseen liittyvän työskentelyn vuoksi ja pe 15.11. kanslia on koko päivän kiinni henkilökunnan kokouksen vuoksi.

Tuloksia ei erikseen postiteta eikä kerrota sähköpostitse.

Pisterajat: Pisterajat vaihtelevat tutkintokerroittain. Syksyn 2019 pisterajat julkaistaan samanaikaisesti lopullisten yo-tulosten kanssa. Pisterajat näkee tuolloin kanslian ulkopuolella olevalta ilmoitustaululta ja YTL:n internetsivuilta.

Abi-infomateriaalia syksyn 2019 yo-kokelaille

ABI-INFO II:n materiaali syksyn 2019 yo-kokelaille (10.9.2019) - koetilat, alkamisajat ym

ABI-INFO I:n materiaali syksyn 2019 yo-kokelaille (7.5./8.5.2019)

YTL:n tiedote syksyn 2019 yo-kokelaille (koulukohtainen ilmoittautumisaika lisätty)

Infoa syksyn 2019 valmistujille

Lakkiaiset to 5.12.

Syksyn uusia ylioppilaita juhlitaan itsenäisyyspäivän aattona to 5.12. klo 17.00 alkavassa lakkiaisjuhlassa koulun juhlasalissa (5. krs). Lämpimästi tervetuloa syksyn uudet ylioppilaat läheisineen!

Valmistuville ylioppilaille lähetetään tarkempaa tietoa juhlan kulusta ja juhlaan liittyvistä aikatauluista postitse heti syksyn lopullisten yo-tulosten selvittyä. Tarvittaessa lisätietoa saa jo aiemmin kansliasta.

Lakkiaisjuhla kestää n. puolitoista tuntia. Erillisiä lakkiaisharjoituksia ei pidetä. Vieraiden lukumäärää ei ole rajoitettu.

Jos saat lukion päättötodistuksen tänä syksynä

Jos aiot saada lukion päättötodistuksen tänä syksynä, kaikkien pakollisten kurssien lukion päättötodistusta varten pitäisi tulla suoritetuksi viimeistään 1. jaksolla. Myös vähimmäiskurssimäärän 44 kurssia (tai tietyissä tapauksissa 48 kurssia) pitäisi tulla täyteen viimeistään 1. jaksolla. Jos aiot suorittaa kursseja vielä 2. jaksolla, neuvottelethan asiasta ehdottomasti erikseen kanslian väen kanssa, jotta kanslia pystyy välittämään tarvittavat tiedot ajoissa YTL:lle. (Asiasta on lähetetty elokuussa myös kirje postitse kotiosoitteeseen kaikille heille, jotka ovat tietojemme mukaan saamassa lukion päättötodistuksen tänä syksynä.)

S-merkinnät lukion päättötodistukseen

Jos saat lukion päättötodistuksen tänä syksynä ja haluat, että päättötodistuksessasi jokin oppiaine arvostellaan numeroarvioinnin sijaan suoritusmerkinnällä (S), ilmoita asiasta kansliaan viimeistään to 14.11. lomakkeella, joka lähetetään valmistujille postitse lokakuun lopussa. Lomakkeella kerrotaan, missä tilanteissa numeroarviointi on mahdollista korvata S-merkinnällä. Tarvittaessa lisätietoa saa kansliasta.

Yo-infoa kevään 2020 yo-kokelaille

Abi-info I kevään yo-kokelaille ke 6.11. / to 7.11.

Kevään 2020 ylioppilaskirjoituksiin osallistuville opiskelijoille pidetään marraskuun alussa kaksi samansisältöistä abi-info I -tilaisuutta, joissa käydään läpi ylioppilastutkintoa yleisesti sekä muun muassa yo-tutkintoon ilmoittautumiseen liittyviä asioita:

ke 6.11. klo 20.05, juhlasali (5. krs)
to 7.11. klo 16.00, juhlasali (5. krs)

Jos osallistut kevään 2020 yo-kokeisiin, osallistuthan ehdottomasti jompaankumpaan abi-info I -tilaisuuteen! Tilaisuudet kestävät n. tunnin.

Tilaisuuksissa kerrotaan äärimmäisen tärkeää tietoa kevään yo-kokeista ja jaetaan muun muassa yo-ilmoittautumislomake. Jos et jostain syystä pääse kumpaankaan tilaisuuteen, nouda abi-infossa jaettu materiaali kansliasta mahdollisimman pian abi-infon jälkeen tai tutustu siihen koulun internetsivuilla Ajankohtaista-osiossa.

Abi-infomateriaalia kevään 2020 yo-kokelaille

Abi-info I:n materiaali kevään 2020 yo-kokelaille (6.11./7.11.2019)

YTL:n tiedote kevään 2020 yo-kokelaille (koulukohtainen ilmoittautumisaika lisätty)

Kevään 2020 yo-kokeisiin ilmoittautuminen

Kevään 2020 ylioppilaskirjoituksiin ilmoittaudutaan henkilökohtaisesti aikuislukion kansliassa to 7.11. – ke 13.11.

Muistathan ilmoittautua ajoissa ja muistathan, että jokaiselle tutkintokerralle pitää ilmoittautua erikseen!

HUOM! Opiskelijat, jotka ovat osallistuneet syksyn 2019 yo-kokeisiin, voivat odottaa syksyn yo-kokeiden lopullisten tulosten saapumista ja ilmoittautua kevään 2020 yo-kokeisiin vasta syksyn tulosten tultua vielä ma 18.11. ja ti 19.11. eli varsinaisen ilmoittautumisajan jo päätyttyä.

Ylioppilaskirjoitusten korottaminen ja täydentäminen aineopiskelijana

Lue lisää täältä.

Lukihäiriön, sairauden tai vamman, vieraskielisyyden tai vaikean elämäntilanteen huomioon ottaminen ylioppilastutkinnossa

Lue opinto-oppaasta luku 9. 5 (klikkaa tästä, opinto-oppaan sivut 111-113).

Jos opiskelija toivoo, että lukihäiriö, sairaus tai vamma, vieraskielisyys tai erityisen vaikea elämäntilanne otetaan huomioon ylioppilastutkinnossa, tulee hänen olla yhteydessä aikuislukion erityisopettaja Jonna Ekstrandiin kevään 2020 yo-kokeiden osalta viimeistään 1.11.2019 ja syksyn 2020 yo-kokeiden osalta 1.4.2020.

Lisätietoa saa tarvittaessa erityisopettaja Jonna Ekstrandilta, puh. 040 485 4534, jonna.ekstrand@tyk.fi.

Kurssien tenttiminen

Tiesitkö, että aikuislukiomme lähikursseja on mahdollista tehdä myös kätevästi tenttien? Tenttimisestä lisää täällä.

Juhlavideo: Töölön yhteiskoulun aikuislukio 90 vuotta


Kaikki aikuislukion ajankohtaiset tiedotteet