Tervetuloa kaikille avoimeen aikuislukioon! Töölön yhteiskoulun aikuislukio on Suomen vanhin ja yksi koko Euroopan vanhimmista aikuislukioista.

Lue lisää opiskelumahdollisuuksistamme

Ajankohtaista aikuislukiossa

Lukuvuosi 2022-2023

Lukuvuoden 2022-2023 opintotarjonta on julkaistu, klikkaa tästä. Syyslukukauden opetus alkaa aikuislukiossamme ma 29.8.2022.

Ilmoittaudu aikuislukioon opiskelijaksi ja mukaan syksyn opintojaksoille nyt, klikkaa tästä.

Infoa syksyn 2022 yo-kokelaille

Syksyn 2022 yo-kokeisiin ilmoittautuminen 11.5.—24.5.2022

Syksyn 2022 yo-kokeisiin ilmoittaudutaan Wilmassa 11.5.—24.5.2022. Ilmoittaudu yo-kokeisiin hyvissä ajoin ja varaa ilmoittautumiselle sekä ilmoittautumisen yhteydessä herääville kysymyksille riittävästi aikaa.

Ennen varsinaisen ilmoittautumislomakkeen täyttämistä varmista, että olet täyttänyt Wilmassa myös lomakkeen ”B. Ylioppilastutkintosuunnitelma”. YTL vaatii ylioppilastutkintosuunnitelman ilmoittautumisen yhteyteen. (Ylioppilastutkintosuunnitelma ei koske korottajia/täydentäjiä.)

Kun ilmoittautuminen yo-kokeisiin on avoinna, löydät Wilmasta Lomakkeet-osiosta lomakkeen ”Yo-tutkinto, SITOVA ilmoittautuminen”. Lomakkeen alussa näet tekemäsi ylioppilastutkintosuunnitelman eli hajautussuunnitelman. Täytä nyt lomakkeen kohta ”SITOVA ilmoittautuminen”. Tähän kohtaan täytä vain ne kokeet, joihin osallistut syksyn 2022 yo-kirjoituksissa. Sitova ilmoittautuminen täytetään jokaiselle tutkintokerralle erikseen.

Kun olet täyttänyt ilmoittautumistiedot, klikkaa vielä ”Pyydän koulua tarkistamaan ilmoittautumiseni”. Muista tallentaa!

Koulun tarkistettua ilmoittautumisesi saat tekstiviestin ja voit "sähköisesti allekirjoittaa" ilmoittautumisen klikkaamalla ruksin lomakkeen lopussa olevaan kohtaan ”Ilmoittautuminen on sitova”.

Ongelmatilanteissa ole yhteydessä aikuislukion kansliaan, puh. 09 4342 0250, 09 4342 0236, aikuislukio@tyk.fi. Kansliasta saat myös Wilma-tunnukset, jos tunnuksesi on unohtunut.

Opinto-ohjaajalta saat ohjausta yo-kirjoituksiin ja yo-kirjoitusten hajauttamisiin liittyvissä pohdinnoissa. Kirjoitussuunnitelmasta keskusteleminen on suositeltavaa opinto-ohjauksessa — oma opintosuunnitelma ja jatko-opintotavoitteet huomioiden — jo ennen varsinaista yo-kokeisiin ilmoittautumisaikaa.

Opojen yhteystiedot:

  • Leena Ervasti, leena.ervasti@tyk.fi, opiskelijat sukunimen mukaan A-L
  • Mia Snellman, mia.snellman@tyk.fi, opiskelijat sukunimen mukaan M-Ö

Yo-tutkinnon korottajat ja täydentäjät:

  • Yo-tutkinnon korottaminen ja täydentäminen aineopiskelijana (toisesta lukiosta aiemmin ylioppilaaksi valmistunut): Lue lisää täältä.
  • Yo-tutkinnon korottaminen ja täydentäminen, Töölön yhteiskoulun aikuislukiosta aiemmin ylioppilaaksi valmistunut: Jos sinulla ei ole voimassaolevia Wilma-tunnuksia, kysy ilmoittautumisohjeet sähköpostilla aikuislukio@tyk.fi

Aikuislukion kanslian poikkeavia aukioloaikoja

Aikuislukion kanslia on avoinna ma-to klo 14–19, pe klo 14–17 lukuun ottamatta seuraavia poikkeuksia:

ti 17.5. Kanslia on suljettu koko päivän kevään yo-tulosten saapumisen vuoksi. Kansliassa työskennellään tulosten ja kevään ylioppilaiden kiireellisten asioiden parissa. Kanslian tavoittaa sähköpostitse aikuislukio@tyk.fi ja Wilmassa.

pe 20.5. Kanslia on suljettu koko päivän henkilökunnan kokouksen vuoksi.

Kevään yo-tulokset tulevat 17.5.2022

Ylioppilastutkintolautakunta lähettää kevään 2022 yo-kokeiden tulokset lukioille ti 17.5.2022.

Tulokset näkee tuolloin Wilmasta Lomakkeet-välilehdeltä. Tulokset tulevat Wilmaan ti 17.5. aamupäivällä.

Kevään pisterajat julkaistaan samanaikaisesti tulosten kanssa. Pisterajat näkee YTL:n internetsivuilta.

Lisäksi tulokset ja myös arvostellut koesuoritukset annetaan kokelaalle (ja alle 18-vuotiaan kokelaan huoltajalle) nähtäväksi Opetushallituksen Oma Opintopolku -palvelussa ke 18.5.2022 klo 9.00 alkaen.

Aikuislukion kanslia on tulosten saapuessa ti 17.5. koko päivän kiinni. Kansliassa työskennellään kevään uusien ylioppilaiden kiireellisten asioiden parissa. Kiireellisissä asioissa ole tarvittaessa yhteydessä kansliaan Wilmassa tai sähköpostilla aikuislukio@tyk.fi.

Oikaisuvaatimukset: Kokelas (tai alle 18-vuotiaan kokelaan huoltaja) voi tehdä perustellun oikaisuvaatimuksen YTL:lle 14 vuorokauden kuluessa tulosten saapumisesta. Katso ohjeet oikaisuvaatimuksen tekemiseen YTL:n verkkosivuilta.

Lakkiaiset pe 3.6.

Aikuislukion lakkiaisjuhlaa vietetään pe 3.6.2022 klo 17 alkaen koulun juhlasalissa. Kevään uusille ylioppilaille tiedotetaan juhlasta tarkemmin heti kevään yo-tulosten tultua.

Wilman uusi osoite

Koulumme Wilma on uudessa osoitteessa https://yvkoulut.inschool.fi/ Vanha käyttäjätunnus ja salasana toimivat uudessa Wilma-osoitteessa. Jos käytät Wilma-sovellusta, pääseet "uuteen Wilmaan", kun kirjaudut sovelluksesta ulos ja, kun kirjaudut takaisin sisään, valitse "Valitse Wilma" -luettelosta Helsingin yksityiset ja valtion koulut.

Lukihäiriön, sairauden tai vamman, vieraskielisyyden tai vaikean elämäntilanteen huomioon ottaminen ylioppilastutkinnossa

Lue opinto-oppaasta luku 9. 9 (klikkaa tästä, opinto-oppaan sivut 119-122).

Jos opiskelija toivoo, että lukihäiriö, sairaus tai vamma, vieraskielisyys tai erityisen vaikea elämäntilanne otetaan huomioon ylioppilastutkinnossa, tulee hänen olla yhteydessä aikuislukion erityisopettaja Jonna Ekstrandiin kevään 2022 yo-kokeiden osalta viimeistään 2.11.2021 ja syksyn 2022 yo-kokeiden osalta viimeistään 31.3.2022.

Lisätietoa saa tarvittaessa erityisopettaja Jonna Ekstrandilta, puh. 040 485 4534, jonna.ekstrand@tyk.fi.


Kaikki aikuislukion ajankohtaiset tiedotteet