Tervetuloa kaikille avoimeen aikuislukioon! Töölön yhteiskoulun aikuislukio on Suomen vanhin ja yksi koko Euroopan vanhimmista aikuislukioista.

Lue lisää opiskelumahdollisuuksistamme

Ajankohtaista aikuislukiossa

Wilman uusi osoite

Wilman osoite on muuttunut. Uusi osoite on https://helsinki.inschool.fi/

Etäopetusta 31.3.2021 asti

Töölön yhteiskoulun aikuislukiossa opetus järjestetään etäopetuksena 31.3.2021 asti koronavirustilanteesta johtuen.

Etäopetus koskee sekä aikuisten lukiokoulutusta, LUVA:a että aikuisten perusopetusta. 

5. jakson kurssit alkavat ti 2.3.2021 kurssitarjonnan mukaisesti. Opettajat kertovat Wilma-viesteissä ja/tai kurssin Peda.net-sivulla kurssin tarkemmista etäopetuskäytännöistä jakson alkaessa. Eri oppiaineissa ja eri kursseilla käytännöt voivat vaihdella. Jos sinulla on kysyttävää etäopetuksesta, kysy ensisijaisesti suoraan kurssin opettajalta. Kurssien opettajatiedot näkee Wilman lukujärjestyksestä sekä klikkaamalla tästä.

Tarvittaessa voit kysyä apua ja opastusta opettajien lisäksi aina myös aikuislukion kansliasta, opinto-ohjaajilta, erityisopettajalta, rehtorilta ja koulun kirjastosta sekä perusopetuksen ja LUVA:n ryhmänohjaajilta ja opintoavustajilta. Ole yhteydessä etänä — puhelimitse tai sähköpostitse tai Wilmassa.

Uusintakokeen 1.4.2021 järjestelyistä tiedotetaan myöhemmin.

Uudeksi opiskelijaksi aikuislukioon ja tulevien jaksojen kursseille voi ilmoittautua etänä, klikkaa tästä.

Aikuislukion kanslia etänä

Aikuislukion kanslia palvelee toistaiseksi ensisijaisesti etänä, sähköpostitse aikuislukio@tyk.fi tai puhelimitse 09 4342 0236 / 09 4342 0250 tai Wilmassa, koronavirustilanteen ja etäopetuksen vuoksi. Olemme puhelimitse tavoitettavissa ma-to klo 13—19, pe klo 13—17.

Jos asia vaatii asiointia paikan päällä koululla, ole yhteydessä kansliaan ensin puhelimitse, sähköpostitse tai Wilmassa ja sovitaan tapaaminen.

Opiskelijaksi ilmoittautuminen onnistuu etänä, klikkaa tästä.

Infoa ja tiedotteita kevään 2021 yo-kokelaille

Abi-info II kevään yo-kokelaille ti 9.3. klo 20.05 etänä

Abi-info II kevään 2021 yo-kokeisiin osallistuville opiskelijoille pidetään ti 9.3. klo 20.05 alkaen. Info kestää noin tunnin.

Abi-info II järjestetään etäyhteydellä YouTubessa. Linkki etäyhteyteen lähetetään kokelaille tekstiviestillä n. 15 min ennen infon alkua. Linkki laitetaan viimeistään tuolloin myös tähän: (linkki tulossa)

Abi-info II:ssa kerrotaan äärimmäisen tärkeää tietoa kevään yo-kokeisiin ja niihin valmistautumiseen liittyen. Jos osallistut kevään yo-kokeisiin, osallistuthan abi-info II:een.

Oppiainekohtaiset yo-valmennustilaisuudet kevään 2021 yo-kokelaille, klikkaa tästä ja katso aikataulu.

Tiedote kevään 2021 yo-kokelaille (23.2.2021):

Kevään ylioppilaskirjoitukset alkavat 16.3.2021. Koronavirustilanteen vuoksi yo-kokeissa noudatetaan tarkasti terveysturvallisuuteen liittyviä ohjeita ennen kirjoitusten alkua sekä niiden aikana. Ohjeet noudattavat ylioppilastutkintolautakunnan, sosiaali- ja terveysministeriön, THL:n ja Helsingin kaupungin ohjeita ja suosituksia.

Pyrimme varmistamaan terveysturvallisuutta eri tavoin. Tilojen ja välineiden puhdistukseen kiinnitetään erityistä huomiota. Käsidesiä on tarjolla esimerkiksi sisäänkäyntien luona.

Omaehtoinen karanteeni

THL:n ohjeistuksen mukaan ylioppilastutkintoon osallistuvien suositellaan välttämään sosiaalisia kontakteja eli asettumaan omaehtoiseen karanteeniin 14 vuorokauden ajaksi ennen yo-kokeiden alkua. Näin riski altistua koronavirukselle ja COVID19-infektiolle on mahdollisimman pieni.

Maskien käyttö

Kokelaille suositellaan vahvasti kasvomaskin käyttöä ylioppilaskokeessa. Myös kirjoitusten valvojat käyttävät maskia tai suojavisiiriä.

Tarvittaessa kasvomaski riisutaan henkilöllisyyden tarkistamista varten. Kokelas saa ottaa kokeeseen vaihtomaskeja, käsidesiä sekä läpinäkyvät pussit puhtaille ja likaisille kasvomaskeille. Välineet asetellaan läpinäkyviin pusseihin siten, että valvojan on ne helppo tarkistaa ilman koskemista.

Koesalissa kokelas käsittelee kasvomaskeja lyhytaikaisesti ja avoimesti. Kokelaille jaetaan valmiiksi omille paikoille läpinäkyvä pussi likaisille, kertakäyttöisille kasvomaskeille ja ne viedään sekajätteeseen kokeen päätyttyä.

Jos kokelas sairastuu tai asetetaan karanteeniin

Sairaana tai oireisena ei saa osallistua yo-kokeeseen.

Jos kokelas on asetettu karanteeniin kirjoitusten alkaessa tai niiden aikana, hän ei voi lähtökohtaisesti osallistua ylioppilaskirjoituksiin.

Vapaa-aika

On ensiarvoisen tärkeää, että ennen ylioppilaskirjoituksia ja niiden aikana myös vapaa-aikana noudatetaan erityistä tarkkuutta koronaviruksen suhteen. Vapaa-ajan toiminnalla on suuri merkitys tartuntariskien minimoimisessa ja ylioppilaskirjoitusten onnistumisessa. Tämä on hyvä muistaa paitsi kokelaan, myös hänen lähipiirinsä.

Menestystä yo-kokeisiin kaikille kokelaille ja pysytään terveinä!


Kevään 2021 yo-kokeiden arvostelu ja tulokset

Alustavat tulokset: Yo-kokeet arvostelee alustavasti koululla oppiaineen opettaja. Alustavat tulokset näkee Wilmasta Lomakkeet-välilehdeltä n. 1–2 viikon kuluttua kustakin kokeesta (riippuen aineen kokelasmäärästä). Muistathan, että alustava arvostelu voi vielä muuttua Ylioppilastutkintolautakunnassa suuntaan tai toiseen.

Lopulliset tulokset: Ylioppilastutkintolautakunta sensoreineen päättää yo-kokeiden lopullisesta arvostelusta. Kevään 2021 yo-kokeiden lopulliset tulokset YTL lähettää kouluille 18.5.2021. Lopulliset tulokset näkee tulosten selvittyä Wilmasta Lomakkeet-välilehdeltä.

Pisterajat: Pisterajat vaihtelevat tutkintokerroittain. Kevään 2021 pisterajat julkaistaan samanaikaisesti lopullisten tulosten kanssa. Edellisten tutkintokertojen pisterajat löytyvät YTL:n internetsivuilta, https://www.ylioppilastutkinto.fi/ylioppilastutkinto/pisterajat. Huomaathan, että sähköisten ja vanhojen paperisten kokeiden pisterajat eivät ole keskenään vertailukelpoisia.


Vanhempia tiedotteita kevään 2021 yo-kokelaille:

Abi-info I kevään 2021 yo-kokeisiin osallistuville opiskelijoille pidettiin ke 11.11.   ABI-INFO I:N MATERIAALI (11.11.2020)

Tutustu myös YTL:n tiedotteeseen kevään 2021 kokelaille, klikkaa tästä.

HUOM! YTL:n tiedote 10.11.2020: Kevään ylioppilastutkinnon koepäiviä muutetaan koronavirustilanteen jatkumisen vuoksi: Ylioppilastutkintolautakunta on päättänyt muuttaa kevään 2021 koepäiviä niin, että kaksi reaalikoepäivää jaetaan neljäksi koepäiväksi ja matematiikan koepäivä jaetaan kahdeksi koepäiväksi. Lue koko tiedote ja katso koepäivät klikkaamalla tästä.

Ilmoittaudu opiskelijaksi aikuislukioon nyt!

Tervetuloa aikuislukion opiskelijaksi ja mukaan kursseille! Lue lisää opiskelijaksi ilmoittautumisesta täältä.

Opinto-ohjaajat ja erityisopettaja tavattavissa myös etänä

Tällä hetkellä sinulla on mahdollisuus opinto-ohjaajien ja erityisopettajan palveluihin myös etänä. Suosittelemme etäaikojen käyttöä. Jos haluat etäajan, ilmoita asiasta. 

Opinto-ohjaajien ja erityisopettajan yhteystiedot ajanvarausta varten löydät täältä. Sähköisessä ajanvarauksessa näet vapaat ajat aina kolme viikkoa eteenpäin.

Lukihäiriön, sairauden tai vamman, vieraskielisyyden tai vaikean elämäntilanteen huomioon ottaminen ylioppilastutkinnossa

Lue opinto-oppaasta luku 9. 5 (klikkaa tästä, opinto-oppaan sivut 110-112).

Jos opiskelija toivoo, että lukihäiriö, sairaus tai vamma, vieraskielisyys tai erityisen vaikea elämäntilanne otetaan huomioon ylioppilastutkinnossa, tulee hänen olla yhteydessä aikuislukion erityisopettaja Jonna Ekstrandiin kevään 2021 yo-kokeiden osalta viimeistään 2.11.2020 ja syksyn 2021 yo-kokeiden osalta viimeistään 31.3.2021.

Lisätietoa saa tarvittaessa erityisopettaja Jonna Ekstrandilta, puh. 040 485 4534, jonna.ekstrand@tyk.fi.

Ilmoittautuminen uusintakokeeseen

Uusintakoelomakkeen löydät täältä.

Juhlavideo: Töölön yhteiskoulun aikuislukio 90 vuotta


Kaikki aikuislukion ajankohtaiset tiedotteet