Tervetuloa kaikille avoimeen aikuislukioon! Töölön yhteiskoulun aikuislukio on Suomen vanhin ja yksi koko Euroopan vanhimmista aikuislukioista.

Lue lisää opiskelumahdollisuuksistamme

Ajankohtaista aikuislukiossa

Aikuislukion kanslian poikkeavia aukioloaikoja

Aikuislukion kanslia on avoinna ma-to klo 13—19, pe klo 13—17 lukuun ottamatta seuraavia poikkeuksia:

Yo-koeviikkoina ma 14.9. — to 1.10. aikuislukion kanslia on avoinna ma-pe klo 13—17 yo-koejärjestelyjen vuoksi.

Jos mahdollista, pyrithän välttämään paikan päällä asiointia kansliassa yo-koepäivinä (päivät näet täältä), jotta turvataan yo-kokeiden turvallinen järjestäminen poikkeuksellisissa oloissa. Sähköpostitse kanslian väen tavoittaa aikuislukio@tyk.fi ja puhelimitse 09 4342 0236 ja 09 4342 0250.

Ilmoittaudu opiskelijaksi aikuislukioon nyt!

Tervetuloa aikuislukion opiskelijaksi ja mukaan kursseille! Lue lisää opiskelijaksi ilmoittautumisesta täältä.

Hae aikuisten perusopetukseen!

Haku aikuisten perusopetukseen eli peruskouluun on käynnissä. Hae nyt! Lue lisää klikkaamalla tästä.

Syksyn 2020 yo-kokeet

Abi-info II syksyn 2020 yo-kokelaille ti 8.9.

ABI-INFO II:N MATERIAALI 8.9.2020

Oppiainekohtaiset yo-valmennustilaisuudet syksyn 2020 yo-kokelaille

Yo-valmennustilaisuuksien aikataulu, klikkaa tästä.

Tutustu myös YTL:n poikkeusolojen tiedotesivustoon ja YTL:n kokelastiedotteeseen.

Syksyn 2020 yo-kokeiden arvostelu ja tulokset

Alustavat tulokset: Yo-kokeet arvostelee alustavasti koululla oppiaineen opettaja. Alustavat tulokset näkee Wilmasta Lomakkeet-välilehdeltä n. 1–2 viikon kuluttua kustakin kokeesta (riippuen aineen kokelasmäärästä). Jos olet kadottanut Wilma-tunnukset, tunnukset saa kansliasta. Alustavia tuloksia voi kysellä myös suoraan kansliasta. Muistathan, että alustava arvostelu voi vielä muuttua Ylioppilastutkintolautakunnassa suuntaan tai toiseen.

Pisterajat: Pisterajat vaihtelevat tutkintokerroittain. Syksyn 2020 pisterajat julkaistaan samanaikaisesti lopullisten tulosten kanssa. Edellisten tutkintokertojen pisterajat löytyvät YTL:n internetsivuilta. Huomaathan, että sähköisten ja vanhojen paperisten kokeiden pisterajat eivät ole keskenään vertailukelpoisia.

Lopulliset tulokset: Ylioppilastutkintolautakunta sensoreineen päättää yo-kokeiden lopullisesta arvostelusta. Syksyn 2020 yo-kokeiden lopulliset tulokset YTL lähettää kouluille viimeistään 23.11.2020, todennäköisesti kuitenkin jo aiemmin. Ilmoitamme kokelaille tekstiviestillä ja/tai sähköpostilla, kun tiedämme, milloin syksyn 2020 lopulliset tulokset YTL:sta kouluille tulevat. Lopulliset tulokset näkee tulosten selvittyä Wilmasta Lomakkeet-välilehdeltä. Wilmaan lopulliset tulokset tulevat aina ensimmäisenä. Kanslian ulkopuolella olevalle ilmoitustaululle (2. krs) laitetaan lopullinen tulosluettelo siten, että pisteet näkee kokelasnumeron perusteella. Tuloksia ei erikseen postiteta eikä kerrota sähköpostitse.


Muutos syksyn yo-koepäiviin: Ylioppilastutkintolautakunta on päättänyt muuttaa syksyn 2020 koepäiviä niin, että kaksi reaalikoepäivää jaetaan neljäksi koepäiväksi ja vieraan kielen pitkän oppimäärään koepäivä jaetaan kahdeksi koepäiväksi. Lue YTL:n tiedote 8.5.2020: Syksyn ylioppilastutkinnon koepäiviä muutetaan koronavirustilanteen mahdollisen jatkumisen vuoksi. Lue klikkaamalla tästä.

Opinto-ohjaajat ja erityisopettaja tavattavissa myös etänä!

Tällä hetkellä sinulla on mahdollisuus opinto-ohjaajien ja erityisopettajan palveluihin myös etänä. Suosittelemme etäaikojen käyttöä. Jos haluat etäajan, ilmoita asiasta. 

Opinto-ohjaajien ja erityisopettajan yhteystiedot ajanvarausta varten löydät täältä. Sähköisessä ajanvarauksessa näet vapaat ajat aina kolme viikkoa eteenpäin.

Lukihäiriön, sairauden tai vamman, vieraskielisyyden tai vaikean elämäntilanteen huomioon ottaminen ylioppilastutkinnossa

Lue opinto-oppaasta luku 9. 5 (klikkaa tästä, opinto-oppaan sivut 110-112).

Jos opiskelija toivoo, että lukihäiriö, sairaus tai vamma, vieraskielisyys tai erityisen vaikea elämäntilanne otetaan huomioon ylioppilastutkinnossa, tulee hänen olla yhteydessä aikuislukion erityisopettaja Jonna Ekstrandiin kevään 2021 yo-kokeiden osalta viimeistään 2.11.2020 ja syksyn 2021 yo-kokeiden osalta viimeistään 31.3.2021.

Lisätietoa saa tarvittaessa erityisopettaja Jonna Ekstrandilta, puh. 040 485 4534, jonna.ekstrand@tyk.fi.

Juhlavideo: Töölön yhteiskoulun aikuislukio 90 vuotta


Kaikki aikuislukion ajankohtaiset tiedotteet