Tervetuloa kaikille avoimeen aikuislukioon! Töölön yhteiskoulun aikuislukio on Suomen vanhin ja yksi koko Euroopan vanhimmista aikuislukioista.

Lue lisää opiskelumahdollisuuksistamme

Ajankohtaista aikuislukiossa

Aikuislukion kanslian poikkeavia aukioloaikoja

ti 20.11. Kanslia on poikkeuksellisesti suljettu koko päivän syksyn yo-tulosten saapumisen ja niihin liittyvän työskentelyn vuoksi. Kevään yo-kokeisiin voi ilmoittautua to 22.11. asti.

pe 23.11. Kanslia on poikkeuksellisesti suljettu koko päivän henkilökunnan kokouksen ja lakkiaisvalmistelujen vuoksi. Kanslian väen löytää kuitenkin kokeiden palauteillasta juhlasalista (5. krs) klo 16–17.

Aloita aikuislukio-opinnot ke 21.11.

Opinnot aikuislukiossamme voi aloittaa läpi lukuvuoden aina uuden jakson alkaessa. Seuraava uusi jakso alkaa ke 21.11. Ilmoittaudu nyt!

Kurssitarjottimet ja aikataulut näkee täältä. Kurssitarjottimia on jaossa myös paperisena kanslian edessä (2. krs). Opiskelijaksi ilmoittautumisesta kerrotaan lisää täällä.

Uusin jaksotiedote, muistathan tutustua!

Uusin jaksotiedote on ilmestynyt 5.11.2018. Jaksotiedotteella on paljon tärkeää ja ajankohtaista asiaa. Lue jaksotiedote alla olevaa linkkiä klikkaamalla:

Jaksotiedote 3

Jaksotiedote on jaossa myös paperiversiona aikuislukion kanslian edessä (2. krs).

Syksyn 2018 yo-kokeiden lopulliset tulokset tulevat ti 20.11.

YTL toimittaa syksyn 2018 yo-kokeiden lopulliset tulokset lukioille ti 20.11.

Lopulliset tulokset näkee ti 20.11. heti aamupäivällä Wilmasta kohdasta Lomakkeet. Wilmaan tulokset tulevat aina ensimmäisenä. Jos sinulla ei vielä ole Wilma-tunnuksia, tunnukset saa kansliasta.

Kanslian ulkopuolella olevalle ilmoitustaululle (2. krs) laitetaan lopullinen tulosluettelo ti 20.11. n. klo 15 siten, että pisteet näkee kokelasnumeron perusteella. Omaa kokelasnumeroa voi kysyä etukäteen kansliasta.

Suoraan kansliasta tuloksia voi kysellä ke 21.11. alkaen. Tulosten saapuessa ti 20.11. kanslia on koko päivän kiinni tulosten saapumiseen liittyvän työskentelyn vuoksi.

Tuloksia ei erikseen postiteta eikä kerrota sähköpostitse.

Pisterajat vaihtelevat tutkintokerroittain. Syksyn 2018 pisterajat julkaistaan samanaikaisesti lopullisten yo-tulosten kanssa. Pisterajat näkee tuolloin kanslian ulkopuolella olevalta ilmoitustaululta ja YTL:n internetsivuilta.

Yo-infoa kevään 2019 yo-kokelaille

Kevään 2019 yo-kirjoituksiin ilmoittautuminen

Kevään 2019 ylioppilaskirjoituksiin ilmoittaudutaan henkilökohtaisesti aikuislukion kansliassa to 1.11. – to 22.11. (HUOM! ilmoittautumisaikaa pidennetty). Muistathan ilmoittautua ajoissa ja muistathan, että jokaiselle tutkintokerralle pitää ilmoittautua erikseen!

Abi-infomateriaalia kevään 2019 yo-kokelaille:

(HUOM! ilmoittautumisaikaa pidennetty, ks. yllä Kevään 2019 yo-kirjoituksiin ilmoittautuminen; infomateriaaleissa vanha ilmoittautumisaika)

ABI-INFO I:n materiaali kevään 2019 yo-kokelaille (31.10./1.11.2018)

YTL:n tiedote kevään 2019 yo-kokelaille

Ylioppilaskirjoitusten korottaminen ja täydentäminen aineopiskelijana

Lue lisää täältä.

Erityisjärjestelyt, puoltolauseet ja vieraskielisyys kevään 2019 yo-kokeissa

Erityisjärjestelyt: Jos sinulla on lukihäiriö, kuulovamma, muu vamma tai sairaus ja aiot hakea erityisjärjestelyjä kevään 2019 yo-kirjoituksiin, olethan mahdollisimman pian yhteydessä aikuislukion erityisopettajaan Jonna Ekstrandiin ja toimitathan kaikki erityisjärjestelyhakemukseen tarvittavat liitteet (lausunto, lääkärinlausunto) hänelle to 18.10. mennessä. Jos et ole yhteydessä erityisopettajaan to 18.10. mennessä, erityisjärjestelytarpeita ei voida huomioida. Hakemus erityisjärjestelyistä yo-kokeisiin tehdään Ylioppilastutkintolautakunnalle sähköisesti yhdessä erityisopettajan kanssa. Voit anoa erityisjärjestelyjä, jos sinulla on keskivaikea tai vaikea lukihäiriö tai jokin sairaus tai vamma, joka saattaa vaikuttaa suoritukseesi yo-kokeissa.

Lukilausunto/lääkärinlausunto puoltolauseena: Jos sinulla on lukihäiriö tai sairaus/vamma ja haluat, että se otetaan huomioon kevään 2019 yo-kokeiden arvostelussa puoltolauseena, olethan yhteydessä aikuislukion erityisopettajaan Jonna Ekstrandiin to 18.10. mennessä.

Vieraskielisyyden huomioiminen: Jos haluat, että vieraskielisyytesi otetaan huomioon yo-kokeiden arvostelussa, sinun tulee selvittää Ylioppilastutkintolautakunnan sähköisellä lomakkeella, miten vieraskielisyytesi vaikuttaa koulumenestykseesi. Selvitys vieraskielisyydestä tehdään YTL:lle yhdessä aikuislukion erityisopettajan Jonna Ekstrandin kanssa. Olethan erityisopettajaan yhteydessä to 18.10. mennessä, jos haluat, että vieraskielisyytesi otetaan huomioon kevään 2019 yo-kokeissa.

Muut koesuoritukseen vaikuttavat tekijät: Jos sinulla on muita yo-koesuoritukseen mahdollisesti vaikuttavia tekijöitä, esim. värisokeus, ole silloinkin yhteydessä erityisopettajaan mahdollisimman pian.

Erityisopettaja Jonna Ekstrandin yhteystiedot löydät täältä.

Infoa syksyn 2018 valmistujille

Jos saat lukion päättötodistuksen tänä syksynä...

Jos aiot saada lukion päättötodistuksen tänä syksynä, kaikkien pakollisten kurssien lukion päättötodistusta varten pitäisi tulla suoritetuksi viimeistään 1. jaksolla. Myös vähimmäiskurssimäärän 44 kurssia (tai tietyissä tapauksissa 48 kurssia) pitäisi tulla täyteen viimeistään 1. jaksolla. Jos aiot suorittaa kursseja vielä 2. jaksolla, neuvottelethan asiasta ehdottomasti erikseen kanslian väen kanssa, jotta kanslia pystyy välittämään tiedon YTL:lle. (Asiasta on lähetetty myös kirje postitse kotiosoitteeseen kaikille heille, jotka ovat tietojemme mukaan saamassa lukion päättötodistuksen tänä syksynä.)

S-merkinnät lukion päättötodistukseen

Jos saat lukion päättötodistuksen tänä syksynä ja haluat, että päättötodistuksessasi jokin oppiaine arvostellaan numeroarvioinnin sijaan suoritusmerkinnällä (S), ilmoita asiasta kansliaan viimeistään ti 13.11. lomakkeella, joka lähetetään valmistujille postitse lokakuun lopussa. Lomakkeella kerrotaan, missä tilanteissa numeroarviointi on mahdollista korvata S-merkinnällä. Tarvittaessa lisätietoa saa kansliasta.

Lakkiaiset pe 30.11.

Syksyn uusia ylioppilaita juhlitaan pe 30.11. klo 17.00 alkavassa lakkiaisjuhlassa koulun juhlasalissa (5. krs). Lämpimästi tervetuloa kaikki syksyn uudet ylioppilaat läheisineen!

Valmistuville ylioppilaille lähetetään tarkempaa tietoa juhlan kulusta ja juhlaan liittyvistä aikatauluista postitse heti syksyn lopullisten yo-tulosten selvittyä.

Lakkiaisjuhla kestää n. puolitoista tuntia. Erillisiä lakkiaisharjoituksia ei pidetä. Vieraiden lukumäärää ei ole rajoitettu.

Opinto-ohjaajien info lukio-opinnoista ja jatko-opinnoista ma 3.12. klo 16

Aikuislukiomme opinto-ohjaajat järjestävät infon lukio-opiskelusta sekä korkeakoulujen ja yliopistojen sisäänotoissa meneillään olevista muutoksista ma 3.12. klo 16 iltakahvila Montussa. Tarjolla on pientä syötävää ja juotavaa. Tervetuloa!

Opinto-ohjaajan puoleen voit aina muutenkin kääntyä erilaisissa opintoihin liittyvissä asioissa. Voit sopia ajan opolle vaikka sähköpostitse tai tekstiviestillä tai sähköisen ajanvarausjärjestelmän kautta. Opinto-ohjaajien yhteystiedot löytää täältä.

Kurssien tenttiminen

Tiesitkö, että aikuislukiomme lähikursseja on mahdollista tehdä myös kätevästi tenttien? Tenttimisestä lisää täällä.

Juhlavideo: Töölön yhteiskoulun aikuislukio 90 vuotta


Kaikki aikuislukion ajankohtaiset tiedotteet