Tervetuloa kaikille avoimeen aikuislukioon! Töölön yhteiskoulun aikuislukio on Suomen vanhin ja yksi koko Euroopan vanhimmista aikuislukioista.

Lue lisää opiskelumahdollisuuksistamme

Ajankohtaista aikuislukiossa

Aikuislukion kanslian poikkeavia aukioloaikoja

ma 18.2. – pe 22.2. Kanslia on suljettu talvilomaviikon.

Talviloma ma 18.2. – pe 22.2.

Talvilomaa vietetään viikolla 8 eli ma 18.2. – pe 22.2. Koulu on kiinni talvilomaviikon.

Aloita aikuislukio-opinnot nyt!

Opinnot aikuislukiossamme voi aloittaa läpi lukuvuoden aina uuden jakson alkaessa. Seuraava uusi jakso alkaa ti 26.2. Ilmoittaudu nyt! (Kanslia on kiinni talvilomaviikon ma 18.2. – pe 22.2.)

Kurssitarjottimet ja aikataulut näkee täältä. Kurssitarjottimia on jaossa myös paperisena kanslian edessä (2. krs). Opiskelijaksi ilmoittautumisesta kerrotaan lisää täällä.

Uusin jaksotiedote, muistathan tutustua!

Uusin jaksotiedote on ilmestynyt 1.2.2019. Jaksotiedotteella on paljon tärkeää ja ajankohtaista asiaa. Lue jaksotiedote alla olevaa linkkiä klikkaamalla:

Jaksotiedote 5

Jaksotiedote on jaossa myös paperiversiona aikuislukion kanslian edessä (2. krs).

Yo-infoa kevään 2019 yo-kokelaille

Abi-info II kevään yo-kokelaille ti 5.3.

Abi-info II kevään 2019 ylioppilaskirjoituksiin osallistuville opiskelijoille pidetään ti 5.3. klo 20.05 alkaen koulun juhlasalissa (5. krs). Tilaisuus kestää noin tunnin.

Abi-info II:ssa kerrotaan äärimmäisen tärkeää tietoa yo-kirjoituksiin liittyen. Läpi käydään muun muassa yo-koetilat, yo-kokeiden alkamisajat sekä muita oleellisia käytännön asioita kevään yo-kokeisiin ja niihin valmistautumiseen liittyen. Jos osallistut kevään yo-kokeisiin, osallistuthan ehdottomasti abi-info II:een!

Abi-infomateriaalia kevään 2019 yo-kokelaille:

ABI-INFO I:n materiaali kevään 2019 yo-kokelaille (31.10./1.11.2018)

YTL:n tiedote kevään 2019 yo-kokelaille

Oppiainekohtaiset yo-valmennustilaisuudet kevään yo-kokelaille

Jos osallistut kevään yo-kokeisiin, muistathan osallistua myös oppiainekohtaisiin yo-valmennustilaisuuksiin. Näissä tilaisuuksissa ko. oppiaineen opettaja antaa tärkeitä viime hetken ohjeita ja vinkkejä juuri oman oppiaineensa yo-kokeeseen liittyen. Tilaisuuksien aikataulu jaetaan abi-info II:n materiaalin liitteenä. Aikataulu päivitetään silloin myös tälle sivulle.

Kevään 2019 yo-kokeiden arvostelu ja tulokset

Alustavat tulokset: Yo-kokeet arvostelee alustavasti koululla oppiaineen opettaja. Alustavat tulokset näkee Wilmasta Lomakkeet-välilehdeltä n. 1-2 viikon kuluttua kustakin kokeesta (riippuen aineen kokelasmäärästä). Jos sinulla ei vielä ole Wilma-tunnuksia tai olet kadottanut ne, Wilma-tunnukset saa kansliasta. Alustavia tuloksia voi kysellä myös suoraan kansliasta. Muistathan, että alustava arvostelu voi vielä muuttua Ylioppilastutkintolautakunnassa suuntaan tai toiseen.

Pisterajat: Pisterajat vaihtelevat tutkintokerroittain. Kevään 2019 pisterajat julkaistaan samanaikaisesti kevään lopullisten yo-tulosten kanssa. Edellisten tutkintokertojen pisterajat löytyvät YTL:n internetsivuilta. Huomaathan, että sähköisten ja paperisten kokeiden pisterajat eivät ole keskenään vertailukelpoisia.

Lopulliset tulokset: Ylioppilastutkintolautakunta sensoreineen päättää lopullisesta arvostelusta. Kevään yo-kokeiden lopulliset tulokset YTL lähettää kouluille viimeistään 25.5., todennäköisesti kuitenkin jo hieman aiemmin. Ilmoitamme tarkan päivämäärän kanslian ulkopuolella olevalla ilmoitustaululla (2. krs), koulun internetsivuilla ja tekstiviestitse kokelaille heti, kun YTL sen ilmoittaa. Lopulliset tulokset näkee tulosten selvittyä Wilmasta Lomakkeet-välilehdeltä. Wilmaan lopulliset tulokset tulevat aina ensimmäisenä. Myös kanslian ulkopuolella olevalle ilmoitustaululle laitetaan lopullinen tulosluettelo siten, että pisteet näkee kokelasnumeron perusteella. Tuloksia ei erikseen postiteta eikä kerrota sähköpostitse.

Ylioppilaskirjoitusten korottaminen ja täydentäminen aineopiskelijana

Lue lisää täältä.

Erityisjärjestelyt, puoltolauseet ja vieraskielisyys kevään 2019 yo-kokeissa

Erityisjärjestelyt: Jos sinulla on lukihäiriö, kuulovamma, muu vamma tai sairaus ja aiot hakea erityisjärjestelyjä kevään 2019 yo-kirjoituksiin, olethan mahdollisimman pian yhteydessä aikuislukion erityisopettajaan Jonna Ekstrandiin ja toimitathan kaikki erityisjärjestelyhakemukseen tarvittavat liitteet (lausunto, lääkärinlausunto) hänelle to 18.10. mennessä. Jos et ole yhteydessä erityisopettajaan to 18.10. mennessä, erityisjärjestelytarpeita ei voida huomioida. Hakemus erityisjärjestelyistä yo-kokeisiin tehdään Ylioppilastutkintolautakunnalle sähköisesti yhdessä erityisopettajan kanssa. Voit anoa erityisjärjestelyjä, jos sinulla on keskivaikea tai vaikea lukihäiriö tai jokin sairaus tai vamma, joka saattaa vaikuttaa suoritukseesi yo-kokeissa.

Lukilausunto/lääkärinlausunto puoltolauseena: Jos sinulla on lukihäiriö tai sairaus/vamma ja haluat, että se otetaan huomioon kevään 2019 yo-kokeiden arvostelussa puoltolauseena, olethan yhteydessä aikuislukion erityisopettajaan Jonna Ekstrandiin to 18.10. mennessä.

Vieraskielisyyden huomioiminen: Jos haluat, että vieraskielisyytesi otetaan huomioon yo-kokeiden arvostelussa, sinun tulee selvittää Ylioppilastutkintolautakunnan sähköisellä lomakkeella, miten vieraskielisyytesi vaikuttaa koulumenestykseesi. Selvitys vieraskielisyydestä tehdään YTL:lle yhdessä aikuislukion erityisopettajan Jonna Ekstrandin kanssa. Olethan erityisopettajaan yhteydessä to 18.10. mennessä, jos haluat, että vieraskielisyytesi otetaan huomioon kevään 2019 yo-kokeissa.

Muut koesuoritukseen vaikuttavat tekijät: Jos sinulla on muita yo-koesuoritukseen mahdollisesti vaikuttavia tekijöitä, esim. värisokeus, ole silloinkin yhteydessä erityisopettajaan mahdollisimman pian.

Erityisopettaja Jonna Ekstrandin yhteystiedot löydät täältä.

Kurssien tenttiminen

Tiesitkö, että aikuislukiomme lähikursseja on mahdollista tehdä myös kätevästi tenttien? Tenttimisestä lisää täällä.

Juhlavideo: Töölön yhteiskoulun aikuislukio 90 vuotta


Kaikki aikuislukion ajankohtaiset tiedotteet