Kirjasto

Töölön yhteiskoulun koulukirjastosta löytyy oppikirjoja tutkintotavoitteisille aikuislukiolaisille, tieto- ja käsikirjallisuutta vaikkapa koulutehtävien ja -töiden tekemiseen sekä kaunokirjallisuutta kurssien tueksi tai ihan vain omaksi iloksi. Kirjasto palvelee kaikkia Töölön yhteiskoulun ja aikuislukion opiskelijoita ja koulun henkilökuntaa.

Kirjastossa voit etsiä tietoa kirjoista ja internetistä. Opiskelijoiden käytössä on tietokoneiden lisäksi myös skanneri ja väritulostin koulutehtäviä varten. Kirjaston yhteydessä on lukuhuone, jossa voit lukea ja tehdä tehtäviä myös silloin, kun tiedonhakuluokka on kiinni.

Aikuislukiomme tutkintotavoitteinen opiskelija voi lainata kirjastosta useimmille kursseilleen oppikirjat. Opiskelija näyttää lainaustilanteessa kirjastonhoitajalle kurssitarjottimeltaan valitsemansa kurssit. Tämän perusteella hän saa lainaksi kurssin oppimateriaalin.

Tutkintotavoitteinen opiskelija rekisteröityy lainaajaksi palauttamalla kirjastoon lomakkeen, jonka saa kansliasta tai opinto-ohjaajalta kouluun ilmoittautumisen yhteydessä. Kun opinnot on suoritettu tai ne keskeytyvät, opiskelija ilmoittaa siitä kirjastoon sähköpostitse tai kirjallisesti siihen varatulla lomakkeella. Lainat voi palauttaa neljännen kerroksen palautuslaatikkoon koulun aukioloaikana.

Koulun kirjasto on avoinna päivittäin kello 14.00–18.40. Kirjastonhoitaja saattaa kuitenkin joinakin päivinä olla työtehtävissä myös koulun ulkopuolella, jolloin ainoastaan kirjaston lukuhuone on opiskelijoille avoinna. Mikäli sinulla on kiireellistä asiaa kirjastoon, varmista aukiolo etukäteen soittamalla kirjastonhoitajalle.

Lisää tietoa koulun kirjastosta ja kurssikirjalainauksesta saat kirjastonhoitajalta ja kirjaston kotisivuilta.