Ilmoittautuminen

Tervetuloa opiskelemaan kaikille avoimeen aikuislukioon!

Töölön yhteiskoulun aikuislukiossa kaikenikäiset opiskelijat toteuttavat tavoitteitaan - olivat ne sitten tiettyyn tutkintoon tähtääviä, yksittäisten aineiden opiskeluun liittyviä tai ihan vain virikkeellisiä illanviettovaihtoehtoja tv:n katselulle.

Koulussamme voi suorittaa peruskoulun ja lukion päättötodistukset sekä ylioppilastutkinnon, korottaa aiempia arvosanoja, opiskella yksittäisiä oppiaineita ja kursseja tai suorittaa lukioon valmistavan koulutuksen.

Opiskelijavalinnassamme ei vaikuta todistuksen keskiarvo.

Tutustu opinto-oppaaseen ja opintotarjontaan:

Aikuislukiossamme lukiokursseja voi suorittaa hyvin pitkälti myös etänä – tenttien tai e-kursseina – kätevästi ja joustavasti vaikkapa työn ohessa! Kokeet ovat pääsääntöisesti paikan päällä koululla, mutta muuten opetusjärjestelyt ovat joustavia. Kysy lisää kansliasta tai opinto-ohjaajalta!

Oppivelvollisuuden laajentumiseen 1.8.2021 liittyen aikuislukiossamme ei ole mahdollisuutta ottaa opiskelijaksi lukuvuonna 2021-2022  tämän lain piiriin kuuluvia oppivelvollisuusikäisiä opiskelijoita.

Perusopetuksen tai lukion päättötodistukseen tähtäävä tutkinto-opiskelu on maksutonta. Myös LUVA:n opinnot ovat maksuttomia. Jos tavoitteena ei ole päättötodistuksen eli koko oppimäärän suorittaminen, olet aineopiskelija. Aineopiskelijan lukukausimaksu on opiskeltavista kurssimääristä ja oppiaineista riippumatta aina 150 euroa per lukukausi (1.8.2021 alkaen). Koko lukuvuodelta (syys- ja kevätlukukaudet) maksu on 300 euroa. Lue lisää aineopiskelijamaksusta täältä.

Miten ilmoittaudun opiskelijaksi aikuislukioon?

Ilmoittaudu nyt! Opinnot aikuislukiossamme voi aloittaa aina uuden periodin alussa eli kuusi kertaa vuodessa:

  • 3. periodi alkaa ke 24.11.2021 – ilmoittaudu nyt!

Ilmoittautuminen aikuislukiomme opiskelijaksi onnistuu paikan päällä aikuislukion kansliassa ma-to klo 14–19, pe klo 14–17. Kun tulet ilmoittautumaan, ota mukaan henkilötodistus (esim. passi, ajokortti tai henkilökortti). Jos ilmoittaudut suorittamaan tutkintoa (lukion päättötodistusta ja/tai ylioppilastutkintoa), ota mukaan myös viimeisimmät koulutodistuksesi (esim. perusopetuksen päättötodistus, ammatillisen perustutkinnon todistus tai lukion erotodistus). Tule käymään, niin opastamme sinut opinnoissasi alkuun.

Ilmoittautuminen aikuislukiomme opiskelijaksi onnistuu myös etänä. Jos haluat ilmoittautua etänä, lähetä sähköpostia osoitteeseen aikuislukio@tyk.fi. Kerro viestissä lyhyesti, mitä tulisit aikuislukioomme opiskelemaan: onko ajatuksena esimerkiksi koko lukion ja ylioppilastutkinnon suorittaminen tutkinto-opiskelijana, ylioppilastutkinnon suorittaminen ammatillisen tutkinnon pohjalta, tietyn oppiaineen opiskelu tai kertaaminen, yksittäisen kurssin suorittaminen tai mahdollisesti aiemmin keskeytyneiden lukio-opintojen suorittaminen loppuun. Kerro heti ensimmäisessä viestissä myös puhelinnumerosi, niin pystymme tarvittaessa vastaamaan sinulle heti ensimmäiseen viestiin tietoturvallisesti Turvapostilla. Salasana turvasähköpostiyhteyttä varten tulee sinulle tekstiviestillä, kun vastaamme viestiisi. Turvapostin kautta voi lähettää tietoturvallisesti esim. aiempia koulutodistuksia ja henkilötietoja. Etäilmoittautumiset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Etäilmoittautumisen käsittelyssä menee n. 2-3 arkipäivää.


Ilmoittaudu opiskelijaksi hyvissä ajoin ennen opintojen alkua

Suosittelemme ilmoittautumaan uudeksi opiskelijaksi hyvissä ajoin ennen opintojen alkua, jotta mahdut mukaan haluamillesi kursseille ja jotta ehdit saada ajoissa tarvittavat tunnukset ja muun ohjeistuksen opintojen alkuun liittyen. Myös kurssien opettajien mahdollisesti lähettämät kurssien aloitusviestit ja -ohjeistukset tavoittavat sinut varmuudella vain, kun ilmoittaudut hyvissä ajoin etukäteen.

Jakson jo alkaessa ei valitettavasti enää ehditä antaa kovin henkilökohtaista ohjausta eikä käydä läpi esimerkiksi aiempia opintoja opiskelussuunnitelman tekemiseksi. Ilmoittaudu siis hyvissä ajoin ennen kurssien ja jakson alkua, niin ehditään rauhassa katsoa kurssivalinnat kuntoon ja opinnot tavoitteellisesti alkuun.

Haku aikuisten perusopetukseen tai lukioon valmistavaan koulutukseen

Aikuisten perusopetukseen ja lukioon valmistavaan koulutukseen (LUVA) on erilliset haut.

Lue lisää aikuisten perusopetukseen hakemisesta täältä.

Lue lisää lukioon valmistavaan koulutukseen hakemisesta täältä.

Miten ilmoittaudun kursseille?

Aikuislukiomme opiskelijaksi jo ilmoittautuneet opiskelijat voivat ilmoittautua kursseille Wilmassa tai kanslian kautta (aikuislukio@tyk.fi, puh. 09 4342 0236 / 09 4342 0250 tai paikan päällä).

Suosittelemme ilmoittautumaan kursseille hyvissä ajoin ennen kunkin jakson alkua, jotta mahdut ja ehdit mukaan haluamillesi kursseille.

Aineopiskelijan lukukausimaksu

Perusopetuksen tai lukion päättötodistukseen tähtäävä tutkinto-opiskelu on maksutonta. Myös LUVA:n opinnot ovat maksuttomia. Jos tavoitteena ei ole päättötodistuksen eli koko oppimäärän suorittaminen, olet aineopiskelija. Aineopiskelijan lukukausimaksu on opiskeltavista kurssi-/opintojaksomääristä ja oppiaineista riippumatta aina 150 euroa per lukukausi (1.8.2021 alkaen). Koko lukuvuodelta (syys- ja kevätlukukaudet) maksu on 300 euroa.

Aineopiskelusta on kyse myös silloin, kun opiskelee päätoimisesti jossain toisessa oppilaitoksessa (esim. ammatillisessa oppilaitoksessa) ja aikuislukiossa sivutoimisena, vaikka tavoitteena olisikin aikuislukiossa koko oppimäärän suorittaminen.

Aineopiskelijan lukukausimaksusta lähetetään lasku paperilaskuna postissa opiskelijan kotiosoitteeseen opintojen alettua. Lukukausimaksu kattaa opintoihin ilmoittautumisen eikä maksua palauteta eikä siitä vapauteta, vaikka opinnot jäisivät suorittamatta.

Lue lisää aineopiskelusta ja aineopiskelijamaksusta täältä.

Yo-maksut

Lisäksi Ylioppilastutkintolautakunta perii ylioppilastutkintoon osallistuvilta opiskelijoilta tutkintokohtaisia ja koekohtaisia maksuja. Lisätietoa löytyy YTL:n internetsivuilta.

Huom! Ylioppilaskirjoituksiin osallistuvien aineopiskelijoiden tulee lisäksi maksaa aineopiskelijamaksu sen lukukauden osalta, jolloin osallistuu ylioppilaskirjoituksiin, vaikkei enää muuten suorittaisi iltakursseja. Tämä ei koske Töölön yhteiskoulun aikuislukiosta valmistuneita ylioppilaita, jotka korottavat ja/tai täydentävät yo-tutkintoaan.