Ilmoittautuminen

Tervetuloa opiskelemaan kaikille avoimeen aikuislukioon!

Meillä ei ikä rajoita opiskelua! Olympiastadionin tuntumassa Urheilukadulla sijaitseva Töölön yhteiskoulun aikuislukio on Suomen vanhin ja yksi Euroopan vanhimmista aikuislukioista.

Koulumme on oppilaitos, jossa kaikenikäiset opiskelijat toteuttavat tavoitteitaan - olivat ne sitten tiettyyn tutkintoon tähtääviä, yksittäisten aineiden opiskeluun liittyviä tai ihan vain virikkeellisiä illanviettovaihtoehtoja tv:n katselulle.

Koulussamme voi suorittaa peruskoulun ja lukion päättötodistukset sekä ylioppilastutkinnon, korottaa aiempia arvosanoja, opiskella yksittäisiä oppiaineita tai suorittaa lukioon valmistavan koulutuksen.

Opiskelijavalinnassamme ei vaikuta todistuksen keskiarvo.

Rehtorin päätöksellä aikuislukion opiskelijaksi voidaan ottaa myös alle 18-vuotias. Tässä tapauksessa yhteydenotot vararehtori Jonna Ekstrandiin. Hänen yhteystietonsa löydät täältä.

Tutustu opinto-oppaaseen ja kurssitarjontaan:

Miten ilmoittaudun opiskelijaksi aikuislukioon?

Aikuislukion opiskelijaksi voi ilmoittautua aikuislukion kansliassa (2. krs) läpi lukuvuoden ma-to klo 13–19, pe klo 13–17.

Aikuislukion kanslian väki on kesälomalla 14.6.–31.7. ja kanslia on suljettu. Elokuussa kanslia on jälleen normaalisti avoinna to 1.8. alkaen ma-to klo 13–19, pe klo 13–17.

Ilmoittaudu nyt! Opinnot aikuislukiossamme voi aloittaa aina uuden jakson alussa:

  • Syyslukukauden kurssit alkavat 1. jakson alkaessa ma 26.8.

Kun tulet ilmoittautumaan, ota mukaasi henkilöllisyystodistus ja viimeisimmät koulutodistuksesi (esim. lukion erotodistus, ammatillinen tutkintotodistus, peruskoulun päättötodistus), niin autamme sinut opintojesi alkuun. Suosittelemme ilmoittautumaan hyvissä ajoin ennen jakson alkua, jotta mahdut mukaan haluamillesi kursseille. Kurssit täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä.

HUOM! Ajankohtaista-osiossa tiedotetaan mahdollisista kanslian aukioloajan poikkeuksista.

Haku aikuisten perusopetukseen tai lukioon valmistavaan koulutukseen

Aikuisten perusopetukseen ja lukioon valmistavaan koulutukseen (LUVA) on erilliset haut.

Lue lisää aikuisten perusopetukseen hakemisesta täältä.

Lue lisää lukioon valmistavaan koulutukseen hakemisesta täältä.

Miten ilmoittaudun kursseille?

Aikuislukiomme opiskelijaksi ilmoittaudutaan aina henkilökohtaisesti paikan päällä aikuislukion kansliassa. Kun tulet ilmoittautumaan aikuislukion opiskelijaksi, ota mukaasi henkilöllisyystodistus ja viimeisimmät koulutodistuksesi (esim. lukion erotodistus, ammatillinen tutkintotodistus, peruskoulun päättötodistus), niin autamme sinut opintojesi alkuun.

Aikuislukiomme opiskelijaksi jo ilmoittautuneet lukion tutkinto-opiskelijat voivat ilmoittautua kursseille Wilmassa.

Aikuislukiomme opiskelijaksi jo ilmoittautuneet opiskelijat, sekä lukion tutkinto-opiskelijat että aineopiskelijat, voivat ilmoittautua kursseille aina myös paikan päällä kansliassa tai sähköpostilla osoitteeseen aikuislukio@tyk.fi tai vaikkapa soittamalla kansliaan puh. 09 4342 0236.

Suosittelemme ilmoittautumaan kursseille hyvissä ajoin ennen kunkin jakson alkua, jotta mahdut mukaan haluamillesi kursseille. Kurssit täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä.

Aineopiskelijamaksu

Perusopetuksen tai lukion päättötodistukseen/ylioppilastutkintoon tähtäävä opiskelu on koulussamme maksutonta.

Jos et tavoittele tutkintoa, olet aineopiskelija. Aineopiskelumaksu on opiskeltavista kurssimääristä riippumatta 100 euroa lukukaudessa. Koko lukuvuodelta (syys- ja kevätlukukaudet) maksu on tällöin yhteensä 200 euroa. Aineopiskelijamaksut maksetaan suoraan tilille aikuislukion kansliasta saatavalla tilinsiirtolomakkeella.

Mikäli maksun maksaa huoltajasi, työnantajasi tai muu taho, on tärkeää merkitä kenen aineopiskelumaksusta on kyse. Tästä on ohjeistus tilisiirtolomakkeella.

HUOM! Mikäli opiskelija on maksanut aineopiskelijamaksun eikä sairastumisen vuoksi kykene osallistumaan kursseille, palautetaan maksu hänelle hakemuksesta. Palautushakemukseen on liitettävä lääkärintodistus; muutoin maksua ei palauteta.

Yo-maksut

Lisäksi Ylioppilastutkintolautakunta perii ylioppilastutkintoon osallistuvilta opiskelijoilta tutkintokohtaisia ja koekohtaisia maksuja. Lisätietoa löytyy YTL:n internetsivuilta.