Ajankohtaista

Aikuislukion kanslia palvelee etänä

Aikuislukion kanslia palvelee etäyhteyksin, puhelimitse ja sähköpostitse, ainakin 13.5.2020 asti koronavirustilanteen ja etäopetuksen vuoksi. Kanslian puhelimet ovat avoinna normaalisti ma-to klo 13-19, pe klo 13-17. Kanslian sähköpostiosoite on aikuislukio@tyk.fi. Kanslian puhelinnumerot ovat 09 4342 0236 ja 09 4342 0250.

Opiskelijaksi aikuislukioon voi ilmoittautua myös tässä poikkeustilanteessa. Ilmoittautuminen hoidetaan etänä, lue lisää täältä. Uudet kurssit alkavat to 9.4.2020. Tervetuloa opiskelemaan!

Ajankohtaista tietoa koronavirustilanteesta aikuislukion opiskelijoille

Etäopetusta ainakin 13.5.2020 asti

Suomen hallitus on päättänyt jatkaa poikkeusoloihin liittyviä toimia 13.5.2020 asti. Näin ollen Töölön yhteiskoulun aikuislukiossa opetus järjestetään etäopetuksena ainakin 13.5.2020 asti. Tällä järjestelyllä pyritään hidastamaan koronaviruksen leviämistä. Etäopetus voi jatkua myös 13.5.2020 jälkeen Suomen hallituksen mahdollisten päätösten mukaisesti. Suomen hallituksen tiedotteen mukaan "opetuksen poikkeusjärjestelyjä varaudutaan jatkamaan lukukauden loppuun asti, jos epidemian rajoittaminen sitä vaatii."

Seuraathan tätä Ajankohtaista-sivua aktiivisesti. Päivitämme uutta tietoa ja ohjeistusta tälle sivulle aina tilanteen mukaan. Koulu ja kurssien opettajat viestivät opiskelijoille ohjeistusta myös tekstiviestitse ja sähköpostitse.

Opettajat ovat tiedottaneet kurssiensa opiskelijoita etäopiskelukäytännöistä. Jos sinulla on kysyttävää etäopetuksesta, lähetä sähköpostia suoraan kurssin opettajalle, etunimi.sukunimi@tyk.fi. Kurssien opettajatiedot näkee täältä. Jos et löydä opettajatietoa tai et saa yhteyttä opettajaan, ole yhteydessä aikuislukion kansliaan.

Aikuislukion lukiokursseilla etäopiskelu tapahtuu pääsääntöisesti Peda.net-oppimisympäristössä, jossa myös kurssikokeet toteutetaan. Tutustu kurssimateriaaleihin ja ohjeisiin Peda.netissä. Kurssin liittymisavaimen saa opettajalta sähköpostitse (tai tekstiviestillä).

Aikuisten perusopetuksen opiskelijoita auttavat etänä opintoavustajat Pipsa Ranta ja Keise Ali. Pipsalla on puhelimitse tapahtuva läksytuki ma-pe klo 14.15-16.30, puh. 040 548 3818. Keisen tavoittaa samaan aikaan numerosta 040 152 6842. Opiskelijat voivat laittaa viestejä Pipsalle myös, kun tarvitsevat teknistä tukea esimerkiksi tietokoneen käytössä. Pipsa yrittää vastata viesteihin päivän mittaan.

Aikuislukion kanslia palvelee poikkeustilanteessa etäyhteyksin, puhelimitse ja sähköpostitse. Lue lisää tämän tiedotteen yläpuolelta.


Uusintakoe 27.3.2020 on peruttu koronavirustilanteen vuoksi. Tiedotamme mahdollisista korvaavista järjestelyistä 13.4.2020 jälkeen mahdollisimman pian. Kevään valmistujat otetaan erityisesti huomioon. Seuraa tätä Ajankohtaista-sivua.

Haku aikuisten perusopetukseen (peruskoulu) - ilmoittaudu hakijaksi nyt!

Haku aikuisten perusopetukseen on käynnissä! Ilmoittaudu hakijaksi nyt! Voit hakea 8.5.2020 asti. Voit hakea perusopetuksen alkuvaiheeseen tai päättövaiheeseen.

Koronavirustilanteen takia valintakoetta ei ole. Haku tapahtuu haastattelulla. Haastattelu on etähaastattelu ja se tehdään puhelimessa.

Ilmoittaudu hakijaksi perusopetukseen sähköpostilla osoitteeseen aikuislukio@tyk.fi. Kerro sähköpostiviestissä oma nimesi (kaikki nimet), puhelinnumero ja osoite. Kerro viestissä, että haet perusopetukseen.

Lähetämme sinulle sen jälkeen postissa kirjeenä haastatteluajan, jolloin koulustamme soitetaan sinulle. Haastatteluita on huhtikuussa, toukokuussa ja kesäkuussa. Kirjeessä kerrotaan, miten voit lähettää aiemmat todistuksesi koululle.

Jos sinut valitaan opiskelijaksi perusopetukseen, koulu alkaa kesän jälkeen elokuussa 2020.

Opinto-ohjaus toistaiseksi etänä

Opinto-ohjaajien tiedote aikuislukion opiskelijoille:

Haluamme olla mukana edistämässä opiskelutavoitteidesi toteuttamista! Tarjoamme tällä hetkellä etäohjausta puhelimitse ja sähköpostin välityksellä (opintosuunnitelmat, yo-kirjoitukset, jatko-opinnot ym.). Jätäthän ajanvarauspyynnön, jos haluat, että olemme sinuun yhteydessä toivomaasi aikaan.

HUOM! Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku ajalla 18.3.2020 klo 8:00 −1.4.2020 klo 15:00. Seuraa hakemiesi yliopistojen/korkeakoulujen omaa tiedotusta pääsykokeista sekä Opintopolku-sivustoa https://opintopolku.fi/wp/valintojen-tuki/covid-19-ja-opiskelijavalinnat/.

Erityisopettaja tavoitettavissa etänä

Erityisopettajan tiedote aikuislukion opiskelijoille:

Olen tavattavissa etänä ma-to klo 13-19 ja pe klo 13-17. Tavoitat minut puhelimella numerosta 0404854534, WhatsAppilla sekä sähköpostilla jonna.ekstrand@tyk.fi. Autan sinua mielelläni kaikissa opiskeluun liittyvissä asioissa! Terveisin Jonna
 

Aloita aikuislukio-opinnot nyt!

Opinnot aikuislukiossamme voi aloittaa läpi lukuvuoden aina uuden jakson alkaessa. Seuraava uusi jakso alkaa to 9.4. ja näille kursseille voi nyt ilmoittautua. Tervetuloa aikuislukioon opiskelijaksi!

HUOM! Aikuislukion kanslia palvelee etäyhteyksin, puhelimitse ja sähköpostitse, ainakin 13.5.2020 asti koronavirustilanteen ja etäopetuksen vuoksi. Puhelimet ovat avoinna ma-to klo 13-19, pe klo 13-17. Lue täältä, miten ilmoittautuminen aikuislukion opiskelijaksi onnistuu etänä tässä poikkeustilanteessa.

Kurssitarjottimet ja aikataulut näkee koko lukuvuoden osalta täältä. Kurssitarjottimia on jaossa myös paperisena kanslian edessä (2. krs).

Lukion opiskelijaksi ilmoittautumisesta kerrotaan lisää täällä.

HUOM! Aikuisten perusopetukseen ja lukioon valmistavaan koulutukseen (LUVA) on erilliset haut. Lue lisää täältä.

Yo-infoa kevään 2020 yo-kokelaille

Abi-infomateriaalia kevään 2020 yo-kokelaille

Abi-info II:n materiaali kevään 2020 yo-kokelaille (3.3.2020)

Abi-info I:n materiaali kevään 2020 yo-kokelaille (6.11./7.11.2019)

YTL:n tiedote kevään 2020 yo-kokelaille (koulukohtainen ilmoittautumisaika lisätty)

YTL:n tiedotesivu koronaviruksesta: Koronaviruksen leviämiseen varautuminen

Kevään 2020 yo-kokeiden arvostelu ja tulokset

Alustavat tulokset: Yo-kokeet arvostelee alustavasti koululla oppiaineen opettaja. Alustavat tulokset näkee Wilmasta Lomakkeet-välilehdeltä n. 1–2 viikon kuluttua kustakin kokeesta (riippuen aineen kokelasmäärästä). Jos sinulla ei vielä ole Wilma-tunnuksia tai olet kadottanut ne, tunnukset saa kansliasta. Alustavia tuloksia voi kysellä myös suoraan kansliasta. Muistathan, että alustava arvostelu voi vielä muuttua Ylioppilastutkintolautakunnassa suuntaan tai toiseen.

Pisterajat: Pisterajat vaihtelevat tutkintokerroittain. Kevään 2020 pisterajat julkaistaan samanaikaisesti kevään lopullisten yo-tulosten kanssa. Edellisten tutkintokertojen pisterajat löytyvät YTL:n internetsivuilta. Huomaathan, että sähköisten ja vanhojen paperisten kokeiden pisterajat eivät ole keskenään vertailukelpoisia.

Lopulliset tulokset: Ylioppilastutkintolautakunta sensoreineen päättää yo-kokeiden lopullisesta arvostelusta. Kevään 2020 yo-kokeiden lopulliset tulokset YTL lähettää kouluille ti 12.5. Lopulliset tulokset näkee tulosten selvittyä Wilmasta Lomakkeet-välilehdeltä. Wilmaan lopulliset tulokset tulevat aina ensimmäisenä. Kanslian ulkopuolella olevalle ilmoitustaululle (2. krs) laitetaan lopullinen tulosluettelo siten, että pisteet näkee kokelasnumeron perusteella. Tuloksia ei erikseen postiteta eikä kerrota sähköpostitse. Lopulliset tulokset ja arvostellut koesuoritukset näkyvät kokelaalle ja alle 18-vuotiaan kokelaan huoltajalle myös Opetushallituksen Oma Opintopolku -palvelussa ke 13.5. alkaen.

Ylioppilaskirjoitusten korottaminen ja täydentäminen aineopiskelijana

Lue lisää täältä.

Lukihäiriön, sairauden tai vamman, vieraskielisyyden tai vaikean elämäntilanteen huomioon ottaminen ylioppilastutkinnossa

Lue opinto-oppaasta luku 9. 5 (klikkaa tästä, opinto-oppaan sivut 111-113).

Jos opiskelija toivoo, että lukihäiriö, sairaus tai vamma, vieraskielisyys tai erityisen vaikea elämäntilanne otetaan huomioon ylioppilastutkinnossa, tulee hänen olla yhteydessä aikuislukion erityisopettaja Jonna Ekstrandiin kevään 2020 yo-kokeiden osalta viimeistään 1.11.2019 ja syksyn 2020 yo-kokeiden osalta 1.4.2020.

Lisätietoa saa tarvittaessa erityisopettaja Jonna Ekstrandilta, puh. 040 485 4534, jonna.ekstrand@tyk.fi.

Juhlavideo: Töölön yhteiskoulun aikuislukio 90 vuotta