Ajankohtaista

Aikuislukion kanslian poikkeavia aukioloaikoja

Suosittelemme, että olet aikuislukion kansliaan yhteydessä ensisijaisesti etänä, sähköpostitse aikuislukio@tyk.fi tai puhelimitse 09 4342 0236 / 09 4342 0250 tai Wilmassa. Olemme tavoitettavissa ma-to klo 13—19, pe klo 13—17 ja vastaamme puhelimeen noina aikoina. Jos asia vaatii asiointia paikan päällä, onnistuu kyllä ja avaamme kanslian oven. Olemme avoimin ovin välitunneilla ja ennen oppituntien alkua.

Myös opiskelijaksi ilmoittautuminen onnistuu etänä, klikkaa tästä.

1. jakson kokeiden palautus

1. jakson kokeiden palauteiltaa ei pidetty pe 23.10.

Jos et vielä ole saanut takaisin 1. jakson paperisia lukiokokeitasi suoraan opettajalta, 1. jakson kokeita voi hakea alasalin ovelta (2. krs) ma 2.11. ja ti 3.11. klo 16.40—17.00 ja klo 18.20—18.40. Sähköiset kokeet on palautettu sähköisesti.

Perusopetuksen opiskelija saa kokeet takaisin omalta ryhmänohjaajalta. Ryhmänohjaaja kertoo ryhmälle, milloin hän palauttaa kokeet.

LUVA:n opiskelija saa kokeet takaisin omalta ryhmänohjaajalta. Ryhmänohjaaja kertoo ryhmälle, milloin hän palauttaa kokeet.

Ilmoittaudu opiskelijaksi aikuislukioon nyt!

Tervetuloa aikuislukion opiskelijaksi ja mukaan kursseille! Lue lisää opiskelijaksi ilmoittautumisesta täältä.

Erityisopettajan tapaamiset etänä

Erityisopettaja Jonna Ekstrandin tapaamiset ovat etänä 30.10.2020 saakka.

Suosittelemme kasvomaskin käyttöä koulussamme

Suosittelemme kasvomaskin käyttöä Töölön yhteiskoulun tiloissa.

Helsingin kaupungin tiedote 29.9.2020: Kasvomaskit käyttöön toisen asteen oppilaitoksissa

Pääkaupunkiseudulla on käynnissä koronaepidemian kiihtymisvaihe, jonka vuoksi myös opiskelijoiden lukioissa ja ammatillisessa koulutuksessa on hyvä ottaa laajentunut maskisuositus vakavasti. Maskisuositusta on hyvä noudattaa, ellei ole erityistä terveydellistä syytä olla käyttämättä maskia.

Suositusta noudattamalla saatetaan säästyä rankempien keinojen, kuten esimerkiksi erilaisten aukiolorajoitusten ja etäopetukseen siirtymisen, käyttöönotolta.

Suosituksen voi ottaa käyttöön heti, mutta kuitenkin viimeistään torstaina 1. lokakuuta 2020.

Opiskelijoilla ja vähävaraisilla mahdollisuus saada maskeja veloituksetta: Opiskelijat vastaavat itse maskiensa hankinnasta. Helsingissä on maskinjakopisteitä vähävaraisille henkilöille. Listaus jakopisteistä löytyy osoitteesta https://www.hel.fi/helsinki/korona-fi/koronaneuvonta/kasvomaskit/jakelupisteet.

THL suosittelee maskin käyttöä erityisesti tilanteissa, joissa turvavälien pitäminen on vaikeaa. Oppilaitoksissa opetuksen järjestämisessä huomioidaan edelleen hygieniaohjeistukset, muun muassa käsihygienian ja turvavälien osalta. Ensisijaisen tärkeää on yhä noudattaa 1–2 metrin turvavälejä aina kun mahdollista, pestä käsiä, yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan sekä välttää kasvojen koskettelua.

Kannustamme myös kaikkia opiskelijoitamme ottamaan käyttöön THL:n tuottaman Koronavilkku-sovelluksen, jonka avulla mahdolliset altistukset on helpompi kartoittaa ja hillitä näin koronan leviämistä. Lisätietoja koronavilkku.fi

THL:n sivuille on koostettu kuntalaisille suunnattua tietoa kasvomaskien käytöstä: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/suositus-kasvomaskien-kaytosta-kansalaisille

Yhteistyöterveisin, Liisa Pohjolainen, toimialajohtaja, kasvatus ja koulutus

Abi-info I kevään 2021 yo-kokelaille ke 11.11. klo 20.05-

Abi-info I kevään 2021 yo-kokeisiin osallistuville opiskelijoille pidetään ke 11.11. klo 20.05 alkaen. Info kestää noin tunnin. Aiemmin ilmoitetusta poiketen to 12.11. klo 16 ei ole vastaavaa abi-infoa.

Abi-info I pidetään etäyhteydellä YouTubessa. Linkki etäyhteyteen: https://youtu.be/ct0_c_rikwA

Jos haluat osallistua abi-infoon paikan päällä koululla juhlasalissa, sekin on näillä näkymin mahdollista. Tarkkaile tätä internetsivujen Ajankohtaista-osiota lisätietoa myöhemmin saadaksesi.

Abi-info I:ssä kerrotaan äärimmäisen tärkeää tietoa kevään yo-kokeisiin ja niihin valmistautumiseen sekä ilmoittautumiseen liittyen. Jos osallistut kevään yo-kokeisiin, osallistuthan ehdottomasti abi-info I:een!

Tutustu myös YTL:n tiedotteeseen kevään 2021 kokelaille, klikkaa tästä.  Ilmoittautumisaika kevään 2021 yo-kokeisiin on kaikille aikuislukiomme kokelaille 12.11.—23.11.2020. Lue lisää alta.

Kevään 2021 yo-kokeisiin ilmoittautuminen

Kevään 2021 yo-kokeisiin ilmoittaudutaan Wilmassa. Ilmoittautumisaika on 12.11.—23.11.2020. Wilmaan pääset tästä linkistä: https://wilma.edu.hel.fi/

Kun ilmoittautuminen on avoinna, löydät Wilmasta Lomakkeet-välilehdeltä lomakkeen Yo-tutkinto, SITOVA ilmoittautuminen. Tarkempaa ohjeistusta annetaan abi-infossa.

Ilmoittaudu yo-kokeisiin hyvissä ajoin ja varaa ilmoittautumiselle sekä ilmoittautumisen yhteydessä herääville kysymyksille riittävästi aikaa. Tarkista myös Wilma-tunnustesi toimivuus hyvissä ajoin ennen, kuin ilmoittautuminen yo-kokeisiin alkaa. Jos sinulla ei ole Wilma-tunnuksia, tunnuksesi ovat unohtuneet tai tunnukset eivät syystä tai toisesta toimi, ole yhteydessä kansliaan hyvissä ajoin ennen, kuin ilmoittautuminen yo-kokeisiin alkaa.

Yo-tutkinnon korottajat ja täydentäjät:

  • Ylioppilaskirjoitusten korottaminen ja täydentäminen aineopiskelijana (toisesta lukiosta aiemmin ylioppilaaksi valmistunut): Lue lisää täältä.
  • Ylioppilaskirjoitusten korottaminen ja täydentäminen, Töölön yhteiskoulun aikuislukiosta aiemmin ylioppilaaksi valmistunut: Kysy ilmoittautumisohjeet marraskuun alussa sähköpostilla, aikuislukio@tyk.fi

Syksyn 2020 yo-kokeiden tulokset tulevat to 12.11.

Ylioppilastutkintolautakunta toimittaa syksyn 2020 yo-kokeiden tulokset lukioille to 12.11.

Tulokset tulevat Wilmaan to 12.11. aamupäivällä. Tulokset näkee Lomakkeet-välilehdeltä.

Myös syksyn 2020 pisterajat julkaistaan to 12.11. Pisterajat näkee tuolloin YTL:n internetsivuilta.

Kanslian ulkopuolella olevalle ilmoitustaululle (2. krs) laitetaan tulosluettelo to 12.11. iltapäivän kuluessa siten, että pisteet ja arvosanat näkee kokelasnumeron perusteella. Tuloksia ei erikseen postiteta eikä kerrota sähköpostitse.

Lue lisää: https://www.ylioppilastutkinto.fi/ajankohtaista/tiedotteet/1018-syksyn_2020_ylioppilastutkinnon_tulosten_julkistaminen

Opinto-ohjaajat ja erityisopettaja tavattavissa myös etänä

Tällä hetkellä sinulla on mahdollisuus opinto-ohjaajien ja erityisopettajan palveluihin myös etänä. Suosittelemme etäaikojen käyttöä. Jos haluat etäajan, ilmoita asiasta. 

Opinto-ohjaajien ja erityisopettajan yhteystiedot ajanvarausta varten löydät täältä. Sähköisessä ajanvarauksessa näet vapaat ajat aina kolme viikkoa eteenpäin.

Lukihäiriön, sairauden tai vamman, vieraskielisyyden tai vaikean elämäntilanteen huomioon ottaminen ylioppilastutkinnossa

Lue opinto-oppaasta luku 9. 5 (klikkaa tästä, opinto-oppaan sivut 110-112).

Jos opiskelija toivoo, että lukihäiriö, sairaus tai vamma, vieraskielisyys tai erityisen vaikea elämäntilanne otetaan huomioon ylioppilastutkinnossa, tulee hänen olla yhteydessä aikuislukion erityisopettaja Jonna Ekstrandiin kevään 2021 yo-kokeiden osalta viimeistään 2.11.2020 ja syksyn 2021 yo-kokeiden osalta viimeistään 31.3.2021.

Lisätietoa saa tarvittaessa erityisopettaja Jonna Ekstrandilta, puh. 040 485 4534, jonna.ekstrand@tyk.fi.

Ilmoittautuminen uusintakokeeseen

Uusintakoelomakkeen löydät täältä.

Juhlavideo: Töölön yhteiskoulun aikuislukio 90 vuotta