Ajankohtaista

Wilman uusi osoite

Koulumme Wilma on uudessa osoitteessa https://yvkoulut.inschool.fi/ Vanha käyttäjätunnus ja salasana toimivat uudessa Wilma-osoitteessa.

Jos käytät Wilma-sovellusta, pääseet "uuteen Wilmaan", kun kirjaudut sovelluksesta ulos ja, kun kirjaudut takaisin sisään, valitse "Valitse Wilma" -luettelosta Helsingin yksityiset ja valtion koulut.

Aikuislukion opetusjärjestelyt tammikuussa: lukio lähiopetuksessa, perusopetus etäopetuksessa

Aikuisten lukiokoulutus järjestetään lähiopetuksena. Tavanomaiset etäopiskeluvaihtoehdot ovat toki tarjolla aina.

Aikuisten perusopetus järjestetään etäopetuksena 31.1.2022 asti valtakunnallisten suositusten mukaisesti. Oma ryhmänohjaaja ja kurssien opettajat kertovat etäopetuksesta lisää.

Aikuislukion kanslian poikkeavia aukioloaikoja

Aikuislukion kanslia on avoinna ma-to klo 14–19, pe klo 14–17 lukuun ottamatta seuraavia poikkeuksia:

Ei poikkeavia aukioloaikoja lähiaikoina.

Ilmoittaudu opiskelijaksi aikuislukioon nyt!

Ilmoittaudu opiskelijaksi aikuislukioon ja mukaan syksyn opintoihin! Lue lisää ilmoittautumisesta klikkaamalla tästä.

Infoa ja tiedotteita kevään 2022 yo-kokelaille

Abi-info I kevään 2022 yo-kokeisiin osallistuville opiskelijoille pidettiin 10.11.2021. Abi-info I:n materiaali: ABI-INFO I:N MATERIAALI (10.11.2021)

YTL:n tiedote kevään 2022 yo-kokelaille

Keväällä 2022 astuu voimaan tutkintouudistus, jonka myötä ylioppilastutkinnon suorittaminen muuttuu. Uudistus koskee kokelaita, jotka aloittavat ylioppilastutkinnon suorittamisen keväällä 2022 tai sen jälkeen. Lue lisää YTL:n tiedotesivulta.

Lukihäiriön, sairauden tai vamman, vieraskielisyyden tai vaikean elämäntilanteen huomioon ottaminen ylioppilastutkinnossa

Lue opinto-oppaasta luku 9. 9 (klikkaa tästä, opinto-oppaan sivut 119-122).

Jos opiskelija toivoo, että lukihäiriö, sairaus tai vamma, vieraskielisyys tai erityisen vaikea elämäntilanne otetaan huomioon ylioppilastutkinnossa, tulee hänen olla yhteydessä aikuislukion erityisopettaja Jonna Ekstrandiin kevään 2022 yo-kokeiden osalta viimeistään 2.11.2021 ja syksyn 2022 yo-kokeiden osalta viimeistään 31.3.2022.

Lisätietoa saa tarvittaessa erityisopettaja Jonna Ekstrandilta, puh. 040 485 4534, jonna.ekstrand@tyk.fi.

Uusi opetussuunnitelma aikuislukioon syksyllä 2021

Aikuislukiossa astuu voimaan uusi opetussuunnitelma (”LOPS2021”) syyslukukauden 2021 alkaessa. Tiedotteen uudesta opsista esimerkkeineen voit lukea tästä: LOPS2021 PÄHKINÄNKUORESSA

Uuden opetussuunnitelman myötä kursseista tulee opintojaksoja.

Opiskelijat, jotka aloittavat lukio-opintonsa syyslukukaudella 2021 tai myöhemmin, opiskelevat tämän uuden opsin mukaisesti. Opiskelijat, jotka ovat aloittaneet lukio-opintonsa ennen syyslukukautta 2021, opiskelevat pääsääntöisesti vanhan opsin mukaisesti opintonsa loppuun. Jos siis olet jatkava opiskelija eli olet aloittanut opinnot ennen syksyä 2021, jatkat opintojasi yhä vanhan opetussuunnitelman mukaisesti.

Opintotarjonnassa 2021-2022 kurssit/opintojaksot on merkitty ensisijaisesti uuden opetussuunnitelman mukaisesti. Jos opiskelet vanhan opsin mukaisesti, seuraa silloin opintotarjonnassa ja lyhenteissä aina sulkeita. Esimerkiksi: ÄI4(3) tarkoittaa sitä, että kyseessä on uuden opsin ÄI4 ja vanhan opsin ÄI3. Tarvittaessa kysy apua ja opastusta kansliasta tai opinto-ohjaajalta tai oppiaineen opettajalta.

Ilmoittautuminen uusintakokeeseen

Uusintakoelomakkeen löydät täältä.

Juhlavideo: Töölön yhteiskoulun aikuislukio 90 vuotta