Perusopetus

Koulussamme voi suorittaa aikuisten perusopetuksen (alkuvaihe ja päättövaihe) ja saada perusopetuksen päättötodistuksen, jatkaa keskeytyneitä peruskouluopintoja tai korottaa perusopetuksen päättötodistuksen aiempia arvosanoja.

Aikuisten perusopetukseen voi hakea seuraavan kerran syksyllä. Kerromme myöhemmin lisää. Silloin haetaan opintoihin, jotka alkavat tammikuussa 2021.

Haku aikuisten perusopetukseen (peruskoulu) - haku on päättynyt 8.5.2020

Haku aikuisten perusopetukseen on käynnissä! Ilmoittaudu hakijaksi nyt! Voit hakea 8.5.2020 asti. Voit hakea perusopetuksen alkuvaiheeseen tai päättövaiheeseen.

Koronavirustilanteen takia valintakoetta ei ole. Haku tapahtuu haastattelulla. Haastattelu on etähaastattelu ja se tehdään puhelimessa.

Ilmoittaudu hakijaksi perusopetukseen sähköpostilla osoitteeseen aikuislukio@tyk.fi. Kerro sähköpostiviestissä oma nimesi (kaikki nimet), puhelinnumero ja osoite. Kerro viestissä, että haet perusopetukseen.

Lähetämme sinulle sen jälkeen postissa kirjeenä haastatteluajan, jolloin koulustamme soitetaan sinulle. Haastatteluita on huhtikuussa, toukokuussa ja kesäkuussa. Kirjeessä kerrotaan, miten voit lähettää aiemmat todistuksesi koululle.

Jos sinut valitaan opiskelijaksi perusopetukseen, koulu alkaa kesän jälkeen elokuussa 2020.

Haluatko aikuisten perusopetukseen? (tämä ei ole voimassa keväällä 2020)

Aikuisten perusopetukseen (peruskoulu) on koulussamme erillinen haku. Uusia opiskelijoita perusopetukseen otetaan pääsääntöisesti aina lukukausien alussa.

Jos perusopetuksen opiskelijaksi hakevan äidinkieli on muu kuin suomi eikä hakijalla ole aiempia peruskouluopintoja Suomessa, tulee hakijan osallistua perusopetuksen valintakokeeseen ja haastatteluun, jotka pidetään koulun tiloissa kahdesti lukuvuodessa lukukausittain ilmoitetun aikataulun mukaisesti (lue lisää alempana).

Valintakokeeseen/hakijaksi perusopetukseen ilmoittaudutaan etukäteen aikuislukion kansliassa. Lisätietoa saa tarvittaessa kansliasta ja opinto-ohjaajilta.

Koulun opiskelijaksi ottamisesta päättää rehtori. Rehtori voi erityisestä syystä päättää, ettei perusopetuksen tutkinto-opiskelijaksi hakevan vieraskielisen täydy osallistua valintakokeeseen. Jos perusopetuksen opiskelijaksi hakevalla on esimerkiksi jo suoritettuna aiempia peruskouluopintoja Suomessa ja jos koulun kurssitarjonta sopii hänen henkilökohtaiseen opiskelusuunnitelmaansa, rehtori voi hyväksyä hänet opiskelijaksi myös kesken lukukauden, mikäli ryhmiin vapautuu paikkoja. Vapaista opiskelupaikoista voi tiedustella opinto-ohjaajilta. Koulun opiskelijaksi ottamisesta päättää rehtori.

Ilmoittaudu hakijaksi nyt!

Seuraava valintakoe on ke 8.4.2020 klo 15.30-19.00.

  • Hakijaksi perusopetukseen voi ilmoittautua paikan päällä aikuislukion kansliassa (ma-to klo 13-19, pe klo 13-17; poikkeavat aukioloajat näkee täältä). 
  • Hakijaksi perusopetukseen voi ilmoittautua myös sähköpostitse osoitteeseen aikuislukio@tyk.fi. Sähköpostitse hakijaksi ilmoittautuessa riittää, kun hakija kertoo oman nimensä (kaikki nimet), puhelinnumeronsa ja osoitteensa ja että hakee perusopetukseen.

Kutsu valintakokeeseen lähetetään hakijalle kotiin postissa kirjeenä.

Jos hakija menestyy valintakokeessa hyvin, kutsutaan hänet haastatteluun.

Opiskelijavalintaan vaikuttavat sekä valintakoe että haastattelu. Opiskelijavalintaan vaikuttavat suomen kielen, englannin kielen ja matematiikan taidot.

Valintakokeella 8.4.2020 haetaan aikuisten perusopetukseen, joko alkuvaiheen tai päättövaiheen opintoihin, jotka alkavat elokuun 2020 lopussa lukuvuoden 2020-2021 alkaessa. Valintakoe on kaikille sama.

Opinnot ovat iltaopintoja, oppitunnit klo 15.15-20.00.

Haluatko korottaa perusopetuksen arvosanoja?

Jatko-opintoja suunnitellessasi saattaa olla, etteivät aiemmat arvosanasi ja opintosuorituksesi riitä tähtäämääsi opiskelupaikkaan. Koulussamme voit korottaa haluamiesi aineiden arvosanoja tai vaikka kaikkia aineita. Arvosanojen korottamisesta saa lisätietoa aikuislukion kansliasta tai opinto-ohjaajilta.