Lukuvuoden aikana olemme juhlineet 100-vuotiasta Suomea, 90-vuotiasta aikuislukiokoulutusta ja samalla omaa kouluamme, joka on Suomen vanhin aikuislukio. Jo niin aikaisin kuin 1920-luvulla Suomesta löytyi rohkeita ja ennakkoluulottomia ihmisiä, jotka ymmärsivät, että koulutus on avain ja perusta yksilön ja yhteiskunnan hyvinvoinnille ja kehitykselle. Yrjö ja Hilma Jahnssonin aloitteesta syntyi Euroopan ensimmäinen iltaoppikoulu aikuisille. Pariskunta sai virallisen luvan 1.12.1927 perustaa omistamaansa ja ylläpitämäänsä – päiväkouluna toimineen Helsingin suomalaisen yksityislyseon yhteyteen – iltalinjan. Juhlimme omaa yhdeksänkymppistä aikuislukiotamme 20-luvun hengessä 25.11.17 Suomen eri aikuislukioiden edustajien, kutsuvieraiden ja oman koulumme henkilöstön kesken.
Suomalainen koulutus onkin yksi asia, josta 100-vuotias Suomi voi olla erityisen ylpeä. Aikuislukiot muiden koulutusmuotojen mukana eivät ole pelänneet ottaa vastaan uusia haasteita vaan ovat tarttuneet niihin pelottomasti ja kehittäneet toimintaansa. Haasteista on tullut vuosien kuluessa osa koulujen varsinaista toimintaa. Oman koulumme hienona esimerkkinä on yhteistyö ammatillisten oppilaitosten kanssa, joka on mahdollistanut kahden tutkinnon samanaikaisen suorittamisen. Perinteisen aikuisten lukiokoulutuksen lisäksi on ollut mahdollisuus suorittaa aikuisten tutkintovaatimusten mukainen perusopetus päättötodistukseen saakka. Lukioon valmistava koulutus on tarjonnut vaihtoehdon opiskelijalle, joka on kokenut tarvitsevansa vaikkapa vahvistusta suomen kielen taitoihinsa ennen jatko-opintoihin hakeutumista.
Voisi sanoa, että aikuisopiskelu on muuttunut elämänmittaiseksi. Me kaikki tarvitsemme taitoja ja tietoja, joilla selvitä yhä kiihtyvämmässä elinympäristömme muutoksessa. Itsensä sivistäminen ja kehittäminen pitäisi olla jokaisen oikeus. Viime syksynä ilmestyneessä aikuislukioiden juhlajulkaisussa ”Aikuislukiosta monimuotokouluksi” todetaan: ”Aikuislukio voi kääntää urapolun, auttaa alkuun uudessa maassa tai elämänvaiheessa, opettaa luottamaan itseensä ja muihin, antaa suuntansa hukanneelle uuden mahdollisuuden, mahdollistaa edelleen oppimisen ja elämänlaadun kohentamisen ikään katsomatta.” Kynnys aloittaa opinnot aikuislukiossamme on ollut ja on edelleen alhainen tulipa sitten suorittamaan tai täydentämään tutkintoa tai opiskelemaan yksittäisiä aineita. Lämpimät onnittelumme kaikille teille opinnoissanne onnistuneille!
Lämpimät kiitokseni lukuvuoden työstä koko henkilökunnalle. Yhdeksänkymppisen aikuislukiomme juhlavuosi on ollut onnistunut kaikkine eri tapahtumineen. Onnistuminen on ollut mahdollista vastuuta jakaen ja yhdessä tehden.
Lainaan edellisen presidenttimme Tarja Halosen ajatuksia (Helsingin Sanomat, 31.5.18):
”Pitää uskaltaa elää hetkessä ja nauttia elämästä, mutta on myös osattava varautua ja katsella kauemmaksi. Tasapaino löytyy rohkeuden ja vastuun välistä. Jos vain unelmoi ja unelmoi, voi taipua liikaa itsekeskeisyyteen. Elämä on pitkä ja on etsittävä unelmia, jotka kestävät. Ei ole olemassa ikärajaa, jonka jälkeen pitäisi lakata unelmoimasta ja katsomasta rohkeasti kohti tulevaa. Mutta vastuu on kannettava ja toista kunnioitettava.”
Marja-Leena Ruha-Tuomola
Kuva: Petri Loman
Toimintavuosi ja opetusjärjestelyt 2017–2018
Lukuvuosi 2017–2018 on ollut aikuislukiomme 90. toimintavuosi ja samalla tärkeä 90-vuotisjuhlavuosi.
Koulumme on Suomen vanhin ja yksi koko Euroopan vanhimpia aikuislukioita.
1.12.1927 Opetusministeriö oikeutti professori Yrjö Jahnssonin "perustamaan ja omalla kustannuksella ylläpitämään omistamaansa Helsingin suomalainen yksityislyseo- nimiseen oppikouluun erikoisesti iltaisin toimivan kuusiluokkaisen suomenkielisen rinnakkaislinjan".
Sittemmin iltalinja on vaihtanut sijaintia, omistajaa ja nimeä. Töölön Yhteiskoulu Osakeyhtiön omistuksessa koulu on ollut 1.8.1974 alkaen, ensin iltalinjana ja myöhemmin iltalukiona. 1.8.1994 voimaan astuneen lain myötä nimi muuttui aikuislukioksi.
Koko perusopetuksen tai lukion voi suorittaa 1,5—4 vuodessa. Opiskelijat ovat voineet valita erilaisista opiskelumuodoista itselleen sopivimman vaihtoehdon kurssitarjottimelta: opetusta on ollut tarjolla lähi- ja e-kursseina. Lähikursseja on tarvittaessa voinut suorittaa myös tenttien.
Lukuvuoden aikana aikuislukiossamme on pidetty noin 460 kurssia, joilla opiskelijoita on ollut yhteensä noin 1000.
Koulumme on tehnyt lisäksi yhteistyötä Perho Liiketalousopiston, Suomen Liikemiesten Kauppaopisto – Helsinki Business Collegen sekä Suomen Diakoniaopiston kanssa kaksoistutkintokoulutuksen parissa.
Näissä kouluissa kaksoistutkintoa on lukuvuoden aikana suorittanut noin 400 opiskelijaa, ja heille on järjestetty noin 140 lukiokurssia.
Lukuvuoden 2018–2019 opetus alkaa maanantaina 27.8.2018 kurssitarjonnan mukaisesti.
Kiitos kaikille kuluneesta lukuvuodesta!
Perusopetuksen valmistujaisjuhla 31.5. ja aikuislukion lakkiais- ja kevätjuhla 1.6.
Torstai 31.5.2018
Tänä lukuvuonna peruskoulusta valmistuneita on juhlittu erillisissä perusopetuksen valmistujaisjuhlissa kaksi kertaa vuodessa. Tällöin perusopetuksen opiskelijoilla on ollut myös laajemmin mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa juhlan ohjelmaan. Perusopetuksen päättötodistuksen sai tämän kevään juhlassa 30 opiskelijaa. Valmistuneita opiskelijoita on ollut pitkin lukuvuotta liki 90.
Töölön yhteiskoulu Oy:n hallitus myöntää lukuvuosittain stipendejä koulustamme valmistuville opiskelijoille.
Töölön Yhteiskoulu Oy:n hallituksen myöntämät stipendit
Ghafour Dalya Azeez
Kimara Khadija Ali
Sugule Malyun Ali ("kivan kaverin stipendi")
Kirjastipendit
Balasubramaniyam Puvanakumar (biologia)
Mohamud Adow Ismail (terveystieto)
Muhamed Ahmed Naza (maantieto)
Perjantai 1.6.2018
Kevään 2018 lakkiais- ja kevätjuhlaa vietettiin perjantaina 1.6. klo 17.00 alkaen koulun juhlasalissa. Aikuislukiostamme valmistui tänä keväänä 92 ylioppilasta, joista osa lakitettiin kaksoistutkinnon valmistuessa ammatillisen oppilaitoksen valmistujaisjuhlassa. Lukioon valmistavan koulutuksen suoritti tänä keväänä 3 opiskelijaa.
Koulumme perustajan nimeä kantava Yrjö Jahnssonin säätiö perustettiin 1950-luvulla. Aikuislukiostamme valmistuvat ylioppilaat saavat lukuvuosittain säätiön myöntämiä stipendirahoja. Tämän lisäksi Töölön yhteiskoulu Oy:n hallitus myöntää stipendejä koulustamme valmistuville opiskelijoille.
Tänä keväänä stipendit jaettiin seuraaville henkilöille:
Yrjö Jahnssonin säätiön stipendit
Ahola Neea
Hänninen Milla
Krok Kristian
Myllylä Aino
Närhi Vesa
Romppanen Jirko
yksi ei halunnut nimeään mainittavan.
Töölön Yhteiskoulu Oy:n hallituksen myöntämät stipendit
LUVA:
Amin Hamza Muhammed
Lukio:
Junttila Joonas
Karikuusi Annamaria
Kuronen Jonas
Lopmeri Jukka
Multanen Veera
Nyman Elia
Pizzorno Guadalupe
Soini Katri
Uuttu Juhana
Kirjastipendit ja muut stipendit
Lukio:
Ahola Neea (terveystieto)
Hänninen Milla (terveystieto)
Jaakkola Sanna (biologia)
Junttila Joonas (historia ja äidinkieli)
Karikuusi Annamaria (äidinkieli, lehtistipendi)
Kuronen Jonas (historia)
Lönnqvist Katarina (terveystieto)
Ninsiri Jenni (äidinkieli, lehtistipendi)
Nyman Elia (maantiede)
Närhi Vesa (maantiede ja äidinkieli)
Romppanen Jirko (ruotsi)
Soini Katri (terveystieto)
Ylioppilaan puheen piti Jenni Ninsiri.
Airuina tänä keväänä toimivat Jenni Paunonen ja Joonas Kauranen.
Lämpimät onnittelut kaikille tämän kevään 2018 ylioppilaille ja lukioon valmistavan koulutuksen suorittaneille!
Teksti: Jutta Heikkinen
Kuvat: Jutta Heikkinen ja Petri Loman
Tunnelmia toukokuulta 2018
Keskiviikkona 23.5. aikuislukiomme ihana LUVA-ryhmä poseerasi tulevaisuuden ammateissaan poliisina, kokkina, kätilönä, lääkärinä ja suuhygienisteinä. LUVA-ryhmä on pitänyt ahkerasti omaa blogia koko lukuvuoden.
Kuva: Satu Mattila
Maanantaina 14.5. ystävyyskoulutiimimme piti kevään viimeisen kokouksensa kesäisissä tunnelmissa. Tiimi jatkaa toimintaansa syksyllä, ja mukaan ovat tervetulleita kaikki, joita kiinnostaa yhteistyö Somalimaassa sijaitsevan Odweyne Secondary Schoolin kanssa.
Perusopetuksen opiskelijat hemmottelivat illalla opettajia ja henkilökuntaa erilaisilla herkuilla ja musiikilla.
Tiistaina 8.5. ensiapukurssin opiskelijat halusivat tarjota kurssin viimeisen oppitunnin kunniaksi kakkua kaikille kurssilla mukana olleille sekä rehtorille.
Samana tiistaina koulun sisäpihalle kiinnitettiin linnunpönttö odottamaan uusia asukkaita. Pöntön kiinnittivät aikuisten perusopetuksen kaupunkiluontokurssin opiskelijat.
Sunnuntaina 6.5. joukko aikuislukion opettajia ja henkilökuntaa vietti mukavan kevätpäivän Vanhankaupunginlahdella kevätluontoa seuraillen ja ihaillen. Retkellä käveltiin muun muassa pitkospuilla ja kiivettiin lintutorniin. Retkellä havaittiin myös harvinainen pussitiainen pesänrakennuspuuhissa.
Vappuaaton 30.4. kunniaksi ja Havis Amandan lakituksesta inspiroituneena kanslian väki ja rehtorit lakittivat leikkimielisesti aikuislukion 90-vuotismaskottipöllö Valon.
Tekstit: Jutta Heikkinen (Merja Virtanen kirjoitti ystävyyskoulutiimistä)
Kuvat: Jutta Heikkinen (kakkukuvat Marja-Leena Ruha-Tuomola, kuva ystävyyskoulutiimistä opiskelijan ottama, kuva LUVA-ryhmästä Satu Mattilan ottama)
Tunnelmia huhtikuulta 2018
Keskiviikkona 25.4. luokanopettaja Zahra Al Take oli puhumassa LUVA-ryhmälle siitä, miten maahanmuuttaja voi opiskella pitkälle Suomessa.
Zahra Al Take kertoi inspiroivasti oman tarinansa ja samalla käytiin läpi myös LUVA-opiskelijoiden tulevaisuuden suunnitelmia. Kaikki olivat oppitunnin jälkeen voimaantuneita ja innokkaita kovaan opiskeluun.
Kuvassa Zahra Al Take (vas.) ja LUVA-ryhmän opiskelijoita.
Torstaina 19. - 21.4. järjestettiin Helsingin Yksityisoppikoulut ry:n (Hyry) 65. seminaariristeily Helsingistä Tukholmaan. Seminaarin teemana oli "talouden lukutaito, intuitio, tekoäly, empatia - tulevaisuuden työelämätaitoja". Risteilylle osallistui osa aikuislukiomme opettajista. Kuvassa iloisia matkalaisia.
Vuosaaren lukioon valmistavan koulutuksen (LUVA) ryhmä oli vierailulla koulussamme 16.4. opettajansa Annukka Bösingerin johdolla. Töölön yhteiskoulun aikuislukion LUVA-ryhmä esitteli vieraille koulun tiloja ja palveluja. Ryhmät tutustuivat toisiinsa, vaihtoivat LUVA-kuulumisia ja pohtivat jatko-opintoja.
Perjantaina 13.4. saimme aikuislukion kokeiden palauteiltaan erityisen vieraan, Amran Mohamed Ahmedin. Amran on Lontoossa asuva kirjailija, runoilija ja radiotoimittaja, joka on lisäksi toiminut oman äidinkielen opettajana Suomessa.
Amran tuli ensimmäisen somalipakolaisryhmän mukana Suomeen vuonna 1990. Hän on yksi Suomen merkittävimmistä maahanmuuttajanaisten ja -lasten tukijoista ja edustajista. Suomen Pakolaisapu valitsi Amranin vuoden pakolaisnaiseksi vuonna 2005.
Kiitos Amran Mohamed Ahmedille vierailusta! Kuvassa vasemmalta oikealle Amran Mohamed Ahmed, aikuislukion opintoavustaja Keise Ali ja rehtori Marja-Leena Ruha-Tuomola.
Tekstit: Jutta Heikkinen ja Satu Mattila (LUVA-ryhmää koskevat tekstit)
Kuvat: Jutta Heikkinen, Satu Mattila (LUVA-ryhmää koskevat kuvat), risteilykuva otettu laivalla
Tunnelmia maaliskuulta 2018
LUVA-ryhmä vieraili Kansallismuseossa tiistaina 6.3. Museossa ryhmä tutustui Suomen historiaan ja kulttuuriin opastetulla kierroksella. Erityisesti tsaarin istuin ihastutti opiskelijoita.
Ylioppilaskirjoitusten jälkeen opiskelijat saivat pienen hengähdystauon pääsiäisloman merkeissä.
Tekstit ja kuvat: Satu Mattila (LUVA-ryhmän vierailu), Jutta Heikkinen ja Petri Loman
Tunnelmia helmikuulta 2018
Torstaina 15.2. vietettiin penkkareita. Myös kaksoistutkintoabimme SLK:sta lähtivät rekka-ajelulle.
Keskiviikkona 14.2. koettiin historiallinen hetki, kun vuorossa oli viimeinen vanhanmallinen ylioppilaskirjoitusten kuuntelukoe. Yksi kokelas oli ilmoittautunut lyhyen venäjän paperiseen kokeeseen. Sähköisissä yo-kokeissa kuuntelu ja kirjallinen osuus tehdään samana päivänä.
Kuvassa yo-asioissa avustava lehtori Jaana Uitti sekä ranskan ja ruotsin opettaja Hannele Vartiainen äänitteiden ja koetehtävien kanssa.
Keskiviikkona 14.2. koulumme opiskelijakunnan hallitus järjesti ystävänpäivän kunniaksi ystävänpäivätapahtuman koulun ala-aulassa ennen kokeen alkua.
"Onnellinen ihminen on hän, joka tekee mahdollisimman monta ihmistä onnelliseksi", totesi yksi opiskelijoiden valitsemista mietelauseista ystävänpäivän kunniaksi.
Laskiaistiistaina 13.2. herkuteltiin iltakahvio Montun laskiaispullilla ja valmistauduttiin koeviikkoon ja tietysti talviloman tuloon.
Runebergin päivänä, maanantaina 5.2. luettiin Runebergin runoja ja syötiin Runebergin torttua.
Tekstit: Jutta Heikkinen
Kuvat: Petri Loman
Tunnelmia tammikuulta 2018
Perjantaina 12.1. aikuislukion uusilla peruskoululaisilla oli ryhmäytymispaja, jossa tuutoreiden kanssa tehtiin yhdessä erilaisia kivoja ryhmätehtäviä. Kuvassa osa ryhmäytymispäivään osallistujista.
Samana perjantaina vietettiin myös peruskouluopiskelijoiden valmistujaisjuhlaa. Osa opiskelijoista saa peruskoulun päättötodistuksen joulu-tammikuun aikana. Juhlassa oli mukavaa ohjelmaa ja yhdessäoloa. Peruskouluopiskelijat olivat valmistaneet yllätyksenä juhlaan herkullista somalialaista ruokaa ja pitivät opettajille ja henkilökunnalle liikuttavan puheen.
Opettajien lauluesitys. Kuvassa Katja Karhu ja Jan Jansson.
Tekstit: Merja Virtanen (ryhmäytymispäivä) ja Jutta Heikkinen (valmistujaisjuhla)
Kuvat: Merja Virtanen (ryhmäytymispäivä) ja Jutta Heikkinen (valmistujaisjuhla)
Tunnelmia joulukuulta 2017
Aikuislukiomme 90-vuotisjuhlavuosi lähenee loppuaan. Maanantaina 11.12. kouluamme juhlittiin illan oppituntien välissä juhlasalissa. Tarjolla oli pientä kasvispainotteista purtavaa ja iloista ohjelmaa.
Kiitos kuluneesta vuodesta. Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2018!
Teksti: Jutta Heikkinen
Kuvat: Satu Mattila ja Jutta Heikkinen
Juhlavideo: Töölön yhteiskoulun aikuislukio 90 vuotta
Aikuislukion lakkiaisjuhla 1.12.2017
Syksyn 2017 lakkiaisjuhlaa vietettiin perjantaina 1.12. klo 17.00 alkaen perinteiseen tapaan koulun juhlasalissa. Aikuislukiosta valmistui tänä syksynä 35 uutta ylioppilasta.
Vuosi 2017 on juhlavuosi 100-vuotiaalle Suomelle ja 90-vuotiaalle aikuislukiollemme.
Opetusministeriö oikeutti 1.12.1927 professori Yrjö Jahnssonin "perustamaan ja omalla kustannuksella ylläpitämään omistamaansa Helsingin suomalainen yksityislyseo- nimiseen oppikouluun erikoisesti iltaisin toimivan kuusiluokkaisen suomenkielisen rinnakkaislinjan".
Päivälleen 90 vuotta tämän jälkeen saimme kunnian juhlia taas jälleen uusia ylioppilaita.
Koulumme perustajan nimeä kantava Yrjö Jahnssonin säätiö perustettiin 1950-luvulla. Aikuislukiostamme valmistuvat ylioppilaat saavat lukuvuosittain säätiön myöntämiä stipendirahoja.
Aikuislukiomme 90-vuotisjuhlavuotena Yrjö Jahnssonin säätiö on lisäksi myöntänyt kaksi juhlastipendiä, joista toinen jaettiin keväällä 2017 perusopetuksesta valmistuneelle opiskelijalle ja toinen tänä syksynä valmistuneelle ylioppilaalle.
Tämän lisäksi Töölön yhteiskoulu Oy:n hallitus myöntää stipendejä koulustamme valmistuville opiskelijoille.
Tänä syksynä stipendit jaettiin seuraaville henkilöille:
Yrjö Jahnssonin säätiön stipendit
Heikura Maarit (juhlastipendi)
Hurtig Paris
Reenilä Atte
Räisänen Viivi
Skippari Topias
Töölön Yhteiskoulu Oy:n hallituksen myöntämät stipendit
Kangassalo Helmi
Laaksonen Timo
Pham Thao
Tome Adrianne
Typpö-Tickle Tuovi
yksi ei halunnut nimeään mainittavan.
Airuina tänä syksynä toimivat kaksoistutkinto-opiskelijamme Ahmad Abdullatif Hassan ja Jenni Hedenstam.
Ylioppilaan puheen piti Paris Hurtig.
Paljon onnea syksyn 2017 uusille ylioppilaille sekä 90-vuotiaalle aikuislukiollemme!
Onnea totta kai myös 100-vuotias Suomi!
Teksti: Jutta Heikkinen
Kuvat: Jutta Heikkinen ja Petri Loman
Tunnelmia marraskuulta 2017
Perjantaina 10.11. aikuislukiomme väkeä osallistui kaksoistutkintoyhteistyön kehittämispäivään yhdessä Suomen Liikemiesten Kauppaopiston väen kanssa. Paikkana toimi Kuninkaan Lohet Vantaalla. Päivän luennoitsijana toimi Jukka Ahonen, joka on toiminut pitkään rehtorina, johtamiskouluttajana, työnohjaajana, kehittämis- ja työyhteisökonsulttina sekä esimiesten valmentajana (lähde: mestariluokka.fi).
Aikuislukiomme 90-vuotisjuhlaluentojen sarja huipentui keskiviikkoon 8.11., jolloin koulullamme keskustelemassa olivat Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar sekä kirjailijat Riku Korhonen ja Arno Kotro, joka lisäksi opettaa filosofiaa ja psykologiaa koulussamme.
Keskustelun teemana oli "Miltä näyttää Suomen henkinen tila ja tulevaisuus?".
LUVA-ryhmä vieraili marraskuussa Kiasmassa. He tutustuivat kansainväliseen ARS17-näyttelyyn, jonka teemana on digitaalinen murros. LUVA-ryhmä pääsi kokeilemaan mm. virtual reality -laseja ja tunteiden esittämistä.
90-vuotisjuhlamaskottimme sai nimekseen Valo.
Tekstit: Jutta Heikkinen
Kuvat: Marja-Leena Ruha-Tuomola ja Jutta Heikkinen
Tunnelmia lokakuulta 2017
Tutor-opiskelijat järjestivät perjantaina 13.10. syksyllä aloittaneille uusille peruskoululaisille ryhmäytymispajan, jonka aikana tehtiin erilaisia hauskoja tehtäviä ja tultiin paremmin tutuiksi toisten opiskelijoiden kanssa.
Kuvassa osa tapahtumaan osallistuneista henkilöistä.
Teksti ja kuva: Merja Virtanen
Ystävyyskoulu Somalimaassa
Aikuislukiomme on saanut ystävyyskoulun Somalimaasta, Hargeisasta. Koulun nimi on Odweyne Secondary School. Koulu on sisäoppilaitos, jossa opiskellaan peruskoulua ja lukiota. Kuvissa mukana aikuislukiomme ystävyyskoulutiimi, johon toivomme mukaan tulevaisuudessa myös opiskelijoita.
Teksti: Merja Virtanen
Kuvat: Keise Ali
Uusi, upea opiskelijakunnan hallitus!
Aikuislukion opiskelijakuntaan kuuluvat kaikki aikuislukiomme opiskelijat. Opiskelijakunnasta valitaan lukuvuosittain hallitus, joka kokoontuu säännöllisesti lukuvuoden aikana.
Opiskelijakunnan hallituksessa on mukana myös yksi opettajajäsen. Hallitukselle valitaan puheenjohtaja, joka edustaa aikuislukion opiskelijoita koulun johtokunnan kokouksissa ja tuo esiin opiskelijoiden kannan käsiteltäviin asioihin.
Opiskelijoilla on mahdollisuus vaikuttaa monipuolisesti koulun arkeen ja toimintaan tulemalla mukaan opiskelijakunnan hallitukseen tai kertomalla toiveistaan hallituksen jäsenille.
Opiskelijakuntamme uudessa hallituksessa ovat tänä lukuvuonna mukana seuraavat opiskelijat:
Perusopetuksen edustajat:
Abdulwahb Ahmed Suha
Abumohamed Shoble Bahja
Balasubramaniyam Puvanakumar
Jeerjeer Ceynche
Muhialdeen Rokshar
Nooh Mohamed Asia
Nur Ibrahim Abdisamed
Salah Abdimalik
Sugule Malyun
Yalahow Sahro
Yusuf Mahamud Idil
Lukion edustajat:
Sehli Taha
Sheik Musse Asha
Tipagon Thita
Zuber Hassan Abdirashid
Puheenjohtajamme ja edustajamme koulun johtokunnassa on lukiolainen Sheikh Musse Asha.
Varapuheenjohtajamme ja tarvittaessa Ashan sijainen koulun johtokunnassa on perusopetuksen opiskelija Abdulwahb Ahmed Suha.
Teksti: Merja Virtanen sekä lähde opinto-oppaasta
Kuva: Merja Virtanen
Tunnelmia elo-syyskuulta 2017
Aikuislukion lukuvuosi 2017-2018 pyörähti käyntiin maanantaina 28.8. Luokat täyttyivät niin uusista kuin opintojaan jatkavista opiskelijoista.
Syksy toi mukanaan luonnollisesti myös ylioppilaskirjoitukset. Kuvassa äidinkielen opettajamme Taija Kujala ja Sanna Karilainen toivat 21.9. tekstitaidon yo-tehtävät uljaasti korjattuina rehtorille. Joukkiosta puuttui kuvanottohetkellä äidinkielen opettaja Laura Vallius.
Maanantaina 11.9. saimme vieraita Japanista. Johtava rehtori Marja-Leena Ruha-Tuomola toivotti vieraat tervetulleiksi.
Japanilaisen professori Kawaguchin johtama tutkimusryhmä oli kovin kiinnostunut koulun sosiaalityöstä, etenkin yläasteen kohdalla. Kawaguchi on jopa käännättänyt japaniksi koko suomalaisen oppilashuoltolain. He halusivat tavata suomalaisen kuraattorin mm. kysellääkseen, miten laki toteutuu käytännössä. Vieraat olivat kiinnostuneet oppilashuololain soveltamisesta koulun sosiaalityössä, myös aikuislukion perusopetuksessa.
Kuvassa selin kuraattori Elisa Parikka, vieressä japaninkielentulkki Joonas Kirsi, Takahiro Yoshizumi, Yoshimi Oomiya ja Hirotaka Kawaguchi
Aikuislukiomme täyttää tänä syksynä 90 vuotta ja juhlavuoden kunniaksi järjestettävä juhlaluentojen sarja sai jatkoa keskiviikkona 6.9., jolloin Helsingin Sanomien ulkomaantoimittaja Heikki Aittokoski luennoi koululla otsikolla Minne Eurooppa on matkalla? Tilaisuutta veti aikuislukion filosofian ja psykologian opettaja Arno Kotro.
Heikki Aittokoski ja Arno Kotro
Luentovieraiden kahvituksen hoitivat taas kerran mallikkaasti Töölön yhteiskoulun yläkoulun oppilaat 8E-luokalta.
Tytöt vasemmalta oikealle Venla Leiviskä, Roosa Ripatti ja Senja Heikkilä Dias
Tekstit: Jutta Heikkinen ja Elisa Parikka (japanilaiset vieraat)
Kuvat: Marja-Leena Ruha-Tuomola ja Jutta Heikkinen