Aikuisten perusopetus

Koulussamme voi suorittaa aikuisten perusopetuksen (alkuvaihe ja päättövaihe) ja saada perusopetuksen päättötodistuksen, jatkaa keskeytyneitä peruskouluopintoja tai korottaa perusopetuksen päättötodistuksen aiempia arvosanoja.


Haku aikuisten perusopetukseen on päättynyt

Hae aikuisten perusopetukseen eli peruskouluun nyt! Voit hakea 1.4.2021 asti. Voit hakea perusopetuksen alkuvaiheeseen tai päättövaiheeseen.

Jos sinut valitaan opiskelijaksi aikuisten perusopetukseen, koulu alkaa elokuun 2021 lopussa.

Koronavirustilanteen takia ei ole valintakoetta. Haku tapahtuu haastattelulla (valintahaastattelu). Haastattelu on etähaastattelu ja se tehdään puhelimessa. Tarkemmat ohjeet haastattelusta tulevat sinulle myöhemmin kirjeessä.

Hae nyt!

1) Täytä hakulomake: Paina tästä ja täytä lomake.

2) Kun sinä olet tehnyt hakemuksen, sen jälkeen koulu lähettää sinulle postissa kirjeen. Kirjeessä kerrotaan sinun oma haastatteluaika eli kirjeessä kerrotaan, milloin koulusta soitetaan puhelimella sinulle. Haastatteluja on huhtikuussa ja toukokuussa. Kirjeessä kerrotaan myös, miten sinä voit lähettää sinun aiemmat todistuksesi koululle.

3) Haastattelun jälkeen tulee postissa uusi kirje kesäkuussa. Siinä kirjeessä kerrotaan, onko sinut valittu opiskelijaksi. Jos sinut valitaan opiskelijaksi aikuisten perusopetukseen, koulu alkaa elokuun 2021 lopussa. Meidän peruskoulussa opiskellaan illalla, oppitunnit klo 15—20.


Haluatko korottaa perusopetuksen arvosanoja?

Jatko-opintoja suunnitellessasi saattaa olla, etteivät aiemmat arvosanasi ja opintosuorituksesi riitä tähtäämääsi opiskelupaikkaan. Koulussamme voit korottaa haluamiesi aineiden arvosanoja tai vaikka kaikkia aineita. Arvosanojen korottamisesta saa lisätietoa aikuislukion kansliasta tai opinto-ohjaajilta.