Perusopetus

Koulussamme voi suorittaa aikuisten perusopetuksen (alkuvaihe ja päättövaihe) ja saada perusopetuksen päättötodistuksen, jatkaa keskeytyneitä peruskouluopintoja tai korottaa perusopetuksen päättötodistuksen aiempia arvosanoja.

Haku aikuisten perusopetukseen (peruskoulu) on päättynyt

HAKU ON PÄÄTTYNYT.

Seuraavan kerran voit tehdä hakemuksen keväällä. Silloin haetaan ryhmiin, jotka aloittavat opiskelun syksyllä 2021.

 


 

Hae aikuisten perusopetukseen eli peruskouluun nyt! Voit hakea 22.10.2020 asti. Voit hakea perusopetuksen alkuvaiheeseen tai päättövaiheeseen.

Koronavirustilanteen takia ei ole valintakoetta. Haku tapahtuu haastattelulla (valintahaastattelu). Haastattelu on etähaastattelu ja se tehdään puhelimessa. Tarkemmat ohjeet haastattelusta tulevat sinulle myöhemmin kirjeessä.
 

Hae nyt! On kaksi vaihtoehtoa tehdä hakemus:

1) Ilmoittaudu hakijaksi aikuisten perusopetukseen sähköpostilla osoitteeseen aikuislukio@tyk.fi. Kerro sähköpostiviestissä sinun oma nimesi (kaikki nimet), puhelinnumero ja osoite. Kerro viestissä, että sinä haet perusopetukseen.

TAI

2) Tule käymään koulun kansliassa (Urheilukatu 10-12, 00250 Helsinki) kanslian aukioloaikoina. Kanslia on avoinna 14.9. –2.10.2020 ma-pe klo 13-17 ja 5.10. –22.10. ma-to klo 13-19, pe klo 13-17.

 

Kun sinä olet tehnyt hakemuksen, sen jälkeen koulu lähettää sinulle postissa kirjeessä haastatteluajan, jolloin koulusta soitetaan sinulle.

Haastatteluja on lokakuussa ja marraskuussa. Kirjeessä on tieto haastattelusta. Kirjeessä kerrotaan, miten sinä voit lähettää tai tuoda sinun aiemmat todistuksesi koululle.

Jos sinut valitaan opiskelijaksi perusopetukseen, koulu alkaa tammikuun alussa 2021. Meidän peruskoulussa opiskellaan illalla, oppitunnit klo 15-20.

Haluatko korottaa perusopetuksen arvosanoja?

Jatko-opintoja suunnitellessasi saattaa olla, etteivät aiemmat arvosanasi ja opintosuorituksesi riitä tähtäämääsi opiskelupaikkaan. Koulussamme voit korottaa haluamiesi aineiden arvosanoja tai vaikka kaikkia aineita. Arvosanojen korottamisesta saa lisätietoa aikuislukion kansliasta tai opinto-ohjaajilta.