Perusopetus

Koulussamme voi suorittaa aikuisten perusopetuksen (alkuvaihe ja päättövaihe) ja saada perusopetuksen päättötodistuksen, jatkaa keskeytyneitä peruskouluopintoja tai korottaa perusopetuksen päättötodistuksen aiempia arvosanoja.

Haluatko peruskouluun?

Haluatko aikuisten peruskouluun? Vieraskieliset peruskoulun opiskelijat valitaan kouluumme suomen kielen testin ja haastattelun perusteella. Ilmoittaudu suomen kielen testiin koulun kansliassa nyt!

Seuraava suomen kielen testi on koululla ti 16.4.2019 klo 15.30-19.00. Tervetuloa!

Uusia opiskelijoita otetaan sekä alkuvaiheeseen että päättövaiheeseen. Opinnot alkavat kesän jälkeen elokuun 2019 lopussa. Opinnot ovat iltaopintoja, oppitunnit klo 15.15-20.00.

Päättötodistus valmiiksi!

Koulussamme voi suorittaa perusopetuksen päättötodistuksen aikuisten opetussuunnitelman mukaisesti. Tarjolla on sekä aikuisten perusopetuksen alkuvaiheen että päättövaiheen opintoja.

Jos sinulla on aikaisemmin jäänyt peruskoulu kesken, voi koulussamme myös jatkaa keskeytyneitä opintoja ja suorittaa päättötodistuksen loppuun.

 

Jos äidinkieli ei ole suomi...

Jos perusopetuksen tutkinto-opiskelijaksi hakevan äidinkieli on muu kuin suomi eikä hakijalla ole aiempia peruskouluopintoja, tulee hakijan osallistua suomen kielen testiin ja haastatteluun, jotka pidetään koulun tiloissa. Suomen kielen testiin ilmoittaudutaan etukäteen kansliassa. Lisätietoa ja aikataulut näet tämän sivun yläosasta!

Suomen kielen testin perusteella osa hakijoista kutsutaan haastatteluun. Haastattelun perusteella valitaan opiskelijat perusopetukseen. Noin pari viikkoa suomen kielen testin jälkeen hakija saa postissa tiedon, kutsutaanko hänet haastatteluun. Jos hakija saa kutsun haastatteluun, haastattelu on pakollinen.

Lisätietoa suomen kielen testistä ja perusopetukseen hausta saa tarvittaessa kansliasta ja opinto-ohjaajilta. Koulun oppilaaksi ottamisesta päättää rehtori. Rehtori voi erityisestä syystä päättää, ettei perusopetuksen tutkinto-opiskelijaksi hakevan vieraskielisen täydy osallistua suomen kielen testiin.

 

Haluatko korottaa perusopetuksen arvosanoja?

Jatko-opintoja suunnitellessasi saattaa olla, etteivät nykyiset arvosanasi ja opintosuorituksesi riitä tähtäämääsi opiskelupaikkaan. Koulussamme voit korottaa haluamiesi aineiden arvosanoja tai vaikka kaikkia aineita. Arvosanojen korottamisesta saa lisätietoa kansliasta tai opinto-ohjaajilta.