Hae aikuisten perusopetukseen

Aikuisten perusopetukseen on erilliset haut. Uudet ryhmät aloittavat pääsääntöisesti aina uuden lukukauden alussa. Aiemmin keskeytyneitä peruskouluopintoja voi jatkaa myös kesken lukukauden. Koulussamme voi suorittaa sekä alkuvaiheen että päättövaiheen opintoja.


LISÄHAKU: Hae peruskouluun nyt! Seuraava valintakoe on ke 9.8.2023 klo 16.

Hae aikuisten perusopetukseen eli peruskouluun nyt! Haku loppuu 7.8.2023.

Kun sinä teet hakemuksen, sinä ilmoittaudut valintakokeeseen. Valintakokeessa on tehtäviä suomen kielestä, englannin kielestä ja matematiikasta.

Sinä voit hakea perusopetuksen alkuvaiheeseen tai päättövaiheeseen. Lomake ja valintakoe ovat kaikille samat.

HAE NYT!

1) Täytä hakulomake ja ilmoittaudu valintakokeeseen: Klikkaa tästä ja täytä lomake. Kirjoita huolellisesti.

2) Kun sinä olet tehnyt hakemuksen, sen jälkeen koulu lähettää sinulle sähköpostilla kutsun valintakokeeseen. Kutsu ei tule heti. Odota rauhassa. Kutsussa kerrotaan, miten sinä voit lähettää tai tuoda sinun vanhat koulutodistukset meille kouluun.

3) Tule valintakokeeseen keskiviikkona 9.8.2023 kello 16.00. Valintakoe on koululla osoitteessa Urheilukatu 10-12, 00250 Helsinki. Tule valintakokeeseen ajoissa. Ota mukaan henkilötodistus.

4) Valintakokeen jälkeen sinä saat postissa kirjeen. Kirjeessä kerrotaan, onko sinut valittu opiskelijaksi peruskouluun. Jos sinut valitaan opiskelijaksi peruskouluun, koulu alkaa kesän jälkeen elokuun 2023 lopussa. Meidän koulussa opiskellaan iltapäivällä ja illalla (oppitunnit klo 15-20).


Onko sinulla peruskoulun päättövaihe kesken?

Jos sinulla on jäänyt peruskoulun päättövaihe Suomessa kesken ja haluat opiskella päättövaiheen loppuun, opiskelu aikuisten perusopetuksessa on mahdollista aloittaa myös kesken lukuvuoden.

Lähetä sähköpostia osoitteeseen aikuislukio@tyk.fi ja kerro, että sinulla on peruskoulu kesken. Katsotaan aikaisemmat todistuksesi ja varataan aika opinto-ohjaajalta.