Ilmoittautuminen

Tervetuloa opiskelemaan kaikille avoimeen aikuislukioon!


Töölön yhteiskoulun aikuislukiossa kaikenikäiset opiskelijat toteuttavat tavoitteitaan – olivat ne sitten tiettyyn tutkintoon tähtääviä, yksittäisten aineiden opiskeluun liittyviä tai ihan vain virikkeellisiä illanviettovaihtoehtoja tv:n katselulle.

Koulussamme voi suorittaa perusopetuksen ja lukion päättötodistukset sekä ylioppilastutkinnon, korottaa aiempia arvosanoja tai opiskella yksittäisiä oppiaineita ja kursseja.

Opiskelijavalinnassamme ei vaikuta todistuksen keskiarvo.

Tutustu opinto-oppaaseen ja opintotarjontaan:

Aikuislukiossamme lukiokursseja voi suorittaa hyvin pitkälti myös etänä – tenttien tai e-kursseina – kätevästi ja joustavasti vaikkapa työn ohessa! Kokeet ovat pääsääntöisesti paikan päällä koululla, mutta muuten opetusjärjestelyt ovat joustavia. Kysy lisää kansliasta tai opinto-ohjaajalta!

Oppivelvollisuuden laajentumiseen liittyen aikuislukiossamme ei ole mahdollisuutta ottaa opiskelijaksi tämän lain piiriin kuuluvia oppivelvollisuusikäisiä opiskelijoita.


Miten ilmoittaudun opiskelijaksi aikuislukioon?

Ilmoittaudu nyt! Opinnot aikuislukiossamme voi aloittaa aina uuden periodin alussa eli kuusi kertaa vuodessa:

  • 1. periodi alkaa kesäloman jälkeen ma 29.8. – ilmoittaudu jo nyt!

Ilmoittaudu aikuislukion opiskelijaksi sähköisesti: Klikkaa tästä ja täytä ilmoittautumislomake!

Ilmoittautumislomakkeen käsittelyssä menee n. 2-3 arkipäivää. Kun ilmoittautumisesi on käsitelty, olemme sinuun yhteydessä sähköpostilla, lähetämme sinulle tarvittavat tunnukset Turvapostilla ja katsotaan opintojaksovalinnat sekä lukujärjestys yhdessä kuntoon.

Jos sinulla on kysymyksiä ennen ilmoittautumislomakkeen täyttämistä, ole yhteydessä aikuislukion kansliaan.

Ilmoittautuminen aikuislukion opiskelijaksi onnistuu myös paikan päällä aikuislukiomme kansliassa ma-to klo 14–19, pe klo 14–17. Kun tulet ilmoittautumaan, ota mukaan henkilötodistus (esim. passi, ajokortti tai henkilökortti). Jos ilmoittaudut suorittamaan tutkintoa (lukion päättötodistusta ja/tai ylioppilastutkintoa), ota mukaan myös viimeisimmät koulutodistuksesi (esim. perusopetuksen päättötodistus, ammatillisen perustutkinnon todistus tai lukion erotodistus). Tule käymään, niin opastamme sinut opinnoissasi alkuun. Kanslian poikkeukselliset aukioloajat, klikkaa tästä.

Suosittelemme ilmoittautumaan uudeksi opiskelijaksi hyvissä ajoin ennen opintojen alkua, jotta mahdut mukaan haluamillesi opintojaksoille ja jotta ehdit saada ajoissa tarvittavat tunnukset ja muun ohjeistuksen opintojen alkuun liittyen. Myös opettajien mahdollisesti lähettämät opintojaksojen aloitusviestit ja -ohjeistukset tavoittavat sinut varmuudella vain, kun ilmoittaudut hyvissä ajoin etukäteen.

Periodin jo alkaessa ei valitettavasti enää ehditä antaa kovin henkilökohtaista ohjausta eikä käydä läpi esimerkiksi aiempia opintoja opiskelussuunnitelman tekemiseksi. Ilmoittaudu siis hyvissä ajoin ennen opintojen alkua, niin ehditään rauhassa katsoa valinnat ja lukujärjestys kuntoon sekä opinnot tavoitteellisesti alkuun.


Haku aikuisten perusopetukseen

Aikuisten perusopetukseen on erilliset haut: Lue lisää aikuisten perusopetukseen hakemisesta täältä.


Maksut

Tutkinto-opiskelu maksutonta

Perusopetuksen tai lukion päättötodistukseen tähtäävä tutkinto-opiskelu on maksutonta.

Aineopiskelijan lukukausimaksu

Jos tavoitteena ei ole päättötodistuksen eli koko oppimäärän suorittaminen, olet aineopiskelija. Aineopiskelijan lukukausimaksu on opiskeltavista kurssi-/opintojaksomääristä ja oppiaineista riippumatta aina 120 euroa per lukukausi (syyslukukaudesta 2022 alkaen). Koko lukuvuodelta (syys- ja kevätlukukaudet) maksu on 240 euroa.

Aineopiskelusta on kyse myös silloin, kun opiskelee päätoimisesti jossain toisessa oppilaitoksessa (esim. ammatillisessa oppilaitoksessa) ja aikuislukiossa sivutoimisena, vaikka tavoitteena olisikin aikuislukiossa koko oppimäärän suorittaminen.

Aineopiskelijan lukukausimaksusta lähetetään lasku paperilaskuna postissa opiskelijan kotiosoitteeseen opintojen alettua. Lukukausimaksu kattaa opintoihin ilmoittautumisen eikä maksua palauteta eikä siitä vapauteta, vaikka opinnot jäisivät suorittamatta.

Lue lisää aineopiskelusta ja aineopiskelijamaksusta täältä.

Yo-maksut

Ylioppilastutkintolautakunta perii ylioppilastutkintoon osallistuvilta opiskelijoilta tutkintokohtaisia ja koekohtaisia maksuja. Lisätietoa löytyy YTL:n internetsivuilta.

Huom! Ylioppilaskirjoituksiin osallistuvien aineopiskelijoiden tulee maksaa aineopiskelijan lukukausimaksu myös sen lukukauden osalta, jolloin osallistuu ylioppilaskirjoituksiin, vaikkei enää muuten suorittaisi opintoja aikuislukiossa. (Tämä ei koske Töölön yhteiskoulun aikuislukiosta aiemmin valmistuneita ylioppilaita, jotka ainoastaan korottavat ja/tai täydentävät yo-tutkintoaan.)