Ilmoittautuminen

Tervetuloa opiskelemaan kaikille avoimeen aikuislukioon!

Töölön yhteiskoulun aikuislukiossa kaikenikäiset opiskelijat toteuttavat tavoitteitaan - olivat ne sitten tiettyyn tutkintoon tähtääviä, yksittäisten aineiden opiskeluun liittyviä tai ihan vain virikkeellisiä illanviettovaihtoehtoja tv:n katselulle.

Koulussamme voi suorittaa peruskoulun ja lukion päättötodistukset sekä ylioppilastutkinnon, korottaa aiempia arvosanoja, opiskella yksittäisiä oppiaineita ja kursseja tai suorittaa lukioon valmistavan koulutuksen.

Opiskelijavalinnassamme ei vaikuta todistuksen keskiarvo.

Rehtorin päätöksellä aikuislukion opiskelijaksi voidaan ottaa myös alle 18-vuotias. Tässä tapauksessa yhteydenotot vararehtori Jonna Ekstrandiin. Hänen yhteystietonsa löydät täältä.

Tutustu opinto-oppaaseen ja kurssitarjontaan:

Aikuislukiossamme lukiokursseja voi suorittaa myös tenttien tai e-kursseina – kätevästi ja joustavasti vaikkapa työn ohessa!

Miten ilmoittaudun opiskelijaksi aikuislukioon?

Aikuislukion kanslian väki on kesälomalla 1.7.-9.8.2020 ja kanslia on kiinni. Hyvää kesää!

Kesäloman jälkeen ma 10.8. alkaen kanslian ovet ovat jälleen normaalisti avoinna ma-to klo 13-19, pe klo 13-17.


Ilmoittaudu nyt! Opinnot aikuislukiossamme voi aloittaa aina uuden jakson alussa:

  • Syyslukukausi ja 1. jakso alkavat kesäloman jälkeen ma 31.8.2020.

ILMOITTAUTUMINEN OPISKELIJAKSI KOULULLA (mahdollista jälleen 10.8.2020 alkaen):

Ilmoittautuminen aikuislukiomme opiskelijaksi onnistuu aikuislukion kansliassa (koulun 2. kerros) ma-to klo 13-19, pe klo 13-17 läpi lukuvuoden. Ota mukaasi henkilötodistus sekä viimeisimmät koulutodistuksesi (esim. lukion erotodistus, ammatillinen tutkintotodistus, perusopetuksen päättötodistus) ja tule käymään, niin ohjaamme sinut opintojesi alkuun. HUOM! Ajankohtaista-osiossa tiedotetaan mahdollisista kanslian aukioloajan poikkeuksista.

Jos olet suorittanut peruskoulun tai vastaavan oppimäärän muualla kuin Suomessa eikä sinulla ole Suomessa suoritettua perusopetuksen päättötodistusta, varaa ennen kansliassa käyntiä aika opinto-ohjaajalta ja ota edellä mainittujen todistuksen lisäksi mukaan suomen kielen kielitaitotodistuksesi.

ILMOITTAUTUMINEN OPISKELIJAKSI ETÄNÄ:

HUOM! Etäilmoittautuminen saattaa elokuussa ruuhkautua. Suosittelemme syksyn 1. jakson kursseille ilmoittautumista paikan päällä koululla kansliassa. Etäilmoittautumisia käsitellään saapumisjärjestyksessä lähi-ilmoittautumisten salliessa.

Ilmoittautuminen aikuislukiomme opiskelijaksi onnistuu myös etänä. Lähetä sähköpostia osoitteeseen aikuislukio@tyk.fi. Kerro lyhyesti, mitä tulisit aikuislukioomme opiskelemaan: onko ajatuksena esimerkiksi koko lukion suorittaminen tutkinto-opiskelijana, ylioppilastutkinnon suorittaminen ammatillisen tutkinnon pohjalta, tietyn aineen opiskelu tai kertaaminen tai mahdollisesti aiemmin keskeytyneiden lukio-opintojen suorittaminen loppuun. Kerro heti ensimmäisessä viestissäsi myös puhelinnumerosi, niin pystymme tarvittaessa lähettämään sinulle tekstiviestillä salasanan turvapostiyhteyttä varten. Turvapostin kautta voi lähettää tietoturvallisesti esim. aiempia koulutodistuksia ja tarvitsemiamme henkilötietojasi. Henkilötodistuksen voit käydä näyttämässä paikan päällä kansliassa myöhemmin opintojen alkaessa.

Suosittelemme ilmoittautumaan aina hyvissä ajoin ennen jakson alkua, jotta mahdut mukaan haluamillesi kursseille ja ehdit saada ajoissa tarvittavat tunnukset ja muun ohjeistuksen opintojen alkuun liittyen.

Haku aikuisten perusopetukseen tai lukioon valmistavaan koulutukseen

Aikuisten perusopetukseen ja lukioon valmistavaan koulutukseen (LUVA) on erilliset haut.

Lue lisää aikuisten perusopetukseen hakemisesta täältä.

Lue lisää lukioon valmistavaan koulutukseen hakemisesta täältä.

Miten ilmoittaudun kursseille?

Aikuislukiomme opiskelijaksi ilmoittaudutaan aina henkilökohtaisesti paikan päällä aikuislukion kansliassa. Kun tulet ilmoittautumaan aikuislukion opiskelijaksi, ota mukaasi henkilöllisyystodistus ja viimeisimmät koulutodistuksesi (esim. lukion erotodistus, ammatillinen tutkintotodistus, peruskoulun päättötodistus), niin autamme sinut opintojesi alkuun.

Aikuislukiomme opiskelijaksi jo ilmoittautuneet lukion tutkinto-opiskelijat voivat ilmoittautua kursseille Wilmassa.

Aikuislukiomme opiskelijaksi jo ilmoittautuneet opiskelijat, sekä lukion tutkinto-opiskelijat että aineopiskelijat, voivat ilmoittautua kursseille aina myös paikan päällä kansliassa tai sähköpostilla osoitteeseen aikuislukio@tyk.fi tai vaikkapa soittamalla kansliaan puh. 09 4342 0236.

Suosittelemme ilmoittautumaan kursseille hyvissä ajoin ennen kunkin jakson alkua, jotta mahdut mukaan haluamillesi kursseille. Kurssit täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä.

Aineopiskelijan lukukausimaksu

Perusopetuksen tai lukion päättötodistukseen tähtäävä tutkinto-opiskelu on maksutonta. Myös LUVA:n opinnot ovat maksuttomia. Jos tavoitteena ei ole päättötodistuksen eli koko oppimäärän suorittaminen, olet aineopiskelija. Aineopiskelijan lukukausimaksu on opiskeltavista kurssimääristä ja oppiaineista riippumatta aina 120 euroa per lukukausi (1.8.2020 alkaen). Koko lukuvuodelta (syys- ja kevätlukukaudet) maksu on 240 euroa.

Aineopiskelusta on kyse myös silloin, kun opiskelee päätoimisesti jossain toisessa oppilaitoksessa (esim. ammatillisessa oppilaitoksessa) ja aikuislukiossa sivutoimisena, vaikka tavoitteena olisikin aikuislukiossa koko oppimäärän suorittaminen.

Aineopiskelijamaksusta lähetetään lasku postitse opiskelijan kotiosoitteeseen, kun hän on osallistunut opetukseen ko. lukukaudella. Laskuja lähetetään aina jaksojen vaihteessa.

Lue lisää aineopiskelusta ja aineopiskelijamaksusta täältä.

Yo-maksut

Lisäksi Ylioppilastutkintolautakunta perii ylioppilastutkintoon osallistuvilta opiskelijoilta tutkintokohtaisia ja koekohtaisia maksuja. Lisätietoa löytyy YTL:n internetsivuilta.

Huom! Ylioppilaskirjoituksiin osallistuvien aineopiskelijoiden tulee lisäksi maksaa aineopiskelijamaksu sen lukukauden osalta, jolloin osallistuu ylioppilaskirjoituksiin, vaikkei enää muuten suorittaisi iltakursseja. Tämä ei koske Töölön yhteiskoulun aikuislukiosta valmistuneita ylioppilaita, jotka korottavat ja/tai täydentävät yo-tutkintoaan.