Tapahtumat 2015-2016

Lukuvuoden 2015-2016 tapahtumia

Toukokuu

Retkipäivänä, jo kesäkuun ensimmäisenä,  peruskoulu nautti ympäri Helsinkiä hellesäästä. Kuvissa 8B Linnanmäellä, kivenheiton päässä koulusta: Huomaa Panoramasta näkyy TYK! 

Peruskoulun kevättanssiaisissa buffe ja tunnelma olivat kohdallaan.

Englannintunnin lukio-ohjelmaa tämän lukuvuoden ajalta: Vierailija Amnesty Internationalista ENA4-kurssilla puhumassa ihmisoikeuksista ja pakolaisista. Vierailu Kiasman School of Disobedience -näyttelyssä ENA5-kurssilla.Teatterivierailu ENA6-kurssilla sekä Erasmus-vierailija Japanista ENA7-tunnilla kertomassa Fukushiman ydinvoimalan jälkimainingeista. 

Huhtikuu

Ysiluokkalaiset tarjosivat vapun aatonaattona munkkia, simaa ja sirkushuveja! Lukiolaiset järjestivät politiikkailtapäivän, jossa oli politiikkatori ja paneelikeskustelu poliittisten nuorisojärjestöjen edustajien kanssa. Tukioppilaat pitivät seiskaluokkalaisille yökoulun - kuvassa tukarien ohjaamia leikkejä salissa.

Maaliskuu

Tuoreimmat kuvat näet Tykin Facebook-sivuilla tai Instagramissa tykinsta!

 

Pieni on kaunista! Biologian kakkoskurssilla opiskelijat tekevät solumalleista suurennoksia ja materiaalit ja tekotapa ovat vapaat. Huippuhieno! Peruskoulun ysiluokkalaiset taas rakentelevat ilmaisutaidonkurssin nukkuteatterivideotaan varten hahmoja ja lavasteita.

Laskettelukurssille osallistui lähes neljäkymmentä lukiolaista. Kuvissa joukkueita, joilla kisailtiin rinteessä rasteja - maali oli Osterfelderkopfilla 2050 m korkeudessa (kahdessa kuvassa toimitsijoita). Lintuvahti oli tarkkana huipulla maalissa.... etenkin, jos kaakao ja kerma sattuivat jäämään ilman vartijaa. 

Peruskoulussa olivat vierailijoina Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskuksesta Juha Rislakki ja muusikko Mikko von Herzen.

Helmikuu

Koulun vanhimmat, kauneimmat ja ryhdikkäimmät olivat keskipisteinä 19.2.2016. Tanssisikermä esitettiin koulun väelle Kisahallissa ja perheille Kulttuuritalolla. Meno oli tyylikästä - liikekieli vaihtui arvokkaasta iloiseen ja hitaasta nopeaan, rytmi pysyi yllä! Kiitos!

TYKkää!!!

Abi on irti!

Penkkarit, karkit, abishow, ajelu!

Tammikuu

Avointen ovien päivänä lauantaina 16.1. vieraita tuli ovista ja ikkunoista. Opiskelijat opastivat koulussa ja luokissa pyöri opetus, mm. kuvataideluokassa tehtiin animaatioita.

Painotetulla matikistiluokalla 7D:llä on meneillään matikan ja kuvataiteen yhteiskurssi. Ryhmä kävi mm. Tekniikan museossa (kuvassa) ja Ai Weiwein näyttelyssä HAMissa.
 

Joulukuu

Lucia-kulkue kulki koulun halki laulaen kynttilänvalossa.

Itsenäisyyspäivää juhlittiin peruskoulun juhlassa ja lukion juhlassa, jossa lakitettiin myös kolme tuoretta ylioppilasta. Ohjelma oli ylevää ja puheet kiiinnostavia!

Perinteiset itsenäisyystanssiaiset olivat menestys. Paikalla oli kaksi menevää bändiä, joista kuvassa näkyy lukiolaisten oma kokoonpano. LUMA-kilpailun palkinnot jaettiin.

Koko koulun avoin väittelykilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran ja suosio oli suuri. Kuvat semifinaalista ja finaalista, kiitos reippaat osallistujat, yleisö, jury ja onnea voittajille!

Marraskuu

Peruskoululaiset pääsivät osallistumaan Kansallisteatterin Yksinäinen susi -teatteriin, jonka teema oli kiusaaminen ja yksinäisyys. Lukion toisluokkalaisten hyvinvointi-iltapäivässä näyttelijä Kai Bäckström puhui itsensä löytämisestä ja monipolvisesta urapolustaan. Lukion pojat voittivat hopeaa Helsingin kaupungin jalkapallosarjassa. Mukana oli 24 joukkuetta, joten kyseessä on huikea saavutus!

Lokakuu

Kaikki seiskaluokkalaiset viettivät vuorollaan ryhmäytymispäivää Seikkailutalossa Vuosaaressa - kuvissa 7E.

Tykissä vieraili lokakuussa mm. Catrin Norrby Tukholman yliopistosta, Jesse P opettamassa rappia sekä Jani Toivola. Karismaattinen Jani Toivola vieraili puhumassa yläkoululaisille unelmista. Ei muuten ole aivan helppo homma hiljentää juhlasalillista oppilaita, mutta Jani onnistui saamaan koko kouluväen kiinnostuksen kertoessaan omakohtaisia kokemuksia nuoruudestaan.

7B kävi valokuvagalleriassa Hippolytessä ja tapasi taiteilijaduo Tärähtäneet ämmät. Pakkasaamuna valokuvattiin myös ulkona näyttelyn aiheeseen Utopia - Dystopia liittyen.

Koulun ensimmäinen digitaalinen ylioppilaskoeharjoitus tehtiin vanhojen rehtorien valvovien silmien alla!

Syyskuu

Peruskoulun urheilupäivänä miekkailtiin ja pelattiin korista Kisahallissa. Samaan aikaan ylioppilaskirjoituksissa koulussa hikoiltiin. Bussien ja junien lakkoillessa koulun piha täyttyi polkupyöristä! Kuvistunnilla käytiin Kiasmassa, jossa lukiolaiset kohtasivat taiteilja Jani Leinosen ja hänen Tottelemattomuuskoulunsa. Ysiluokkalaiset luonnostelivat kuvistunnilla kahvilassa kuuman kupin ääressä!

Elokuu

Uudet seiskaluokat viettivät tutustumispäivää Mustasaaressa! Tukioppilaat ovat menossa mukana. Lukion kakkoset juhlivat uutta asemaansa asiallisella pukeutumisella. Lämpimänä syksynä monet oppitunnit pidettiin koulun pihassa. Herbaarioita viimeistellään vielä... muistot kesästä!