Matematiikka

Oletko hakemassa jatko-opintoihin ja matematiikan taitosi kaipaavat kertausta? Opiskelitko aikoinaan lyhyen matematiikan ja nyt haluaisit opiskella pitkän oppimäärän?

”Matematiikkaa tarvitaan aina!” on melkoisen osuva iskulause, sillä matematiikkaa tarvitaan todellakin varsin monella alalla jo perustietoina - kaikilla teknisillä ja kaupallisilla aloilla, mutta myös lääketieteellisellä tai sairaanhoidollisella alalla. Ja vaikkapa suurtalouskeittiön töissä tarvitsee laskea raaka-aineiden kulutus suureen annosmäärään.

Koulussamme voi opiskella sekä lukion pitkän että lyhyen matematiikan pakolliset kurssit sekä lisäksi joitakin valinnaisia kursseja.

Kurssitarjonnan ja aikataulut näet kurssitarjottimesta.

Kurssien sisällön näet opinto-oppaasta.

Ole tarvittaessa yhteydessä aikuislukion kansliaan, niin opastamme lisää!

Pitkä matematiikka aikuislukiossamme

Pitkässä matematiikassa voit suorittaa halutessasi aluksi johdantokurssin MAY0, jossa kerrataan peruskoulun matematiikan pääasiat. Lukion pitkän matematiikan pakolliset kurssit ovat MAY1 sekä MAA2-MAA10. Niiden lisäksi on tarjolla kertauskurssi MAA14 yo-kirjoituksiin valmistautumista varten.

Pitkän matematiikan oppimäärän voit opiskella valintasi mukaan joko

  • ns. pikalinjalla yhden lukuvuoden aikana, jolloin kirjoituksiin voi osallistua seuraavana syksynä tai
  • ns. normaaliin tahtiin noin kahdessa ja puolessa vuodessa, jolloin kirjoituksiin voi osallistua kolmannen vuoden keväällä tai
  • voit yhdistellä kursseja molemmilta linjoilta.

Matematiikassa vasta harjoitus tekee mestarin. Mitä enemmän ahkeroit laskutehtäviä, sen paremmin opit, omaksut ja ymmärrät tehtävien taustalla olevan teoreettisen asian. Samalla myös luova ajattelu kehittyy.

Matematiikka ei ole kuivaa, tylsää ja vaikeaa, kun siihen on halua ja aikaa paneutua, vaan pikemminkin loogista, luovaa ajattelua kehittävää ja jopa kaunista! Jotkut ovat väittäneetkin, että ”matikka on mielikuvituksen taidetta”. Ahaa-elämykset ovat palkitsevia opintojen aherruksessa.