Aikuislukio

Koulussamme voi suorittaa lukion päättötodistuksen ja ylioppilastutkinnon, jatkaa keskeytyneet lukio-opinnot loppuun, kirjoittaa ylioppilaaksi ammatillisen tutkinnon pohjalta tai opiskella yksittäisiä oppiaineita. Lähes kaikki lukion kurssit voi suorittaa myös tenttimällä.

Älä jätä lukio-opintojasi haaveeksi - tule toteuttamaan ne meille!

Päättötodistus ja valkolakki haaveena?

Koskaan ei ole liian myöhäistä suorittaa lukion päättötodistus ja ylioppilastutkinto!

Ovatko lukio-opintosi jääneet aikanaan kesken? Muuttuivatko urasuunnitelmat ja lukio-opiskelu on nyt tarpeen? Kaipaatko muuten vain yleissivistävää iltapuuhaa?

Koulussamme nämä haaveet ja keskeneräiset suunnitelmat on mahdollista saattaa päätökseen. Lukio-opinnot kestävät omasta ajankäytöstäsi riippuen n. 2-4 vuotta. Aiemmat lukio-opintosi voidaan lukea hyväksi niin, että olet vapautettu samansisältöisistä kursseista.

Ylioppilastutkinnosta löydät tarkempaa tietoa kohdasta yo-tutkinto.

Ylioppilaaksi ammatillisen tutkinnon perusteella

Ylioppilaaksi voi kirjoittaa myös ammatillisen tutkinnon perusteella, jolloin yo-tutkinnon suorittamiseksi ei tarvitse opiskella lukion koko oppimäärää. Tällöin pohjaksi vaaditaan vähintään 2½ vuotta kestäneet ammatilliset opinnot ja niistä saatu tutkintotodistus.

Tässä tapauksessa valmistut ylioppilaaksi ammatillisen tutkinnon perusteella ilman lukion päättötodistusta - toki senkin voit halutessasi suorittaa!

Lisätietoa eri mahdollisuuksista saa kansliasta ja/tai opinto-ohjaajilta. Lisää yo-tutkinnon suorittamisesta ammatillisen tutkinnon perusteella kerrotaan myös täällä.

Tenttiminen

Lähes kaikki lukion kurssit voi suorittaa myös tenttimällä. Lue lisää täältä.

Korottaminen, kertaaminen ja uuden oppiminen aineopiskelijana

Oletko jo suorittanut lukion päättötodistuksen ja yo-tutkinnon, mutta kaipaat kertaamista? Vai haluatko mahdollisesti oppia uuden kielen tai verytellä aiemmin opittua? Aikanaan oli kenties paljon muutakin tekemistä kuin opiskelu ja nyt arvosanasi harmittavat?

Niin tai näin; aineopiskelijana voit valita koulumme kurssitarjottimesta haluamasi kurssit ja toteuttaa tavoitteesi.

Ylioppilaskirjoitusten korottaminen ja täydentäminen aineopiskelijana - lue lisää täältä.

Valmiudet jatko-opiskeluun ja työelämään

  • Pääsykokeet lähestyvät ja matematiikan taidot ovatkin ruosteessa?
  • Pitkä matematiikka jäi aikanaan opiskelematta?
  • Haluatko opiskella biologian, fysiikan ja kemian syventävät kurssit?
  • Työssä olisikin parempi ruotsin taito eduksi?
  • Haluatko oppia kokonaan uuden kielen?

Koulumme aineopiskelijana voit räätälöidä juuri omien tarpeidesi mukaisen opintosuunnitelman ja vahvistaa valmiuksiasi esim. pääsykokeisiin tai työsi vaatimuksiin. Tutustu kurssitarjontaamme tästä