Lukio

Koulussamme voi suorittaa lukion päättötodistuksen ja ylioppilastutkinnon, jatkaa keskeytyneet lukio-opinnot loppuun, kirjoittaa ylioppilaaksi ammatillisen tutkinnon pohjalta tai opiskella yksittäisiä oppiaineita. Lähes kaikki lukion kurssit voi suorittaa myös tenttimällä.

Älä jätä lukio-opintojasi haaveeksi - tule toteuttamaan ne meille!

Päättötodistus ja valkolakki haaveena?

Ovatko lukio-opintosi jääneet aikanaan kesken? Muuttuivatko urasuunnitelmat ja lukio-opiskelu on nyt tarpeen? Kaipaatko muuten vain yleissivistävää iltapuuhaa?

Koulussamme nämä haaveet ja keskeneräiset suunnitelmat on mahdollista saattaa päätökseen. Lukio-opinnot kestävät omasta ajankäytöstäsi riippuen n. 2-4 vuotta. Aiemmat lukio-opintosi voidaan lukea hyväksi niin, että olet vapautettu samansisältöisistä kursseista. Mikäli sinulla on ammatillinen tutkinto suoritettuna (vähintään 2½ vuotta kestäneet ammatilliset opinnot), voit osallistua ylioppilastutkintoon ja valmistua ylioppilaaksi ilman lukion päättötodistusta - toki senkin voit halutessasi suorittaa.

Ylioppilastutkinnosta löydät tarkempaa tietoa kohdasta yo-tutkinto.

Ylioppilaaksi ammatillisen tutkinnon perusteella

Ylioppilaaksi voi kirjoittaa myös ammatillisen tutkinnon perusteella, jolloin yo-tutkinnon suorittamiseksi ei tarvitse opiskella lukion koko oppimäärää. Vuosittain koulustamme valmistuneista ylioppilaista noin puolet on suorittanut ylioppilastutkinnon ammatillisen tutkinnon perusteella. Lisätietoa tästä mahdollisuudesta saa kansliasta ja/tai opinto-ohjaajilta.

Tenttiminen

Lähes kaikki lukion kurssit voi suorittaa myös tenttimällä. Lue lisää täältä.

Korottaminen, kertaaminen ja uuden oppiminen aineopiskelijana

Oletko jo suorittanut lukion päättötodistuksen ja yo-tutkinnon, mutta kaipaat kertaamista? Vai haluatko mahdollisesti oppia uuden kielen tai verytellä aiemmin opittua? Aikanaan oli kenties paljon muutakin tekemistä kuin opiskelu ja nyt arvosanasi harmittavat?

Niin tai näin; aineopiskelijana voit valita koulumme kurssitarjottimesta haluamasi kurssit ja toteuttaa tavoitteesi.

Valmiudet jatko-opiskeluun ja työelämään

  • Pääsykokeet lähestyvät ja matematiikan taidot ovatkin ruosteessa?
  • Pitkä matematiikka jäi aikanaan opiskelematta?
  • Haluatko opiskella biologian, fysiikan ja kemian syventävät kurssit?
  • Työssä olisikin parempi ruotsin taito eduksi?
  • Haluatko oppia kokonaan uuden kielen?

Koulumme aineopiskelijana voit räätälöidä juuri omien tarpeidesi mukaisen opintosuunnitelman ja vahvistaa valmiuksiasi esim. pääsykokeisiin tai työsi vaatimuksiin. Tutustu kurssitarjontaamme tästä