Liikunta

Liikunnan valinnaisilla kursseilla syvennetään lajitaitoja ja tutustutaan erilaisiin liikuntalajeihin. Tytöille ja pojille on valittavana omia kursseja. Riippuen valinnoista osa tunneista liikutaan sekaryhmissä.

Valinnaisten kurssien lisäksi yhdeksännellä luokalla on mahdollista valita tytöille ja pojille suunnattu yhteinen TYK Adventure -seikkailuliikuntakurssi, jossa lajeina ovat kiipeily, melonta, vesipelastus, suunnistus, pyöräily ja patikointi. Kurssin lopussa tehdään pidempi retki.

POJAT
LVP1 Palloilukurssi I

Palloilukurssilla vahvistetaan peruspalloilulajien taitoja pelattavampaan suuntaan, syvennytään myös sääntöihin ja tehdään yhteistyötä. Kehitetään aerobista kuntoa.

Eri palloilulajien viitepelit ja säännöt: koripallo, lento pallo, jalkapallo, pesäpallo, jääkiekko, sulkapallo, salibandy.

LVP2 Palloilukurssi II

Palloilukurssilla tutustutaan mahdollisimman moneen uuteen palloilulajiin.

Lajivalikoimassa ovat mukana kaikki ne palloilulajit, joiden toteuttaminen koulun lähiympäristössä on mahdollista esim. keilailu, vesipallo, lippupallo, golf, frisbeegolf, pöytätennis, futsal, ultimate, tennis, squash, sulkapallo ja käsipallo.

LVP3 Kunto- ja pelikurssi

Kurssin tavoitteena on oppilaan fyysisen kunnon ja toimintakyvyn kehittäminen eri osa-alueilla. Eniten keskitytään toimintakykyä ylläpitävien ominaisuuksien, kuten aerobisen kunnon ja lihaskestävyyden parantamiseen.

Kuntoa kohotetaan pelaamalla, hölkkäämällä, uimalla ja pyöräilemällä. Lisäksi kuntosaliharjoittelussa tehdään kestävyystyyppisiä harjoituksia ja aerobicia sekä circuit trainingia.

Kurssiin sisältyy alkumittaus ja loppumittaus, joiden avulla oppilaat voivat arvioida omaa kehitystään kurssin aikana. 

LVP4 Liikuntalajit tutuiksi

Tällä kurssilla tutustutaan mahdollisimman moneen liikuntalajiin, joita ei normaaliopetuksessa ole ohjelmassa. Kurssilla oppilas saa kuvan näiden lajien harrastusmahdollisuuksista Helsingissä.

Yhdessä opettajan kanssa rakennetaan mielekäs kokonaisuus. Mahdollisia lajeja ovat mm. curling, ilmakivääriammunta, karting, maahockey, kaukalopallo, baseball, golf, paini, judo, miekkailu, nyrkkeily, seinäkiipeily, rullaluistelu, maastopyöräily, retkimelonta, soutu, lumilautailu ja laskettelu. Lisäksi otetaan huomioon oppilaiden omia ehdotuksia.

TYTÖT
LVT1 Mailapeli- ja palloilukurssi

Tutustutaan eri pallo- ja mailapeleihin sekä pelataan jo ennestään tuttuja pelejä. ”Kaikki pelaa” eli jokainen pääsee pelaamaan ja nauttimaan pelistä.

Lajeina ovat mm. sulkapallo, tennis, squash, pesäpallo, jalkapallo, koripallo, sähly, lippupallo ja keilailu. Lisäksi tutustutaan yhteen tai useampaan uuteen lajiin, jotka valitaan yhdessä ryhmän kanssa, esim. golf.

LVT2 Tanssin ja luovan liikunnan kurssi

Tällä kurssilla edetään rytmistä liikkeeseen ja tutustutaan erilaisiin tanssimuotoihin. Opetellaan rytmejä, liike- ja askelsarjoja. Valmistellaan yhdessä pieni tanssiesitys. Kurssilla tehdään tutustumiskäynti johonkin tanssiesitykseen.

LVT3 Kuntoilu- ja palloilukurssi

Kurssilla liikutaan yhdessä ja pienemmissä ryhmissä. Tavoitteena on kohottaa aerobista kuntoa sekä herättää kiinnostus itsestä huolehtimiseen liikunnan avulla.

Lajeina mm. tanssi-, juoksu-, kävely-, uinti-, aerobic- ja kuntopiiriharjoitteet sekä eri palloilulajit, kuten pesä-, jalka-, kori- ja lentopallo, ultimate sekä pieni patikointi- tai pyöräilyretki.

Oppilaat seuraavat omaa harjoitteluaan ja kehittymistään harjoittelupäiväkirjan avulla tai kuntotesteillä.

LVT4 Uusiin lajeihin tutustuminen

Tällä kurssilla tutustutaan uusiin liikuntalajeihin ja oppilas voi myös löytää itselle sopivan harrastuksen lajin parista. Lajivalinnoissa huomioidaan vuodenaika ja oppilaiden lajitoiveet.

Mahdollisia lajeja ovat esim. golf, keilailu, tennis, squash, rullaluistelu, miekkailu, kuntonyrkkeily, soutu tai melonta, seinäkiipeily, laskettelu, ratsastus ja jousiammunta.