Kotitalous

Kotitaloudessa harjoitellaan käden taitoja ruoanvalmistuksessa ja leivonnassa sekä opiskellaan ravitsemusta, kodinhoitoa ja kuluttajuutta.

Kotitalousopetuksella vahvistetaan arjen hallinnan taitoja. Itse tekeminen ja sen kautta oppiminen innoittavat uusiin makuelämyksiin ja antavat onnistumisen kokemuksia.

Käytännön oppiaineena kotitalous antaa myös hyvät mahdollisuudet yhteistyötaitojen vahvistamiseen. Oppitunneilla opetellaankin hyviä tapoja, yhdessä tekemistä ja kaveritaitoja.

Kiireisen kokin keittiö – piirakoista pitaleipiin (KO1–2)

Voit valita kurssit 8. luokalle.

Kursseilla vahvistetaan ruoanvalmistamisen ja leivonnan perustaitoja sekä opetellaan koneiden ja työvälineiden tehokasta käyttöä. Kursseilla valmistetaan ruokaa ja leivonnaisia monipuolisista raaka-aineista. Oppilaiden toiveet otetaan mahdollisuuksien mukaan huomioon.

Pois kotoa ja Ruokaretki maailmalle (KO3–4)

Voit valita kurssit 9. luokalle.

Pois kotoa -kurssin tavoitteena on oppia hallitsemaan ruokatalouteen sekä asunnon ja tekstiilien hoitoon liittyvät perustaidot ja toimimaan tiedostavana ja harkitsevana kuluttajana. Ruokaretki maailmalle -kurssin tavoitteena on kerrata ja syventää ruoanvalmistuksen ja leivonnan tietoja ja taitoja sekä tutustua kansainväliseen ruoka- ja tapakulttuuriin.