Tapahtumat 2019-2020

Lokakuu

Syksyllä saatiin TYKkiin uusia mittauslaitteita, joilla pääsemme fysiikassa tutkimaan kaikenlaista kivaa. Antureiden ja niihin liittyvän sähköisen ohjelmiston käyttö on hyvää kokeellisen työskentelyn harjoitusta. Uusi opsikin korostaa tätä luonnontieteille ominaista tapaa kerätä, muokata ja tulkita tietoa. Tässä kuvia lukion opiskelijoiden innokkaasta työskentelystä 2. ja 1. vuosiluokan tunneilta, kun tutkimme Newtonin lakeja ja voimaa sekä putoavan muffinivuuan liikettä ja erilaisten liikkeiden kuvaajia.

Kasien kuvataidekurssilla tutkittiin katutaidetta Itä-Pasilassa, joka on nimetty Helsinki Urban art - kaupunginosaksi. Latinistit ysiluokalta nauttivat Rooman historiasta ja nykypäivästä. Kiasman The Visitors -musiikkiteos on otettu innolla vastaan. Sinne vain rentoutumaan!

Peruskoulun tukarit ja oppilaskunnan edustajat järjestivät seiskoille Halloween-juhlan. Lokakuu on mahtava kuukausi ennen ja jälkeen syysloman!

Syyskuu

Yhteiskoulun rikkaus tuli taas esiin syyskuussa, kun ohjelmassa oli sekä hikistä työntekoa että iloista matkustelua ja urheilua. Ysit järjestivät leirikouluja Lontooseen ja Berliiniin. Berliinistä täytyy erikseen mainita Illusiomuseo ja Tekniikanmuseo tosi kiinnostavina vierailukohteina. Ysiluokkalaiset tutustuivat myös työelämään kahden viikon ajan (TET) ja kävivät Torronsuolla tutustumassa suotyyppeihin ja nauttimassa retkeilystä. Urheilupäivänä peruskoulu liikkui ympäri Helsinkiä, tässä kuvia suppauksesta Töölönlahdella! Kuvissa myös yleisurheilukisat Eläintarhan kentällä. Samaan aikaan toisaalla keskityttiin ylioppilaskirjoituksiin!

Elokuu

Uuden lukukauden alussa opiskelijat ovat intoa ja voimia täynnä, puhumattakaan opettajista! Seuraavissa kuvissa näkyy, että kesän jatkuminen on hyödynnetty - moni opetus on siirretty ulos. Koulurauha julistettiin pihalla ja samassa yhteydessä uudet vaihto-opiskelijamme esittäytyivät: Petra on Unkarista, Luna Chilestä ja Estevao Brasiliasta. Tutorit ja muut lukiolaiset ovat ottaneet heidät hyvin huomaansa. Uudet seiskat ja lukion ykköset tutustuivat toisiinsa Mustasaaressa. Uusia sähkökaappeja maalataan ahkerasti ku2-kurssilla, ensimmäinen valmistui juuri Eino Leinon kadulle.

Käsityön ryhmä vieraili Sinebrychoffin taidemuseossa Taivaalliset värit-näyttelyssä. Abit ottivat uuden jumalallisen roolinsa. LiikKuva-kurssi on melonut ja kiipeillyt. Kuvistunneilla on katsottu hitaasti Töölönlahden rantaa ja maalattu kevyesti akvarelleja.