Ajankohtaista

Aikuislukion kanslian poikkeavia aukioloaikoja

Kanslia on avoinna ma-to klo 13–19, pe klo 13–17 lukuun ottamatta seuraavia poikkeuksia:

to 22.8. Kanslia on avoinna vain klo 18–19 henkilökunnan kokouksen vuoksi.

pe 23.8. Kanslia on avoinna vain klo 17.30–18.15 henkilökunnan kokouksen vuoksi.

Aloita aikuislukio-opinnot!

Opinnot aikuislukiossamme voi aloittaa läpi lukuvuoden aina uuden jakson alkaessa. Seuraava uusi jakso alkaa ma 26.8. syyslukukauden alkaessa. Ilmoittaudu aikuislukion opiskelijaksi ja mukaan lukiokursseille nyt!

Kurssitarjottimet ja aikataulut näkee täältä. Kurssitarjottimia on jaossa myös paperisena kanslian edessä (2. krs). Lukion opiskelijaksi ilmoittautumisesta kerrotaan lisää täällä.

HUOM! Aikuisten perusopetukseen ja lukioon valmistavaan koulutukseen (LUVA) on erilliset haut. Lue lisää täältä.

Uusin jaksotiedote, muistathan tutustua!

Uusin jaksotiedote on ilmestynyt 6.8.2019. Jaksotiedotteella on paljon tärkeää ja ajankohtaista asiaa. Lue jaksotiedote alla olevaa linkkiä klikkaamalla:

Jaksotiedote 1

Jaksotiedote on jaossa myös paperiversiona aikuislukion kanslian edessä (2. krs).

Lukuvuoden 2019-2020 kurssitarjonta ja opinto-opas

Lukuvuoden 2019-2020 opetus alkaa aikuislukiossamme kesäloman jälkeen ma 26.8.

Lukuvuoden 2019-2020 kurssitarjonnan aikatauluineen näet täältä ja opinto-oppaan löydät täältä.

Yo-infoa syksyn 2019 yo-kokelaille

Abi-info II syksyn 2019 yo-kokelaille ti 10.9.

Abi-info II syksyn 2019 ylioppilaskirjoituksiin osallistuville opiskelijoille pidetään ti 10.9. klo 20.05 alkaen koulun juhlasalissa (5. krs). Tilaisuus kestää noin tunnin.

Abi-info II:ssa kerrotaan äärimmäisen tärkeää tietoa yo-kirjoituksiin liittyen. Läpi käydään muun muassa yo-koetilat, yo-kokeiden alkamisajat sekä muita oleellisia käytännön asioita syksyn yo-kokeisiin ja niihin valmistautumiseen liittyen. Jos osallistut syksyn yo-kokeisiin, osallistuthan ehdottomasti abi-info II:een!

Oppiainekohtaiset yo-valmennustilaisuudet syksyn yo-kokelaille

Jos osallistut syksyn yo-kokeisiin, muistathan osallistua myös oppiainekohtaisiin yo-valmennustilaisuuksiin. Näissä tilaisuuksissa ko. oppiaineen opettaja antaa tärkeitä viime hetken ohjeita, neuvoja ja vinkkejä juuri oman oppiaineensa yo-kokeeseen liittyen. Tilaisuuksien aikataulu jaetaan abi-info II:n materiaalin liitteenä. Aikataulu laitetaan abi-info II:n jälkeen näkyville myös koulun internetsivuille ja ilmoitustauluille.

Abi-infomateriaalia syksyn 2019 yo-kokelaille

ABI-INFO I:n materiaali syksyn 2019 yo-kokelaille (7.5./8.5.2019)

YTL:n tiedote syksyn 2019 yo-kokelaille (koulukohtainen ilmoittautumisaika lisätty)

Ylioppilaskirjoitusten korottaminen ja täydentäminen aineopiskelijana

Lue lisää täältä.

Syksyn 2019 yo-kokeiden arvostelu ja tulokset

Alustavat tulokset: Yo-kokeet arvostelee alustavasti koululla oppiaineen opettaja. Alustavat tulokset näkee Wilmasta Lomakkeet-välilehdeltä n. 1–2 viikon kuluttua kustakin kokeesta (riippuen aineen kokelasmäärästä). Jos sinulla ei vielä ole Wilma-tunnuksia tai olet kadottanut ne, tunnukset saa kansliasta. Alustavia tuloksia voi kysellä myös suoraan kansliasta. Muistathan, että alustava arvostelu voi vielä muuttua Ylioppilastutkintolautakunnassa suuntaan tai toiseen.

Pisterajat: Pisterajat vaihtelevat tutkintokerroittain. Syksyn 2019 pisterajat julkaistaan samanaikaisesti syksyn lopullisten yo-tulosten kanssa. Edellisten tutkintokertojen pisterajat löytyvät YTL:n internetsivuilta. Huomaathan, että sähköisten ja vanhojen paperisten kokeiden pisterajat eivät ole keskenään vertailukelpoisia.

Lopulliset tulokset: Ylioppilastutkintolautakunta sensoreineen päättää lopullisesta arvostelusta. Syksyn yo-kokeiden lopulliset tulokset YTL lähettää kouluille viimeistään 23.11., todennäköisesti kuitenkin jo hieman aiemmin. Ilmoitamme tarkan päivämäärän kanslian ulkopuolella olevalla ilmoitustaululla, koulun internetsivuilla Ajankohtaista-osiossa ja tekstiviestitse kokelaille heti, kun YTL sen ilmoittaa. Lopulliset tulokset näkee tulosten selvittyä Wilmasta Lomakkeet-välilehdeltä. Wilmaan lopulliset tulokset tulevat aina ensimmäisenä. Myös kanslian ulkopuolella olevalle ilmoitustaululle (2. krs) laitetaan lopullinen tulosluettelo siten, että pisteet näkee kokelasnumeron perusteella. Tuloksia ei erikseen postiteta eikä kerrota sähköpostitse.

Englannin ja äidinkielen abikurssit elokuussa

Englannin ja äidinkielen abikurssit, ENA9 ja ÄI9(8), pidetään elokuussa ennen varsinaisen syyslukukauden alkua ma 5.8. – ma 19.8. Opetusta on viitenä iltana viikossa (ma-pe).

  • Äidinkieli, ÄI9(8): oppitunnit klo 17.00–18.20 (ma-pe), opettaja Taija Kujala, luokka 32, koe ti 20.8. klo 15–21
  • Englanti, ENA9: oppitunnit klo 18.40–20.00 (ma-pe), opettaja Erja Haaksluoto, luokka 31, koe ke 21.8. klo 15–21

Elokuun abikursseille voi ilmoittautua kansliassa käymällä, sähköpostitse osoitteeseen aikuislukio@tyk.fi tai kurssi-ilmoittautumislomakkeilla. (Wilmassa elokuun abikursseille ei teknisistä syistä johtuen valitettavasti voi ilmoittautua.)

Infoa syksyn 2019 valmistujille

Lakkiaiset to 5.12.

Syksyn uusia ylioppilaita juhlitaan itsenäisyyspäivän aattona to 5.12. klo 17.00 alkavassa lakkiaisjuhlassa koulun juhlasalissa (5. krs). Lämpimästi tervetuloa syksyn uudet ylioppilaat läheisineen!

Valmistuville ylioppilaille lähetetään tarkempaa tietoa juhlan kulusta ja juhlaan liittyvistä aikatauluista postitse heti syksyn lopullisten yo-tulosten selvittyä. Tarvittaessa lisätietoa saa jo aiemmin kansliasta.

Lakkiaisjuhla kestää n. puolitoista tuntia. Erillisiä lakkiaisharjoituksia ei pidetä. Vieraiden lukumäärää ei ole rajoitettu.

Jos saat lukion päättötodistuksen tänä syksynä

Jos aiot saada lukion päättötodistuksen tänä syksynä, kaikkien pakollisten kurssien lukion päättötodistusta varten pitäisi tulla suoritetuksi viimeistään 1. jaksolla. Myös vähimmäiskurssimäärän 44 kurssia (tai tietyissä tapauksissa 48 kurssia) pitäisi tulla täyteen viimeistään 1. jaksolla. Jos aiot suorittaa kursseja vielä 2. jaksolla, neuvottelethan asiasta ehdottomasti erikseen kanslian väen kanssa, jotta kanslia pystyy välittämään tarvittavat tiedot ajoissa YTL:lle. (Asiasta on lähetetty elokuussa myös kirje postitse kotiosoitteeseen kaikille heille, jotka ovat tietojemme mukaan saamassa lukion päättötodistuksen tänä syksynä.)

S-merkinnät lukion päättötodistukseen

Jos saat lukion päättötodistuksen tänä syksynä ja haluat, että päättötodistuksessasi jokin oppiaine arvostellaan numeroarvioinnin sijaan suoritusmerkinnällä (S), ilmoita asiasta kansliaan viimeistään to 14.11. lomakkeella, joka lähetetään valmistujille postitse lokakuun lopussa. Lomakkeella kerrotaan, missä tilanteissa numeroarviointi on mahdollista korvata S-merkinnällä. Tarvittaessa lisätietoa saa kansliasta.

Kurssien tenttiminen

Tiesitkö, että aikuislukiomme lähikursseja on mahdollista tehdä myös kätevästi tenttien? Tenttimisestä lisää täällä.

Juhlavideo: Töölön yhteiskoulun aikuislukio 90 vuotta