Ajankohtaista

Aikuislukion kanslian poikkeavia aukioloaikoja

to 25.4. Kanslia on poikkeavasti avoinna klo 16.30–19 henkilökunnan palaverin vuoksi.

Aloita aikuislukio-opinnot nyt!

Opinnot aikuislukiossamme voi aloittaa läpi lukuvuoden aina uuden jakson alkaessa. Uusi jakso alkoi ke 10.4. ja sille ehtii vielä hyvin mukaan. Ilmoittaudu aikuislukion opiskelijaksi ja mukaan lukiokursseille nyt!

Kurssitarjottimet ja aikataulut näkee täältä. Kurssitarjottimia on jaossa myös paperisena kanslian edessä (2. krs). Lukion opiskelijaksi ilmoittautumisesta kerrotaan lisää täällä.

HUOM! Aikuisten perusopetukseen ja lukioon valmistavaan koulutukseen (LUVA) on erilliset haut. Lue lisää täältä.

Uusin jaksotiedote, muistathan tutustua!

Uusin jaksotiedote on ilmestynyt 2.4.2019 (HUOM! päivitetty 9.4.2019). Jaksotiedotteella on paljon tärkeää ja ajankohtaista asiaa. Lue jaksotiedote alla olevaa linkkiä klikkaamalla:

Jaksotiedote 6 (päivitetty 9.4.2019)

Jaksotiedote on jaossa myös paperiversiona aikuislukion kanslian edessä (2. krs).

Pääsiäisloma pe 19.4. – ma 22.4.

Pääsiäisloma on pe 19.4. – ma 22.4. Silloin ei ole oppitunteja ja pääsiäislomalla koulu on kiinni.

Vappu ja helatorstai

Vappuaattona ti 30.4. ei ole oppitunteja ja koulu suljetaan klo 15. Vappupäivänä ke 1.5. ja helatorstaina 30.5. koulu on kiinni.

Yo-infoa syksyn 2019 yo-kokelaille

Abi-info I syksyn 2019 yo-kokelaille ti 7.5. / ke 8.5.

Syksyn 2019 ylioppilaskirjoituksiin osallistuville opiskelijoille pidetään toukokuun alussa kaksi samansisältöistä abi-info I -tilaisuutta, joissa käydään läpi ylioppilastutkintoa yleisesti sekä mm. yo-tutkintoon ilmoittautumiseen liittyviä asioita:

– ti 7.5. klo 20.05-, juhlasali (5. krs)
– ke 8.5. klo 16.00-, juhlasali (5. krs)

Jos osallistut syksyn yo-kokeisiin, osallistuthan ehdottomasti jompaankumpaan abi-info I -tilaisuuteen! Tilaisuudet kestävät n. tunnin. Tilaisuuksissa kerrotaan äärimmäisen tärkeää tietoa syksyn yo-kokeista ja jaetaan muun muassa yo-ilmoittautumislomake. Jos et jostain syystä pääse kumpaankaan tilaisuuteen, nouda abi-infossa jaettu materiaali kansliasta mahdollisimman pian abi-infon jälkeen tai tutustu siihen täällä koulun internetsivuilla Ajankohtaista-osiossa. (Materiaali päivitetään tälle sivulle heti abi-infojen jälkeen.)

Yo-infoa kevään 2019 yo-kokelaille

Kevään 2019 yo-kokeiden lopulliset tulokset tulevat ke 15.5.

Ylioppilastutkintolautakunta toimittaa kevään 2019 yo-kokeiden lopulliset tulokset kouluille ke 15.5.

Lopulliset tulokset näkee ke 15.5. heti aamupäivällä Wilmasta Lomakkeet-välilehdeltä. Wilmaan tulokset tulevat aina ensimmäisenä. Jos sinulla ei vielä ole Wilma-tunnuksia, tunnukset saa kansliasta.

Kanslian ulkopuolella olevalle ilmoitustaululle (2. krs) laitetaan lopullinen tulosluettelo ke 15.5. n. klo 15 mennessä siten, että pisteet näkee kokelasnumeron perusteella. Omaa kokelasnumeroa voi kysyä etukäteen kansliasta.

Suoraan kansliasta tuloksia voi kysellä to 16.5. alkaen. Tulosten saapuessa ke 15.5. kanslia on koko päivän kiinni tulosten saapumiseen liittyvän työskentelyn vuoksi.

Tuloksia ei erikseen postiteta eikä kerrota sähköpostitse.

Pisterajat: Pisterajat vaihtelevat tutkintokerroittain. Kevään 2019 pisterajat julkaistaan samanaikaisesti lopullisten yo-tulosten kanssa. Pisterajat näkee tuolloin kanslian ulkopuolella olevalta ilmoitustaululta ja YTL:n internetsivuilta: www.ylioppilastutkinto.fi/fi/ylioppilastutkinto/pisterajat

Abi-infomateriaalia kevään 2019 yo-kokelaille:

ABI-INFO II:n materiaali kevään 2019 yo-kokelaille (5.3.2019)

ABI-INFO I:n materiaali kevään 2019 yo-kokelaille (31.10./1.11.2018)

YTL:n tiedote kevään 2019 yo-kokelaille

Oppiainekohtaiset yo-valmennustilaisuudet kevään yo-kokelaille

Jos osallistut kevään yo-kokeisiin, muistathan osallistua myös oppiainekohtaisiin yo-valmennustilaisuuksiin. Näissä tilaisuuksissa ko. oppiaineen opettaja antaa tärkeitä viime hetken ohjeita ja vinkkejä juuri oman oppiaineensa yo-kokeeseen liittyen. Oppiainekohtaisten yo-valmennustilaisuuksien aikataulun näet tästä.

Kevään 2019 yo-kokeiden arvostelu ja tulokset

Alustavat tulokset: Yo-kokeet arvostelee alustavasti koululla oppiaineen opettaja. Alustavat tulokset näkee Wilmasta Lomakkeet-välilehdeltä n. 1-2 viikon kuluttua kustakin kokeesta (riippuen aineen kokelasmäärästä). Jos sinulla ei vielä ole Wilma-tunnuksia tai olet kadottanut ne, Wilma-tunnukset saa kansliasta. Alustavia tuloksia voi kysellä myös suoraan kansliasta. Muistathan, että alustava arvostelu voi vielä muuttua Ylioppilastutkintolautakunnassa suuntaan tai toiseen.

Pisterajat: Pisterajat vaihtelevat tutkintokerroittain. Kevään 2019 pisterajat julkaistaan samanaikaisesti kevään lopullisten yo-tulosten kanssa. Edellisten tutkintokertojen pisterajat löytyvät YTL:n internetsivuilta. Huomaathan, että sähköisten ja paperisten kokeiden pisterajat eivät ole keskenään vertailukelpoisia.

Lopulliset tulokset: Ylioppilastutkintolautakunta sensoreineen päättää lopullisesta arvostelusta. Kevään 2019 yo-kokeiden lopulliset tulokset YTL lähettää kouluille ke 15.5. Lue lisää asiasta ylempää kohdasta "Kevään 2019 yo-kokeiden lopulliset tulokset tulevat ke 15.5."

Ylioppilaskirjoitusten korottaminen ja täydentäminen aineopiskelijana

Lue lisää täältä.

Kurssien tenttiminen

Tiesitkö, että aikuislukiomme lähikursseja on mahdollista tehdä myös kätevästi tenttien? Tenttimisestä lisää täällä.

Juhlavideo: Töölön yhteiskoulun aikuislukio 90 vuotta