Ajankohtaista

Aikuislukion kanslian poikkeavia aukioloaikoja

Kanslia on avoinna ma-to klo 13–19, pe klo 13–17 lukuun ottamatta seuraavia poikkeuksia:

to 17.10. Kanslia on poikkeavasti avoinna klo 15–19 henkilökunnan palaverin vuoksi.

pe 18.10. Kanslia on poikkeavasti avoinna klo 13–16 aikuisten perusopetuksen valmistujaisjuhlan vuoksi.

Aloita aikuislukio-opinnot!

Opinnot aikuislukiossamme voi aloittaa läpi lukuvuoden aina uuden jakson alkaessa. Seuraava uusi jakso alkaa ke 20.11. ja näille kursseille voi nyt ilmoittautua. Tervetuloa ilmoittautumaan aikuislukion opiskelijaksi!

Kurssitarjottimet ja aikataulut näkee koko lukuvuoden osalta täältä. Kurssitarjottimia on jaossa myös paperisena kanslian edessä (2. krs). Lukion opiskelijaksi ilmoittautumisesta kerrotaan lisää täällä.

HUOM! Aikuisten perusopetukseen ja lukioon valmistavaan koulutukseen (LUVA) on erilliset haut. Lue lisää täältä.

Aikuislukiossamme ei ole syyslomaa

Aikuislukiossamme ei ole syyslomaa. Opetusta on viikolla 42 eli ma 14.10. – pe 18.10. normaalisti kurssitarjonnan mukaisesti. Iltakahvio Monttu on kuitenkin tuolloin suljettu.

Yo-infoa syksyn 2019 yo-kokelaille

Abi-infomateriaalia syksyn 2019 yo-kokelaille

ABI-INFO II:n materiaali syksyn 2019 yo-kokelaille (10.9.2019) - koetilat, alkamisajat ym

ABI-INFO I:n materiaali syksyn 2019 yo-kokelaille (7.5./8.5.2019)

YTL:n tiedote syksyn 2019 yo-kokelaille (koulukohtainen ilmoittautumisaika lisätty)

Oppiainekohtaiset yo-valmennustilaisuudet syksyn yo-kokelaille

Jos osallistut syksyn yo-kokeisiin, muistathan osallistua myös oppiainekohtaisiin yo-valmennustilaisuuksiin. Näissä tilaisuuksissa ko. oppiaineen opettaja antaa tärkeitä viime hetken ohjeita, neuvoja ja vinkkejä juuri oman oppiaineensa yo-kokeeseen liittyen. Tilaisuuksien aikataulun näet täältä: Yo-valmennustilaisuudet 2019S

Ylioppilaskirjoitusten korottaminen ja täydentäminen aineopiskelijana

Lue lisää täältä.

Syksyn 2019 yo-kokeiden arvostelu ja tulokset

Alustavat tulokset: Yo-kokeet arvostelee alustavasti koululla oppiaineen opettaja. Alustavat tulokset näkee Wilmasta Lomakkeet-välilehdeltä n. 1–2 viikon kuluttua kustakin kokeesta (riippuen aineen kokelasmäärästä). Jos sinulla ei vielä ole Wilma-tunnuksia tai olet kadottanut ne, tunnukset saa kansliasta. Alustavia tuloksia voi kysellä myös suoraan kansliasta. Muistathan, että alustava arvostelu voi vielä muuttua Ylioppilastutkintolautakunnassa suuntaan tai toiseen.

Pisterajat: Pisterajat vaihtelevat tutkintokerroittain. Syksyn 2019 pisterajat julkaistaan samanaikaisesti syksyn lopullisten yo-tulosten kanssa. Edellisten tutkintokertojen pisterajat löytyvät YTL:n internetsivuilta. Huomaathan, että sähköisten ja vanhojen paperisten kokeiden pisterajat eivät ole keskenään vertailukelpoisia.

Lopulliset tulokset: Ylioppilastutkintolautakunta sensoreineen päättää lopullisesta arvostelusta. Syksyn yo-kokeiden lopulliset tulokset YTL lähettää kouluille viimeistään 23.11., todennäköisesti kuitenkin jo hieman aiemmin. Ilmoitamme tarkan päivämäärän kanslian ulkopuolella olevalla ilmoitustaululla, koulun internetsivuilla Ajankohtaista-osiossa ja tekstiviestitse kokelaille heti, kun YTL sen ilmoittaa. Lopulliset tulokset näkee tulosten selvittyä Wilmasta Lomakkeet-välilehdeltä. Wilmaan lopulliset tulokset tulevat aina ensimmäisenä. Myös kanslian ulkopuolella olevalle ilmoitustaululle (2. krs) laitetaan lopullinen tulosluettelo siten, että pisteet näkee kokelasnumeron perusteella. Tuloksia ei erikseen postiteta eikä kerrota sähköpostitse.

Infoa syksyn 2019 valmistujille

Lakkiaiset to 5.12.

Syksyn uusia ylioppilaita juhlitaan itsenäisyyspäivän aattona to 5.12. klo 17.00 alkavassa lakkiaisjuhlassa koulun juhlasalissa (5. krs). Lämpimästi tervetuloa syksyn uudet ylioppilaat läheisineen!

Valmistuville ylioppilaille lähetetään tarkempaa tietoa juhlan kulusta ja juhlaan liittyvistä aikatauluista postitse heti syksyn lopullisten yo-tulosten selvittyä. Tarvittaessa lisätietoa saa jo aiemmin kansliasta.

Lakkiaisjuhla kestää n. puolitoista tuntia. Erillisiä lakkiaisharjoituksia ei pidetä. Vieraiden lukumäärää ei ole rajoitettu.

Jos saat lukion päättötodistuksen tänä syksynä

Jos aiot saada lukion päättötodistuksen tänä syksynä, kaikkien pakollisten kurssien lukion päättötodistusta varten pitäisi tulla suoritetuksi viimeistään 1. jaksolla. Myös vähimmäiskurssimäärän 44 kurssia (tai tietyissä tapauksissa 48 kurssia) pitäisi tulla täyteen viimeistään 1. jaksolla. Jos aiot suorittaa kursseja vielä 2. jaksolla, neuvottelethan asiasta ehdottomasti erikseen kanslian väen kanssa, jotta kanslia pystyy välittämään tarvittavat tiedot ajoissa YTL:lle. (Asiasta on lähetetty elokuussa myös kirje postitse kotiosoitteeseen kaikille heille, jotka ovat tietojemme mukaan saamassa lukion päättötodistuksen tänä syksynä.)

S-merkinnät lukion päättötodistukseen

Jos saat lukion päättötodistuksen tänä syksynä ja haluat, että päättötodistuksessasi jokin oppiaine arvostellaan numeroarvioinnin sijaan suoritusmerkinnällä (S), ilmoita asiasta kansliaan viimeistään to 14.11. lomakkeella, joka lähetetään valmistujille postitse lokakuun lopussa. Lomakkeella kerrotaan, missä tilanteissa numeroarviointi on mahdollista korvata S-merkinnällä. Tarvittaessa lisätietoa saa kansliasta.

Yo-infoa kevään 2020 yo-kokelaille

Abi-info I kevään yo-kokelaille ke 6.11. / to 7.11.

Kevään 2020 ylioppilaskirjoituksiin osallistuville opiskelijoille pidetään marraskuun alussa kaksi samansisältöistä abi-info I -tilaisuutta, joissa käydään läpi ylioppilastutkintoa yleisesti sekä muun muassa yo-tutkintoon ilmoittautumiseen liittyviä asioita:

ke 6.11. klo 20.05, juhlasali (5. krs)
to 7.11. klo 16.00, juhlasali (5. krs)

Jos osallistut kevään 2020 yo-kokeisiin, osallistuthan ehdottomasti jompaankumpaan abi-info I -tilaisuuteen! Tilaisuudet kestävät n. tunnin.

Tilaisuuksissa kerrotaan äärimmäisen tärkeää tietoa kevään yo-kokeista ja jaetaan muun muassa yo-ilmoittautumislomake. Jos et jostain syystä pääse kumpaankaan tilaisuuteen, nouda abi-infossa jaettu materiaali kansliasta mahdollisimman pian abi-infon jälkeen tai tutustu siihen koulun internetsivuilla Ajankohtaista-osiossa.

Lukihäiriön, sairauden tai vamman, vieraskielisyyden tai vaikean elämäntilanteen huomioon ottaminen ylioppilastutkinnossa

Lue opinto-oppaasta luku 9. 5 (klikkaa tästä, opinto-oppaan sivut 111-113).

Jos opiskelija toivoo, että lukihäiriö, sairaus tai vamma, vieraskielisyys tai erityisen vaikea elämäntilanne otetaan huomioon ylioppilastutkinnossa, tulee hänen olla yhteydessä aikuislukion erityisopettaja Jonna Ekstrandiin kevään 2020 yo-kokeiden osalta viimeistään 1.11.2019 ja syksyn 2020 yo-kokeiden osalta 1.4.2020.

Lisätietoa saa tarvittaessa erityisopettaja Jonna Ekstrandilta, puh. 040 485 4534, jonna.ekstrand@tyk.fi.

Kurssien tenttiminen

Tiesitkö, että aikuislukiomme lähikursseja on mahdollista tehdä myös kätevästi tenttien? Tenttimisestä lisää täällä.

Juhlavideo: Töölön yhteiskoulun aikuislukio 90 vuotta