Ajankohtaista

Tiedote koronavirustapauksesta

Etäopetusta 31.1.2021 asti

Töölön yhteiskoulun aikuislukiossa opetus järjestetään etäopetuksena 31.1.2021 asti pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän alueellisten rajoitustoimien mukaisesti.

Etäopetus koskee sekä aikuisten lukiokoulutusta, LUVA:a että aikuisten perusopetusta.

Kevätlukukauden 2021 opetus ja 4. jakson kurssit alkavat aikuislukiossamme ma 11.1. kurssitarjonnan mukaisesti. Opettajat kertovat Wilma-viesteissä ja/tai kurssin Peda.net-sivulla kurssin tarkemmista etäopetuskäytännöistä. Eri oppiaineissa ja eri kursseilla käytännöt voivat vaihdella. Jos sinulla on kysyttävää etäopetuksesta, kysy ensisijaisesti suoraan kurssin opettajalta.

Myös uusintakoe, joka oli tarkoitus pitää pe 29.1., pidetään etänä. Uusintakokeeseen ilmoittaudutaan tässä poikkeustilanteessa suoraan opettajalle esim. sähköpostilla viim. 22.1. Opettajat kertovat tarkemmin käytännöistä uusintakokeisiin liittyen.

3. jakson palauteiltaa ei pidetä pe 15.1. Opettajat kertovat tarkemmin omista palautekäytännöistään. 3. jakson arvosanat päivittyvät Wilmaan viimeistään viikolla 3.

Tarvittaessa voit kysyä apua ja opastusta opettajien lisäksi aina myös aikuislukion kansliasta, opinto-ohjaajilta, erityisopettajalta, rehtorilta ja koulun kirjastosta sekä perusopetuksen ja LUVA:n ryhmänohjaajilta ja opintoavustajilta. Ole yhteydessä etänä — puhelimitse tai sähköpostitse tai Wilmassa.

Uudeksi opiskelijaksi aikuislukioon ja kevään kursseille voi ilmoittautua etänä, klikkaa tästä.

Aikuislukion kanslia etänä

Aikuislukion kanslia palvelee toistaiseksi ensisijaisesti etänä, sähköpostitse aikuislukio@tyk.fi tai puhelimitse 09 4342 0236 / 09 4342 0250 tai Wilmassa, koronavirustilanteen ja etäopetuksen vuoksi. Olemme puhelimitse tavoitettavissa ma-to klo 13—19, pe klo 13—17.

Jos asia vaatii asiointia paikan päällä koululla, ole yhteydessä kansliaan ensin puhelimitse, sähköpostitse tai Wilmassa ja sovitaan tapaaminen.

Opiskelijaksi ilmoittautuminen onnistuu etänä, klikkaa tästä.

Infoa ja tiedotteita kevään 2021 yo-kokelaille

Abi-info I kevään 2021 yo-kokeisiin osallistuville opiskelijoille pidettiin ke 11.11.   ABI-INFO I:N MATERIAALI (11.11.2020)

Tutustu myös YTL:n tiedotteeseen kevään 2021 kokelaille, klikkaa tästä.

HUOM! YTL:n tiedote 10.11.2020: Kevään ylioppilastutkinnon koepäiviä muutetaan koronavirustilanteen jatkumisen vuoksi: Ylioppilastutkintolautakunta on päättänyt muuttaa kevään 2021 koepäiviä niin, että kaksi reaalikoepäivää jaetaan neljäksi koepäiväksi ja matematiikan koepäivä jaetaan kahdeksi koepäiväksi. Lue koko tiedote ja katso koepäivät klikkaamalla tästä.

Ilmoittaudu opiskelijaksi aikuislukioon nyt!

Tervetuloa aikuislukion opiskelijaksi ja mukaan kursseille! Lue lisää opiskelijaksi ilmoittautumisesta täältä.

Opinto-ohjaajat ja erityisopettaja tavattavissa myös etänä

Tällä hetkellä sinulla on mahdollisuus opinto-ohjaajien ja erityisopettajan palveluihin myös etänä. Suosittelemme etäaikojen käyttöä. Jos haluat etäajan, ilmoita asiasta. 

Opinto-ohjaajien ja erityisopettajan yhteystiedot ajanvarausta varten löydät täältä. Sähköisessä ajanvarauksessa näet vapaat ajat aina kolme viikkoa eteenpäin.

Lukihäiriön, sairauden tai vamman, vieraskielisyyden tai vaikean elämäntilanteen huomioon ottaminen ylioppilastutkinnossa

Lue opinto-oppaasta luku 9. 5 (klikkaa tästä, opinto-oppaan sivut 110-112).

Jos opiskelija toivoo, että lukihäiriö, sairaus tai vamma, vieraskielisyys tai erityisen vaikea elämäntilanne otetaan huomioon ylioppilastutkinnossa, tulee hänen olla yhteydessä aikuislukion erityisopettaja Jonna Ekstrandiin kevään 2021 yo-kokeiden osalta viimeistään 2.11.2020 ja syksyn 2021 yo-kokeiden osalta viimeistään 31.3.2021.

Lisätietoa saa tarvittaessa erityisopettaja Jonna Ekstrandilta, puh. 040 485 4534, jonna.ekstrand@tyk.fi.

Ilmoittautuminen uusintakokeeseen

Uusintakoelomakkeen löydät täältä.

Juhlavideo: Töölön yhteiskoulun aikuislukio 90 vuotta