Kesäopinnot 2023

Haluatko opiskella kesällä? Tarjoamme kesällä 2023 itsenäisesti suoritettavia kesäopintojaksoja.

Kesäopintojaksoilla opettaja avaa koulumme sähköiseen oppimisympäristöön Peda.nettiin ennen kesää itsenäistä suorittamista tukevan materiaalin ja suorituksen tehtävät. Voit palauttaa tehtävät omassa tahdissasi kesän aikana. Opettajaan voit olla yhteydessä ennen kesäloman alkua ja uudelleen syyslukukauden alussa. Opettaja tarkastaa tehtävät syyslukukauden alussa. Jos opintojaksoon sisältyy koe, se tehdään myös syyslukukaudella.

Ilmoittaudu kesäopintojaksoille viimeistään 19.5.2023.

Aikuislukiossamme jo opiskeleville on lähetetty ilmoittautumisohjeet Wilmassa.

Jos et ole vielä aikuislukiomme opiskelija ja haluat suorittaa kesäopintojaksoja aineopiskelijana, ilmoittaudu aineopiskelijaksi sähköisesti klikkaamalla tästä. Lomakkeella kysytään, mitä opintojaksoja olet tulossa opiskelemaan.

Jos haluat aloittaa tutkinto-opiskelun aikuislukiossa kesäopintojaksoilla, sekin onnistuu. Ilmoittaudu siinä tapauksessa lukion koko oppimäärän suorittajaksi sähköisesti klikkaamalla tästä.

Kun olet ilmoittautunut, opettaja lähettää sinulle ohjeet opintojakson suorittamiseen aikuislukion Wilman kautta viikolla 21.

Tutkinto-opiskelu eli lukion koko oppimäärän opiskelu on aikuislukiossamme maksutonta.

Aineopiskelijan lukukausimaksu on aikuislukiossamme opiskeltavista opintojakso-/oppiainemääristä riippumatta aina 120 euroa per lukukausi. Kesäopintojaksot sisältyvät joko kevätlukukauden 2023 tai syyslukukauden 2023 lukukausimaksuun. Jos et ole ennestään aikuislukiomme aineopiskelija, kesäopintojaksot sisältyvät syyslukukauden 2023 lukukausimaksuun (120 e) eli samalla maksulla voit halutessasi opiskella aineopiskelijana myös koko syksyn.

Kesäopintojaksot ovat LOPS2021:n mukaisia.

 

Kesällä 2023 voit suorittaa itsenäisesti:

  • Espanja (B3-kieli), EAB31 (uusi ja vanha ops)
  • Kemia, KE1+2 (= vanhan opsin KE1)
  • Matematiikka (lyhyt), MAB2 (uusi ja vanha ops)
  • Ruotsi (B1-kieli), RUB13 (uusi ja vanha ops)
  • Suomi toisena kielenä, S26+7
  • Suomi toisena kielenä, S28 (= vanhan opsin S25)
  • Äidinkieli ja kirjallisuus, ÄI6+7
  • Äidinkieli ja kirjallisuus, ÄI8 (= vanhan opsin ÄI5)
  • Äidinkieli ja kirjallisuus, ÄI10 (= vanhan opsin ÄI8)

Lisäksi voit suorittaa kesällä OPTYK4 - Opi oppimaan (koulukohtainen valinnainen opintojakso). Opintojaksolla voit itsenäisesti kehittää opiskelutaitojasi ja oppia suunnittelemaan opiskeluasi. Opettajana erityisopettaja Jonna Ekstrand.

 

Lisätietoa saat: aikuislukio@tyk.fi