Ajankohtaista

Poikkeuksia kirjaston aukioloaikaan

Maanantaina 17.9. kirjasto on kiinni.
Perjantaina 21.9. kirjasto sulkee ovensa jo klo 17.
Huomaathan, että ylioppilaskokeet ovat alkaneet ja kestävät noin kello 8 - 16. Ylioppilaskokeen aikana vältetään oleskelua koulun tiloissa, jos ei olla oppitunnilla.
 

4. kerroksen käytävällä on palautuslaatikko lainakirjoille, 2 printteriä, pöytä ja tuoleja, joita voit käyttää myös kirjaston ollessa kiinni.


Oppikirjalainojen palautuksista

Muistathan, että aikuislukion oppikirjat lainataan jaksoksi kerrallaan. Palautuspäivä on aina jakson koeviikon viimeinen koepäivä, joka on 1. jaksossa maanantai 8.10.

Jos tarvitset ensimmäiselle jaksolle lainattua oppikirjaa vielä 8.10. jälkeen tai olet estynyt palauttamasta lainojasi ajoissa sairauden tai muun pakottavan syyn takia, sovi lainan jatkamisesta: tule kirjastoon, soita tai kirjoita sähköpostia, viimeistään eräpäivänä 8. lokakuuta. Myöhässä palautetuista tai uusituista lainoista seuraa kahden viikon lainakielto. Tarkat lainaussäännöt löydät Aikuislukion oppikirjat -linkistä kirjaston pääsivulta ja Kirjasto aikuislukiolaisille -sivulta.

Yo-kirjoituksiin lainattujen oppikirjojen laina-aika on kirjoitusten loppuun asti (ks. kohta "Kirjalainaus syksyn 2018 yo-kirjoituksiin" sivun alalaidassa) eli syksyllä 2018 viimeistään 3. lokakuuta.


Palautuksista ja kirjeistä, jotka koskevat erääntyneitä lainoja ja kirjakorvauksia:              

Palautuksia voi tehdä kirjastonhoitajalle kirjaston ollessa auki tai 4. kerroksen palautuslaatikkoon, vaikka kirjasto olisikin kiinni. Muistathan, että myöhästyneitä palautuksia voi lähettää koululle myös postitse, jos et itse pääse paikalle.

Kirjat, joista on laskutettu, tulee joko palauttaa koulukirjastoon tai korvata laskussa mainittuun eräpäivään mennessä. Jos et ole tehnyt kumpaakaan, vaikka olet saanut karhukirjeesi mukana laskun, palauta kirjasi viipymättä, sillä kirjoista lähetetään uusi lasku, jos niitä ei ole palautettu tai maksettu ajoissa.


Kirjalainaus syksyn 2018 yo-kirjoituksiin:

Kun olet ilmoittautunut yo-kokeisiin, on mahdollista lainata oppikirjoja syksyn kirjoituksia varten. Kirjastossa on monenlaista materiaalia eri oppiaineiden ylioppilaskirjoituksiin valmistautumiseen ja laaja valikoima kurssikirjoja, tottakai. Kirjastoon on mahdollista tulla harjoittelemaan myös kuunteluita. Kysy vinkkejä kirjastonhoitajalta!

Syksyn yo-kirjoituksia varten lainattujen kirjojen palautuspäivä on kirjoitusten viimeinen päivä eli keskiviikko 3.10.

Päivitetty 17.9.2018