Ilmoittautuminen

Tervetuloa opiskelemaan kaikille avoimeen aikuislukioon!

ILMOITTAUTUMINEN AIKUISLUKIOON POIKKEUSOLOISSA ETÄNÄ:

Ilmoittautuminen aikuislukiomme opiskelijaksi onnistuu tässä poikkeustilanteessa etänä. Kanslia palvelee toistaiseksi etäyhteyksin, puhelimitse ja sähköpostitse, ma-to klo 13-19, pe klo 13-17. Jos haluat ilmoittautua opiskelijaksi aikuislukioomme, lähetä sähköpostia aikuislukio@tyk.fi, niin kerromme, miten ilmoittautuminen etänä tässä poikkeustilanteessa onnistuu.

Opinnot aikuislukiossamme voi aloittaa aina uuden jakson alussa. Uudet kurssit alkavat seuraavan kerran syyslukukauden alkaessa 31.8.2020.


Meillä ei ikä rajoita opiskelua! Olympiastadionin tuntumassa Urheilukadulla sijaitseva Töölön yhteiskoulun aikuislukio on Suomen vanhin ja yksi Euroopan vanhimmista aikuislukioista.

Koulumme on oppilaitos, jossa kaikenikäiset opiskelijat toteuttavat tavoitteitaan - olivat ne sitten tiettyyn tutkintoon tähtääviä, yksittäisten aineiden opiskeluun liittyviä tai ihan vain virikkeellisiä illanviettovaihtoehtoja tv:n katselulle.

Koulussamme voi suorittaa peruskoulun ja lukion päättötodistukset sekä ylioppilastutkinnon, korottaa aiempia arvosanoja, opiskella yksittäisiä oppiaineita tai suorittaa lukioon valmistavan koulutuksen.

Opiskelijavalinnassamme ei vaikuta todistuksen keskiarvo.

Rehtorin päätöksellä aikuislukion opiskelijaksi voidaan ottaa myös alle 18-vuotias. Tässä tapauksessa yhteydenotot vararehtori Jonna Ekstrandiin. Hänen yhteystietonsa löydät täältä.

Tutustu opinto-oppaaseen ja kurssitarjontaan:

Aikuislukiossamme lukiokursseja voi suorittaa myös tenttien tai e-kursseina – kätevästi ja joustavasti vaikkapa työn ohessa!

Miten ilmoittaudun opiskelijaksi aikuislukioon?

ILMOITTAUTUMINEN AIKUISLUKIOON KORONAVIRUSTILANTEESSA ETÄNÄ:

Ilmoittautuminen aikuislukiomme opiskelijaksi onnistuu tässä poikkeustilanteessa etänä. Kanslia palvelee toistaiseksi etäyhteyksin, puhelimitse ja sähköpostitse, ma-to klo 13-19, pe klo 13-17. Jos haluat ilmoittautua opiskelijaksi aikuislukioomme, lähetä sähköpostia aikuislukio@tyk.fi, niin kerromme, miten ilmoittautuminen etänä tässä poikkeustilanteessa onnistuu.

Opinnot aikuislukiossamme voi aloittaa aina uuden jakson alussa. Uudet kurssit alkavat seuraavan kerran syyslukukauden alkaessa 31.8.2020.


Aikuislukion opiskelijaksi voi ilmoittautua aikuislukion kansliassa (2. krs) läpi lukuvuoden ma-to klo 13–19, pe klo 13–17.

Ilmoittaudu nyt! Opinnot aikuislukiossamme voi aloittaa aina uuden jakson alussa:

  • Syyslukukausi ja 1. jakso alkavat ma 31.8.2020.

Kun tulet ilmoittautumaan, ota mukaasi henkilöllisyystodistus ja viimeisimmät koulutodistuksesi (esim. lukion erotodistus, ammatillinen tutkintotodistus, peruskoulun päättötodistus), niin autamme sinut opintojesi alkuun. Suosittelemme ilmoittautumaan hyvissä ajoin ennen jakson alkua, jotta mahdut mukaan haluamillesi kursseille. Kurssit täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä.

Jos olet suorittanut peruskoulun tai vastaavan oppimäärän muualla kuin Suomessa, varaa ennen kansliassa käyntiä aika opinto-ohjaajalta ja ota edellä mainittujen todistuksen lisäksi mukaan suomen kielen kielitaitotodistuksesi.

HUOM! Ajankohtaista-osiossa tiedotetaan mahdollisista kanslian aukioloajan poikkeuksista.

Haku aikuisten perusopetukseen tai lukioon valmistavaan koulutukseen

Aikuisten perusopetukseen ja lukioon valmistavaan koulutukseen (LUVA) on erilliset haut.

Lue lisää aikuisten perusopetukseen hakemisesta täältä.

Lue lisää lukioon valmistavaan koulutukseen hakemisesta täältä.

Miten ilmoittaudun kursseille?

Aikuislukiomme opiskelijaksi ilmoittaudutaan aina henkilökohtaisesti paikan päällä aikuislukion kansliassa. Kun tulet ilmoittautumaan aikuislukion opiskelijaksi, ota mukaasi henkilöllisyystodistus ja viimeisimmät koulutodistuksesi (esim. lukion erotodistus, ammatillinen tutkintotodistus, peruskoulun päättötodistus), niin autamme sinut opintojesi alkuun.

Aikuislukiomme opiskelijaksi jo ilmoittautuneet lukion tutkinto-opiskelijat voivat ilmoittautua kursseille Wilmassa.

Aikuislukiomme opiskelijaksi jo ilmoittautuneet opiskelijat, sekä lukion tutkinto-opiskelijat että aineopiskelijat, voivat ilmoittautua kursseille aina myös paikan päällä kansliassa tai sähköpostilla osoitteeseen aikuislukio@tyk.fi tai vaikkapa soittamalla kansliaan puh. 09 4342 0236.

Suosittelemme ilmoittautumaan kursseille hyvissä ajoin ennen kunkin jakson alkua, jotta mahdut mukaan haluamillesi kursseille. Kurssit täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä.

Aineopiskelijan lukukausimaksu

Perusopetuksen tai lukion päättötodistukseen tähtäävä tutkinto-opiskelu on maksutonta. Myös LUVA:n opinnot ovat maksuttomia. Jos tavoitteena ei ole päättötodistuksen eli koko oppimäärän suorittaminen, olet aineopiskelija. Aineopiskelijan lukukausimaksu on opiskeltavista kurssimääristä ja oppiaineista riippumatta aina 120 euroa per lukukausi (1.8.2020 alkaen). Koko lukuvuodelta (syys- ja kevätlukukaudet) maksu on 240 euroa.

Aineopiskelusta on kyse myös silloin, kun opiskelee päätoimisesti jossain toisessa oppilaitoksessa (esim. ammatillisessa oppilaitoksessa) ja aikuislukiossa sivutoimisena, vaikka tavoitteena olisikin aikuislukiossa koko oppimäärän suorittaminen.

Aineopiskelijamaksusta lähetetään lasku postitse opiskelijan kotiosoitteeseen, kun hän on osallistunut opetukseen ko. lukukaudella. Laskuja lähetetään aina jaksojen vaihteessa.

Lue lisää aineopiskelusta ja aineopiskelijamaksusta täältä.

Yo-maksut

Lisäksi Ylioppilastutkintolautakunta perii ylioppilastutkintoon osallistuvilta opiskelijoilta tutkintokohtaisia ja koekohtaisia maksuja. Lisätietoa löytyy YTL:n internetsivuilta.

Huom! Ylioppilaskirjoituksiin osallistuvien aineopiskelijoiden tulee lisäksi maksaa aineopiskelijamaksu sen lukukauden osalta, jolloin osallistuu ylioppilaskirjoituksiin, vaikkei enää muuten suorittaisi iltakursseja. Tämä ei koske Töölön yhteiskoulun aikuislukiosta valmistuneita ylioppilaita, jotka korottavat ja/tai täydentävät yo-tutkintoaan.