Tervetuloa kaikille avoimeen aikuislukioon! Töölön yhteiskoulun aikuislukio on Suomen vanhin ja yksi koko Euroopan vanhimmista aikuislukioista.

Lue lisää opiskelumahdollisuuksistamme

Ajankohtaista aikuislukiossa

Oppikirjoja koulukirjastosta tutkinto-opiskelijoille!

Aikuislukiossamme on koulukirjasto, josta tutkinto-opiskelijat saavat lainaan oppikirjoja kurssien ajaksi. Lue lisää koulukirjastosta täältä.

Aikuislukion kanslian poikkeavia aukioloaikoja

Ei poikkeavia aukioloaikoja lähipäivinä.

Aloita aikuislukio-opinnot ti 9.10.

Opinnot aikuislukiossamme voi aloittaa läpi lukuvuoden aina uuden jakson alkaessa. Seuraava jakso alkaa ti 9.10. ja kursseille voi ilmoittautua jo nyt.

Kurssitarjottimet ja aikataulut näkee täältä. Kurssitarjottimia on jaossa myös paperisena kanslian edessä (2. krs). Opiskelijaksi ilmoittautumisesta kerrotaan lisää täällä.

Kurssien tenttiminen

Tiesitkö, että aikuislukiomme lähikursseja on mahdollista tehdä myös kätevästi tenttien? Tenttimisestä lisää täällä.

Uusin jaksotiedote, muistathan tutustua!

Uusin jaksotiedote on ilmestynyt 31.7.2018. Jaksotiedotteella on paljon tärkeää ja ajankohtaista asiaa. Lue jaksotiedote alla olevaa linkkiä klikkaamalla:

Jaksotiedote 1

Jaksotiedote on jaossa myös paperiversiona aikuislukion kanslian edessä (2. krs).

Yo-infoa syksyn 2018 yo-kokelaille

Abi-infomateriaalia syksyn 2018 yo-kokelaille:

ABI-INFO II:n materiaali syksyn 2018 yo-kokelaille (11.9.2018)

ABI-INFO I:n materiaali syksyn 2018 yo-kokelaille (8.5./9.5.2018)

YTL:n kirje syksyn 2018 yo-kokelaille

Oppiainekohtaiset yo-valmentavat tilaisuudet syksyn yo-kokelaille

Jos osallistut syksyn yo-kokeisiin, muistathan osallistua myös oppiainekohtaisiin yo-valmentaviin tilaisuuksiin. Näissä tilaisuuksissa ko. oppiaineen opettaja antaa tärkeitä viime hetken ohjeita ja vinkkejä juuri oman oppiaineensa yo-kokeeseen liittyen. Yo-valmentavien tilaisuuksien aikataulun näet tästä.

Syksyn 2018 yo-kokeiden arvostelu ja tulokset

Alustavat tulokset: Yo-kokeet arvostelee alustavasti koululla oppiaineen opettaja. Alustavat tulokset näkee Wilmasta Lomakkeet-välilehdeltä n. 1-2 viikon kuluttua kustakin kokeesta (riippuen aineen kokelasmäärästä). Jos sinulla ei vielä ole Wilma-tunnuksia tai olet kadottanut ne, tunnukset saa kansliasta. Alustavia tuloksia voi kysellä myös suoraan kansliasta. Muistathan, että alustava arvostelu voi vielä muuttua Ylioppilastutkintolautakunnassa suuntaan tai toiseen.

Pisterajat: Pisterajat vaihtelevat tutkintokerroittain. Syksyn 2018 pisterajat julkaistaan samanaikaisesti syksyn lopullisten yo-tulosten kanssa. Edellisten tutkintokertojen pisterajat löytyvät YTL:n internetsivuilta. Huomaathan, että sähköisten ja paperisten kokeiden pisterajat eivät ole keskenään vertailukelpoisia.

Lopulliset tulokset: Ylioppilastutkintolautakunta sensoreineen päättää lopullisesta arvostelusta. Syksyn yo-kokeiden lopulliset tulokset YTL lähettää kouluille viimeistään 23.11., todennäköisesti kuitenkin jo hieman aiemmin. Ilmoitamme tarkan päivämäärän kanslian ulkopuolella olevalla ilmoitustaululla, koulun internetsivuilla ja tekstiviestitse kokelaille heti, kun YTL sen ilmoittaa. Lopulliset tulokset näkee tulosten selvittyä Wilmasta Lomakkeet-välilehdeltä. Wilmaan lopulliset tulokset tulevat aina ensimmäisenä. Myös kanslian ulkopuolella olevalle ilmoitustaululle (2. krs) laitetaan lopullinen tulosluettelo siten, että pisteet näkee kokelasnumeron perusteella. Tuloksia ei erikseen postiteta eikä kerrota sähköpostitse.

Erityisjärjestelyt, puoltolauseet ja vieraskielisyys syksyn 2018 yo-kokeissa

Erityisjärjestelyt: Jos sinulla on lukihäiriö, kuulovamma, muu vamma tai sairaus ja aiot hakea erityisjärjestelyjä syksyn 2018 yo-kirjoituksiin, olethan mahdollisimman pian yhteydessä aikuislukion erityisopettajaan Jonna Ekstrandiin ja toimitathan kaikki erityisjärjestelyhakemukseen tarvittavat liitteet (lausunto, lääkärinlausunto) hänelle ti 20.3. mennessä. Jos et ole yhteydessä erityisopettajaan 20.3. mennessä, erityisjärjestelytarpeita ei voida huomioida. Hakemus erityisjärjestelyistä yo-kokeisiin tehdään Ylioppilastutkintolautakunnalle sähköisesti yhdessä erityisopettajan kanssa. Voit anoa erityisjärjestelyjä, jos sinulla on keskivaikea tai vaikea lukihäiriö tai jokin sairaus tai vamma, joka saattaa vaikuttaa suoritukseesi yo-kokeissa.

Lukilausunto/lääkärinlausunto puoltolauseena: Jos sinulla on lukihäiriö tai sairaus/vamma ja haluat, että se otetaan huomioon syksyn 2018 yo-kokeiden arvostelussa puoltolauseena, olethan yhteydessä aikuislukion erityisopettajaan Jonna Ekstrandiin ti 20.3. mennessä.

Vieraskielisyyden huomioiminen: Jos haluat, että vieraskielisyytesi otetaan huomioon yo-kokeiden arvostelussa, sinun tulee selvittää Ylioppilastutkintolautakunnan sähköisellä lomakkeella, miten vieraskielisyytesi vaikuttaa koulumenestykseesi. Selvitys vieraskielisyydestä tehdään yhdessä aikuislukion erityisopettajan Jonna Ekstrandin kanssa. Olethan erityisopettajaan yhteydessä ti 20.3. mennessä, jos haluat, että vieraskielisyytesi otetaan huomioon syksyn 2018 yo-kokeissa.

Muut koesuoritukseen vaikuttavat tekijät: Jos sinulla on muita yo-koesuoritukseen mahdollisesti vaikuttavia tekijöitä, esim. värisokeus, ole silloinkin yhteydessä erityisopettajaan mahdollisimman pian.

Erityisopettaja Jonna Ekstrandin yhteystiedot löydät täältä.

Muuta syksyn yo-kirjoituksiin liittyvää

Yo-maksut: Syksyn yo-kirjoitusten maksut peritään yo-kokelailta kesän aikana. Lähetämme laskun postitse kotiosoitteeseen kesäkuussa ja eräpäivä on heinäkuussa. Huolehdithan, että kansliassa on aina ajantasaiset yhteystietosi.

Kirjoitusaineiden pakolliset kurssit (jos suoritat lukion päättötodistuksen, ei siis koske ammatillisen tutkinnon perusteella kirjoittavia eikä kaksoistutkinnon suorittajia): Huolehdithan, että syksyllä kirjoittamiesi oppiaineiden kaikki pakolliset kurssit tulevat suoritetuiksi viimeistään 6. jaksolla. Jos et saa kirjoitusaineidesi pakollisia kursseja suoritettua määräaikaan mennessä, ole välittömästi yhteydessä kansliaan.

Kirjojen lainaus yo-kirjoituksia varten: Syksyn yo-kirjoituksiin osallistuvat tutkinto-opiskelijat voivat lainata yo-kokeisiin valmistautumista varten oppikirjoja koulukirjastosta heti yo-kokeisiin ilmoittauduttuaan. Yo-kokeita varten lainattujen kirjojen eräpäivä on 1.10.2018.

Infoa syksyn 2018 valmistujille

Jos saat lukion päättötodistuksen tänä syksynä...

Jos aiot saada lukion päättötodistuksen tänä syksynä, kaikkien pakollisten kurssien lukion päättötodistusta varten pitäisi tulla suoritetuksi viimeistään 1. jaksolla. Myös vähimmäiskurssimäärän 44 kurssia (tai tietyissä tapauksissa 48 kurssia) pitäisi tulla täyteen viimeistään 1. jaksolla. Jos aiot suorittaa kursseja vielä 2. jaksolla, neuvottelethan asiasta ehdottomasti erikseen kanslian väen kanssa, jotta kanslia pystyy välittämään tiedon YTL:lle. (Asiasta on lähetetty myös kirje postitse kotiosoitteeseen kaikille heille, jotka ovat tietojemme mukaan saamassa lukion päättötodistuksen tänä syksynä.)

S-merkinnät lukion päättötodistukseen

Jos saat lukion päättötodistuksen tänä syksynä ja haluat, että päättötodistuksessasi jokin oppiaine arvostellaan numeroarvioinnin sijaan suoritusmerkinnällä (S), ilmoita asiasta kansliaan viimeistään ti 13.11. lomakkeella, joka lähetetään valmistujille postitse lokakuun lopussa. Lomakkeella kerrotaan, missä tilanteissa numeroarviointi on mahdollista korvata S-merkinnällä. Tarvittaessa lisätietoa saa kansliasta.

Lakkiaiset pe 30.11.

Syksyn uusia ylioppilaita juhlitaan pe 30.11. klo 17.00 alkavassa lakkiaisjuhlassa koulun juhlasalissa (5. krs). Lämpimästi tervetuloa kaikki syksyn uudet ylioppilaat läheisineen!

Valmistuville ylioppilaille lähetetään tarkempaa tietoa juhlan kulusta ja juhlaan liittyvistä aikatauluista postitse heti syksyn lopullisten yo-tulosten selvittyä.

Lakkiaisjuhla kestää n. puolitoista tuntia. Erillisiä lakkiaisharjoituksia ei pidetä. Vieraiden lukumäärää ei ole rajoitettu.

Juhlavideo: Töölön yhteiskoulun aikuislukio 90 vuotta

Jos et pääse kurssin ensimmäisille oppitunneille, vahvista osallistumisesi opettajalle!

Jos et voi osallistua kurssin ensimmäisille oppitunneille, mutta aiot silti suorittaa kurssin, vahvista osallistumisesi kurssin opettajalle sähköpostitse heti kurssin alussa, viimeistään ennen kolmatta opetuskertaa. Muuten opettaja saattaa tulkita, ettet olekaan suorittamassa kurssia, ja antaa paikkasi toiselle opiskelijalle "peruutuspaikkana". Kurssikohtaisia opettajatietoja voi kysellä kansliasta ja ne näkee myös täältä.


Kaikki aikuislukion ajankohtaiset tiedotteet