Tervetuloa kaikille avoimeen aikuislukioon! Töölön yhteiskoulun aikuislukio on Suomen vanhin ja yksi koko Euroopan vanhimmista aikuislukioista.

Lue lisää opiskelumahdollisuuksistamme

Ajankohtaista aikuislukiossa

Aikuislukion kanslian poikkeavia aukioloaikoja

Kesäkuussa kanslia on avoinna ma-to klo 13–19 to 14.6. saakka.

Kesälomalla aikuislukion kanslian väki on 15.6.–31.7. ja tuolloin kanslia on kiinni.

Elokuussa olemme jälleen normaalisti avoinna ke 1.8. alkaen ma-to klo 13–19, pe klo 13–17.

Lukuvuoden 2018-2019 kurssitarjonta on julkaistu

Ensi lukuvuoden 2018-2019 kurssitarjonta on julkaistu ja 1. jakson kursseille voi nyt ilmoittautua! Kurssitarjottimet näkee täältä. Kurssitarjottimia on jaossa paperisena kanslian edessä (2. krs).

Syyslukukauden 2018 opetus alkaa aikuislukiossamme kesäloman jälkeen ma 27.8. kurssitarjonnan mukaisesti.

Uusin jaksotiedote, muistathan tutustua!

Uusin jaksotiedote on ilmestynyt 4.4.2018. Jaksotiedotteella on paljon tärkeää ja ajankohtaista asiaa. Lue jaksotiedote alla olevaa linkkiä klikkaamalla:

Jaksotiedote 6

Jaksotiedote on jaossa myös paperiversiona aikuislukion kanslian edessä (2. krs).

Yo-infoa syksyn 2018 yo-kokelaille

Abi-infomateriaalia syksyn 2018 yo-kokelaille:

ABI-INFO I:n materiaali syksyn 2018 yo-kokelaille (8.5./9.5.2018)

YTL:n kirje syksyn 2018 yo-kokelaille

Erityisjärjestelyt, puoltolauseet ja vieraskielisyys syksyn 2018 yo-kokeissa

Erityisjärjestelyt: Jos sinulla on lukihäiriö, kuulovamma, muu vamma tai sairaus ja aiot hakea erityisjärjestelyjä syksyn 2018 yo-kirjoituksiin, olethan mahdollisimman pian yhteydessä aikuislukion erityisopettajaan Jonna Ekstrandiin ja toimitathan kaikki erityisjärjestelyhakemukseen tarvittavat liitteet (lausunto, lääkärinlausunto) hänelle ti 20.3. mennessä. Jos et ole yhteydessä erityisopettajaan 20.3. mennessä, erityisjärjestelytarpeita ei voida huomioida. Hakemus erityisjärjestelyistä yo-kokeisiin tehdään Ylioppilastutkintolautakunnalle sähköisesti yhdessä erityisopettajan kanssa. Voit anoa erityisjärjestelyjä, jos sinulla on keskivaikea tai vaikea lukihäiriö tai jokin sairaus tai vamma, joka saattaa vaikuttaa suoritukseesi yo-kokeissa.

Lukilausunto/lääkärinlausunto puoltolauseena: Jos sinulla on lukihäiriö tai sairaus/vamma ja haluat, että se otetaan huomioon syksyn 2018 yo-kokeiden arvostelussa puoltolauseena, olethan yhteydessä aikuislukion erityisopettajaan Jonna Ekstrandiin ti 20.3. mennessä.

Vieraskielisyyden huomioiminen: Jos haluat, että vieraskielisyytesi otetaan huomioon yo-kokeiden arvostelussa, sinun tulee selvittää Ylioppilastutkintolautakunnan sähköisellä lomakkeella, miten vieraskielisyytesi vaikuttaa koulumenestykseesi. Selvitys vieraskielisyydestä tehdään yhdessä aikuislukion erityisopettajan Jonna Ekstrandin kanssa. Olethan erityisopettajaan yhteydessä ti 20.3. mennessä, jos haluat, että vieraskielisyytesi otetaan huomioon syksyn 2018 yo-kokeissa.

Muut koesuoritukseen vaikuttavat tekijät: Jos sinulla on muita yo-koesuoritukseen mahdollisesti vaikuttavia tekijöitä, esim. värisokeus, ole silloinkin yhteydessä erityisopettajaan mahdollisimman pian.

Erityisopettaja Jonna Ekstrandin yhteystiedot löydät täältä.

Muuta syksyn yo-kirjoituksiin liittyvää

Yo-maksut: Syksyn yo-kirjoitusten maksut peritään yo-kokelailta kesän aikana. Lähetämme laskun postitse kotiosoitteeseen kesäkuussa ja eräpäivä on heinäkuussa. Huolehdithan, että kansliassa on aina ajantasaiset yhteystietosi.

Kirjoitusaineiden pakolliset kurssit (jos suoritat lukion päättötodistuksen, ei siis koske ammatillisen tutkinnon perusteella kirjoittavia eikä kaksoistutkinnon suorittajia): Huolehdithan, että syksyllä kirjoittamiesi oppiaineiden kaikki pakolliset kurssit tulevat suoritetuiksi viimeistään 6. jaksolla. Jos et saa kirjoitusaineidesi pakollisia kursseja suoritettua määräaikaan mennessä, ole välittömästi yhteydessä kansliaan.

Kirjojen lainaus yo-kirjoituksia varten: Syksyn yo-kirjoituksiin osallistuvat tutkinto-opiskelijat voivat lainata yo-kokeisiin valmistautumista varten oppikirjoja koulukirjastosta heti yo-kokeisiin ilmoittauduttuaan. Yo-kokeita varten lainattujen kirjojen eräpäivä on 1.10.2018.

Elokuun abikurssit

Englannin ja äidinkielen abikurssit, ENA9 ja ÄI9(8), pidetään perinteiseen tapaan jälleen elokuussa ennen varsinaisen syyslukukauden alkua ma 6.8. – ma 20.8. Elokuun abikursseilla opetusta on viitenä iltana viikossa (ma-pe).

  • Englanti, ENA9: oppitunnit klo 17.00–18.25 (ma-pe), opettajana Erja Haaksluoto, luokka 31, koe ti 21.8. klo 15–21
  • Äidinkieli, ÄI9(8): oppitunnit klo 18.40–20.05 (ma-pe), opettajana Taija Kujala, luokka 32, koe ke 22.8. klo 15–21

Ilmoittaudu elokuun abikursseille nyt! Elokuun abikursseille voi ilmoittautua kansliassa käymällä, sähköpostitse osoitteeseen aikuislukio@tyk.fi tai kurssi-ilmoittautumislomakkeilla. (Wilmassa elokuun abikursseille ei teknisistä syistä johtuen valitettavasti voi ilmoittautua.)

Juhlavideo: Töölön yhteiskoulun aikuislukio 90 vuotta


Kaikki aikuislukion ajankohtaiset tiedotteet