Tervetuloa kaikille avoimeen aikuislukioon! Töölön yhteiskoulun aikuislukio on Suomen vanhin ja yksi koko Euroopan vanhimmista aikuislukioista.

Lue lisää opiskelumahdollisuuksistamme

Ajankohtaista aikuislukiossa

Aikuislukion kanslian poikkeavia aukioloaikoja

pe 18.5. Kanslia on suljettu koko päivän kevään yo-tulosten saapumisen ja niihin liittyvän työskentelyn vuoksi.

pe 25.5. Kanslia on suljettu koko päivän henkilökunnan kokouksen vuoksi.

Lukuvuoden 2018-2019 kurssitarjonta on julkaistu

Ensi lukuvuoden 2018-2019 kurssitarjonta on nyt julkaistu ja 1. jakson kursseille voi nyt ilmoittautua! Kurssitarjottimet näkee täältä. Kurssitarjottimia on jaossa paperisena kanslian edessä (2. krs).

Toivomme, että opintojaan jatkavat opiskelijat ilmoittautuvat 1. jakson kursseille ennen kesälomaa. Syyslukukauden 2018 opetus alkaa aikuislukiossamme kesäloman jälkeen ma 27.8. kurssitarjonnan mukaisesti.

Kevään 2018 yo-kokeiden lopulliset tulokset tulevat pe 18.5.

Ylioppilastutkintolautakunta toimittaa kevään 2018 yo-kokeiden lopulliset tulokset kouluille pe 18.5.

Lopulliset tulokset näkee pe 18.5. heti aamupäivällä Wilmasta kohdasta Lomakkeet. Wilmaan tulokset tulevat ensimmäisenä. Jos sinulla ei vielä ole Wilma-tunnuksia, tunnukset saa kansliasta.

Kanslian ulkopuolella olevalle ilmoitustaululle (2. krs) laitetaan lopullinen tulosluettelo pe 18.5. n. klo 15 siten, että pisteet näkee kokelasnumeron perusteella.

Suoraan aikuislukion kansliasta tuloksia voi kysellä ma 21.5. alkaen. Tulosten saapuessa pe 18.5. kanslia on koko päivän kiinni tulosten saapumiseen liittyvän työskentelyn vuoksi.

Tuloksia ei erikseen postiteta eikä kerrota sähköpostitse.

Pisterajat vaihtelevat tutkintokerroittain. Kevään 2018 pisterajat julkaistaan samanaikaisesti lopullisten yo-tulosten kanssa. Pisterajat näkee tuolloin kanslian ulkopuolella olevalta ilmoitustaululta ja
YTL:n internetsivuilta: www.ylioppilastutkinto.fi/fi/ylioppilastutkinto/pisterajat

HUOM! Opiskelijat, jotka ovat osallistuneet kevään 2018 yo-kokeisiin, voivat ilmoittautua syksyn yo-kokeisiin tarvittaessa vielä ma 21.5. kevään lopullisten yo-tulosten selvittyä. (Lue alempaa kohta "Yo-infoa syksyn 2018 yo-kokelaille")

Uusin jaksotiedote, muistathan tutustua!

Uusin jaksotiedote on ilmestynyt 4.4.2018. Jaksotiedotteella on paljon tärkeää ja ajankohtaista asiaa. Lue jaksotiedote alla olevaa linkkiä klikkaamalla:

Jaksotiedote 6

Jaksotiedote on jaossa myös paperiversiona aikuislukion kanslian edessä (2. krs).

Yo-infoa syksyn 2018 yo-kokelaille

Syksyn 2018 yo-kirjoituksiin ilmoittautuminen

Syksyn 2018 ylioppilaskirjoituksiin ilmoittaudutaan henkilökohtaisesti aikuislukion kansliassa ke 9.5. – to 17.5. Muistathan ilmoittautua ajoissa!

HUOM! Opiskelijat, jotka ovat osallistuneet kevään 2018 yo-kokeisiin, voivat ilmoittautua syksyn yo-kokeisiin tarvittaessa vielä ma 21.5. kevään lopullisten yo-tulosten selvittyä.

Ylioppilaskirjoitusten korottaminen ja täydentäminen aineopiskelijana: Jos haluat vain korottaa tai täydentää ylioppilastutkintoasi, etkä ole kirjoilla aikuislukiossamme etkä ole valmistunut ylioppilaaksi aiemmin aikuislukiostamme etkä aio suorittaa kursseja aineopiskelijana, ota ensisijaisesti yhteyttä kouluun, josta olet valmistunut ylioppilaaksi. Jos haluat korottaa tai täydentää yo-tutkintoasi aikuislukiossamme, tulee sinun opiskella ko. oppiaineesta kursseja aikuislukiomme aineopiskelijana yo-koetta edeltävällä lukukaudella. Tutustuthan etukäteen ylioppilastutkintolautakunnan ohjeisiin ja määräyksiin yo-tutkinnon täydentämisestä ja korottamisesta (www.ylioppilastutkinto.fi). Muista osallistua myös aikuislukiomme abi-infotilaisuuksiin. Lisätietoa saa tarvittaessa aikuislukion kansliasta.

Abi-info I syksyn 2018 yo-kokelaille ti 8.5. / ke 9.5.

Syksyn 2018 ylioppilaskirjoituksiin osallistuville opiskelijoille pidetään toukokuussa kaksi samansisältöistä abi-info I -tilaisuutta, joissa käydään läpi ylioppilastutkintoa yleisesti sekä yo-tutkintoon ilmoittautumiseen liittyviä asioita:

  • ti 8.5. klo 20.05-, juhlasali (5. krs)
  • ke 9.5. klo 16.00-, juhlasali (5. krs)

Jos osallistut syksyn yo-kirjoituksiin, osallistuthan ehdottomasti jompaankumpaan abi-info I -tilaisuuteen! Tilaisuudet kestävät n. tunnin. Tilaisuuksissa kerrotaan äärimmäisen tärkeää tietoa syksyn yo-kirjoituksista, etenkin sähköisistä yo-kokeista, ja jaetaan muun muassa yo-ilmoittautumislomake. Jos et jostain syystä pääse kumpaankaan tilaisuuteen, nouda abi-infossa jaettu materiaali kansliasta mahdollisimman pian abi-infon jälkeen tai lue materiaalit alla olevista linkeistä.

Abi-infomateriaalia syksyn 2018 yo-kokelaille:

ABI-INFO I:n materiaali syksyn 2018 yo-kokelaille (8.5./9.5.2018)

YTL:n kirje syksyn 2018 yo-kokelaille

Erityisjärjestelyt, puoltolauseet ja vieraskielisyys syksyn 2018 yo-kokeissa

Erityisjärjestelyt: Jos sinulla on lukihäiriö, kuulovamma, muu vamma tai sairaus ja aiot hakea erityisjärjestelyjä syksyn 2018 yo-kirjoituksiin, olethan mahdollisimman pian yhteydessä aikuislukion erityisopettajaan Jonna Ekstrandiin ja toimitathan kaikki erityisjärjestelyhakemukseen tarvittavat liitteet (lausunto, lääkärinlausunto) hänelle ti 20.3. mennessä. Jos et ole yhteydessä erityisopettajaan 20.3. mennessä, erityisjärjestelytarpeita ei voida huomioida. Hakemus erityisjärjestelyistä yo-kokeisiin tehdään Ylioppilastutkintolautakunnalle sähköisesti yhdessä erityisopettajan kanssa. Voit anoa erityisjärjestelyjä, jos sinulla on keskivaikea tai vaikea lukihäiriö tai jokin sairaus tai vamma, joka saattaa vaikuttaa suoritukseesi yo-kokeissa.

Lukilausunto/lääkärinlausunto puoltolauseena: Jos sinulla on lukihäiriö tai sairaus/vamma ja haluat, että se otetaan huomioon syksyn 2018 yo-kokeiden arvostelussa puoltolauseena, olethan yhteydessä aikuislukion erityisopettajaan Jonna Ekstrandiin ti 20.3. mennessä.

Vieraskielisyyden huomioiminen: Jos haluat, että vieraskielisyytesi otetaan huomioon yo-kokeiden arvostelussa, sinun tulee selvittää Ylioppilastutkintolautakunnan sähköisellä lomakkeella, miten vieraskielisyytesi vaikuttaa koulumenestykseesi. Selvitys vieraskielisyydestä tehdään yhdessä aikuislukion erityisopettajan Jonna Ekstrandin kanssa. Olethan erityisopettajaan yhteydessä ti 20.3. mennessä, jos haluat, että vieraskielisyytesi otetaan huomioon syksyn 2018 yo-kokeissa.

Muut koesuoritukseen vaikuttavat tekijät: Jos sinulla on muita yo-koesuoritukseen mahdollisesti vaikuttavia tekijöitä, esim. värisokeus, ole silloinkin yhteydessä erityisopettajaan mahdollisimman pian.

Erityisopettaja Jonna Ekstrandin yhteystiedot löydät täältä.

Muuta syksyn yo-kirjoituksiin liittyvää

Yo-maksut: Syksyn yo-kirjoitusten maksut peritään yo-kokelailta kesän aikana. Lähetämme laskun postitse kotiosoitteeseen kesäkuussa ja eräpäivä on heinäkuussa. Huolehdithan, että kansliassa on aina ajantasaiset yhteystietosi.

Kirjoitusaineiden pakolliset kurssit (jos suoritat lukion päättötodistuksen, ei siis koske ammatillisen tutkinnon perusteella kirjoittavia eikä kaksoistutkinnon suorittajia): Huolehdithan, että syksyllä kirjoittamiesi oppiaineiden kaikki pakolliset kurssit tulevat suoritetuiksi viimeistään 6. jaksolla. Jos et saa kirjoitusaineidesi pakollisia kursseja suoritettua määräaikaan mennessä, ole välittömästi yhteydessä kansliaan.

Kirjojen lainaus yo-kirjoituksia varten: Syksyn yo-kirjoituksiin osallistuvat tutkinto-opiskelijat voivat lainata yo-kokeisiin valmistautumista varten oppikirjoja koulukirjastosta heti yo-kokeisiin ilmoittauduttuaan. Yo-kokeita varten lainattujen kirjojen eräpäivä on 1.10.2018.

Elokuun abikurssit

Englannin ja äidinkielen abikurssit, ENA9 ja ÄI9(8), pidetään perinteiseen tapaan jälleen elokuussa ennen varsinaisen syyslukukauden alkua ma 6.8. – ma 20.8. Elokuun abikursseilla opetusta on viitenä iltana viikossa (ma-pe).

  • Englanti, ENA9: oppitunnit klo 17.00–18.25 (ma-pe), opettajana Erja Haaksluoto, luokka 31, koe ti 21.8. klo 15–21
  • Äidinkieli, ÄI9(8): oppitunnit klo 18.40–20.05 (ma-pe), opettajana Taija Kujala, luokka 32, koe ke 22.8. klo 15–21

Ilmoittaudu elokuun abikursseille nyt! Elokuun abikursseille voi ilmoittautua kansliassa käymällä, sähköpostitse osoitteeseen aikuislukio@tyk.fi tai kurssi-ilmoittautumislomakkeilla. (Wilmassa elokuun abikursseille ei teknisistä syistä johtuen valitettavasti voi ilmoittautua.)

Juhlavideo: Töölön yhteiskoulun aikuislukio 90 vuotta

Infoa kevään 2018 valmistujille

Jos saat lukion päättötodistuksen tänä keväänä...

Jos aiot saada lukion päättötodistuksen tänä keväänä, huolehdithan siitä, että kaikki pakolliset kurssit lukion päättötodistusta varten tulevat suoritetuiksi viimeistään 5. jaksolla ja että vähimmäiskurssimääräsi 44 kurssia (tai tietyissä tapauksissa 48 kurssia) tulee myös täyteen viimeistään 5. jaksolla. Jos aiot suorittaa kursseja vielä 6. jaksolla, neuvottelethan asiasta ehdottomasti erikseen kanslian väen kanssa! (Asiasta on lähetetty myös kirje postitse kotiosoitteeseen kaikille heille, jotka ovat tietojemme mukaan saamassa lukion päättötodistuksen tänä keväänä.)

S-merkinnät lukion päättötodistukseen

Jos saat lukion päättötodistuksen tänä keväänä ja haluat, että päättötodistuksessasi jokin oppiaine arvostellaan numeroarvioinnin sijaan suoritusmerkinnällä (S), ilmoita asiasta kansliaan viimeistään ke 16.5. lomakkeella, joka lähetetään valmistujille postitse huhtikuun lopussa. Lomakkeella kerrotaan, missä tilanteissa numeroarviointi on mahdollista korvata S-merkinnällä. Tarvittaessa lisätietoa saa kansliasta.

Lakkiaiset ja LUVA:n valmistujaisjuhla pe 1.6.

Kevään uusia ylioppilaita sekä lukioon valmistavan koulutuksen (LUVA) valmistujia juhlitaan pe 1.6. klo 17.00 alkavassa lakkiais- ja valmistujaisjuhlassa koulun juhlasalissa (5. krs). Lämpimästi tervetuloa kaikki kevään uudet ylioppilaat sekä LUVA:n valmistujat läheisineen!

Keväällä valmistuville ylioppilaille lähetetään tarkempaa tietoa juhlan kulusta ja juhlaan liittyvistä aikatauluista postitse heti kevään lopullisten yo-tulosten selvittyä. LUVA:n valmistujille valmistujaisjuhlasta ja siihen liittyvistä aikatauluista kertoo enemmän LUVA:n ryhmänohjaaja. Lakkiais- ja valmistujaisjuhla kestää n. puolitoista tuntia. Erillisiä juhlaharjoituksia ei järjestetä. Vieraiden lukumäärää ei ole rajoitettu.

Perusopetuksen valmistujaisjuhla to 31.5.

Perusopetuksen kevään valmistujia juhlitaan to 31.5. klo 18.00 alkavassa perusopetuksen valmistujaisjuhlassa heti 6. jakson palauteillan päätyttyä. Juhlatila ilmoitetaan myöhemmin. Juhla kestää n. tunnin. Lämpimästi tervetuloa kaikki kevään perusopetuksen valmistujat läheisineen!

Perusopetuksen päättötodistuksia ei kuitenkaan valitettavasti ehditä saada valmiiksi vielä perusopetuksen valmistujaisjuhlaan to 31.5. mennessä. Perusopetuksen päättötodistukset voi hakea kansliasta heti seuraavalla viikolla kesäkuun alussa. Lisätietoa saa tarvittaessa kansliasta.


Kaikki aikuislukion ajankohtaiset tiedotteet