Tervetuloa kaikille avoimeen aikuislukioon! Töölön yhteiskoulun aikuislukio on Suomen vanhin ja yksi koko Euroopan vanhimmista aikuislukioista.

Lue lisää opiskelumahdollisuuksistamme

Ajankohtaista aikuislukiossa

HUOM! Aikuislukion kanslian poikkeavia aukioloaikoja

Joulun ja uudenvuoden aikaan kanslia on suljettu ti 19.12. — ma 1.1. Kanslia on normaalisti avoinna jälleen ti 2.1. alkaen.

Juhlavideo: Töölön yhteiskoulun aikuislukio 90 vuotta

Uusin jaksotiedote, muistathan tutustua!

Uusin jaksotiedote on ilmestynyt 9.11.2017. Jaksotiedotteella on paljon tärkeää ja ajankohtaista asiaa. Lue jaksotiedote alla olevaa linkkiä klikkaamalla:

Jaksotiedote 3

Jaksotiedote on jaossa myös paperiversiona aikuislukion kanslian edessä (2. krs).

Yo-infoa kevään 2018 yo-kokelaille

Abi-info II kevään 2018 yo-kokelaille to 18.1.

Abi-info II kevään 2018 ylioppilaskirjoituksiin osallistuville opiskelijoille pidetään to 18.1. klo 20.05 alkaen juhlasalissa (5. krs). Tilaisuus kestää noin tunnin.

Tilaisuudessa kerrotaan äärimmäisen tärkeää tietoa kevään yo-kirjoituksiin ja yo-tutkinnon sähköistymiseen liittyen. Läpi käydään mm. yo-koetilat, yo-kokeiden alkamisajat sekä muita oleellisia käytännön asioita kevään yo-kokeisiin ja varsinkin sähköisiin yo-kokeisiin valmistautumiseen liittyen. Jos osallistut kevään yo-kokeisiin, osallistuthan abi-info II:een!

Abi-infomateriaalia kevään 2018 yo-kokelaille

ABI-INFO I:n materiaali (1.11./2.11.2017)

YTL:N KIRJE kevään 2018 yo-kokelaille

Erityisjärjestelyt, puoltolauseet ja vieraskielisyys kevään 2018 yo-kokeissa

Erityisjärjestelyt: Jos sinulla on lukihäiriö, kuulovamma, muu vamma tai sairaus ja aiot hakea erityisjärjestelyjä kevään 2018 yo-kirjoituksiin, toimitathan erityisjärjestelyhakemuksen ja kaikki siihen tarvittavat liitteet (lausunto, lääkärinlausunto) aikuislukion erityisopettajalle Jonna Ekstrandille pe 20.10. mennessä. Jos et ole yhteydessä erityisopettajaan 20.10. mennessä, erityisjärjestelytarpeita ei voida huomioida. Voit anoa erityisjärjestelyjä, jos sinulla on keskivaikea tai vaikea lukihäiriö tai jokin sairaus tai vamma, joka saattaa vaikuttaa suoritukseesi yo-kokeissa.

Lukilausunto puoltolauseena: Jos sinulla on lukihäiriö ja haluat, että se otetaan huomioon kevään 2018 yo-kokeiden arvostelussa puoltolauseena, olethan yhteydessä aikuislukion erityisopettajaan Jonna Ekstrandiin pe 20.10. mennessä.

Vieraskielisyyden huomioiminen: Jos haluat, että vieraskielisyytesi otetaan huomioon yo-kokeiden arvostelussa, sinun tulee selvittää Ylioppilastutkintolautakunnan sähköisellä lomakkeella, miten vieraskielisyytesi vaikuttaa koulumenestykseesi. Selvitys vieraskielisyydestä tehdään yhdessä aikuislukion erityisopettajan Jonna Ekstrandin kanssa. Olethan erityisopettajaan yhteydessä pe 20.10. mennessä, jos haluat, että vieraskielisyytesi otetaan huomioon kevään 2018 yo-kokeissa.

Erityisopettaja Jonna Ekstrandin yhteystiedot löydät täältä.


Kaikki aikuislukion ajankohtaiset tiedotteet