Tervetuloa kaikille avoimeen aikuislukioon! Töölön yhteiskoulun aikuislukio on Suomen vanhin ja yksi koko Euroopan vanhimmista aikuislukioista.

Lue lisää opiskelumahdollisuuksistamme

Ajankohtaista aikuislukiossa

HUOM! Aikuislukion kanslian poikkeavia aukioloaikoja

Aikuislukion kanslia on normaalisti avoinna ma-to klo 13–19, pe klo 13–17 myös päiväkoulun syyslomaviikolla (ma 16.10. – pe 20.10.).

ti 24.10. Kanslia on suljettu koko päivän perusopetukseen hakevien suomen kielen testin ja siihen liittyvien järjestelyjen vuoksi.

pe 27.10. Kanslia on suljettu koko päivän henkilökunnan kokouksen ja uusintakoejärjestelyjen vuoksi.

Uusin jaksotiedote, muistathan tutustua!

Uusin jaksotiedote on ilmestynyt 25.9.2017. Jaksotiedotteella on paljon tärkeää ja ajankohtaista asiaa. Lue jaksotiedote alla olevaa linkkiä klikkaamalla:

Jaksotiedote 2

Jaksotiedote on jaossa myös paperiversiona aikuislukion kanslian edessä (2. krs).

Aikuislukiossa ei syyslomaa

Aikuislukiossamme ei ole syyslomaa. Opetusta on siis viikolla 42 normaalisti kurssitarjonnan mukaisesti.

Yo-infoa kevään 2018 yo-kokelaille

Kevään 2018 yo-kirjoituksiin ilmoittautuminen

Kevään 2018 ylioppilaskirjoituksiin ilmoittaudutaan henkilökohtaisesti aikuislukion kansliassa to 2.11. – to 16.11. Muistathan ilmoittautua ajoissa ja muistathan, että jokaiselle tutkintokerralle pitää ilmoittautua erikseen!

Jos haluat vain korottaa tai täydentää yo-tutkintoasi, etkä ole kirjoilla aikuislukiossamme etkä aio suorittaa kursseja aineopiskelijana, klikkaa tästä.

Abi-info I kevään 2018 yo-kokelaille ke 1.11. / to 2.11.

Kevään 2018 ylioppilaskirjoituksiin osallistuville opiskelijoille pidetään marraskuun alussa kaksi samansisältöistä abi-info I -tilaisuutta, joissa käydään läpi ylioppilastutkintoa yleisesti sekä muun muassa yo-ilmoittautumiseen ja yo-tutkinnon sähköistymiseen liittyviä asioita. Tilaisuudet kestävät n. tunnin.

  • ke 1.11. klo 20.05-, juhlasali
  • to 2.11. klo 16.00-, juhlasali

Jos osallistut ensi kevään yo-kirjoituksiin, osallistuthan ehdottomasti jompaankumpaan tilaisuuteen! Jos jostain syystä et kuitenkaan pääse kumpaankaan tilaisuuteen, nouda abi-infossa jaettu materiaali kansliasta mahdollisimman pian abi-infon jälkeen.

Erityisjärjestelyt, puoltolauseet ja vieraskielisyys kevään 2018 yo-kokeissa

Erityisjärjestelyt: Jos sinulla on lukihäiriö, kuulovamma, muu vamma tai sairaus ja aiot hakea erityisjärjestelyjä kevään 2018 yo-kirjoituksiin, toimitathan erityisjärjestelyhakemuksen ja kaikki siihen tarvittavat liitteet (lausunto, lääkärinlausunto) aikuislukion erityisopettajalle Jonna Ekstrandille pe 20.10. mennessä. Jos et ole yhteydessä erityisopettajaan 20.10. mennessä, erityisjärjestelytarpeita ei voida huomioida. Voit anoa erityisjärjestelyjä, jos sinulla on keskivaikea tai vaikea lukihäiriö tai jokin sairaus tai vamma, joka saattaa vaikuttaa suoritukseesi yo-kokeissa.

Lukilausunto puoltolauseena: Jos sinulla on lukihäiriö ja haluat, että se otetaan huomioon kevään 2018 yo-kokeiden arvostelussa puoltolauseena, olethan yhteydessä aikuislukion erityisopettajaan Jonna Ekstrandiin pe 20.10. mennessä.

Vieraskielisyyden huomioiminen: Jos haluat, että vieraskielisyytesi otetaan huomioon yo-kokeiden arvostelussa, sinun tulee selvittää Ylioppilastutkintolautakunnan sähköisellä lomakkeella, miten vieraskielisyytesi vaikuttaa koulumenestykseesi. Selvitys vieraskielisyydestä tehdään yhdessä aikuislukion erityisopettajan Jonna Ekstrandin kanssa. Olethan erityisopettajaan yhteydessä pe 20.10. mennessä, jos haluat, että vieraskielisyytesi otetaan huomioon kevään 2018 yo-kokeissa.

Erityisopettaja Jonna Ekstrandin yhteystiedot löydät täältä.

Yo-infoa syksyn 2017 yo-kokelaille

Abi-infomateriaalia syksyn 2017 yo-kokelaille

Syksyn 2017 ylioppilaskirjoituksiin osallistuville opiskelijoille pidettyjen abi-infotilaisuuksien materiaalit löydät tästä:

Abi-info II:n materiaali syksyn 2017 yo-kokelaille (5.9.2017)

Abi-info I:n materiaali syksyn 2017 yo-kokelaille (9.5./10.5.2017)

YTL:n kirje syksyn 2017 yo-kokelaille

Syksyn yo-kokeiden arvostelu ja tulokset

Alustavat tulokset: Opettajat laittavat yo-kokeista antamansa alustavat pisteet näkyviin kanslian ulkopuolella olevalle ilmoitustaululle (2. krs) noin viikon kuluttua ko. yo-kokeesta. (Joissakin aineissa korjausaikaa opettajilla on kaksi viikkoa, jos kokelaita ko. aineessa on paljon.) Nämä alustavat pisteet voivat vielä muuttua Ylioppilastutkintolautakunnassa suuntaan tai toiseen.

Pisterajat: Pisterajat vaihtelevat tutkintokerroittain. Syksyn 2017 pisterajat julkaistaan samanaikaisesti lopullisten yo-tulosten kanssa. Edellisten tutkintokertojen pisterajat löytyvät muun muassa YTL:n internetsivuilta. Huomaathan kuitenkin, että sähköisten ja paperisten kokeiden pisterajat eivät ole keskenään vertailukelpoisia.

Lopulliset tulokset: Lopulliset tulokset YTL lähettää kouluille viimeistään 23.11., todennäköisesti kuitenkin jo hieman aiemmin. Ilmoitamme tarkan päivämäärän kanslian ulkopuolella olevalla ilmoitustaululla, koulun internetsivuilla ja tekstiviestitse heti, kun saamme sen tietää.

Mistä lopulliset tulokset saa selville? Lopulliset yo-tulokset näkee tulosten selvittyä Wilmasta kohdasta Lomakkeet. Jos sinulla ei vielä ole Wilma-tunnuksia tai olet kadottanut ne, tunnukset saa kansliasta. Myös kanslian ulkopuolella olevalle ilmoitustaululle laitetaan lopullinen tulosluettelo siten, että pisteet näkee kokelasnumeroiden perusteella. Tuloksia ei erikseen postiteta eikä kerrota sähköpostitse.

Lakkiaiset pe 1.12.

Syksyn uusia ylioppilaita sekä perusopetuksen valmistujia juhlitaan pe 1.12. klo 17.00 alkavassa lakkiais- ja valmistujaisjuhlassa koulun juhlasalissa (5. krs). Lämpimästi tervetuloa kaikki valmistujat läheisineen!

Valmistuville ylioppilaille lähetetään tarkempaa tietoa juhlan kulusta postitse heti syksyn lopullisten yo-tulosten selvittyä. Juhla kestää n. puolitoista tuntia. Erillisiä lakkiaisharjoituksia ei järjestetä. Vieraiden lukumäärää ei ole rajoitettu.


Kaikki aikuislukion ajankohtaiset tiedotteet