Tervetuloa kaikille avoimeen aikuislukioon! Töölön yhteiskoulun aikuislukio on Suomen vanhin ja yksi koko Euroopan vanhimmista aikuislukioista.

Lue lisää opiskelumahdollisuuksistamme

Ajankohtaista aikuislukiossa

Aikuislukion kanslian poikkeavia aukioloaikoja

ti 20.3. Kanslia on poikkeavasti avoinna klo 15—19 henkilökunnan palaverin vuoksi.

Uusin jaksotiedote, muistathan tutustua!

Uusin jaksotiedote on ilmestynyt 7.2.2018. Jaksotiedotteella on paljon tärkeää ja ajankohtaista asiaa. Lue jaksotiedote alla olevaa linkkiä klikkaamalla:

Jaksotiedote 5

Jaksotiedote on jaossa myös paperiversiona aikuislukion kanslian edessä (2. krs).

Juhlavideo: Töölön yhteiskoulun aikuislukio 90 vuotta

Yo-infoa kevään 2018 yo-kokelaille

Abi-infomateriaalia kevään 2018 yo-kokelaille

ABI-INFO II:n materiaali kevään 2018 yo-kokelaille (18.1.2018)

ABI-INFO I:n materiaali kevään 2018 yo-kokelaille (1.11./2.11.2017)

YTL:N KIRJE kevään 2018 yo-kokelaille

Oppiainekohtaiset yo-valmennustilaisuudet kevään 2018 yo-kokelaille:

Jos osallistut kevään yo-kirjoituksiin, muistathan osallistua myös oppiainekohtaisiin yo-valmennustilaisuuksiin. Näissä tilaisuuksissa ko. oppiaineen opettaja antaa tärkeitä viime hetken ohjeita ja vinkkejä juuri oman oppiaineensa yo-kokeeseen liittyen. Tilaisuuksien aikataulun löydät tästä: Oppiainekohtaiset yo-valmennustilaisuudet kevään 2018 yo-kokelaille

Kevään 2018 yo-kokeiden arvostelu ja tulokset

Alustavat tulokset: Opettajat laittavat yo-kokeista antamansa alustavat pisteet näkyviin kanslian ulkopuolella olevalle ilmoitustaululle (2. krs) noin viikon kuluttua ko. yo-kokeesta. (Joissakin aineissa korjausaikaa opettajilla on kaksi viikkoa, jos kokelaita ko. aineessa on paljon.) Pisteet näkee kokelasnumeron perusteella. Muistathan, että alustavat pisteet voivat vielä muuttua Ylioppilastutkintolautakunnassa suuntaan tai toiseen.

Pisterajat: Pisterajat vaihtelevat tutkintokerroittain. Kevään 2018 pisterajat julkaistaan samanaikaisesti lopullisten yo-tulosten kanssa. Edellisten tutkintokertojen pisterajat löytyvät YTL:n internetsivuilta. Huomaathan kuitenkin, että sähköisten ja paperisten kokeiden pisterajat eivät ole keskenään vertailukelpoisia.

Lopulliset tulokset: Lopulliset tulokset YTL lähettää kouluille viimeistään 25.5., todennäköisesti kuitenkin jo hieman aiemmin. Ilmoitamme tarkan päivämäärän kanslian ulkopuolella olevalla ilmoitustaululla, koulun internetsivuilla ja tekstiviestitse kokelaille heti, kun YTL sen ilmoittaa.

Mistä lopulliset tulokset saa selville? Lopulliset yo-tulokset näkee tulosten selvittyä Wilmasta kohdasta Lomakkeet. Wilmaan tulokset tulevat aina ensimmäisenä. Jos sinulla ei vielä ole Wilma-tunnuksia tai olet kadottanut ne, tunnukset saa kansliasta. Myös kanslian ulkopuolella olevalle ilmoitustaululle (2. krs) laitetaan lopullinen tulosluettelo siten, että pisteet näkee kokelasnumeroiden perusteella. Tuloksia ei erikseen postiteta eikä kerrota sähköpostitse.

Paljon tärkeää ja ajankohtaista asiaa yo-kokeisiin ja valmistumiseen liittyen löytyy myös jaksotiedotteelta, ks. yllä.

Pääsiäisloma pe 30.3. – ma 2.4.

Pääsiäisloma on pe 30.3. – ma 2.4. Silloin ei ole oppitunteja ja pääsiäislomalla koulu on kiinni.

Aineopiskelija: muistathan maksaa kevään aineopiskelijamaksun!

Aikuislukiossamme tutkinto-opiskelu on maksutonta. Muut opiskelijat maksavat aineopiskelijamaksua 100 € syyslukukaudelta ja 100 € kevätlukukaudelta.

Maksuohjeet löytyvät kanslian ilmoitustaululta (2. krs). Maksuohjeita voi pyytää paperisena myös kansliasta. Maksuohjeet löydät myös tästä.

Kevätlukukauden aineopiskelijamaksusta ei lähetetä erillistä laskua opintojaan jatkaville aineopiskelijoille, vaan opiskelija on itse vastuussa siitä, että muistaa maksaa sen. Lisätietoa saa tarvittaessa kansliasta.

Infoa kevään 2018 valmistujille

Jos saat lukion päättötodistuksen tänä keväänä...

Jos aiot saada lukion päättötodistuksen tänä keväänä, huolehdithan siitä, että kaikki pakolliset kurssit lukion päättötodistusta varten tulevat suoritetuiksi viimeistään 5. jaksolla ja että vähimmäiskurssimääräsi 44 kurssia (tai tietyissä tapauksissa 48 kurssia) tulee myös täyteen viimeistään 5. jaksolla. Jos aiot suorittaa kursseja vielä 6. jaksolla, neuvottelethan asiasta ehdottomasti erikseen kanslian väen kanssa! (Asiasta on lähetetty myös kirje postitse kotiosoitteeseen kaikille heille, jotka ovat tietojemme mukaan saamassa lukion päättötodistuksen tänä keväänä.)

S-merkinnät lukion päättötodistukseen

Jos saat lukion päättötodistuksen tänä keväänä ja haluat, että päättötodistuksessasi jokin oppiaine arvostellaan numeroarvioinnin sijaan suoritusmerkinnällä (S), ilmoita asiasta kansliaan viimeistään ke 16.5. lomakkeella, joka lähetetään valmistujille postitse huhtikuun lopussa. Lomakkeella kerrotaan, missä tilanteissa numeroarviointi on mahdollista korvata S-merkinnällä. Tarvittaessa lisätietoa saa kansliasta.

Lakkiaiset ja LUVA:n valmistujaisjuhla pe 1.6.

Kevään uusia ylioppilaita sekä lukioon valmistavan koulutuksen (LUVA) valmistujia juhlitaan pe 1.6. klo 17.00 alkavassa lakkiais- ja valmistujaisjuhlassa koulun juhlasalissa (5. krs). Lämpimästi tervetuloa kaikki kevään uudet ylioppilaat sekä LUVA:n valmistujat läheisineen!

Keväällä valmistuville ylioppilaille lähetetään tarkempaa tietoa juhlan kulusta ja juhlaan liittyvistä aikatauluista postitse heti kevään lopullisten yo-tulosten selvittyä. LUVA:n valmistujille valmistujaisjuhlasta ja siihen liittyvistä aikatauluista kertoo enemmän LUVA:n ryhmänohjaaja. Lakkiais- ja valmistujaisjuhla kestää n. puolitoista tuntia. Erillisiä juhlaharjoituksia ei järjestetä. Vieraiden lukumäärää ei ole rajoitettu.

Perusopetuksen valmistujaisjuhla to 31.5.

Perusopetuksen kevään valmistujia juhlitaan to 31.5. klo 18.00 alkavassa perusopetuksen valmistujaisjuhlassa heti 6. jakson palauteillan päätyttyä. Juhlatila ilmoitetaan myöhemmin. Juhla kestää n. tunnin. Lämpimästi tervetuloa kaikki kevään perusopetuksen valmistujat läheisineen!

Perusopetuksen päättötodistuksia ei kuitenkaan valitettavasti ehditä saada valmiiksi vielä perusopetuksen valmistujaisjuhlaan to 31.5. mennessä. Perusopetuksen päättötodistukset voi hakea kansliasta heti seuraavalla viikolla kesäkuun alussa. Lisätietoa saa tarvittaessa kansliasta.

Erityisjärjestelyt, puoltolauseet ja vieraskielisyys SYKSYN 2018 yo-kokeissa

Erityisjärjestelyt: Jos sinulla on lukihäiriö, kuulovamma, muu vamma tai sairaus ja aiot hakea erityisjärjestelyjä syksyn 2018 yo-kirjoituksiin, olethan mahdollisimman pian yhteydessä aikuislukion erityisopettajaan Jonna Ekstrandiin ja toimitathan kaikki erityisjärjestelyhakemukseen tarvittavat liitteet (lausunto, lääkärinlausunto) hänelle ti 20.3. mennessä. Jos et ole yhteydessä erityisopettajaan 20.3. mennessä, erityisjärjestelytarpeita ei voida huomioida. Hakemus erityisjärjestelyistä yo-kokeisiin tehdään Ylioppilastutkintolautakunnalle sähköisesti yhdessä erityisopettajan kanssa. Voit anoa erityisjärjestelyjä, jos sinulla on keskivaikea tai vaikea lukihäiriö tai jokin sairaus tai vamma, joka saattaa vaikuttaa suoritukseesi yo-kokeissa.

Lukilausunto/lääkärinlausunto puoltolauseena: Jos sinulla on lukihäiriö tai sairaus/vamma ja haluat, että se otetaan huomioon syksyn 2018 yo-kokeiden arvostelussa puoltolauseena, olethan yhteydessä aikuislukion erityisopettajaan Jonna Ekstrandiin ti 20.3. mennessä.

Vieraskielisyyden huomioiminen: Jos haluat, että vieraskielisyytesi otetaan huomioon yo-kokeiden arvostelussa, sinun tulee selvittää Ylioppilastutkintolautakunnan sähköisellä lomakkeella, miten vieraskielisyytesi vaikuttaa koulumenestykseesi. Selvitys vieraskielisyydestä tehdään yhdessä aikuislukion erityisopettajan Jonna Ekstrandin kanssa. Olethan erityisopettajaan yhteydessä ti 20.3. mennessä, jos haluat, että vieraskielisyytesi otetaan huomioon syksyn 2018 yo-kokeissa.

Muut koesuoritukseen vaikuttavat tekijät: Jos sinulla on muita yo-koesuoritukseen mahdollisesti vaikuttavia tekijöitä, esim. värisokeus, ole silloinkin yhteydessä erityisopettajaan mahdollisimman pian.

Erityisopettaja Jonna Ekstrandin yhteystiedot löydät täältä.


Kaikki aikuislukion ajankohtaiset tiedotteet