Tervetuloa kaikille avoimeen aikuislukioon! Töölön yhteiskoulun aikuislukio on Suomen vanhin ja yksi koko Euroopan vanhimmista aikuislukioista.

Lue lisää opiskelumahdollisuuksistamme

Ajankohtaista aikuislukiossa

HUOM! Aikuislukion kanslian poikkeavia aukioloaikoja

to 24.8. Kanslia on avoinna klo 15.30–19 henkilökunnan kokouksen vuoksi.

pe 25.8. Kanslia on avoinna klo 17–18 henkilökunnan kokouksen vuoksi.

Uusin jaksotiedote, muistathan tutustua!

Uusin jaksotiedote on ilmestynyt 8.8.2017. Jaksotiedotteella on paljon tärkeää ja ajankohtaista asiaa. Lue jaksotiedote alla olevaa linkkiä klikkaamalla:

Jaksotiedote 1

Jaksotiedote on jaossa myös paperiversiona aikuislukion kanslian edessä (2. krs).

Yo-infoa syksyn 2017 yo-kokelaille

Abi-info II syksyn yo-kokelaille ti 5.9.

Abi-info II syksyn 2017 ylioppilaskirjoituksiin osallistuville opiskelijoille pidetään ti 5.9. klo 20.05 alkaen juhlasalissa (5. krs). Tilaisuus kestää noin tunnin. Tilaisuudessa kerrotaan äärimmäisen tärkeää tietoa syksyn yo-kirjoituksiin ja yo-tutkinnon sähköistymiseen liittyen. Läpi käydään mm. yo-koetilat, yo-kokeiden alkamisajat sekä muita oleellisia käytännön asioita syksyn yo-kokeisiin ja varsinkin sähköisiin yo-kokeisiin valmistautumiseen liittyen. Jos osallistut syksyn yo-kokeisiin, osallistuthan abi-info II:een!

Syksyn 2017 yo-kirjoituksiin ilmoittautuminen

Syksyn 2017 ylioppilaskirjoituksiin ilmoittaudutaan henkilökohtaisesti aikuislukion kansliassa ke 10.5. – pe 19.5. Muistathan ilmoittautua ajoissa ja muistathan, että jokaiselle tutkintokerralle pitää ilmoittautua erikseen!

Jos haluat vain korottaa tai täydentää yo-tutkintoasi, etkä ole kirjoilla aikuislukiossamme etkä aio suorittaa kursseja aineopiskelijana, klikkaa tästä.

Abi-infomateriaalia syksyn 2017 yo-kokelaille:

Syksyn 2017 ylioppilaskirjoituksiin osallistuville opiskelijoille pidettiin toukokuussa kaksi samansisältöistä abi-info I -tilaisuutta, joissa käytiin läpi ylioppilastutkintoa yleisesti sekä yo-ilmoittautumiseen liittyviä asioita. Infotilaisuuksien materiaalit löydät alta:

Abi-info I:n materiaali syksyn 2017 yo-kokelaille (9.5./10.5.2017)

YTL:n kirje syksyn 2017 yo-kokelaille

Muuta syksyn yo-kirjoituksiin liittyvää

Yo-koemaksut: Syksyn yo-kirjoitusten koemaksut peritään yo-kokelailta kesän aikana. Lähetämme laskun postitse kotiosoitteeseen kesäkuussa ja eräpäivä on heinäkuussa. Pidä huoli siitä, että kansliassa on aina ajantasaiset yhteystietosi.

Kirjoitusaineiden pakolliset kurssit (jos suoritat lukion päättötodistuksen, ei siis koske ammatillisen tutkinnon perusteella kirjoittavia): Pidä huoli siitä, että syksyllä kirjoittamiesi oppiaineiden kaikki pakolliset kurssit tulevat suoritetuiksi viimeistään 6. jaksolla. Jos et saa kirjoitusaineidesi pakollisia kursseja suoritettua määräaikaan mennessä, ole välittömästi yhteydessä kansliaan.

Kirjojen lainaus yo-kirjoituksia varten: Syksyn yo-kirjoituksiin osallistuvat tutkinto-opiskelijat voivat lainata yo-kokeisiin valmistautumista varten oppikirjoja koulukirjastosta heti yo-kokeisiin ilmoittauduttuaan. Yo-kokeita varten lainattujen kirjojen eräpäivä on 2.10.2017.

Elokuun abikurssit

Äidinkielen ja englannin abikurssit, ÄI9(8) ja ENA9, järjestetään perinteiseen tapaan jälleen elokuussa ennen varsinaisen syyslukukauden alkua ma 7.8. – ma 21.8. Abikurssien opetusta on viitenä iltana viikossa (ma-pe).

Äidinkieli, ÄI9(8): oppitunnit klo 17.00–18.25 (ma-pe), opettajana Taija Kujala, luokka 32, koe ti 22.8. klo 15–21

Englanti, ENA9: oppitunnit klo 18.40–20.05 (ma-pe), opettajana Erja Haaksluoto, luokka 31, koe ke 23.8. klo 15–21

Elokuun abikursseille voi ilmoittautua tavalliseen tapaan kurssi-ilmoittautumislomakkeilla, sähköpostitse osoitteeseen aikuislukio@tyk.fi tai käymällä kansliassa. (Wilmassa elokuun abikursseille ei teknisistä syistä johtuen valitettavasti voi ilmoittautua.)


Kaikki aikuislukion ajankohtaiset tiedotteet