Tervetuloa kaikille avoimeen aikuislukioon! Töölön yhteiskoulun aikuislukio on Suomen vanhin ja yksi koko Euroopan vanhimmista aikuislukioista.

Lue lisää opiskelumahdollisuuksistamme

Ajankohtaista aikuislukiossa

HUOM! Aikuislukion kanslian poikkeavia aukioloaikoja

pe 28.4. Kanslia on poikkeuksellisesti avoinna klo 16.30–17.30 tulevan lukuvuoden suunnittelutyön vuoksi.

Uusin jaksotiedote, muistathan tutustua!

Uusin jaksotiedote on ilmestynyt 31.3.2017. Jaksotiedotteella on paljon tärkeää ja ajankohtaista asiaa. Lue jaksotiedote alla olevaa linkkiä klikkaamalla:

Jaksotiedote 6

Jaksotiedote on jaossa myös paperiversiona aikuislukion kanslian edessä (2. krs).

Juhlaluento ke 3.5.: Kirjailija, FT Anna Kortelainen: Kuherruskuukausi ja hyinen pakomatka – tunnetut muukalaiset Suomessa 1917

Töölön yhteiskoulun aikuislukio täyttää tänä vuonna 90 vuotta ja juhlavuoden kunniaksi järjestetään juhlaluentojen sarja.

Seuraava juhlaluento on keskiviikkona 3.5. klo 17–18, jolloin kirjailija, FT Anna Kortelainen luennoi Töölön yhteiskoulun juhlasalissa otsikolla "Kuherruskuukausi ja hyinen pakomatka – tunnetut muukalaiset Suomessa 1917".

Tervetuloa kuulemaan näistä tunnetuista muukalaisista ja sadan vuoden takaisista hetkistä, jolloin Kandinski oli Suomessa morsionsa kanssa häämatkalla helmikuun vallankumouksen aikaan ja Rahmaninov pakeni perheensä kanssa dramaattisesti Suomen halki joulukuussa 1917.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Linkki Facebookin tapahtumasivulle.

Juhlaluennon mainos, klikkaa tästä!

Abikurssit 6. jaksolla

Aikuislukiomme abikurssit auttavat ja tukevat sinua yo-kokeisiin valmistautumisessa. 6. jaksolla abikursseista ovat tarjolla MAB9, RUB8, TE4, ÄI8(6) ja S28.

Elokuun abikurssit

Äidinkielen ja englannin abikurssit, ÄI9(8) ja ENA9, järjestetään perinteiseen tapaan jälleen elokuussa ennen varsinaisen syyslukukauden alkua ma 7.8. – ma 21.8. Abikurssien opetusta on viitenä iltana viikossa (ma-pe).

Äidinkieli, ÄI9(8): oppitunnit klo 17.00–18.25 (ma-pe), opettajana Taija Kujala, luokka 32, koe ti 22.8. klo 15–21

Englanti, ENA9: oppitunnit klo 18.40–20.05 (ma-pe), opettajana Erja Haaksluoto, luokka 31, koe ke 23.8. klo 15–21

Elokuun abikursseille voi ilmoittautua jo nyt! Kursseille voi ilmoittautua tavalliseen tapaan kurssi-ilmoittautumislomakkeilla, sähköpostitse osoitteeseen aikuislukio@tyk.fi tai käymällä kansliassa. (Wilmassa elokuun abikursseille ei teknisistä syistä johtuen valitettavasti voi ilmoittautua.)

Yo-infoa kevään 2017 yo-kokelaille

Abi-infomateriaalia kevään 2017 yo-kokelaille:

Abi-info II:n materiaali kevään 2017 yo-kokelaille (19.1.2017)

Abi-info I:n materiaali kevään 2017 yo-kokelaille (2.11./3.11.2016)

YTL:n kirje kevään 2017 yo-kokelaille

HUOM! Filosofian, maantieteen, psykologian, ranskan, saksan, yhteiskuntaopin kokelaat: YTL:n tiedotekirjeet kokelaille sähköisistä yo-kokeista

Kevään 2017 yo-kokeiden arvostelu ja tulokset

Alustavat tulokset: Opettajat laittavat yo-kokeista antamansa alustavat pisteet näkyviin kanslian ulkopuolella olevalle ilmoitustaululle (2. krs) noin viikon kuluttua ko. yo-kokeesta. Pisteet näkee kokelasnumeron perusteella. (Joissakin aineissa korjausaikaa opettajilla on kaksi viikkoa, jos kokelaita ko. aineessa on paljon.) Alustavat pisteet voivat vielä muuttua Ylioppilastutkintolautakunnassa suuntaan tai toiseen.

Pisterajat: Myös pisterajat vaihtelevat kirjoituskerroittain. Kevään 2017 pisterajat julkaistaan samanaikaisesti lopullisten yo-tulosten kanssa. Edellisten tutkintokertojen pisterajat aineittain löytyvät muun muassa YTL:n internetsivuilta.

Lopulliset tulokset: Lopulliset yo-tulokset YTL lähettää kouluille viimeistään 25.5., todennäköisesti kuitenkin jo hieman aiemmin. Ilmoitamme tarkan päivämäärän kanslian ulkopuolella olevalla ilmoitustaululla ja koulun internetsivuilla sekä tekstiviestitse kokelaille heti, kun saamme sen tietää.

Mistä lopulliset tulokset saa selville? Lopulliset yo-tulokset näkee tulosten selvittyä Wilmasta kohdasta Lomakkeet. Jos sinulla ei vielä ole Wilma-tunnuksia tai olet kadottanut ne, tunnukset saa kansliasta. Myös kanslian ulkopuolella olevalle ilmoitustaululle laitetaan lopullinen tulosluettelo siten, että pisteet näkee kokelasnumeroiden perusteella. Lopullisia tuloksia voi kysellä myös kansliasta. Tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.  Tuloksia ei erikseen postiteta eikä kerrota sähköpostitse.

Infoa kevään 2017 valmistujille

Jos saat lukion päättötodistuksen keväällä 2017…

Jos aiot saada lukion päättötodistuksen tänä keväänä, huolehdithan siitä, että kaikki pakolliset kurssit lukion päättötodistusta varten tulevat suoritetuiksi viimeistään 5. jaksolla ja että vähimmäiskurssimääräsi 44 kurssia (tai 48 kurssia, jos olet aloittanut lukio-opinnot alle 18-vuotiaana) tulee myös täyteen viimeistään 5. jaksolla. Jos aiot suorittaa joitakin kursseja vasta 6. jaksolla, neuvottelethan asiasta ehdottomasti erikseen kanslian kanssa!

S-merkinnät lukion päättötodistukseen

Jos saat lukion päättötodistuksen tänä keväänä ja haluat, että päättötodistuksessasi jokin oppiaine arvostellaan numeroarvioinnin sijaan suoritusmerkinnällä (S), ilmoita asiasta kansliaan viimeistään to 18.5. lomakkeella, joka lähetetään valmistujille postitse huhtikuun lopussa. Lomakkeella kerrotaan, missä tilanteissa numeroarviointi on mahdollista korvata S-merkinnällä. Tarvittaessa lisätietoa saa myös kansliasta.

Lakkiaiset ja kevätjuhla pe 2.6.

Kevään uusia ylioppilaita sekä perusopetuksen ja LUVA:n valmistujia juhlitaan pe 2.6. klo 17.00 alkavassa lakkiais- ja kevätjuhlassa koulun juhlasalissa (5. krs). Lämpimästi tervetuloa kaikki valmistujat läheisineen!

Valmistuville ylioppilaille lähetetään tarkempaa tietoa juhlan kulusta postitse heti kevään lopullisten yo-tulosten selvittyä. Juhla kestää n. kaksi tuntia. Erillisiä lakkiaisharjoituksia ei järjestetä. Vieraiden lukumäärää ei ole rajoitettu.

Yo-infoa syksyn 2017 yo-kokelaille

Syksyn 2017 yo-kirjoituksiin ilmoittautuminen

Syksyn 2017 ylioppilaskirjoituksiin ilmoittaudutaan henkilökohtaisesti aikuislukion kansliassa ke 10.5. – pe 19.5. Muistathan ilmoittautua ajoissa ja muistathan, että jokaiselle tutkintokerralle pitää ilmoittautua erikseen!

Abi-info I syksyn 2017 yo-kokelaille ti 9.5. / ke 10.5.

Syksyn 2017 ylioppilaskirjoituksiin osallistuville opiskelijoille pidetään toukokuussa kaksi samansisältöistä abi-info I -tilaisuutta, joissa käydään läpi ylioppilastutkintoa yleisesti sekä yo-ilmoittautumiseen liittyviä asioita. Tilaisuudet kestävät n. tunnin.

  • ti 9.5. klo 20.05-, juhlasali (5. krs)
  • ke 10.5. klo 16.00-, juhlasali (5. krs)  

Jos osallistut syksyn yo-kirjoituksiin, osallistuthan ehdottomasti jompaankumpaan tilaisuuteen! Tilaisuuksissa kerrotaan äärimmäisen tärkeää tietoa syksyn yo-kirjoituksista ja ylioppilastutkinnon sähköistymisestä sekä jaetaan muun muassa yo-ilmoittautumislomake. Jos et pääse kumpaankaan tilaisuuteen, nouda abi-infossa jaettu materiaali kansliasta mahdollisimman pian abi-infon jälkeen.

Muuta syksyn yo-kirjoituksiin liittyvää

Yo-koemaksut: Syksyn yo-kirjoitusten koemaksut peritään yo-kokelailta kesän aikana. Lähetämme laskun postitse kotiosoitteeseen kesäkuussa ja eräpäivä on heinäkuussa. Pidä huoli siitä, että kansliassa on aina ajantasaiset yhteystietosi.

Kirjoitusaineiden pakolliset kurssit (jos suoritat lukion päättötodistuksen, ei siis koske ammatillisen tutkinnon perusteella kirjoittavia): Pidä huoli siitä, että syksyllä kirjoittamiesi oppiaineiden kaikki pakolliset kurssit tulevat suoritetuiksi viimeistään 6. jaksolla. Jos et saa kirjoitusaineidesi pakollisia kursseja suoritettua määräaikaan mennessä, ole välittömästi yhteydessä kansliaan.

Kirjojen lainaus yo-kirjoituksia varten: Syksyn yo-kirjoituksiin osallistuvat tutkinto-opiskelijat voivat lainata yo-kokeisiin valmistautumista varten oppikirjoja koulukirjastosta heti yo-kokeisiin ilmoittauduttuaan. Yo-kokeita varten lainattujen kirjojen eräpäivä on 2.10.2017.

Erityisjärjestelyt, puoltolauseet ja vieraskielisyys SYKSYN 2017 yo-kokeissa

Erityisjärjestelyt: Jos sinulla on lukihäiriö, kuulovamma, muu vamma tai sairaus ja aiot hakea erityisjärjestelyjä syksyn 2017 yo-kirjoituksiin, toimitathan erityisjärjestelyhakemuksen ja kaikki siihen tarvittavat liitteet (lausunto, lääkärinlausunto) aikuislukion erityisopettajalle Jonna Ekstrandille ma 20.3. mennessä. Jos et ole yhteydessä erityisopettajaan 20.3. mennessä, erityisjärjestelytarpeita ei voida huomioida. Voit anoa erityisjärjestelyjä, jos sinulla on keskivaikea tai vaikea lukihäiriö tai jokin sairaus tai vamma, joka saattaa vaikuttaa suoritukseesi yo-kokeissa.

Lukilausunto puoltolauseena: Jos sinulla on lukihäiriö ja haluat, että se otetaan huomioon yo-kokeiden arvostelussa puoltolauseena, olethan yhteydessä aikuislukion erityisopettajaan Jonna Ekstrandiin ma 20.3. mennessä.

Vieraskielisyyden huomioiminen: Jos haluat, että vieraskielisyytesi otetaan huomioon yo-kokeiden arvostelussa, sinun tulee selvittää Ylioppilastutkintolautakunnan lomakkeella, miten vieraskielisyytesi vaikuttaa koulumenestykseesi. Selvitys vieraskielisyydestä tehdään yhdessä aikuislukion erityisopettajan Jonna Ekstrandin kanssa. Olethan erityisopettajaan yhteydessä ma 20.3. mennessä, jos haluat, että vieraskielisyytesi otetaan huomioon syksyn 2017 yo-kokeissa.

Erityisopettajan yhteystiedot löydät tästä.


Kaikki aikuislukion ajankohtaiset tiedotteet